Väga hea üldiseloomustus. Tihti olen imestanud, et mõni mees aina kirub naisi, aga selgub, et valib naisi kõige halvemast seltskonnast üldse.Guest kirjutas: ↑26 Apr 2025 16:05 Üks on see, kes viis aastat tagasi naisest lahku läks ja nüüd põrutab 40-50 aastaseid naisi, kes tegelikult talle üldse ei meeldi. Aga neid odavat veini lürpivaid ülbeid frigiidseid koletisi on kerge voodisse saada ja nii see mehike siis hullabki nendega, endal süda paha. Ja siis kirub siin neid naisi, et on ikka jubetised.
Naine nartsissist
-
Külaline
-
Külaline
Kus kohas need paremad seltskonna naised asuvad?Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2025 13:06 Väga hea üldiseloomustus. Tihti olen imestanud, et mõni mees aina kirub naisi, aga selgub, et valib naisi kõige halvemast seltskonnast üldse.
-
Külaline
Saad ikka seda, keda väärid. Antud kontingendi mees saabki vaid endasugust põhjakihti.Guest kirjutas: ↑20 Mai 2025 13:06Väga hea üldiseloomustus. Tihti olen imestanud, et mõni mees aina kirub naisi, aga selgub, et valib naisi kõige halvemast seltskonnast üldse.Guest kirjutas: ↑26 Apr 2025 16:05 Üks on see, kes viis aastat tagasi naisest lahku läks ja nüüd põrutab 40-50 aastaseid naisi, kes tegelikult talle üldse ei meeldi. Aga neid odavat veini lürpivaid ülbeid frigiidseid koletisi on kerge voodisse saada ja nii see mehike siis hullabki nendega, endal süda paha. Ja siis kirub siin neid naisi, et on ikka jubetised.
-
Külaline
No igatahes on kindel see, et kuskil Tinderis nad ei istu ja ei oota, millal mingi jubeda pässiga voodisse saab hüpata.
Kuidas sa nüüd nii "loogilisele" järeldusele jõudsid?!Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 10:22 Seega nartsissim võib olla ka meeldiv omadus.
Pigem võib öelda, et paljudel inimestel on nartsissistlikke jooni, kindlasti suurel osal poliitikutest, paljudel artistidel, edukatel äriinimestel jne. Nad on keskmisest eneseteadlikumad, egotsentrilisemad, tungivamad, ei paindu kergelt eesmärgist kõrvale jne. See võib tuua neile erialst edu ja olla positiivne. Aga kui inimene on täiemõõduline nartsissist, siis see ei ole kuidagi meeldiv omadus ei talle ega ümbritsevatele. Nartsissist on üdini õnnetu, täiesti katki, vihkab iseennast, on pidevalt rahulolematu, kahtlustav, elu suhtes okkaline, tal pole mingeid pikaaegselt rahuldustpakkuvaid suhteid, sageli ainsatki sõpra, aga erinevalt lihtsalt üksikust inimesest ei saa ta lohutust leida ka iseendast, sest iseennast vihkab ta veel rohkem ja endaga silmitsi seista kardab. Ümbritsejate jaoks on ta aga varem või hiljem talumatu.
-
Külaline
Nartsissist armastab ennast kõige rohkem, ta ei vihka ennast. Ei ole ta õnnetu ega rahulolematu.iiR kirjutas: ↑20 Mai 2025 16:33KAga kui inimene on täiemõõduline nartsissist, siis see ei ole kuidagi meeldiv omadus ei talle ega ümbritsevatele. Nartsissist on üdini õnnetu, täiesti katki, vihkab iseennast, on pidevalt rahulolematu, kahtlustav, elu suhtes okkaline, tal pole mingeid pikaaegselt rahuldustpakkuvaid suhteid, sageli ainsatki sõpra, aga erinevalt lihtsalt üksikust inimesest ei saa ta lohutust leida ka iseendast, sest iseennast vihkab ta veel rohkem ja endaga silmitsi seista kardab. Ümbritsejate jaoks on ta aga varem või hiljem talumatu.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 10:22 Seega nartsissim võib olla ka meeldiv omadus.
https://nartsissism.ee/kes-on-nartsissist/
-
Külaline
Tegelikult igal pool, aga nad ei vaata igasuguseid troppe. Kellel välimust pole, see ei saa kahjuks valida.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2025 15:18Kus kohas need paremad seltskonna naised asuvad?
-
Külaline
Halb suhtlemisoskus ja naiste alaväärseks pidamine võib olla veelgi suurem takistus kui halb välimus, miks normaalseid naisi ei saa.
Täiesti vale.Guest kirjutas: ↑20 Mai 2025 17:15Nartsissist armastab ennast kõige rohkem, ta ei vihka ennast. Ei ole ta õnnetu ega rahulolematu.iiR kirjutas: ↑20 Mai 2025 16:33KAga kui inimene on täiemõõduline nartsissist, siis see ei ole kuidagi meeldiv omadus ei talle ega ümbritsevatele. Nartsissist on üdini õnnetu, täiesti katki, vihkab iseennast, on pidevalt rahulolematu, kahtlustav, elu suhtes okkaline, tal pole mingeid pikaaegselt rahuldustpakkuvaid suhteid, sageli ainsatki sõpra, aga erinevalt lihtsalt üksikust inimesest ei saa ta lohutust leida ka iseendast, sest iseennast vihkab ta veel rohkem ja endaga silmitsi seista kardab. Ümbritsejate jaoks on ta aga varem või hiljem talumatu.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 10:22 Seega nartsissim võib olla ka meeldiv omadus.
Nartsissisti kõrge enesehinnang on tema bluff, selle abil ta lapib auke oma hõredas enesekindluses. Ta ei armasta ennast. Ükski inimene, kes ennast päriselt armastab ja hindab, ei vaja teiste mahategemist, alandamist. Keegi, kes on päriselt tugev, ei pea teisi murdma, et ennast tõestada. Sa kopeerisid mingit ülikummalise keelekasutusega suvalist tõlkelehte, aga vaata nt peaasi.ee - seal kirjutab nii:
/.../Nartsissistliku isiksushäire tuumaks on madal eneseväärtustamine ja jõuline õigustatuse tunne: ma väärin erikohtlemist, olen erakordselt andekas, särav, ilus, erivõimetega. Endale nii tugev tähelepanu ja õiguste nõudmine jätab paraku sageli teised varju ja nartsissistlik inimene käitub teiste suhtes alandavalt. /.../Sellega võib kaasneda tugev lüüasaamise ja häbitunne, mis elatakse välja teiste inimeste peal. Teiste suhtes on enesekesksel nartsissistlikul inimesel tähelepanu ja empaatiat minimaalselt /.../ Hapra enesehinnanguga kaasneb nii enda kui teiste vaheldumisi üleidealiseerimine ja alahindamine.
Ja tegelikult ka su oma viidatud lehel kirjutatakse nartsissistist ka nii:
Kaitsmaks end tunde “mind ei armastata” eest, kujutlevad nartsissistid, et on täiuslikult armastusväärsed isikud. Nad soovivad, et neid imetletaks. Nende jaoks pole olemas vajadusi, mida nad ei suudaks endale pakkuda. Samas, kuna keegi neist pole eneses kindel, põhjustab see veendumus ainult haavatavust ja sellest tulenevat pettumust. Väärtusetuse- ja tühjusetunne sunnivad pidevalt otsima tunnustust ning tekkinud suhetes oodatakse kõigi oma alateadlike soovide rahuldamist. Neil ei arene ratsionaalne enesehinnang, vastutustunne ega kaastunne.
-
Külaline
Jah, nartsissist lajatab tühjale puhtale kohale mingi räige hinnangu, ja tekib küsimus, kust see veel tuli. Kust tuli? Ikka tema enda seest, välise olukorra suhtes täiesti ebaadekvaatsena. Olen mõelnud, kas nad ise saavad oma reaktiivsusest aru, kas nad teevad seda alateadlikult, puht isikliku instikti/taaga/sisemise surve pealt (ise uskudes toimuvat) või teevad teadlikult, peegeldades enda tunnet teisele (saades ka ise aru, et see pole teise inimese suhtes tõsi, kuid enesekergenduseks, süüpuhtuseks on see parim ennetav teadlik kaitse)? Et kas neil esineb ka häbitunnet oma käitumise pärast? Adekvaatsena tundub see nende reaktsioon üdini reetlik, et miks ta peab end niipalju paljastama, kui tegelikult soovib head muljet jätta? Hülgamist nad ju ei talu. Jooksevad kohe kuhugi kitule, kui kardavad üksi, mingi toetuseta jääda.
-
Külaline
Nii võib tunduda jaa. Aga tegelikult on see vaid pettekujutel. Ta tõesti arvab oma ideaalses maailmas, et ta armadtab ennast aga tegelikult see juhtub vaid siis, kui ta saa teisi maha teha. Õnnetu ja rahuloematu on ta kohe kindlasti.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2025 17:15Nartsissist armastab ennast kõige rohkem, ta ei vihka ennast. Ei ole ta õnnetu ega rahulolematu.iiR kirjutas: ↑20 Mai 2025 16:33KAga kui inimene on täiemõõduline nartsissist, siis see ei ole kuidagi meeldiv omadus ei talle ega ümbritsevatele. Nartsissist on üdini õnnetu, täiesti katki, vihkab iseennast, on pidevalt rahulolematu, kahtlustav, elu suhtes okkaline, tal pole mingeid pikaaegselt rahuldustpakkuvaid suhteid, sageli ainsatki sõpra, aga erinevalt lihtsalt üksikust inimesest ei saa ta lohutust leida ka iseendast, sest iseennast vihkab ta veel rohkem ja endaga silmitsi seista kardab. Ümbritsejate jaoks on ta aga varem või hiljem talumatu.Guest kirjutas: ↑30 Apr 2025 10:22 Seega nartsissim võib olla ka meeldiv omadus.
Ja justnimelt ohvrit maha tehes ta suudabki vaid õnnelik olla.
-
Külaline
Kuidas muidu õnnestuks tal olla parim?Guest kirjutas: ↑20 Mai 2025 23:43Nii võib tunduda jaa. Aga tegelikult on see vaid pettekujutel. Ta tõesti arvab oma ideaalses maailmas, et ta armadtab ennast aga tegelikult see juhtub vaid siis, kui ta saa teisi maha teha. Õnnetu ja rahuloematu on ta kohe kindlasti.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2025 17:15Nartsissist armastab ennast kõige rohkem, ta ei vihka ennast. Ei ole ta õnnetu ega rahulolematu.iiR kirjutas: ↑20 Mai 2025 16:33
KAga kui inimene on täiemõõduline nartsissist, siis see ei ole kuidagi meeldiv omadus ei talle ega ümbritsevatele. Nartsissist on üdini õnnetu, täiesti katki, vihkab iseennast, on pidevalt rahulolematu, kahtlustav, elu suhtes okkaline, tal pole mingeid pikaaegselt rahuldustpakkuvaid suhteid, sageli ainsatki sõpra, aga erinevalt lihtsalt üksikust inimesest ei saa ta lohutust leida ka iseendast, sest iseennast vihkab ta veel rohkem ja endaga silmitsi seista kardab. Ümbritsejate jaoks on ta aga varem või hiljem talumatu.
Ja justnimelt ohvrit maha tehes ta suudabki vaid õnnelik olla.
Või võtame selle pideva kiidulaulu neil enda suhtes. Mul pole üldse raske takka kiita, et jah on tõesti hea, kuigi sisemuses tean ju, et saab olla parem (mingi asi, mingi tegu vmt). Minu jaoks pole see tähtis, tähtis on teisele kaasa elada, teda tõsta tema tingimustes. Aga see nende taoline pealetükkivus on väsitav, sest samal ajal pead ju oma standardeid tugevalt all hoidma ja nn peitma, ta ei tohi tunnetada seda, et saaks paremini, teisiti tema valikutest. See vaen, mis sealt tuleb, kui ta pole parim, on hull.
Ja muidugi valed igal sammul. Kiibitsemised. See väsitab.
Piiride puudumine. Mõistmatus, et sinu hea asi pole veel tema hea asi.
Kui hakkad tundma end kuidagi mitte endale omaselt, siis tea, sa tunned seda, mida tunneb tema. Oled üle võtnud tema tunded. Alaväärsed.
-
Külaline
Eesti tüdrukutele soovitavad emad hea mehe saamiseks minna ülikooli. Isegi kui ülikooli ei lõpeta, leiab vähemalt normaalse mehe.
-
Külaline
Mu ema oli väga vastu, et ma just seda eriala õppima lähen ja mingist mehe leidmisest polnud juttugi. Lausa manitses, et kursusekaaslastega mingit suhet ei tekitaks.Külaline kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:33Eesti tüdrukutele soovitavad emad hea mehe saamiseks minna ülikooli. Isegi kui ülikooli ei lõpeta, leiab vähemalt normaalse mehe.
Nii et ära fantaseeri kõigi kohta. Ei pruugi ülikoolist tulla "normaalseid" mehi. Kõrgharidus ei tee ühtki meest ega naist heaks inimeseks.
-
Külaline
Kõrgharidus muidugi kedagi heaks inimeseks ei tee, aga nendel inimestel ikka mingi arusaam on, et haridus on tähtis ja nad soovivad selle nimel pingutada. Seegi on juba suur asi. Eksamite tegemine ja õppimine distsiplineerib ja arendab inimest. Ma vaatan praegu koolis, kui palju on õpiraskustega lapsi, kes ei soovigi õppida, loevad päevi, et kool lõppeks. Nende teadmised on äärmiselt lünklikud, osad ei oska veel kuuendas klassi lugeda ega üheksandas kirjutada. Igasugused huvid neil puuduvad, aeg kulub arvutimängude ja rämpstoidu õgimise peale ära. Juba viiendas-kuuendas hakkavad suitsetama ja jooma. Ja kogu see kamp lõpetab kooli, neist saavad ehitajad või juhutöölised. Ropendavad, sülitavad maha, lärmavad, venelased, kes ei oska keelt. Ülikooli lõpetanud inimene on selle kõrval nagu öö ja päev.Guest kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:45Mu ema oli väga vastu, et ma just seda eriala õppima lähen ja mingist mehe leidmisest polnud juttugi. Lausa manitses, et kursusekaaslastega mingit suhet ei tekitaks.Külaline kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:33Eesti tüdrukutele soovitavad emad hea mehe saamiseks minna ülikooli. Isegi kui ülikooli ei lõpeta, leiab vähemalt normaalse mehe.
Nii et ära fantaseeri kõigi kohta. Ei pruugi ülikoolist tulla "normaalseid" mehi. Kõrgharidus ei tee ühtki meest ega naist heaks inimeseks.
-
Külaline
Selge see, et nagu öö ja päev. Tõenäosus saada enamvähem normaalne mees on ikka palju kordi suurem, kui valida mees üliõpilaste, magistrantide või doktorantide seast. Töötud külajoodikud on reeglina ikka madalama haridustasemega.Guest kirjutas: ↑21 Mai 2025 06:36Kõrgharidus muidugi kedagi heaks inimeseks ei tee, aga nendel inimestel ikka mingi arusaam on, et haridus on tähtis ja nad soovivad selle nimel pingutada. Seegi on juba suur asi. Eksamite tegemine ja õppimine distsiplineerib ja arendab inimest. Ma vaatan praegu koolis, kui palju on õpiraskustega lapsi, kes ei soovigi õppida, loevad päevi, et kool lõppeks. Nende teadmised on äärmiselt lünklikud, osad ei oska veel kuuendas klassi lugeda ega üheksandas kirjutada. Igasugused huvid neil puuduvad, aeg kulub arvutimängude ja rämpstoidu õgimise peale ära. Juba viiendas-kuuendas hakkavad suitsetama ja jooma. Ja kogu see kamp lõpetab kooli, neist saavad ehitajad või juhutöölised. Ropendavad, sülitavad maha, lärmavad, venelased, kes ei oska keelt. Ülikooli lõpetanud inimene on selle kõrval nagu öö ja päev.Guest kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:45Mu ema oli väga vastu, et ma just seda eriala õppima lähen ja mingist mehe leidmisest polnud juttugi. Lausa manitses, et kursusekaaslastega mingit suhet ei tekitaks.Külaline kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:33Eesti tüdrukutele soovitavad emad hea mehe saamiseks minna ülikooli. Isegi kui ülikooli ei lõpeta, leiab vähemalt normaalse mehe.
-
Külaline
Jeerum, mis eriala see nii hirmus siis on, et nii vastu oldi nii selle õppimisele, kui kursusekaaslasega suhte tekitamisele? Päris huivitav tegelt.Külaline kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:45Mu ema oli väga vastu, et ma just seda eriala õppima lähen ja mingist mehe leidmisest polnud juttugi. Lausa manitses, et kursusekaaslastega mingit suhet ei tekitaks.
-
Külaline
Vast mingi algharidusega ema.Guest kirjutas: ↑21 Mai 2025 19:02Jeerum, mis eriala see nii hirmus siis on, et nii vastu oldi nii selle õppimisele, kui kursusekaaslasega suhte tekitamisele? Päris huivitav tegelt.Külaline kirjutas: ↑21 Mai 2025 01:45Mu ema oli väga vastu, et ma just seda eriala õppima lähen ja mingist mehe leidmisest polnud juttugi. Lausa manitses, et kursusekaaslastega mingit suhet ei tekitaks.
Kõige jubedam ongi see tendents, et kui peres pole kõrgharidust, siis ei tule lastel ka.
-
Külaline
Ma tean mitmeid vanemaid, kes on vastu lapse eriala valikule. Meediastki kuuldud, kuidas nt näitlejatest või arstidest vanemad on olnud vastu et laps õpib arstiks või näitlejaks. Et last säästa sellest pingelisest tööst.
Mina olin ka vastu lapse eriala valikule, sest ei näinud sel ametil töökoha saamise võimalust ega suurt vajadust. Õpib ameti ja jääb töötuks, sest koolitatakse üle vajaduse.
Mina olin ka vastu lapse eriala valikule, sest ei näinud sel ametil töökoha saamise võimalust ega suurt vajadust. Õpib ameti ja jääb töötuks, sest koolitatakse üle vajaduse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Semrush [Bot] ja 6 külalist