Märgatud Eestis
Märgatud Eestis
Mida arvate, kas sellist kaadrit on palju, nagu seal saates näitab? Kas igaüks tunneb kedagi sarnast? Või on kuulnud?
-
Külaline
Pakun et umbes 1-2% elanikest vast. Statistiliselt.
-
Külaline
Minu arust on neid rohkem. Mul oli kunagi suvila ühes väikeses Lõuna-Eesti külas, seal olid pooled sellised.
-
Külaline
Ainuke on siinne kokkupuude kahe tigeda ja labase mehega. Päriselus ei tea. Ei liigu sellises seltskonnas.
-
Külaline
Tunnen mitmeid. Kas just päris nii hulle, aga ka neid tean mõnda. Aastaid-aastakümneid tagasi puutusin pea igapäevaselt sellistega kokku. Ise ei joonud, aga tutvusringkond ja sõpradering oli kirju. Kuigi..olid nad millised olid, aga päris selliste urgastes elasid vähesed.
-
Külaline
Mu lahkunud ema, oma semudega, liigitus sinna kategooria alla kahjuks.
Aga selle nädala esmaspäeva(05.05) saates see ema oma lastekaitse "murega" tekitas minus ka häirekellad
no ei olnud vist selle emaga väga kõik korras(vaimselt) vist. Ma üdlse nagu paha pärast seda ütle. Aga midagi jäi häirima.
Aga selle nädala esmaspäeva(05.05) saates see ema oma lastekaitse "murega" tekitas minus ka häirekellad
-
Külaline
???Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 22:16 Mu lahkunud ema, oma semudega, liigitus sinna kategooria alla kahjuks.
Aga selle nädala esmaspäeva(05.05) saates see ema oma lastekaitse "murega" tekitas minus ka häirekelladno ei olnud vist selle emaga väga kõik korras(vaimselt) vist. Ma üdlse nagu paha pärast seda ütle. Aga midagi jäi häirima.
Nagu päriselt tekkis sul mingi kahtlus?
-
Külaline
Miks sa siin liigud?Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 19:40Ei liigu sellises seltskonnas.
-
Külaline
Siin on kõik teised peale sinu ja selle teise tölli normaalsed.
-
Külaline
Ilmselt neid on, väiksemates kohtades paistavad silma. Üht tegelast isegi teadsin kodukandist. Üldiselt ma seda saadet vaadata ei suuda, piinlikkuse ja uskumatuse segu on häiriv. Kui mees juhtub vaatama minu läheduses, panen varsti kõrvaklapid pähe.
-
Külaline
Selles saates on ka inimesed ja selliseid inimesi ei ole vähe. Kui sa nendega kokku ei puutu, on sul prviligeeritud elu. Linnades kaovad need inimesed enam hulga sisse ära, maal on ilmselt nähtavamal. Inimesed, kellel pole justkui ühtki diangoonis, aga kelle puhul on selge, et nad ei suuda kunagi elada iseseisvat meie mõistes täisväärtuslikku elu. (Samas, kas peakski? Neile nende norm sobib. See ongi elu mitmekesisus.)
-
Külaline
Ma ei ole kunagi neid saateid vaadanud, nüüd vaatan ja ei saa aru miks sellistel inimestel hooldajat ei ole
Märgatud Eestis (31.03.2025) | Noor pere sattus elamiskõlbmatusse korterisse
Märgatud Eestis (31.03.2025) | Noor pere sattus elamiskõlbmatusse korterisse
-
Külaline
Minu kogemus maainimestega on, et maal elavad inimesed on enamasti just sitked ja tragid (stiilis: mitte millestki teeme midagi), ei ole nn. õpitud abitust. Kellel iseseisva elu elamine käib väga üle noetera, on tegelikult vähem, aga oma "värvikusega" (kogu aeg mingi jama) paistavad nad palju rohkem silma ja pakuvad kõneainet.Guest kirjutas: ↑09 Mai 2025 22:32 Selles saates on ka inimesed ja selliseid inimesi ei ole vähe. Kui sa nendega kokku ei puutu, on sul prviligeeritud elu. Linnades kaovad need inimesed enam hulga sisse ära, maal on ilmselt nähtavamal. Inimesed, kellel pole justkui ühtki diangoonis, aga kelle puhul on selge, et nad ei suuda kunagi elada iseseisvat meie mõistes täisväärtuslikku elu. (Samas, kas peakski? Neile nende norm sobib. See ongi elu mitmekesisus.)
Mina ka seda ei taha vaadata, kahte saadet olen näinud. Hakkasin lihtsalt mõtlema, et palju selliseid on. Eks neid ikka on, enamus on alkohoolikud vist (need kaks saadet, mida mina nägin, seal olid alkohoolikud). Ja alkoholism on ju levinud haigus.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 22:28 Ilmselt neid on, väiksemates kohtades paistavad silma. Üht tegelast isegi teadsin kodukandist. Üldiselt ma seda saadet vaadata ei suuda, piinlikkuse ja uskumatuse segu on häiriv. Kui mees juhtub vaatama minu läheduses, panen varsti kõrvaklapid pähe.
-
Külaline
Asukohast küll ei sõltu. Kui lähed mõne sotsiaalmaja lähedusse, kasvõi Tallinnas, siis võib kohata palju sarnast kaadrit.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 19:40Mul oli kunagi suvila ühes väikeses Lõuna-Eesti külas, seal olid pooled sellised.
-
Külaline
Alkoholismiga, jah, ei ole nalja. On teatud osa inimesi, kes suudavad olla nn. toimivad alkohoolikud, aga paljud muutuvad ohtra alkoholi mõjul mitte just eriti hästi toimivaks.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Mai 2025 08:06Mina ka seda ei taha vaadata, kahte saadet olen näinud. Hakkasin lihtsalt mõtlema, et palju selliseid on. Eks neid ikka on, enamus on alkohoolikud vist (need kaks saadet, mida mina nägin, seal olid alkohoolikud). Ja alkoholism on ju levinud haigus.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2025 22:28 Ilmselt neid on, väiksemates kohtades paistavad silma. Üht tegelast isegi teadsin kodukandist. Üldiselt ma seda saadet vaadata ei suuda, piinlikkuse ja uskumatuse segu on häiriv. Kui mees juhtub vaatama minu läheduses, panen varsti kõrvaklapid pähe.
-
Külaline
Jah. Ainult vahe on selles, et suurmas linnas on sellised eraldi, omas ringkonnas, nö. tavainimene neid ei tunne ega isegi mõtle nende olemasolu peale (kui just ise sotstöötaja vms. pole).Guest kirjutas: ↑10 Mai 2025 08:24Asukohast küll ei sõltu. Kui lähed mõne sotsiaalmaja lähedusse, kasvõi Tallinnas, siis võib kohata palju sarnast kaadrit.
Maapiirkonnas aga teavad kõik, et jah, see on see Jüri või Sirje, ta on selle ja tolle poeg/tütar, ta on selle ja tollega ühes klassis käinud või et töötasin tema emaga ühes ettevõttes kunagi vms. Ühesõnaga, maapiirkonnas seda kaadrit tavaliselt teatkese ja nende olemasolu ei ole üllatus ka siis, kui sõber ei olda või nende "elustiili" ei jagata.
-
Külaline
Tallinnas kodu lähedal trammipeatuses istuvad, lebavad, töllerdava kogu aeg sellised tüübid. Maa jotadel aga on kodud, vanad maamajad ja seal nad omasuguste seltsis tiksuvad. See on uskumatu, milliseks üks joodikust sugulane oma vanematelt saadud pärandi laamendas. Seda vist pole siiani keegi suutnud prahist puhtaks teha. Terve maa-ala on mingit jura täis.
-
Külaline
Hajaasustusega maapiirkondades võib kokkupuude, elu hammasrataste vahele jäänud inimestega, olla palju väiksem. Kui linnas satuvad naabriteks, siis teatakse neid juba paremini ja igapäevaelu võib kujuneda palju ebameeldivamaks.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2025 11:38Jah. Ainult vahe on selles, et suurmas linnas on sellised eraldi, omas ringkonnas, nö. tavainimene neid ei tunne ega isegi mõtle nende olemasolu peale (kui just ise sotstöötaja vms. pole).
Maapiirkonnas aga teavad kõik, et jah, see on see Jüri või Sirje, ta on selle ja tolle poeg/tütar, ta on selle ja tollega ühes klassis käinud või et töötasin tema emaga ühes ettevõttes kunagi vms. Ühesõnaga, maapiirkonnas seda kaadrit tavaliselt teatkese ja nende olemasolu ei ole üllatus ka siis, kui sõber ei olda või nende "elustiili" ei jagata.
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... lu-porguks
-
Külaline
Just nii on, et maal teatakse või mäletatakse selle joodiku vanemaid ja tuntakse teisi sugulasi, kes võivad igati korralikud olla ja tänu sellele võib selle jota suhtes isegi teatud respekt olla. Kui kusagil vedeleb, siis veetakse koju. Nii mõnigi neist võis nõukajal isegi päris tegija olla a la üle küla sportlane.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2025 11:38Jah. Ainult vahe on selles, et suurmas linnas on sellised eraldi, omas ringkonnas, nö. tavainimene neid ei tunne ega isegi mõtle nende olemasolu peale (kui just ise sotstöötaja vms. pole).
Aga jah uskumatu, milliseks joomine võib inimese muuta. Täielikuks amööbiks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu, xqwerty ja 5 külalist