Noor naine vana mehega on naise jaoks halb diil

vana hea klassika
Külaline

Noor naine vana mehega on naise jaoks halb diil

Postitus Postitas Külaline »

Vaatasin praegu telekast Veera Baskini intervjuud. Täitsa kurb hakkas. Ta oli alles 44, kui Eino Baskiniga abiellus. Baskin oli 72. Mäletan, kuidas Eino Baskin rääkis, et temal on küll vedanud, et sai noore naise, aga ega naise jaoks see hea diil ei ole. Ja nüüd ongi nii, et koos olid 15 aastat ja siis lugu läbi, Baskin surnud. Ja peale seda jäigi Veera sinna kinni, jahvatab ainult oma EInost ja mingit elu enam pole. Ja minu arust nägid nad selle Einoga suhteliselt ühevanused varsti välja ka, ei oleks öelnudki, et 28 aastat vanusevahe. Mehel on muidugi vedamine, kui noore naise saab, aga sellele naisele see küll midagi head ei ole.
Külaline

Jessas, õudukas ju.
Mõistan, kui titest saadik koos oldud, aga mingi viimased 15a mees vähemalt 10a noorem on miinimum! Kui oled eriti kole, siis lepid ka vähe noorema või endaealisega, aga heal järjel ning hea välimusega naine sellisesse põhja ei lange.
Külaline

Jah 28 aastat vanem mees ei ole hea diil. Vahel tasub seda diili teha, kui peale äti surma miljonid dollarid sülle kukuvad, oled end natukenegi kindlustanud. Veera puhul Einoga sellest rääkida ei saa, neil oli armastus.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 20:03 Vaatasin praegu telekast Veera Baskini intervjuud. Täitsa kurb hakkas. Ta oli alles 44, kui Eino Baskiniga abiellus. Baskin oli 72. Mäletan, kuidas Eino Baskin rääkis, et temal on küll vedanud, et sai noore naise, aga ega naise jaoks see hea diil ei ole. Ja nüüd ongi nii, et koos olid 15 aastat ja siis lugu läbi, Baskin surnud. Ja peale seda jäigi Veera sinna kinni, jahvatab ainult oma EInost ja mingit elu enam pole. Ja minu arust nägid nad selle Einoga suhteliselt ühevanused varsti välja ka, ei oleks öelnudki, et 28 aastat vanusevahe. Mehel on muidugi vedamine, kui noore naise saab, aga sellele naisele see küll midagi head ei ole.
Elu pole sellepärast, et ta ei suuda lahti lasta, mitte vanema mehe pärast. Naisel peaks elu olema nagu lill aga nautida ei oska.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 22:50
Guest kirjutas: 21 Mai 2025 20:03 Vaatasin praegu telekast Veera Baskini intervjuud. Täitsa kurb hakkas. Ta oli alles 44, kui Eino Baskiniga abiellus. Baskin oli 72. Mäletan, kuidas Eino Baskin rääkis, et temal on küll vedanud, et sai noore naise, aga ega naise jaoks see hea diil ei ole. Ja nüüd ongi nii, et koos olid 15 aastat ja siis lugu läbi, Baskin surnud. Ja peale seda jäigi Veera sinna kinni, jahvatab ainult oma EInost ja mingit elu enam pole. Ja minu arust nägid nad selle Einoga suhteliselt ühevanused varsti välja ka, ei oleks öelnudki, et 28 aastat vanusevahe. Mehel on muidugi vedamine, kui noore naise saab, aga sellele naisele see küll midagi head ei ole.
Elu pole sellepärast, et ta ei suuda lahti lasta, mitte vanema mehe pärast. Naisel peaks elu olema nagu lill aga nautida ei oska.
Mis lill, kui nüüd on vana pensionär, raha pole, uut meest enam ju ei leia.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 21:02 Jah 28 aastat vanem mees ei ole hea diil. Vahel tasub seda diili teha, kui peale äti surma miljonid dollarid sülle kukuvad, oled end natukenegi kindlustanud. Veera puhul Einoga sellest rääkida ei saa, neil oli armastus.
Pigem kinnisidee. See Veera armus ära juba 20 aastat varem, kui üldse kohtusid. Pigem kinnisidee laadne asi, mis leidis aset Veera peas, Kui kopkku said, oli Einol juba tervis läbi ja oli 72 aastat vana. Siis tal muidugi juba ükskõik, mis naine, peaasi et noor. Koos said olla ju vähe, siis oli Einol juba tervis halb. Leseks jäi, kui oli 60. Oleks omaealise mehe võtnud, oleks siiani normaalset elu elanud. Aga nüüd jutustab oma Eino pildiga, teretab seda ja meenutab möödunut.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2025 06:28
Üksiolek ongi juba lill, rahapuudust ka ei ole, jätku oma kinnisideed maha lihtsalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 20:03 Mehel on muidugi vedamine, kui noore naise saab, aga sellele naisele see küll midagi head ei ole.
Vanusevahe üle 13-15 aasta on palju. Tunduvalt vanem mees on eriti kehv valik siis, kui naisel pole lapsi, kuid tahab kindlasti peret luua. Isegi, kui mehel on palju raha, siis lapsel on vaja mõlemat vanemat. Pisut teine lugu on siis, kui mõlemal osapoolel on juba lapsed olemas ja ühiseid lapsi otsustatakse mitte saada, aga mingil põhjusel viib elutee kokku, tekib klapp, veedetakse koos aega, käiakse reisimas jne.
Külaline

Üks huvitav detail oli veel intervjuus. Paluti tuua näide ilusatest asjadest, mida Eino tegi. Ükskord tuli Veera töölt, oli väga väsitav päev olnud ja Veera ütles Einole vabandavalt, et las ma paar minutit puhkan, kohe teen õhtusöögi. Ja kujutad pilti, Eino pani ülikonna selga ja ütles, et ma kutsun teid restorani. Milline džentelmen. Ise oli pensionär, selle asemel, et teinud ise õhtusöök naise töölt tulemise ajaks valmis, tema istus terve päev kodus ja ootas, millal naine tuleb koju süüa tegema. Ka peamine rahateenija oli siis naine, kes pidi ju selle restorani siis ise kinni maksma. Nii imeline suhe.
Külaline

Ma arvan, et just alguses on suur vahe, kas nooremas keskeas naine on koos omaealise (neljakümnendates) või siis seistmekümnendates mehega. Kui on üheealsied noorelt kohtunud, on naisel kogemus ka, kuidas oli mees noore ja keskealsiena - aga pinsiealist abikaasaks võttes mälestust, kuidas oli mehega koos ola noortena, ju üldse pole. Ongi vaid isaealine (võibolla isastki vanem) pensionär.

Kes aga räägivad, et praegu on antud proual ikka vilets elu, "elu ei ole" või mis keegi ütles, siis jään eriarvamusele. Ma arvan, et üsna tavaline 60 ringis inimese elu on tal. Ei ole teistelgi 60+ enam tingimata kaaslast kõrval - lahutused, lesestumised... Isegi omaealisega või +5/+10 mehega abilludes ei ole sellises vanuses nagu 60+ enam midagi kindel. Mõnele on antud elada pikk elu - mõnele lühem elu. Kunagi pole kindel, et kaaslased tingimata ühtemoodi pika elu elavad. Vabalt võib minna üks varem ja siis teine elabki, kaaslase pilt kaminal.
Külaline

Kas 60+ tingimata peab leidma? Ma arvan, et enamus on selles vansues juba realistid ja rõhuvad muudele asjadele kui paariminek.

Jah, on mõningaid hiliseid paariminekuid, kui kohtuvad lesknaine ja leskmees, vaatavad, et ohoo! - ja hakkavad koos elama. Selline võimalus pole antud proual ei suurem ega väiksem kui teistel üksikutel 60+ prouadel (ega ta siis eelneva vanusevahega abielu tõttu kuidagi negetiivselt märgitud pole) - aga see on üleüldiselt väike (kuna naispenionäre on tunduvalt rohkem kui mehi).
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2025 19:51

Kas 60+ tingimata peab leidma? Ma arvan, et enamus on selles vansues juba realistid ja rõhuvad muudele asjadele kui paariminek.

Jah, on mõningaid hiliseid paariminekuid, kui kohtuvad lesknaine ja leskmees, vaatavad, et ohoo! - ja hakkavad koos elama. Selline võimalus pole antud proual ei suurem ega väiksem kui teistel üksikutel 60+ prouadel (ega ta siis eelneva vanusevahega abielu tõttu kuidagi negetiivselt märgitud pole) - aga see on üleüldiselt väike (kuna naispenionäre on tunduvalt rohkem kui mehi).
Eks paljud on jah üksi, aga omaealise paarilisega on siiski väiksem võimalus nii noorena üksi jääda. Eks on palju mehi tõesti, kes veel noorema järel minema jooksevad, aga kõik ikka ju ka nii ei tee. Aga kui võtad 30-40 aastat vanema mehe, siis on varakult üksijäämine täiesti sajaprotsendiliselt kindel. Lisaks ega pensionär kohe ära ei sure, enne on ikka vähemalt 10 aastat viletsa tervisega ka veel.
Külaline

Antud naist ma ei haletseks. Sest ta oli 44, see tähendab, et väljakujunenud inimene ja ammu mitte enam naiivne plikake. Ma arvan, et ta sai piisavalt hästi aru, et ta seob ennast vanema inimesega ja mida selline abielu endast kujutab. Kui ta oli sellega nõus ja kui see temale see mingil põhjusel sobis (kasvõi seetõttu, et ta oli aastakümneid suur fänn olnud), siis sobis. .

Kahtlasem on lugu noorte naistega, kes ennast särasilmselt palju vanemate meestega seovad. Sest nende puhul ma pole kindel, kas nad armumise tuhinas päris aru saavad, mida tähendab elukaar ja erinevates etappides olek jne.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2025 19:55
Guest kirjutas: 23 Mai 2025 19:51

Eks paljud on jah üksi, aga omaealise paarilisega on siiski väiksem võimalus nii noorena üksi jääda. Eks on palju mehi tõesti, kes veel noorema järel minema jooksevad, aga kõik ikka ju ka nii ei tee. Aga kui võtad 30-40 aastat vanema mehe, siis on varakult üksijäämine täiesti sajaprotsendiliselt kindel. Lisaks ega pensionär kohe ära ei sure, enne on ikka vähemalt 10 aastat viletsa tervisega ka veel.
Jah, aga kas arvad, et naine seda ei teadnud? Ju ta teadis, aga elati tasapisi, päeva ja aasta kaupa.

See on natuke teistmoodi, kui noorel, kes võibolla niisuguseid asju üldse ei taju, ehitab mõttes suure tuleviku ja... siis äkki avastab, et appi, mis nüüd juhtunud on - teinepool on kuidagi kehvaks (või siis lihtsalt mugavaks) jäänud?
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2025 20:47 Antud naist ma ei haletseks. Sest ta oli 44, see tähendab, et väljakujunenud inimene ja ammu mitte enam naiivne plikake. Ma arvan, et ta sai piisavalt hästi aru, et ta seob ennast vanema inimesega ja mida selline abielu endast kujutab. Kui ta oli sellega nõus ja kui see temale see mingil põhjusel sobis (kasvõi seetõttu, et ta oli aastakümneid suur fänn olnud), siis sobis. .

Kahtlasem on lugu noorte naistega, kes ennast särasilmselt palju vanemate meestega seovad. Sest nende puhul ma pole kindel, kas nad armumise tuhinas päris aru saavad, mida tähendab elukaar ja erinevates etappides olek jne.
ole nüüd normaalne, selliseid "neiusid" veetleb ainult raha kuigi seletavad armumisest ja muust taolisest.
Külaline

Nojah, need on sinu tunded, eks. Et sina niimoodi mingil juhul ei elaks. Okei. Ega sa ei peagi.

Meil ei ole selline ühiskond, kus naist pandaks sunniviisiliselt vanema mehega abielluma - ja siis oleks põhjust haletseda, et oi, vaene naine, mõtle, PEAB nüüd selle vana mehega elama. Baskini naine oleks võinud ju vabalt üksi elada. Et ta eelistas üksi elamisele Einoga abielluda - järelikult midagi (ja ilmselt üsna palju) teda selle mehe juures võluma pidi. Ka mehe mälestustega tegeleb ta vabatahtlikult - las teeb, kui tahab. "Ei ole mingit elu" - no aga te ju ei tea, mis ta veel teeb - äkki tegeleb muuga ka ehk elu on täitsa olemas? Kunagi foorumites pakuti, et Eve Kivil ilmselt pole mingit elu, jahub ainult minevikust. Pärast tuli välja, et mainitud naine on ammu eluga edasi läinud, käib tööl, tegevust jätkub. Aga pealeiskaudselt (kuna ajakirjanikud küsisid mineviku töö, isiklike suhete jms. kohta alati) jäi mulje, et ainult minevikust jahub, tal ju midagi muud teha polegi.
Külaline

Jah, aga kas arvad, et naine seda ei teadnud? Ju ta teadis, aga elati tasapisi, päeva ja aasta kaupa.

See on natuke teistmoodi, kui noorel, kes võibolla niisuguseid asju üldse ei taju, ehitab mõttes suure tuleviku ja... siis äkki avastab, et appi, mis nüüd juhtunud on - teinepool on kuidagi kehvaks (või siis lihtsalt mugavaks) jäänud?
See naisterahvas armus Einosse juba mitukümmend aastat tagasi. Kuulas meelejahutajat ja käis teatris. Rääkis, et tema armus juba kahekümneselt ära. Aga reaalselt sai selle Eino siis 44 aastaselt kätte, kui see oli juba pensionär ja kehva tervisega. Samamoodi on Madise pruudiga, see olevat ka juba väga noorena käinud Karavani kuulamas. Mõlemad naised on armunud pigem oma kujutluspilti kui reaalsesse inimessse. Muidugi ei mõtle nad siis tulevikule.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Mai 2025 22:19
Guest kirjutas: 23 Mai 2025 20:47 Antud naist ma ei haletseks. Sest ta oli 44, see tähendab, et väljakujunenud inimene ja ammu mitte enam naiivne plikake. Ma arvan, et ta sai piisavalt hästi aru, et ta seob ennast vanema inimesega ja mida selline abielu endast kujutab. Kui ta oli sellega nõus ja kui see temale see mingil põhjusel sobis (kasvõi seetõttu, et ta oli aastakümneid suur fänn olnud), siis sobis. .

ole nüüd normaalne, selliseid "neiusid" veetleb ainult raha kuigi seletavad armumisest ja muust taolisest.
Ei usu mina, et ainult raha ja null tundeid. Loomulikult on rikas mees seksikam, kui töötu jota.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2025 07:29

Üksiolek ongi juba lill, rahapuudust ka ei ole, jätku oma kinnisideed maha lihtsalt.
Mõtlen, et kui piiratud peab inimene olema, arvates, et see, mis talle meeldib - üksiolek ongi juba lill - meeldib absoluutselt kõikidele inimestele?

Mina näiteks küll ei taha olla üksinda. Ja, kui vanaks jään, siis seda vähem tahaksin üksinda olla. Vanadel inimestel on väga oluline, et teine inimene oleks kõrval. Seda nii emotsionaalses kui ka majanduslikus mõttes.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mai 2025 15:57
Guest kirjutas: 22 Mai 2025 07:29

Mõtlen, et kui piiratud peab inimene olema, arvates, et see, mis talle meeldib - üksiolek ongi juba lill - meeldib absoluutselt kõikidele inimestele?

Mina näiteks küll ei taha olla üksinda. Ja, kui vanaks jään, siis seda vähem tahaksin üksinda olla. Vanadel inimestel on väga oluline, et teine inimene oleks kõrval. Seda nii emotsionaalses kui ka majanduslikus mõttes.
Töötan igapäevaselt väga vanade inimestega ja üksiolekut peab luksuseks valdav osa naisi. Mehed on hädisemad, aga arvamus, et kõik soovivad kaaslast , on täiesti vale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist