Günekoloog

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Günekoloog

Postitus Postitas Külaline »

Kuulasin ühte podcasti, kus kaks eesti naist räägivad erinevatest teemadest ja loevad ette kuulajakirju. Ei, see ei ole malluka podcast, vaid üks teine. Tuli ühes episoodis teemaks günekoloogi vastuvõtt ja üks saatejuhtidest rääkis enda esimesest kogemusest. Kui ta oli günekoloogile öelnud, et ta on alles süütu, siis vastati: "Ahah, siis läheme tagantpoolt." Teine saatejuht küsis: "Mis mõttes tagantpoolt, pepust või?"
"Jaa. Aga kui antakse valida, kas eest või tagant, siis valige eest. Tagant on väga ebamugav."

Et mul tekkis tõsine hämming sellega, kas see on reaalne protseduur?
Külaline

Klassikokkutulek filmis oli Mait Malmsteni tegelaskuju proktoloogi juures. Arst palus Maidul kummardada ja sisenes kummikindaga tagantpoolt. Otsis hemorroide. Ehk proktoloogi amet on uurida inimese päraku piirkonda. Günekoloog peaks uurima ühte teist auku? Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Külaline

Tuleb välja, et tehakse küll:

https://www.kliinik.ee/naistehaigused/i ... tion=49513

Anaalsüütus ei maksa tänapäeval punast krossigi, ma vaatan.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mai 2025 17:34 Klassikokkutulek filmis oli Mait Malmsteni tegelaskuju proktoloogi juures. Arst palus Maidul kummardada ja sisenes kummikindaga tagantpoolt. Otsis hemorroide. Ehk proktoloogi amet on uurida inimese päraku piirkonda. Günekoloog peaks uurima ühte teist auku? Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Niimoodi katsutakse meestel siiski eesnääret, mitte hemorroide.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Mai 2025 19:01Anaalsüütus ei maksa tänapäeval punast krossigi, ma vaatan.
Mida see tähendab antud teema kontekstis? Tahtsid lihtsalt nõmetseda?
Külaline

Guest kirjutas: 19 Mai 2025 17:17 Kuulasin ühte podcasti, kus kaks eesti naist räägivad erinevatest teemadest ja loevad ette kuulajakirju. Ei, see ei ole malluka podcast, vaid üks teine. Tuli ühes episoodis teemaks günekoloogi vastuvõtt ja üks saatejuhtidest rääkis enda esimesest kogemusest. Kui ta oli günekoloogile öelnud, et ta on alles süütu, siis vastati: "Ahah, siis läheme tagantpoolt." Teine saatejuht küsis: "Mis mõttes tagantpoolt, pepust või?"
"Jaa. Aga kui antakse valida, kas eest või tagant, siis valige eest. Tagant on väga ebamugav."

Jah on. Kui on süütu siis nad ei tee uh tupe kaudu.
Olin ise äkki 13-14 kui esimest korda günekoloogil käisin ja kuna olin ka süütu siis tehtigi päraku kaudu uh.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mai 2025 10:13Olin ise äkki 13-14 kui esimest korda günekoloogil käisin ja kuna olin ka süütu siis tehtigi päraku kaudu uh.
Aga ega see vist meeldiv ei olnud?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 10:13
Guest kirjutas: 19 Mai 2025 17:17 Kuulasin ühte podcasti, kus kaks eesti naist räägivad erinevatest teemadest ja loevad ette kuulajakirju. Ei, see ei ole malluka podcast, vaid üks teine. Tuli ühes episoodis teemaks günekoloogi vastuvõtt ja üks saatejuhtidest rääkis enda esimesest kogemusest. Kui ta oli günekoloogile öelnud, et ta on alles süütu, siis vastati: "Ahah, siis läheme tagantpoolt." Teine saatejuht küsis: "Mis mõttes tagantpoolt, pepust või?"

Olin ise äkki 13-14 kui esimest korda günekoloogil käisin ja kuna olin ka süütu siis tehtigi päraku kaudu uh.
Aga mida on süütul neiul günekoloogi juurde asja? Ise ei käinud siis kordagi. Mida sealt päraku kaudu siis uuritakse? :?:
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 01:47Aga mida on süütul neiul günekoloogi juurde asja? Ise ei käinud siis kordagi. Mida sealt päraku kaudu siis uuritakse? :?:
Nt mu sugulane käis uuringutel 16-aastasena, miks tal päevad pole hakanud, kas on midagi füüsiliselt valesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 02:05
Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 01:47Aga mida on süütul neiul günekoloogi juurde asja? Ise ei käinud siis kordagi. Mida sealt päraku kaudu siis uuritakse? :?:
Nt mu sugulane käis uuringutel 16-aastasena, miks tal päevad pole hakanud, kas on midagi füüsiliselt valesti.
Mina kaotasin süütuse alles 19aastaselt. Nii kaua siis poleks pidanud günekoloogile asja olnud?

Põletikud ja tsüklihäired võivad tekkida ka süütutel ja kõigil kel päevad juba käivad. Ka noortel.
Külaline

Meie kultuuriruumis vist ei ole ka nii suurt tähtsust sellel, kas abiellutakse süütuna või mitte. See on pigem moslemimaade teema, et kindlasti peab süütuna abielluma. Tulevasele mehele ütleb eestlanna, et näe käisin günekoloogi juures ja sinna minu süütus ka läks :D
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 01:47
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 10:13

Aga mida on süütul neiul günekoloogi juurde asja? Ise ei käinud siis kordagi. Mida sealt päraku kaudu siis uuritakse? :?:
Nagu siin üks juba vastas siis jah mul polnud päevad hakanud. 15a hakkasid alles. Uuritigi emakat, munasarju. Välistati tsüstid ja muud probleemid mis põhjusel ei ole veel menses alanud. Seat ka selgus, et minu munasarjade areng ei vastanud ka minu vanusele ja ka sellest tingitult ei olnud mul veel päevi.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 11:12
Mina kaotasin süütuse alles 19aastaselt. Nii kaua siis poleks pidanud günekoloogile asja olnud?

Põletikud ja tsüklihäired võivad tekkida ka süütutel ja kõigil kel päevad juba käivad. Ka noortel.
See günekoloogi (ja psühholoogi) tihe külastamine on uuema aja teema, ja julgen arvata, et üle 50-aastaste peaaegu mitte keegi ei käinud günekoloogi juures enne 20a
Külaline

Nüüdsel ajal on ka paljud tüdrukud anorektilised. Neil on sageli päevade puudumisega probleeme.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mai 2025 00:05See günekoloogi (ja psühholoogi) tihe külastamine on uuema aja teema, ja julgen arvata, et üle 50-aastaste peaaegu mitte keegi ei käinud günekoloogi juures enne 20a
Ei käidudki tol ajal, sest polnud mingeid diagnoosimise võimalusigi! Vähesed pöördusid ka erinevate günekoloogiliste haigustega, ei osanud arvatagi, et midagi võiks valesti olla, polnud internetti, polnud eriti kuskilt lugedagi midagi.
Sünnitasin 80ndate teises pooles, rasedust katsus arst käega veel 3. kuulgi! Isegi rasedust ei diagnoositud UHga. Tõsi, korra sain seda imet ka näha, aga see, mida praegu tehakse, on ikka ulme võrreldes tollase ajaga! 3ndal kuul vaadatakse isegi loote veresoonte talitlus ära!
Ja väga hea, et nüüd on meil seadmed, mida kasutada ja oskused ning teadmised.
Hea, et ka noored käivad uuringutel, kui midagi tundub valesti.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kui tihti käite günekoloogi juures? Kas see on teil vanuseti erinev olnud? Kas mingist vanusest enam ei lähe?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Mai 2025 08:05 Kui tihti käite günekoloogi juures? Kas see on teil vanuseti erinev olnud? Kas mingist vanusest enam ei lähe?
Kuidas sul omal sellega lood on? Räägi meile.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2025 00:05
Guest kirjutas: 21 Mai 2025 11:12

See günekoloogi (ja psühholoogi) tihe külastamine on uuema aja teema, ja julgen arvata, et üle 50-aastaste peaaegu mitte keegi ei käinud günekoloogi juures enne 20a
Väga valesti arvad! Ma olen 50+ ja võin öelda, et minu tutvusringkonnas - sõbrannad, klassiõed jne käisid enamus enne 20ndat eluaastat günekoloogi juures. Oli neid, kes juba sünnitasid enne 20ndat eluaastat, mina ise kaasa arvatud. Mitmed sõbrannad käisid mingite probleemidega arsti juures. Samuti käidi saamas ras vastaseid vahendeid. Vahendi esmasel väljakirjutamisel tehti alati ka läbivaatus.

Tean vaid kahte klassiõde, kes alustasi seksiga 20+ vanuses ning nende puhul usun, et nad võib-olla tõesti ei käinud enne 20ndat eluaastat günekoloogi juures.
Külaline

Mul pole küll vähimatki aimu, kui palju mu tutvusringkonnas inimesed günekoloogi või androloogi külastavad või esimest korda külastasid.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2025 22:36 Mul pole küll vähimatki aimu, kui palju mu tutvusringkonnas inimesed günekoloogi või androloogi külastavad või esimest korda külastasid.
Me noorena sõbrannadega küll omavahel rääkisime. Mitte ainult arsti juures käimisest, vaid ka sellest, kes juba seksib ja kellega seksib jne.

Nüüd, täiskasvanuna muidugi enam mitte.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist