Majaotsingul
-
Külaline
Majaotsingul
Otsin endale maja ja imestan, kinnisvarasaiti kv.ee sirvides, miks on pea kõigis müügis olevates majades kiiskavvalge köögimööbel? Kas see jubedus sunnibki maja müüma, sest kuidas sa sellises elad?
Ja üleüldse, miks on endiselt köögiks vaid ühte seina täitev kapirivi? Kus on köögisaared, silmade kõrgusel ahjud jms?
Masendav
Ja üleüldse, miks on endiselt köögiks vaid ühte seina täitev kapirivi? Kus on köögisaared, silmade kõrgusel ahjud jms?
Masendav
-
Külaline
Mida ma vihkan, on oranž telliskivi sisekujunduses. Üllatavalt populaarne.
-
Külaline
Võtsin keskmise hinnaga, 500 000-600 000, 10 maja ette, valge oli see mööbel vaid ühes. Ühepoolset ei näinud kusagil, selline oleks maja jaoks ilmselgelt ka väga väike ning ebapraktiline.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 13:58 Otsin endale maja ja imestan, kinnisvarasaiti kv.ee sirvides, miks on pea kõigis müügis olevates majades kiiskavvalge köögimööbel? Kas see jubedus sunnibki maja müüma, sest kuidas sa sellises elad?
Masendav
-
Külaline
Valge on paljude jaoks standardlahendus (mis alati sobib) ja normaalsus. Ma arvan, et kui remonditakse spetsiaalselt müügiks/üürimiseks, siis eelsiatakse just valget kööki, kuna see arvatakse olema kindlapeale minek, millega enamus inimesi nõustub.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 13:58 Otsin endale maja ja imestan, kinnisvarasaiti kv.ee sirvides, miks on pea kõigis müügis olevates majades kiiskavvalge köögimööbel? Kas see jubedus sunnibki maja müüma, sest kuidas sa sellises elad?
Masendav
Ühes seinas asuva kapirivi on ka paljude jaoks normaalsus, nad ei tea neid saari tahtagi. Paljud köögid on ka väiksed, ei võimaldagi hästi saari jms. huvitavamaid lahendusi.
Meil puiduvärvi köögimööbel. Sai tehtud arvestusega, et sellega elame terve oma eluaja (st. trende me eriti ei järgi). Kui täispuidust uksed tellisime, ütles tegija, et oi, selliste uste tellijaid on viimasel ajal vähe. Moes on ikka hele (või siis just hästi tume pruun, must), paljud peavad puiduvärvi koledaks. Aga mulle sobib.
-
Külaline
Telliskivi ehk terrakota on ilus värv. Kui on päris telliskivi või siis telliskivi värvi krohv, mul pole selle vastu midagi.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 13:59 Mida ma vihkan, on oranž telliskivi sisekujunduses. Üllatavalt populaarne.
Võltstelliskivi (tapeedid/katted, kus on telliskivi "müür" kujutatud), see ei meeldi.
-
Külaline
No ei tohiks ju üllatus olla, et viimasel ajal on skandinaavia ja valge moes olnud ja sellega seoses on valgeid sisekujundusi palju. Mingi pastell skandinaavia stiil olevat ka, aga Eestis pole see vist levinud.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 13:58 Otsin endale maja ja imestan, kinnisvarasaiti kv.ee sirvides, miks on pea kõigis müügis olevates majades kiiskavvalge köögimööbel? Kas see jubedus sunnibki maja müüma, sest kuidas sa sellises elad?
Masendav
Jah, suht keeruline vist osta nii, et maja endise ja tulevase omanku tahtmised nii punkt-punktilt kokku lähevad, et maja asukoht, planeering ja sisekujundus kõik sobib nagu rusikas silmaauku.
Ilmselt tuleb ikka lähtuda nendest asjadest, mida ise maja juures muuta ei saa/on raske muuta (asukoht, planeering jne. ) ja muuta ära oma maitse järgi need, mida on kergem muuta, näiteks köögimööbel.
-
Külaline
Köögi maksumus on 10-20 tuhat. Maja enda maksumusest moodustab see alla 4%, seega selle järgi kindlasti keegi ei ostaks või siis ostmata jätaks.
-
Külaline
Köögisaarel oleks mis? Lihtsalt saar on ok kui laud. Aga pliidi või kraani panek mulle tundub küll kahtlane. Pritsib täis kõik ümber. Muudkui pühi.
-
Külaline
Minu arust on majad nii kallid, et mingi köögimööbel on seal täiesti kolmanda järgu probleem. Minu arust on jube lugu see, kui ostad 500 000 euroga maja ja siis pead hakkama seda niimoodi renoveerima, et teine sama raha läheb veel. Nagu ma vaatan, et Malluka majaga lugu on. Oleks siis võinud kohe miljoniga maja osta ja saada korraliku. Kuigi tal vist on palju musta raha seal seas, siis ongi ise remontimine ja maksude mittemaksmine vist ainuke variant, kohe kalli maja ostmine läheb kahtlaseks.
-
Külaline
Kas siis tõesti Eestis majad juba nii kallid, et 500 000 kuni 600 000 on lausa keskmine maja? Ma kahtlen selles. Isegi Lääne-Euroopas saab maja odavamalt kätte, kusagil äärelinnas, kust head ühendused igale poole, kiirteed, raudteejaamad, bussijaamad. Heas korras maja, kusjuures.
Võib-olla Tallinnas, heas rajoonis, heas korras majad, aga mujal - ma kahtlen sügavalt. Eriti teades, millises seisukorras Eestis natukenegi vanemad majad kipuvad olema. Tõsi, krundid on suured, keskmine Euroopa majaomanik võib ainult unistada sellisest krundist, nagu Eestis on tavaline, isegi linnades.
Sellega olen nõus, et isegi suhteliselt uut maja ostes peaks olema mingi remondieelarve ette nähtud, kasvõi sisetöödeks, nagu köök ja/või vannituba, uued aknad või uksed, seinte värvimine, võib-olla on mõnes toas vaja põrand vahetada, sein maha võtta või midagi sellist. Pluss aed. Ei jäta ju head diili tegemata ju mööbli värvi pärast.
Võib-olla Tallinnas, heas rajoonis, heas korras majad, aga mujal - ma kahtlen sügavalt. Eriti teades, millises seisukorras Eestis natukenegi vanemad majad kipuvad olema. Tõsi, krundid on suured, keskmine Euroopa majaomanik võib ainult unistada sellisest krundist, nagu Eestis on tavaline, isegi linnades.
Sellega olen nõus, et isegi suhteliselt uut maja ostes peaks olema mingi remondieelarve ette nähtud, kasvõi sisetöödeks, nagu köök ja/või vannituba, uued aknad või uksed, seinte värvimine, võib-olla on mõnes toas vaja põrand vahetada, sein maha võtta või midagi sellist. Pluss aed. Ei jäta ju head diili tegemata ju mööbli värvi pärast.
Konkreetset lugu ei tea. Aga paljudel on vist ka see, et ei taha seda olgugi et korras ja elatavat, aga kellegi teise kujundatud ja sisustatud maja. Ostetakse meelega nö. toorik, et oma maitse ja ideed maksma panna.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:05 Minu arust on majad nii kallid, et mingi köögimööbel on seal täiesti kolmanda järgu probleem. Minu arust on jube lugu see, kui ostad 500 000 euroga maja ja siis pead hakkama seda niimoodi renoveerima, et teine sama raha läheb veel. Nagu ma vaatan, et Malluka majaga lugu on. Oleks siis võinud kohe miljoniga maja osta ja saada korraliku. Kuigi tal vist on palju musta raha seal seas, siis ongi ise remontimine ja maksude mittemaksmine vist ainuke variant, kohe kalli maja ostmine läheb kahtlaseks.
-
Külaline
Miks sa arvad, et uus on ilmtingimata korralik? Hiljuti ju nägime lugu uuest majast, mis peagi vajuma hakkas ja elamiskõlbmatuks muutus.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:05 Minu arust on majad nii kallid, et mingi köögimööbel on seal täiesti kolmanda järgu probleem. Minu arust on jube lugu see, kui ostad 500 000 euroga maja ja siis pead hakkama seda niimoodi renoveerima, et teine sama raha läheb veel. Nagu ma vaatan, et Malluka majaga lugu on. Oleks siis võinud kohe miljoniga maja osta ja saada korraliku. Kuigi tal vist on palju musta raha seal seas, siis ongi ise remontimine ja maksude mittemaksmine vist ainuke variant, kohe kalli maja ostmine läheb kahtlaseks.
Maja puhul on ülioluline KUS see asub. Uued majad on enamasti uusarenduste piirkonnas, mis on lagedad, kaugel põllul, sopane, kogu aeg käib ümberringi ehitustegevus, puudub ühistransport jne. Iial ei tea mis sul järgmisena seal naabriks kerkib. Kolida elurajooni, mis on juba pikalt sisse elatud, on palju mugavam. Aiad on haljastatud ja naabrid tunnevad üksteist. Sellistes piirkondades on aga harva krunte, kuhu saad ehitada uue maja. Noh saad kui vanema ära lammutad, aga see teeb ju kokkuvõttes kohutavalt kalliks.
Renoveerimise puhul saad sa kohe oma ihu ja silmaga tunnetada iga nurga puhul, mis sinna kõige paremini sobib. Uue maja puhul sa planeerid seda kõike õhus ja sul pole õrna aimugi kas see ikka tuleb nii nagu sa ette kujutasid. Maja vanemast ajastust annab võimaluse olla ka sisustuses vanamoodsam, kui ultramoodsus pole sinu maitse.
Köök on muidugi pisiasi ja selle järgi nüüd küll maja poleks vaja valida. Selle vahetad lihtsalt välja.
-
Külaline
Eestis ongi kinnisvara ebamõistlikult kallis. Tallinnas ja Tallinna ümbruses. Saadki kuskil Hispaanias või Portugalis suure villa mere ääres selle raha eest, mis siin mingi päris koleda ja halvasti ehitatud maja.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:24 Kas siis tõesti Eestis majad juba nii kallid, et 500 000 kuni 600 000 on lausa keskmine maja? Ma kahtlen selles. Isegi Lääne-Euroopas saab maja odavamalt kätte, kusagil äärelinnas, kust head ühendused igale poole, kiirteed, raudteejaamad, bussijaamad. Heas korras maja, kusjuures.
-
Külaline
Järelikult ostjad nii ei arva. Kui ostjad kinnisvara liiga kalliks peaks, jääks müüdav kinnisvara seisma ja langeks hind.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 19:23Eestis ongi kinnisvara ebamõistlikult kallis. Tallinnas ja Tallinna ümbruses. Saadki kuskil Hispaanias või Portugalis suure villa mere ääres selle raha eest, mis siin mingi päris koleda ja halvasti ehitatud maja.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:24 Kas siis tõesti Eestis majad juba nii kallid, et 500 000 kuni 600 000 on lausa keskmine maja? Ma kahtlen selles. Isegi Lääne-Euroopas saab maja odavamalt kätte, kusagil äärelinnas, kust head ühendused igale poole, kiirteed, raudteejaamad, bussijaamad. Heas korras maja, kusjuures.
-
Külaline
Tallinnas, heas rajoonis on heas korras suuremad korterid sellise hinnaga juba paraku. Vt kinnisvaraportaale, hinnad on ulmelised.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:24 Kas siis tõesti Eestis majad juba nii kallid, et 500 000 kuni 600 000 on lausa keskmine maja? Ma kahtlen selles. Isegi Lääne-Euroopas saab maja odavamalt kätte, kusagil äärelinnas, kust head ühendused igale poole, kiirteed, raudteejaamad, bussijaamad. Heas korras maja, kusjuures.
-
Külaline
Endal ka majaostu kogemus. Tahaks siinkohal müüjatele südamele panna seda, et nad ei teeks müüki minevas majas remonti! Või noh, kui tõesti vaja, nt kraan tilgub ja veekahjustus, siis küll. Aga meie, ostjad, ei soovi, et müügi eesmärgil tehakse tapeedivahetus või värvitakse midagi üle.
Ilmselgelt tahavad ostjad valida ise endale meelepärase tapeedi ja arvata võib, et see tapeedivahetus on ka maja hinnale lisatud.
Käisime nt vaatamas ühte maja, kus kõik uksed olid lumivalged. Näpuga katsudes selgus aga, et uksed olid valge paberiga äsja üle kleebitud. Kui kergitasin küünega pisut paberinurka, nägin seal all täiesti mädanenud ja hallitanud uksetahvlit. See avastus tekitas hirmu, et mida kõike müüja selles majas veel ostjate eest varjab. Ostja tahaks siiski näha, mis seisukorras uksed-seinad-põrand tegelikult on.
Järgmiseks läksime vaatama ühte maal metsa sees asuvat majakest. Kirjelduse järgi pidi olema tegemist põlistalukoha majaga, kus sees palju ajalugu jne. Tundus tore. Kuid kohale minnes tabas meid täielik šokk - ümarpalkidest maja oli just äsja koleda mürkrohelise värviga paksult üle võõbatud, tühjad värvipurgid vedelesid ümberringi. See värv oli nii eemaletõukav, et keerasime kohe otsa ringi ja lahkusime. Poleks seda uut värvi peale kantud, oleksime ostmist täitsa kaalunud, sest meile just meeldiks vana autentne ümarpalkidest talumaja, mida saanuksime hakata tasapisi renoveerima. Jah, selle koleda uue värvi oleks vast ehk saanud jubeda töö ja ajakuluga lõpuks eemaldatud, kuid milleks võtta endale sellist lisakoormust, kui kinnisvaraportaal on kuulutusi täis?
Ilmselgelt tahavad ostjad valida ise endale meelepärase tapeedi ja arvata võib, et see tapeedivahetus on ka maja hinnale lisatud.
Käisime nt vaatamas ühte maja, kus kõik uksed olid lumivalged. Näpuga katsudes selgus aga, et uksed olid valge paberiga äsja üle kleebitud. Kui kergitasin küünega pisut paberinurka, nägin seal all täiesti mädanenud ja hallitanud uksetahvlit. See avastus tekitas hirmu, et mida kõike müüja selles majas veel ostjate eest varjab. Ostja tahaks siiski näha, mis seisukorras uksed-seinad-põrand tegelikult on.
Järgmiseks läksime vaatama ühte maal metsa sees asuvat majakest. Kirjelduse järgi pidi olema tegemist põlistalukoha majaga, kus sees palju ajalugu jne. Tundus tore. Kuid kohale minnes tabas meid täielik šokk - ümarpalkidest maja oli just äsja koleda mürkrohelise värviga paksult üle võõbatud, tühjad värvipurgid vedelesid ümberringi. See värv oli nii eemaletõukav, et keerasime kohe otsa ringi ja lahkusime. Poleks seda uut värvi peale kantud, oleksime ostmist täitsa kaalunud, sest meile just meeldiks vana autentne ümarpalkidest talumaja, mida saanuksime hakata tasapisi renoveerima. Jah, selle koleda uue värvi oleks vast ehk saanud jubeda töö ja ajakuluga lõpuks eemaldatud, kuid milleks võtta endale sellist lisakoormust, kui kinnisvaraportaal on kuulutusi täis?
-
Külaline
Korteri-maja võib röögatu hinnaga kinnisvaraportaali üles panna, aga kas keegi ka ostab ja kas tehinguid on?Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 23:50Tallinnas, heas rajoonis on heas korras suuremad korterid sellise hinnaga juba paraku. Vt kinnisvaraportaale, hinnad on ulmelised.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:24 Kas siis tõesti Eestis majad juba nii kallid, et 500 000 kuni 600 000 on lausa keskmine maja? Ma kahtlen selles. Isegi Lääne-Euroopas saab maja odavamalt kätte, kusagil äärelinnas, kust head ühendused igale poole, kiirteed, raudteejaamad, bussijaamad. Heas korras maja, kusjuures.
Mina elan piirkonnas (välismaal), kus majade hinnad algavad miljonist eurost. Praegu on siin kolm maja müügis aga naabritega rääkides selgub, et turg seisab ja keegi ei käi isegi vaatamas.
-
Külaline
Sa pole vist vaadanud kui suur oli eelmise ja selle aasta käive. Kõik on avalik info. Kui tuleb tuhandeid eurosid kuus, siis pole millegi üle imestada.Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:05 Nagu ma vaatan, et Malluka majaga lugu on. Oleks siis võinud kohe miljoniga maja osta ja saada korraliku. Kuigi tal vist on palju musta raha seal seas, siis ongi ise remontimine ja maksude mittemaksmine vist ainuke variant, kohe kalli maja ostmine läheb kahtlaseks.
-
Külaline
Alles keegi kommenteeris teises teemas, "On aru saada, et mõnel on hullult pinnuks silmas see, et blogija kergemat leiba saab. Ometigi on tellijaid nii palju, et Mallukas teenib puhtalt selle pealt kuus suurusjärgus 10 000 või nii mul vähemalt meelde jäi, parandage, kui eksin."Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:05 Minu arust on majad nii kallid, et mingi köögimööbel on seal täiesti kolmanda järgu probleem. Minu arust on jube lugu see, kui ostad 500 000 euroga maja ja siis pead hakkama seda niimoodi renoveerima, et teine sama raha läheb veel. Nagu ma vaatan, et Malluka majaga lugu on. Oleks siis võinud kohe miljoniga maja osta ja saada korraliku. Kuigi tal vist on palju musta raha seal seas, siis ongi ise remontimine ja maksude mittemaksmine vist ainuke variant, kohe kalli maja ostmine läheb kahtlaseks.
-
Külaline
Ma hetkel olen uue ja suurema korteri otsingul ning soov on ühes kindlas piirkonnas see leida. Leidsin ühe potentsiaalse, samas majas on suht kõik korterid juba ära müüdud, m2 hind ca 5000 eur. Põhja-Tallinnas täiesti normaalne m2 hinnad 6-9 k ja ostetakse.Guest kirjutas: ↑15 Mai 2025 11:45Korteri-maja võib röögatu hinnaga kinnisvaraportaali üles panna, aga kas keegi ka ostab ja kas tehinguid on?Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 23:50Tallinnas, heas rajoonis on heas korras suuremad korterid sellise hinnaga juba paraku. Vt kinnisvaraportaale, hinnad on ulmelised.Guest kirjutas: ↑14 Mai 2025 17:24 Kas siis tõesti Eestis majad juba nii kallid, et 500 000 kuni 600 000 on lausa keskmine maja? Ma kahtlen selles. Isegi Lääne-Euroopas saab maja odavamalt kätte, kusagil äärelinnas, kust head ühendused igale poole, kiirteed, raudteejaamad, bussijaamad. Heas korras maja, kusjuures.
Mina elan piirkonnas (välismaal), kus majade hinnad algavad miljonist eurost. Praegu on siin kolm maja müügis aga naabritega rääkides selgub, et turg seisab ja keegi ei käi isegi vaatamas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist