Saavutused
Saavutused
Mida arvate, kas inimene peaks elus midagi saavutama? Või ikkagi ei peaks? Et tiksuks niisama, pole ka kehva? Mina arvan, et ei pea saavutama. Tähtis on, et inimene oleks oma eluga rahul. Võid olla vaene, aga õnnelik. Ja vastupidi, ahnus paneb kopkat taga ajama, aga õnne ei paista kuskilt poolt, saavuta, palju tahad.
-
Külaline
Tahtmised peavad olema võimalustega kooskõlas.Tolmukübe kirjutas: ↑07 Mai 2025 14:44 Mida arvate, kas inimene peaks elus midagi saavutama? Või ikkagi ei peaks? Et tiksuks niisama, pole ka kehva? Mina arvan, et ei pea saavutama. Tähtis on, et inimene oleks oma eluga rahul. Võid olla vaene, aga õnnelik. Ja vastupidi, ahnus paneb kopkat taga ajama, aga õnne ei paista kuskilt poolt, saavuta, palju tahad.
-
Külaline
Toon näite. Oled kõva peaga, koolis ka väga omal ajal käia ei viitsinud, töötad kuskil madalapalgalisel tööl, pidev rahapuudus ajab kohati hulluks, mitte midagi normaalset endale lubada ei saa. Tekib stress, sellest jälle omakorda haigused, ravimite peale läheb raha, aga palk on väike. Nõiaring. Kuidas sa oled siis oma eluga rahul? Samas jah midagi ju elus väga saavutanud pole.
-
Külaline
Nojaa, aga kui paljud need niisama tiksumisega rahul on? Eriti kui näed kõrval sõpru ja sugulasi pingutamas ja saavutamas. Siin foorumis just on ühe 40-ndates proua poolt algatatud maale kolimise teema, kelle kohta võiks vast öelda, et tiksub niisama. Ei paista küll kuskilt otsast rõõmus ja rahulolev.
-
Külaline
Mina ei tea, kuidas meie tarbimisele orienteeritud ühiskonnas sellist vaimset seisundit saavutada, et sa kogu aeg midagi ei taha. Uuemat autot, ilusamat kodu, paremaid asju sinna koju, mugavamaid riideid jne jne. Niisama tiksumisega ju midagi nendest ei saa. Kuidas saab siis õnnelik olla?! Eriti, kui teistel on, aga sina uhad ikka töölt bussiga oma 30 aastat remontimata 1-toalisse ahjuküttega korterisse.
Lähed Soome koristajaks, pole mingit madalat palka, koolis polnud ka vaja pingutada. Stressi pole. Tarbimishullust ka pole, tiksud vana teleka kõrval, nii kaua, kuni see hingusele läheb, uuemat ja kallimat mudelit vahepeal ei osta. Nii ka kõikide teiste asjadega. Oled vähenõudlik, tuba soe, üür ja arved makstud, tunned rõõmu väikestest asjadest. Karjääriredelil ja materiaalselt midagi erilist saavutanud pole, küll aga oled saavutanud hingerahu ja normaalsed elamistingimused, ka normaalse palga.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 15:02Toon näite. Oled kõva peaga, koolis ka väga omal ajal käia ei viitsinud, töötad kuskil madalapalgalisel tööl, pidev rahapuudus ajab kohati hulluks, mitte midagi normaalset endale lubada ei saa. Tekib stress, sellest jälle omakorda haigused, ravimite peale läheb raha, aga palk on väike. Nõiaring. Kuidas sa oled siis oma eluga rahul? Samas jah midagi ju elus väga saavutanud pole.
Ei pea olema saavutusi teiste inimeste silmis, aga iseendaga võiks hiljemalt keskeaks küllkuidagi kooskõlla jõuda - elada elu, mis vähemalt mõne aja tagant pakub rõõmu, rahulolu, ilusaid hetki.
-
Külaline
Ma ei ole pidanud elus koristajana tööd tegema, ei soomes ega eestis. Seega otsene kogemus puudub. Aga sul võib õigus olla, äkki mõnele inimesele annab see amet hingerahu.
Miks mitte. Töö mingeid teadmisi ei nõua, vastutama ei pea, sinust midagi ei sõltu, teed oma tunnid ära, saad normaalse palga (Soomes vm siis), lähed vuta-vuta kodu poole. Võib küll hingerahu anda. Kindel töökoht, konkurentsi ka vist eriti kartma ei pea.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 15:50Ma ei ole pidanud elus koristajana tööd tegema, ei soomes ega eestis. Seega otsene kogemus puudub. Aga sul võib õigus olla, äkki mõnele inimesele annab see amet hingerahu.
-
Külaline
Pole see midagi nii chill töökoht! Ma ise pole koristajana töötanud, aga puutun lähedalt kokku ja võin öelda, et inimesed PIDEVALT kaebavad koristajate peale. Et sinna seina peale jäi plekk, et ämblikuvõrk on nurgast võtmata, et miks ta nii ruttu ära läheb, selle ajaga ei jõuagi ju teha, et see on halvasti ja see on pahasti. Mõni kodune mutt lausa seisab trepikojas ja vaatab, kuidas koristaja koristab. Ja siis tassib keegi ehitusmaterjali korterisse või läheb porise koeraga trepist üles ja koristaja peale tuleb jälle kaebus - miks on sopane kõik?!
-
Külaline
Koristamine on tänapäeval tõesti peenem töö, kui lihtsalt kaltsu lükkamine. Päriselt ka. Ma olen sellel alal olnud 15 aastat. See on väga nõudlik teadmistega töö.
Aga mina pean suureks saavutuseks tänapäeval seda, kui sa oled terve!
Aga mina pean suureks saavutuseks tänapäeval seda, kui sa oled terve!
-
Külaline
Oleneb, millega võrrelda.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 18:19Koristamine on tänapäeval tõesti peenem töö, kui lihtsalt kaltsu lükkamine. Päriselt ka. Ma olen sellel alal olnud 15 aastat. See on väga nõudlik teadmistega töö.
-
Külaline
Mismõttes millega võrreldes? Ma ei oska seda võrrelda
aga suvaliselt koristuskeemat ei tohi päriselt ka kokku segada. On nii inimestele kui ka pindadele ohtlik. Tänapäeval ei käi koristamine ainult Fairy ja Cif pastaga. Või pruuni pesuseebiga.
-
Külaline
Kui näiteks ajukirurgiaga võrrelda, siis raudselt keerulisem. Aju operatsioon on suhteliselt simpel, kolju lahti, aju välja, teine sisse, kinni traageldada, kõik. Pealelõunaks oled kodus.
Koristajal on kreemid, pulbrid, lapid, nuustikud, parem ära eksi, vastutus on tohutu!
-
Külaline
Ma usun, et kõik teavad seda, aga "nõudlik teadmistega töö" selle kohta öelda kõlab veits ülepaisutatuna...Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 20:21Mismõttes millega võrreldes? Ma ei oska seda võrrelda
aga suvaliselt koristuskeemat ei tohi päriselt ka kokku segada. On nii inimestele kui ka pindadele ohtlik. Tänapäeval ei käi koristamine ainult Fairy ja Cif pastaga. Või pruuni pesuseebiga.
-
Külaline
Ma päris nii ülbe ei oleks. Iga töö on austust väärt.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 21:16Ma usun, et kõik teavad seda, aga "nõudlik teadmistega töö" selle kohta öelda kõlab veits ülepaisutatuna...Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 20:21Mismõttes millega võrreldes? Ma ei oska seda võrrelda
-
Külaline
Ei tasu koristajate üle iroonitseda. Äärmiselt raske on head koristajat leida, kes tõesti tunneb oma tööd, mitte ei käi su kodu vaid lapiga üle ega puhasta/immuta su nahkmööblit sobimatu vahendiga ega riku erinevaid plaate suva happega, kes teab, mis materjalist vaibale mingi vahend sobib või millega toataimede lehtedelt tolmu eemaldada, millega tüllkardinad puhtaks imeda või kuidas pilliroost rulood puhastada.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 20:50Kui näiteks ajukirurgiaga võrrelda, siis raudselt keerulisem. Aju operatsioon on suhteliselt simpel, kolju lahti, aju välja, teine sisse, kinni traageldada, kõik. Pealelõunaks oled kodus.
Koristajal on kreemid, pulbrid, lapid, nuustikud, parem ära eksi, vastutus on tohutu!
Mu sugulasel on väga hea koristaja, kes on ise väga rahul oma tööga ja ka uhke selle üle, kui head teenust suudab pakkuda. Oleme järjekorras, et temaga leping saada. Väike lootus on, üks pere ehk langeb varsti ära.
Teenib väga hästi, valib maju ja pererahvast.
-
Külaline
Teenivad tõesti väga kenasti. Mustalt 20 eur/h. Töö kiire ja korralik. Võtan aeg-ajalt 6-7 tunniks, ütlen, et vaadaku ise, mis vaja teha, et kõik säraks.Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 21:24Ei tasu koristajate üle iroonitseda. Äärmiselt raske on head koristajat leida, kes tõesti tunneb oma tööd, mitte ei käi su kodu vaid lapiga üle ega puhasta/immuta su nahkmööblit sobimatu vahendiga ega riku erinevaid plaate suva happega, kes teab, mis materjalist vaibale mingi vahend sobib või millega toataimede lehtedelt tolmu eemaldada, millega tüllkardinad puhtaks imeda või kuidas pilliroost rulood puhastada.Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2025 20:50Kui näiteks ajukirurgiaga võrrelda, siis raudselt keerulisem. Aju operatsioon on suhteliselt simpel, kolju lahti, aju välja, teine sisse, kinni traageldada, kõik. Pealelõunaks oled kodus.
Mu sugulasel on väga hea koristaja, kes on ise väga rahul oma tööga ja ka uhke selle üle, kui head teenust suudab pakkuda. Oleme järjekorras, et temaga leping saada. Väike lootus on, üks pere ehk langeb varsti ära.
Teenib väga hästi, valib maju ja pererahvast.
-
Külaline
Jah iga töö on austust väärt, aga teema oli saavutustest. Ärgem mingiks koristajate vaidluseks nüüd seda teemat ka pöörake, et milliseid vahendeid kasutada jne
-
Külaline
Vastan metsiku klišeega, aga eks saavutusi võib ka olla väga erinevaid. Ühe jaoks on saavutus lapse tubliks inimeseks saamine, teise jaoks peadpööritav karjäär, kolmanda jaoks on hariduse omandamine omaette eesmärk, neljas tahab raamatu kirjutada. Mis ma tahan öelda - mingi areng võiks ikka olla, mida inimene ise saavutuseks nimetab. Muide, ka rahulik, murevaba elu võib olla saavutus, kui inimene nii soovib.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist