Märgatud Eestis

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Märgatud Eestis

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mida arvate, kas sellist kaadrit on palju, nagu seal saates näitab? Kas igaüks tunneb kedagi sarnast? Või on kuulnud?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 07 Mai 2025 14:46 Mida arvate, kas sellist kaadrit on palju, nagu seal saates näitab? Kas igaüks tunneb kedagi sarnast? Või on kuulnud?
Pakun et umbes 1-2% elanikest vast. Statistiliselt.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 14:59
Tolmukübe kirjutas: 07 Mai 2025 14:46 Mida arvate, kas sellist kaadrit on palju, nagu seal saates näitab? Kas igaüks tunneb kedagi sarnast? Või on kuulnud?
Pakun et umbes 1-2% elanikest vast. Statistiliselt.
Minu arust on neid rohkem. Mul oli kunagi suvila ühes väikeses Lõuna-Eesti külas, seal olid pooled sellised.
Külaline

Ainuke on siinne kokkupuude kahe tigeda ja labase mehega. Päriselus ei tea. Ei liigu sellises seltskonnas.
Külaline

Tunnen mitmeid. Kas just päris nii hulle, aga ka neid tean mõnda. Aastaid-aastakümneid tagasi puutusin pea igapäevaselt sellistega kokku. Ise ei joonud, aga tutvusringkond ja sõpradering oli kirju. Kuigi..olid nad millised olid, aga päris selliste urgastes elasid vähesed.
Külaline

Mu lahkunud ema, oma semudega, liigitus sinna kategooria alla kahjuks.

Aga selle nädala esmaspäeva(05.05) saates see ema oma lastekaitse "murega" tekitas minus ka häirekellad 🥲no ei olnud vist selle emaga väga kõik korras(vaimselt) vist. Ma üdlse nagu paha pärast seda ütle. Aga midagi jäi häirima.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 22:16 Mu lahkunud ema, oma semudega, liigitus sinna kategooria alla kahjuks.

Aga selle nädala esmaspäeva(05.05) saates see ema oma lastekaitse "murega" tekitas minus ka häirekellad 🥲no ei olnud vist selle emaga väga kõik korras(vaimselt) vist. Ma üdlse nagu paha pärast seda ütle. Aga midagi jäi häirima.
???

Nagu päriselt tekkis sul mingi kahtlus?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 19:40Ei liigu sellises seltskonnas.
Miks sa siin liigud?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 01:29
Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 19:40Ei liigu sellises seltskonnas.
Miks sa siin liigud?
Siin on kõik teised peale sinu ja selle teise tölli normaalsed.
Külaline

Ilmselt neid on, väiksemates kohtades paistavad silma. Üht tegelast isegi teadsin kodukandist. Üldiselt ma seda saadet vaadata ei suuda, piinlikkuse ja uskumatuse segu on häiriv. Kui mees juhtub vaatama minu läheduses, panen varsti kõrvaklapid pähe.
Külaline

Selles saates on ka inimesed ja selliseid inimesi ei ole vähe. Kui sa nendega kokku ei puutu, on sul prviligeeritud elu. Linnades kaovad need inimesed enam hulga sisse ära, maal on ilmselt nähtavamal. Inimesed, kellel pole justkui ühtki diangoonis, aga kelle puhul on selge, et nad ei suuda kunagi elada iseseisvat meie mõistes täisväärtuslikku elu. (Samas, kas peakski? Neile nende norm sobib. See ongi elu mitmekesisus.)
Külaline

Ma ei ole kunagi neid saateid vaadanud, nüüd vaatan ja ei saa aru miks sellistel inimestel hooldajat ei ole
Märgatud Eestis (31.03.2025) | Noor pere sattus elamiskõlbmatusse korterisse
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mai 2025 22:32 Selles saates on ka inimesed ja selliseid inimesi ei ole vähe. Kui sa nendega kokku ei puutu, on sul prviligeeritud elu. Linnades kaovad need inimesed enam hulga sisse ära, maal on ilmselt nähtavamal. Inimesed, kellel pole justkui ühtki diangoonis, aga kelle puhul on selge, et nad ei suuda kunagi elada iseseisvat meie mõistes täisväärtuslikku elu. (Samas, kas peakski? Neile nende norm sobib. See ongi elu mitmekesisus.)
Minu kogemus maainimestega on, et maal elavad inimesed on enamasti just sitked ja tragid (stiilis: mitte millestki teeme midagi), ei ole nn. õpitud abitust. Kellel iseseisva elu elamine käib väga üle noetera, on tegelikult vähem, aga oma "värvikusega" (kogu aeg mingi jama) paistavad nad palju rohkem silma ja pakuvad kõneainet.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 09 Mai 2025 22:28 Ilmselt neid on, väiksemates kohtades paistavad silma. Üht tegelast isegi teadsin kodukandist. Üldiselt ma seda saadet vaadata ei suuda, piinlikkuse ja uskumatuse segu on häiriv. Kui mees juhtub vaatama minu läheduses, panen varsti kõrvaklapid pähe.
Mina ka seda ei taha vaadata, kahte saadet olen näinud. Hakkasin lihtsalt mõtlema, et palju selliseid on. Eks neid ikka on, enamus on alkohoolikud vist (need kaks saadet, mida mina nägin, seal olid alkohoolikud). Ja alkoholism on ju levinud haigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 19:40
Mul oli kunagi suvila ühes väikeses Lõuna-Eesti külas, seal olid pooled sellised.
Asukohast küll ei sõltu. Kui lähed mõne sotsiaalmaja lähedusse, kasvõi Tallinnas, siis võib kohata palju sarnast kaadrit.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Mai 2025 08:06
Külaline kirjutas: 09 Mai 2025 22:28 Ilmselt neid on, väiksemates kohtades paistavad silma. Üht tegelast isegi teadsin kodukandist. Üldiselt ma seda saadet vaadata ei suuda, piinlikkuse ja uskumatuse segu on häiriv. Kui mees juhtub vaatama minu läheduses, panen varsti kõrvaklapid pähe.
Mina ka seda ei taha vaadata, kahte saadet olen näinud. Hakkasin lihtsalt mõtlema, et palju selliseid on. Eks neid ikka on, enamus on alkohoolikud vist (need kaks saadet, mida mina nägin, seal olid alkohoolikud). Ja alkoholism on ju levinud haigus.
Alkoholismiga, jah, ei ole nalja. On teatud osa inimesi, kes suudavad olla nn. toimivad alkohoolikud, aga paljud muutuvad ohtra alkoholi mõjul mitte just eriti hästi toimivaks.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2025 08:24
Mul oli kunagi suvila ühes väikeses Lõuna-Eesti külas, seal olid pooled sellised.
Asukohast küll ei sõltu. Kui lähed mõne sotsiaalmaja lähedusse, kasvõi Tallinnas, siis võib kohata palju sarnast kaadrit.
Jah. Ainult vahe on selles, et suurmas linnas on sellised eraldi, omas ringkonnas, nö. tavainimene neid ei tunne ega isegi mõtle nende olemasolu peale (kui just ise sotstöötaja vms. pole).

Maapiirkonnas aga teavad kõik, et jah, see on see Jüri või Sirje, ta on selle ja tolle poeg/tütar, ta on selle ja tollega ühes klassis käinud või et töötasin tema emaga ühes ettevõttes kunagi vms. Ühesõnaga, maapiirkonnas seda kaadrit tavaliselt teatkese ja nende olemasolu ei ole üllatus ka siis, kui sõber ei olda või nende "elustiili" ei jagata.
Külaline

Tallinnas kodu lähedal trammipeatuses istuvad, lebavad, töllerdava kogu aeg sellised tüübid. Maa jotadel aga on kodud, vanad maamajad ja seal nad omasuguste seltsis tiksuvad. See on uskumatu, milliseks üks joodikust sugulane oma vanematelt saadud pärandi laamendas. Seda vist pole siiani keegi suutnud prahist puhtaks teha. Terve maa-ala on mingit jura täis.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2025 11:38
Jah. Ainult vahe on selles, et suurmas linnas on sellised eraldi, omas ringkonnas, nö. tavainimene neid ei tunne ega isegi mõtle nende olemasolu peale (kui just ise sotstöötaja vms. pole).

Maapiirkonnas aga teavad kõik, et jah, see on see Jüri või Sirje, ta on selle ja tolle poeg/tütar, ta on selle ja tollega ühes klassis käinud või et töötasin tema emaga ühes ettevõttes kunagi vms. Ühesõnaga, maapiirkonnas seda kaadrit tavaliselt teatkese ja nende olemasolu ei ole üllatus ka siis, kui sõber ei olda või nende "elustiili" ei jagata.
Hajaasustusega maapiirkondades võib kokkupuude, elu hammasrataste vahele jäänud inimestega, olla palju väiksem. Kui linnas satuvad naabriteks, siis teatakse neid juba paremini ja igapäevaelu võib kujuneda palju ebameeldivamaks.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... lu-porguks
Külaline

Guest kirjutas: 10 Mai 2025 11:38

Just nii on, et maal teatakse või mäletatakse selle joodiku vanemaid ja tuntakse teisi sugulasi, kes võivad igati korralikud olla ja tänu sellele võib selle jota suhtes isegi teatud respekt olla. Kui kusagil vedeleb, siis veetakse koju. Nii mõnigi neist võis nõukajal isegi päris tegija olla a la üle küla sportlane.
Aga jah uskumatu, milliseks joomine võib inimese muuta. Täielikuks amööbiks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu, xqwerty ja 5 külalist