Kas annab toit päästa?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Kas annab toit päästa?

Postitus Postitas Külaline »

Tegin instagrami järgi kleepuvat kana aga see kaste jäi nii mürkmagus, et väga raske on süüa.
On äkki mingi nipp, kuidas magusust neutraliseerida? Kahju suurt pannitäit ära ka visata, kui raha niigi vähe :cry:
Külaline

Kas seda möksi pealt maha ei saa riisuda, kui see on see
Pilt
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Loputa vee alt läbi, vesi uhab kastme minema, ja siis keeda kanatükid uuesti läbi, magusus keeb vette.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mai 2025 12:48 Kas seda möksi pealt maha ei saa riisuda, kui see on see
Pilt
Ma tegin sellise väiksemate tükkidega variandi.
Pilt

Eks ma ka mõtlesin pesemise peale. Aga tundub ülimalt ekstreemne 🫣🤭Aga keeta ma neid küll uuesti ei saa. Siis on kana kummitükk, niigi väikesed ja juba ammu läbi küpsenud.

Mõtlesin nüüd pikalt ja ilmselt loputan läbi ja teen mingi värske hapukoore/jogurti kastme peale. Keeran vist isegi tortilla sisse või teen salati neist tükkidest.
Lastele enam ei paku aga ju ise siis söön ära.
Külaline

Mingit hapet lisada - sidrunit, laimi või mõnda äädikat vms. Poe kastmed sisaldavad ka alati palju suhkrut, aga seal hapu aitab tasakaalustada.
Külaline

ma seda kana pesema ja üle keetma küll ei hakkaks.
Lusikaga suurem osa kastet maha ja serveerimisel lisa sojakastet. Sidruni/laimi mahla voib ka tilgutada peale.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Muide, olen omast - ja väga korduvast elukogemusest - õppinud, et kõiksugu netis ringlevad toiduretseptid, mille juures karjuv tekst et oooo kui ülimegasupermaitsev asi see ikka on!!!, kipuvad katsetades päris tihti ebaõnnestuma.

Kui tahan, et retseptist ka asja saaks, siis kasutan kas raamatuid (eriti neid vanu nõuka-aegseid, mul need kodus alles veel) või siis kindlaid Eesti toidublogijate saite (nt Nami-Nami, Kokkama Ragnega vms). Need on juba läbi proovitud ja maitsed timmitud keskmisele eestlasele sobilikuks.
Aga igasugu FB-s ette hüppavad kahtlaste Ameerika tegelinskite kiidulaulu ja suhkrut täis retseptid on ei-ei :)
Külaline

Need meie tuntumate kokkade retseptid erinevad ka nagu öö ja päev. Nt kleepuva kana retsept Iloverilt - 500 g kana kohta 3 sl mett. Mida on ikka jube palju. Ja hapet nagu polegi.
Samas Värgi retseptis 800 g kana kohta 1 sl mett ja 3 sl tomatipastat. Mis tõmbab magusust veelgi tagasi.
Nami-nami järgi tegin karamelliseeritud porgandeid - suhkru ja mee kogust vähendasin kohe poole võrra. Ja ikka said veidi liiga magusad.
Külaline

tuleb tõesti mitmest allikast uurida, enne kui tundmatu tegija järgi kokata.

Täiesti klassikaline teriyaki kastme retsept, millega teen palju Jaapani toite, pole midagi keerulist: 1 spl suhkrut, 1 spl mirinit, 1 spl saket ja 2 spl sojakastet. Segan tassis ja valan pannile liha juurde, podiseb seal siis mõnda aega.
Kui liha on enne praadimist maisitärklisega paneeritud, siis pole eraldi vaja paksendada. Kui pole, siis võib natuke maizenat lisada kastmele.
Külaline

Katerin kirjutas: 05 Mai 2025 09:09 Kui tahan, et retseptist ka asja saaks, siis kasutan kas raamatuid (eriti neid vanu nõuka-aegseid, mul need kodus alles veel) või siis kindlaid Eesti toidublogijate saite (nt Nami-Nami, Kokkama Ragnega vms). Need on juba läbi proovitud ja maitsed timmitud keskmisele eestlasele sobilikuks.
Aga igasugu FB-s ette hüppavad kahtlaste Ameerika tegelinskite kiidulaulu ja suhkrut täis retseptid on ei-ei :)
Tegin internetist leitud retsepti järgi muffineid. Retseptis oli 150 grammi valget suhkrut, pluss veel supilusikatäis peale puistamiseks! Mina panin 30 grammi pruuni suhkrut ja jäid täiesti parajalt magusad. Ei kujuta ette, mis diabeet mind oleks oodanud, kui oleks uhanud VIIS korda rohkem :D
Külaline

Imelikke retsepte ilmutatakse jah, neid vist üldse koostajad ise teha ei proovi.
Külaline

USA retseptid on näiteks ülimagusad. Vähendan alati poole võrra suhkrukogust.
Pole ime, et seal pooled inimesed on paksud ja valivad Trumpi...
Külaline

Välismaises netis meelitatakse mingit retsepti järgima järjest veidramate argumentidega. No mis argument see on, et "Oi, selles koogis käib kõigest 4 koostisosa!"? Tavalises koogis ongi muna, jahu, piim, rasvaine. Mõnes retseptis lubatakse "kõigest" 3 koostisosa, aga lähemalt lugema hakates selgub, et koostisosade hulka ei loeta maitseaineid ega rasvainet.

Teine häda on, et need retseptid annavad liiga väikese koguse, nt lubati kooki, aga ahjust välja võttes selgus, et "kook" mahtus peopessa. Kuidas ma selle viieliikmelise pere vahel küll ära jagan?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 18:42Teine häda on, et need retseptid annavad liiga väikese koguse, nt lubati kooki, aga ahjust välja võttes selgus, et "kook" mahtus peopessa. Kuidas ma selle viieliikmelise pere vahel küll ära jagan?
Selle näeb ikka koostisainete koguste järgi ära, kas tuleb 200-grammine või 2-kilone kook.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist