Milliseid kalu te ei söö?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kilu, angerjas, marineeritud kala, räim.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Pangasiust ei taha ja kuivatatud kalad ei meeldi. Surströmming samuti mitte. Muidu söön kõiki ja igal moel.
Külaline

Miks ei peaks sööma, kõiki söön.
Külaline

Ükskord ostsin Lidlist ühe tundmatu nimega valge kala. See maitses nagu tallanahk ja juures oli mingi laibamaitse. Seda enam ei tahaks elus süüa.
Külaline

Ühtegi kala ei söö.
Külaline

Vürtsikilu ja angerjas(minu jaoks liiga rasvane ja "kalane" või siis ma pole head purki tehtud angerjat saanud).
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Mulle ei meeldi sellised kalad, mille puhul küpsetades iial ei tea palju seal luid sees on ja ma ei taha neid lihtsalt seetõttu süüa. Natuke luid on okei, aga kui on juba mingi ogalik siis no vabandust, ma ei jõua ega viitsi seda jama nokkida. Kui mul on kõht tühi tahan ma kõhu täis süüa mitte mingit lahkamist läbi viia.

/Juustup
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 21:19 Mulle ei meeldi sellised kalad, mille puhul küpsetades iial ei tea palju seal luid sees on ja ma ei taha neid lihtsalt seetõttu süüa. Natuke luid on okei, aga kui on juba mingi ogalik siis no vabandust, ma ei jõua ega viitsi seda jama nokkida. Kui mul on kõht tühi tahan ma kõhu täis süüa mitte mingit lahkamist läbi viia.

/Juustup
Jah, kui rääkida lõuna- või õhtusöögist ja kalaroast. Samas - värskelt püütud ahven, pool tunnikest soolas, kohe suitsu pistetud - no imehea! Nokid ja nokid ja lõpetada ei saagi.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Kõuts kirjutas: 29 Juun 2024 21:32
Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 21:19 Mulle ei meeldi sellised kalad, mille puhul küpsetades iial ei tea palju seal luid sees on ja ma ei taha neid lihtsalt seetõttu süüa. Natuke luid on okei, aga kui on juba mingi ogalik siis no vabandust, ma ei jõua ega viitsi seda jama nokkida. Kui mul on kõht tühi tahan ma kõhu täis süüa mitte mingit lahkamist läbi viia.

/Juustup
Jah, kui rääkida lõuna- või õhtusöögist ja kalaroast. Samas - värskelt püütud ahven, pool tunnikest soolas, kohe suitsu pistetud - no imehea! Nokid ja nokid ja lõpetada ei saagi.
Seda küll, aga kui ikka kõht tühi on, siis nokkida ei viitsi. Snäki puhul on teine lugu, aga üldiselt neid üliluised kalasid ma ei armasta, ikka jääb mingi mikroluu kuhugi hamba vahele. Enne söön heeringat või sprotte.

/Juustup
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 21:12 Vürtsikilu ja angerjas(minu jaoks liiga rasvane ja "kalane" või siis ma pole head purki tehtud angerjat saanud).
Miis purki? Angerjas on parim suitsutatuna. Kas su vanemate korraldatud perepidudel seda ei pakutud? Minu angerjasöömised algasid lapsepõlves. Nagu ka silmusöömised, mis mulle ei meeldi.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 21:54
Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 21:12 Vürtsikilu ja angerjas(minu jaoks liiga rasvane ja "kalane" või siis ma pole head purki tehtud angerjat saanud).
Miis purki? Angerjas on parim suitsutatuna. Kas su vanemate korraldatud perepidudel seda ei pakutud? Minu angerjasöömised algasid lapsepõlves. Nagu ka silmusöömised, mis mulle ei meeldi.
Nt marineeritud angerjas purgis. Ostame tihti, Leoki Kala oma, väga hea on. Õige matsega marinaad, mõnusalt kallerdanud. Mitu firmat teeb ka suitsuangerjat marinaadis ja purgis. See mulle eriti ei meeldi, vänge. Mõnel mage, mõnel liiga soolane. Lihtsalt suitsuangerjat ei suuda süüa - no maitseb, väga maitseb, aga paar ampsu ja kõik. Ajab iiveldama. Magu kattub rasvakihiga ja hakkab vastu. Lapsepõlves sõin omaarust meelsamini, enam ei saa.
Külaline

Ei söö kasvanduste kalu nagu pangaasiust, forelli, lõhet vms. Ei söö kunagi külmutatud kala supermarketist. Sööme ainult vabalt püütud punast kala, sest lõhe ja forell tegelikult on hea maitsega kalad ja meeldivad ka lastele. Tõsi küll - vabapüügi forell või lõhe pole pooltki nii punased kui kasvanduste omad. Kõik vabapüügi valged kalad sobivad aga alati ja sööme neid erinevalt valmistatuna. Aga seal on väiksed nipid ja isiklikud eelistused. Haug näiteks on tuim, teda tuleb korralikult paneerida, vürtsikas pankos näiteks. Ja siis marinaadi. Latikal on minu jaoks liiga palju luid. Samas ahjus võiga tehtud latikas on hiljem väga hea salatimaterjal. Jõeahven - ülihea supikala, magusa maitsega, suitsutatuna nii hea pole kui supis. Mereahven - väga hea, kergesti puhastatav suitsukala salatisse. Kilu söön musta leiva peal ja teen kiluvõiet. Hooajal sööme muidugi rääbist ja tuulehaugi, silmud on suured lemmikud. Suituangerjas on hea ainult siis, kui on need värsked peenikesed kevadised Võrtsu omad. Marinaadi eelistan panna ka peenikesi, muidu on liiga rammus. Tavalist räimefileed teen kamaga paneerituna ja peti-murulaugu-tillikastmega, väga maitsev. Supi jaoks ja paneerimiseks, sidruni, ürtide ja võiga fooliumis küpsetamiseks sobivad tegelikut kõik kodumaised kalad. Doradot ja huntahvenat sööme tomatikastmes oliivide ja kapparitega, need on sellised veidi vahemerelisemad. Kaheksajalga ei söö, sest nad on intelligentsed. Kuigi varem väga maitses ja oskasin juba teha ideaalse marinaadi neile. Angersäga pole lemmik, liiga intensiivne maitse. Koha sobib alati ja kõikidele, hea mahe multifunktsionaalne kala. Lesta - noh, kes tahab kõva kalahaisu ja vähe liha nokkimiseks, siis palun väga. Suitsulest on muidugi maius, eriti marjaga. Tuunikalast teen ainult cevichet ja vähe, aga proovin hoiduda selle tarbimisest rohkem kui paar korda aastas, kuna nende püüdmisel hukkub võrkudes palju delfiine. Ümarmudilat olen ostnud ja vaadanud pika pilguga, et mida temaga nüüd teha, aga lõpuks jäi ikka tükeldatuna kassile ja koerale. Ümarmudilane ise ka ei öelnud, kuidas teda tarbida.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

"Nagu ka silmusöömised, mis mulle ei meeldi."
---------
Suitsusilm marinaadis - väga maitseb. Olgu ainult hea marinaad!

Miks ma ei saa telefonis vaid üht lauset tsiteerida? Püüan ja püüan, ei kuidagi. Android.
Külaline

Kõuts kirjutas: 29 Juun 2024 22:19
Nt marineeritud angerjas purgis. Ostame tihti, Leoki Kala oma, väga hea on. Õige matsega marinaad, mõnusalt kallerdanud. Mitu firmat teeb ka suitsuangerjat marinaadis ja purgis. See mulle eriti ei meeldi, vänge. Mõnel mage, mõnel liiga soolane. Lihtsalt suitsuangerjat ei suuda süüa - no maitseb, väga maitseb, aga paar ampsu ja kõik. Ajab iiveldama. Magu kattub rasvakihiga ja hakkab vastu. Lapsepõlves sõin omaarust meelsamini, enam ei saa.
Mida te end kõik vägistate? Suitsuangerjas kaalubki mingi 400g ja on mõeldud, et igaüks võtav 2-3 paksu tükki. Nagu lõhemarigi-võtad kvaliteetset Ketat kilo, iga inimene võtav paar supilusikatäit ja ülejäänu läheb kassile.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 23:24
Kõuts kirjutas: 29 Juun 2024 22:19
Mida te end kõik vägistate? Suitsuangerjas kaalubki mingi 400g ja on mõeldud, et igaüks võtav 2-3 paksu tükki. Nagu lõhemarigi-võtad kvaliteetset Ketat kilo, iga inimene võtav paar supilusikatäit ja ülejäänu läheb kassile.
Kellele sa vastad? Ei saa aru, miks mind tsiteerid. Ma ei vägista end kuidagi 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 01:40 Millest sa aru ei saa? Normaalset toitu ju süüa ei suuda.
???
Sa oled seesama kummaline, kes ülal imestas, et kas vanemate korraldatud perepidudel ei pakutudki suitsukala?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 22:21 Ei söö kasvanduste kalu nagu pangaasiust, forelli, lõhet vms. Ei söö kunagi külmutatud kala supermarketist. Sööme ainult vabalt püütud punast kala, sest lõhe ja forell tegelikult on hea maitsega kalad ja meeldivad ka lastele. Tõsi küll - vabapüügi forell või lõhe pole pooltki nii punased kui kasvanduste omad.
Kust sa tead, milline poes müüdav kala on kasvandusest, milline vabalt püütud?

Miks kasvanduse kala halb on?
Külaline

Supermarketis polegi vabalt püütud lõhet ega forelli.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 10:37
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 01:40 Millest sa aru ei saa? Normaalset toitu ju süüa ei suuda.
???
Sa oled seesama kummaline, kes ülal imestas, et kas vanemate korraldatud perepidudel ei pakutudki suitsukala?
On muidugi. Ignoreeri, tegelikult selliseid inimesi ei ole palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 11:02
Supermarketis polegi vabalt püütud lõhet ega forelli.
Kust sa siis ostad seda vabapüügi kala?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], dmy ja 2 külalist