Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 08:42ID kaart on mul nagu pangakaardidki, kaarditaskus ja absoluutselt alati minuga kaasas-olgu see siis käekotis või jope taskus.
Id kaart ja pangakaart ei ole mul mitte kunagi kaasas.
Id kaart on ainult tööl arvutis kus mul seda vaja läheb.
Pangakaart on autos rahakotis, et kui kuskil telefoniga maksta ei saa, siis oleks võtta koos teiste kliendikaartidega sealhulgas vana idkaardiga.
Külaline kirjutas:Koduarvutis ju ei kasuta ID-kaarti nagunii. Või pead ka seal end tuvastama?
Mõned töötavad ka kodus. Uskumatu?
Küll siin on riigi asjapulkade arulageda otsuse kaitsjaid
Kui su töökoht on kodus, siis kasutad ju ID-kaarti. Ja ID-kaart, erinevalt passist, on KOHUSTUSLIK dokument. Nii et millega sa jälle hakkama ei saa? Kaotad momentselt kaardi ära, kui selle lugejast välja võtad, et poodi minna? Ei saa Smart-ID-ga poes hakkama?
Enne 1. maid 2025 välja antud digitaalsed isikutunnistused kehtivad ju edasi ja neid saab kasutada kehtivusaja lõpuni. Ehk need hädised jõuavad ümber õppida/harjuda ja nende tööandjad oma süsteeme muuta/laiendada.
Guest kirjutas: ↑13 Mai 2025 10:47
Probleem ei ole kaotamine, vaid tüütu meelespidamine, et kaasa saaks võetud.
Pane kaarditaskusse või telefoni kaante vahele ja pole vaja midagi rohkem meeles pidada.
Minu arust on imelik, et inimesed ei kanna isikutunnistust kaasas!
Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 11:06
Minu arust on imelik, et inimesed ei kanna isikutunnistust kaasas!
Mille tarvis kassas kanda? Välismaale minnes küll.
ID-kaart on siseriiklik dokument. Kui politsei su kinni peab ja isiku tõendamist küsib, siis selleks kannad juhiluba kaasas või?
Siseriiklik küll pole. Kehtib kogu ELs ja osades ELi välistes riikides.
Eestis piisab politseile isikukoodist, nad näevad mu pilti andmebaasidest.
Miks peaks politsei tavakodaniku üldse kinni pidama?
Guest kirjutas: ↑13 Mai 2025 13:12
ID-kaart on siseriiklik dokument. Kui politsei su kinni peab ja isiku tõendamist küsib, siis selleks kannad juhiluba kaasas või?
Oled kuskil vereloigus ja vaagud hinge. Vaevalt sa seda isikukoodi ütled.
Minu jaoks ennekuulmatu käia dokumendita ringi.
Guest kirjutas: ↑13 Mai 2025 13:12
What? Autoga sõites on isikuttõendav dokument kohustuslik, Sõidad ilma selleta?
Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 13:35ID-kaart on siseriiklik dokument. Kui politsei su kinni peab ja isiku tõendamist küsib, siis selleks kannad juhiluba kaasas või?
Ükski seadus meil siin ei nõua, et ID-kaarti peab kogu aeg kaasas kandma. Kui politsei su sinu täiesti ontliku jalutuskäigu ajal kinni peab (miks ometi?), võid oma isiku tõendamiseks ka kõik oma 126 kliendi- ja raamatukogukaarti välja laduda.
Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 14:10What? Autoga sõites on isikuttõendav dokument kohustuslik, Sõidad ilma selleta?
No sa ju ei maininud konkreetselt autoga sõitmist, siis peab jah juhiluba või ID-kaart olema. Niisama jalutades või sörkjooksu tehes ei pea midagi kaasas kandma.