Kuhu sa selle sõrmejälje teed? Vastu panga ust?Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2025 23:12 Tõsi, panka logima ei pea, piisab sõrmejäljest, aga ülekande tegemiseks on mobiil-IDd ikka vaja.
Digi-ID
-
Külaline
-
Külaline
No kui juba kirumiseks läks, siis mul teeb hoopis see hinge täis, et mobiil-ID-ga üksi ikka hakkama ei saa meie riigis. Krüpteeritud dokumente lahti ei saa. (Neid tuleb mulle aastas üks, no vot mäletan ma tõesti jah, kus mu ID-kaardi koodid on, kui ma neid muidu kunagi ei vaja, sest kasutan mobiil-ID-d?)
-
Külaline
mul mobiil id ka, aga ei kasuta, kuna tuleb sisestada isikukoodile ka veel telefoninumber mis on juba ebamugavam kui smart id, kus piisab isikukoodist.
-
Külaline
Vahe on selles, et mõnel viisil on äraandmine lihtsam, lihtsam eksida.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2025 13:16Ei, inimesed ise annavad raha ära.
Mõnikord lähevad panka või automaati, et raha välja võtta ja ära anda.
-
Külaline
Eksida siin ei saa.
Koodi peab ise panema. Pigem usutakse teiselpool tekefonitoru kedagi, et investeerimine on hea mida pakutakse.
-
Külaline
Ei saa aru, mida tähendab su kommentaaris "õptud abitus". Kuidas see abitus teemaga seotud on? Kas sa tellid oma mitme kuu toidukauba ühel päeval? Ja kõik muud meelelahutusürituste piletid ostad kah kõik korraga täpselt samal päeval? Lastele kannad ka kogu vajaliku summa aastaks ette just samal päeval? Ma tahaks ikka veidi värskemaid esmatarbekaupu. Ja oma vanale sugulasele tellin toitu siis, kui ta kord nädalas on oma soovinimekirja kokku pannud. Kontserdid, etendused, kino - ma küll ei tea aasta ette, mis kinos linastub või mida väikestes teatrites mängitakse. Loen/kuulan/näen reklaami ja ostan piletid, kui tundub huvitav.Ants kirjutas: ↑11 Mai 2025 13:58Ühe päeva sees ei oska neid asju teha? Või lapse distsiplineerimiseks teedki euro kaupa ülekandeid? Tellidki epoest konservi/paki/jupi kaupa eraldi päevadel eraldi aadressidele? Õpitud abitus, ütleks.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2025 23:12Tellin koju kogu toidukraami, samuti lähedasele vanakesele teise Eesti otsa, login tihti e-Selverisse ja e-Prismasse. Tellin ka muid vajalikke asju, login e-poodidesse. Tõsi, panka logima ei pea, piisab sõrmejäljest, aga ülekande tegemiseks on mobiil-IDd ikka vaja.
Ikka juhtub, et kannan mõnele lapsele raha, ostan ühistranspordiks (kuu)pileteid, teatri-, kontserdi- või kinopileteid. Bronnin autotripil iga päev hotelle või ostan pileteid vaatamisväärsuste külastamiseks. Ja veel palju muud.
Või tundub imelik, et hotelle bronnin igal päeval, kui reisil olen?
Uue kodumasina tellin ka ikka siis, kui eelmine on katki läinud, mitte "ühe päeva sees".
-
Külaline
Mul ilmuvad need mõlemad juba ette, kui nõutud lahtrile vajutada. Ei pea midagi eraldi kirjutama.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2025 19:58 mul mobiil id ka, aga ei kasuta, kuna tuleb sisestada isikukoodile ka veel telefoninumber mis on juba ebamugavam kui smart id, kus piisab isikukoodist.
Kui telefonist mõnele lehele sisenen, siis on vaja vaid sõrmejälge, et kõik andmed sisestada.
Arvutist panka sisse logides on vaja vaid kood sisestada, telefoninumber tuleb ise, ainult kliki.
Ei ole minu asi Teid elama õpetada,aga minu jaoks tundub siiski õpitud abitus.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2025 22:52Ei saa aru, mida tähendab su kommentaaris "õptud abitus". Kuidas see abitus teemaga seotud on? Kas sa tellid oma mitme kuu toidukauba ühel päeval? Ja kõik muud meelelahutusürituste piletid ostad kah kõik korraga täpselt samal päeval? Lastele kannad ka kogu vajaliku summa aastaks ette just samal päeval? Ma tahaks ikka veidi värskemaid esmatarbekaupu. Ja oma vanale sugulasele tellin toitu siis, kui ta kord nädalas on oma soovinimekirja kokku pannud. Kontserdid, etendused, kino - ma küll ei tea aasta ette, mis kinos linastub või mida väikestes teatrites mängitakse. Loen/kuulan/näen reklaami ja ostan piletid, kui tundub huvitav.Ants kirjutas: ↑11 Mai 2025 13:58Ühe päeva sees ei oska neid asju teha? Või lapse distsiplineerimiseks teedki euro kaupa ülekandeid? Tellidki epoest konservi/paki/jupi kaupa eraldi päevadel eraldi aadressidele? Õpitud abitus, ütleks.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2025 23:12
Tellin koju kogu toidukraami, samuti lähedasele vanakesele teise Eesti otsa, login tihti e-Selverisse ja e-Prismasse. Tellin ka muid vajalikke asju, login e-poodidesse. Tõsi, panka logima ei pea, piisab sõrmejäljest, aga ülekande tegemiseks on mobiil-IDd ikka vaja.
Ikka juhtub, et kannan mõnele lapsele raha, ostan ühistranspordiks (kuu)pileteid, teatri-, kontserdi- või kinopileteid. Bronnin autotripil iga päev hotelle või ostan pileteid vaatamisväärsuste külastamiseks. Ja veel palju muud.
Uue kodumasina tellin ka ikka siis, kui eelmine on katki läinud, mitte "ühe päeva sees".
Vaatasin EKI, mis on esmatarbekaup: üle päeva tellite näiteks värskeid ravimeid, rõivaid? Toiduainetest saan aru: kui raha on siis võib ju iga päev värsked tomatid/kurgid/kapsad/kaalid koju tellida.
-
Külaline
Nii on mugav muidugi aga tegelikult seda lahtrite mälu ja automaatset täitmist peetakse suures turvariskiks. Samamoodi paroolide salvestamist.Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 00:25Mul ilmuvad need mõlemad juba ette, kui nõutud lahtrile vajutada. Ei pea midagi eraldi kirjutama.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2025 19:58 mul mobiil id ka, aga ei kasuta, kuna tuleb sisestada isikukoodile ka veel telefoninumber mis on juba ebamugavam kui smart id, kus piisab isikukoodist.
Kui telefonist mõnele lehele sisenen, siis on vaja vaid sõrmejälge, et kõik andmed sisestada.
Arvutist panka sisse logides on vaja vaid kood sisestada, telefoninumber tuleb ise, ainult kliki.
-
Külaline
Kas sul kruvid logisevad?Ants kirjutas: ↑12 Mai 2025 15:01Ei ole minu asi Teid elama õpetada,aga minu jaoks tundub siiski õpitud abitus.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2025 22:52Ei saa aru, mida tähendab su kommentaaris "õptud abitus". Kuidas see abitus teemaga seotud on? Kas sa tellid oma mitme kuu toidukauba ühel päeval? Ja kõik muud meelelahutusürituste piletid ostad kah kõik korraga täpselt samal päeval? Lastele kannad ka kogu vajaliku summa aastaks ette just samal päeval? Ma tahaks ikka veidi värskemaid esmatarbekaupu. Ja oma vanale sugulasele tellin toitu siis, kui ta kord nädalas on oma soovinimekirja kokku pannud. Kontserdid, etendused, kino - ma küll ei tea aasta ette, mis kinos linastub või mida väikestes teatrites mängitakse. Loen/kuulan/näen reklaami ja ostan piletid, kui tundub huvitav.
Vaatasin EKI, mis on esmatarbekaup: üle päeva tellite näiteks värskeid ravimeid, rõivaid? Toiduainetest saan aru: kui raha on siis võib ju iga päev värsked tomatid/kurgid/kapsad/kaalid koju tellida.
-
Külaline
Abitus tähendab seda, et ei saada hakkama. Kuidas see on seotud autentimisvajadusega? Mina nt autendin smart-IDga samuti igapäevaselt. Täna nt ostsin Lindexist pesu ja kandsin õpetajale klassiekskursiooni raha, eile maksin telefoniarve, üleeile ostsin botased, päev enne seda tegin lapsele ülekande, enne seda laenutasin ühe e-raamatu jne.Ants kirjutas: ↑12 Mai 2025 15:01 Ei ole minu asi Teid elama õpetada,aga minu jaoks tundub siiski õpitud abitus.
-
Külaline
Sa tervisefoorumis just nõudsid, et toodaks näiteid su halvustavatest kommentaaridest. Siin see on. Kas kopin sinna?
Miks mitte: esitage lause, kus esineb sõna "nõuan".
-
Külaline
Ei viitsi keegi su isikuga tegelda nii pikalt. Saati su jama uuesti üle lugeda.
Oi kukununnu, seega pole, mida esitada. Võiksin Teile ju ebaviisakalt vastata, et "klähvimise" asemel esitage fakte, aga kuna neid pole siis on selge, et Teie EGO sai korraliku litaka ja nüüd otsite eneseõigustust oma postitusele. Haledalt läbi kukkunud!Külaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:39Ei viitsi keegi su isikuga tegelda nii pikalt. Saati su jama uuesti üle lugeda.
-
Külaline
Ma sain täna teada, et mobiil-ID muutub tasapisi mõttetuks. Peale järgmisi uuendusi ma tööl enam mobiil-ID-ga arvutisse logida ei saa, ainult ID kaardiga.
-
Külaline
Viitsid ikka, oled ju nii pöördes, et aina vastadKülaline kirjutas: ↑12 Mai 2025 18:39Ei viitsi keegi su isikuga tegelda nii pikalt. Saati su jama uuesti üle lugeda.
-
Külaline
No siis jääbki ainult ID kaart ja seda ei tohi mingil juhul ei tööle ega koduarvutisse unustada, ammugi mitte kaotada või varastada lasta. Huvitav kas tööandjad ka selle peale on juba mõelnud (kus töö tegemiseks on enda ID kaardiga tuvastamine vajalik), kuidas sellisel puhul tööd korraldada. Saadetakse töötaja kiirendatud korras uut kaarti taotlema (kas selle 250 eurot peab siis töötaja maksma, praegu maksis digi-ID vist 25 eurot), saadetakse töötaja palgata puhkusele kuuks ajaks kuni uus kaart valmis saab kui on asenddaja kohe võtta?Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 19:13 Ma sain täna teada, et mobiil-ID muutub tasapisi mõttetuks. Peale järgmisi uuendusi ma tööl enam mobiil-ID-ga arvutisse logida ei saa, ainult ID kaardiga.
Kas kõigile dokumentidele on riik siiani peale maksnud, et see 25 eurot digi-ID eest liiga kulukas on? Pass on jah selline piltidega ja paljude lehtedega, ID kaardil on ka pilt ja läbipaistev aknake, aga digi-ID on lihtsalt kiibiga sinine plastkaart. Palju ta siis tegelikult maksab kui juurde arvestada ka ametnike töötunnid ja infotehnoloogia jms? Ma oletan, et enamus kuludest läheb siiski ID-kaardi ja passi ülalhoidmiseks.
-
Külaline
Oh jumal küll. No pole sul seda ID-kaarti nii kodus kui ka tööl vaja; Smart-ID on kah olemas. Mine pensile, kui kaardid igale poole ununevad.Külaline kirjutas: ↑13 Mai 2025 00:40No siis jääbki ainult ID kaart ja seda ei tohi mingil juhul ei tööle ega koduarvutisse unustada, ammugi mitte kaotada või varastada lasta. Huvitav kas tööandjad ka selle peale on juba mõelnud (kus töö tegemiseks on enda ID kaardiga tuvastamine vajalik), kuidas sellisel puhul tööd korraldada. Saadetakse töötaja kiirendatud korras uut kaarti taotlema (kas selle 250 eurot peab siis töötaja maksma, praegu maksis digi-ID vist 25 eurot), saadetakse töötaja palgata puhkusele kuuks ajaks kuni uus kaart valmis saab kui on asenddaja kohe võtta?Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 19:13 Ma sain täna teada, et mobiil-ID muutub tasapisi mõttetuks. Peale järgmisi uuendusi ma tööl enam mobiil-ID-ga arvutisse logida ei saa, ainult ID kaardiga.
Kas kõigile dokumentidele on riik siiani peale maksnud, et see 25 eurot digi-ID eest liiga kulukas on? Pass on jah selline piltidega ja paljude lehtedega, ID kaardil on ka pilt ja läbipaistev aknake, aga digi-ID on lihtsalt kiibiga sinine plastkaart. Palju ta siis tegelikult maksab kui juurde arvestada ka ametnike töötunnid ja infotehnoloogia jms? Ma oletan, et enamus kuludest läheb siiski ID-kaardi ja passi ülalhoidmiseks.
Ja loomulikult maksad uue kaardi kiirkorras taotlemise eest ise, sina ju vastutad oma töövahendite eest.
-
Külaline
Koduarvutis ju ei kasuta ID-kaarti nagunii. Või pead ka seal end tuvastama? ID kaart on mul nagu pangakaardidki, kaarditaskus ja absoluutselt alati minuga kaasas-olgu see siis käekotis või jope taskus.Guest kirjutas: ↑13 Mai 2025 00:40No siis jääbki ainult ID kaart ja seda ei tohi mingil juhul ei tööle ega koduarvutisse unustada, ammugi mitte kaotada või varastada lasta. Huvitav kas tööandjad ka selle peale on juba mõelnud (kus töö tegemiseks on enda ID kaardiga tuvastamine vajalik), kuidas sellisel puhul tööd korraldada. Saadetakse töötaja kiirendatud korras uut kaarti taotlema (kas selle 250 eurot peab siis töötaja maksma, praegu maksis digi-ID vist 25 eurot), saadetakse töötaja palgata puhkusele kuuks ajaks kuni uus kaart valmis saab kui on asenddaja kohe võtta?Guest kirjutas: ↑12 Mai 2025 19:13 Ma sain täna teada, et mobiil-ID muutub tasapisi mõttetuks. Peale järgmisi uuendusi ma tööl enam mobiil-ID-ga arvutisse logida ei saa, ainult ID kaardiga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist