Kas pudru teeb paksuks?

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kas pudru teeb paksuks?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kes on pudrusööjad, kuidas figuurile mõjub? Või on see müüt? Nimelt, kui mul teinekord kõht tühi on, ja midagi võtta ei ole, siis teen kaerahelbeputru. Piima on alati ja helbeid ka tagavaraks. Mõtlengi, kas annab figuurile tunda, või võib endale aeg-ajalt kruusitäie lubada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Puder.
Külaline

Sinu ülekaalu põhjus on mujal.
Külaline

PUDRU??
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mai 2025 16:25PUDRU??
Jah, pliita peal keedetud. Kohvi on ka juures. 😄
Külaline

Piima ei tasu panna
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mai 2025 17:17Piima ei tasu panna
Helbeid ka mitte, mõttetu süsivesikulaks.
Külaline

Tundub hoopis, et "pudru" teeb rumalaks.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mai 2025 16:07Puder.
Pole kuulnud seda kõnekeelset sõna varem? Karm.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Mai 2025 16:06 Kes on pudrusööjad, kuidas figuurile mõjub? Või on see müüt? Nimelt, kui mul teinekord kõht tühi on, ja midagi võtta ei ole, siis teen kaerahelbeputru. Piima on alati ja helbeid ka tagavaraks. Mõtlengi, kas annab figuurile tunda, või võib endale aeg-ajalt kruusitäie lubada.
Toores kaer on muide väga kasulik, ülikasulik, eriti kolesterooli vastu. Toorest kaera tassi, keefir peale, moosi ka, kui tahad - ja head isu. Keedetuna on nii ja naa, kuidas kolesteroolivastasusega on, ma ei tea, aga kiudaine on ikka vajalik ja selline puder (või pudru, ka nii võib öelda, kui pole tegu emakeele eksami või ametliku tekstiga) korrastab seedimist ikka väga hästi. Iga päev ma ei sööks, aga vahetevahel on hea.
Külaline

Ükski toiduaine ei tee paksuks, kogused ja tarbitud kalorid loevad.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Mai 2025 16:06 Kes on pudrusööjad, kuidas figuurile mõjub? Või on see müüt? Nimelt, kui mul teinekord kõht tühi on, ja midagi võtta ei ole, siis teen kaerahelbeputru. Piima on alati ja helbeid ka tagavaraks. Mõtlengi, kas annab figuurile tunda, või võib endale aeg-ajalt kruusitäie lubada.
Ega sa ju seda hiljem kui hommikul söö? Õhtuks ikka liha või kui midagi pole ja poodi ei viitsi minna, saab ju hiinakat, india toitu, pizzat vms tellida. Pastamaterjal kah vast kodus olemas.
Külaline

Ükski toit ei tee paksuks, kui toitumine on tasakaalus ning toidust saadava energia ja liikumise suhe on tasakaalus.
Mulle pudrud meeldivad ning teen neid umbes pooltel hommikutel, nii soolaseid kui ka magusaid. Putru keedan piimaga ning lisan tavaliselt ka veidi koort ja võid, et kreemisem oleks.
Külaline

Puder on selles mõttes hea toit, et see on lihtne toit - vaid kuivaine ( tangud, helbed) ja vesi/piim, ei on mingeid täite-, säilitus või magustusaineid.

Ise (kaaluprobleemi pole) olen kogu elu hommikul pudrusööja olnud. Keedan tavaliselt kaerahelbed, odrahelbed, tartratangud, hirsitangud või maisimanna veega ning panen maitseks keemise lõpus u. 100 ml piima, pisut kaneeli. Ja lusikatäie kookosrasva, et rammusam oleks.

Kes lahjamat tahab, siis rasva ei lisa. Tilga piima võib ikka lisada, see nüüd erilisi kaloreid ei anna.
Külaline

Pudrule lisaks tuleks süüa ka proteiini, siis püsib kõht kauem täis. Näiteks süüa juurde juustu, muna, kodujuustu. Ma olen näinud, et mõni sööb suure kausi mannaputru, kallab pool purki moosi peale, siis selline asi muidugi kuidagi kasulik ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 12:12 Pudrule lisaks tuleks süüa ka proteiini, siis püsib kõht kauem täis. Näiteks süüa juurde juustu, muna, kodujuustu. Ma olen näinud, et mõni sööb suure kausi mannaputru, kallab pool purki moosi peale, siis selline asi muidugi kuidagi kasulik ei ole.
No mannapuder muidugi pole kasulik. Jutt oli siiski kaerapudrust, mis on hoopis teine tera, isegi kui on moosiga üle kallatud. Aga jah, valku on vaja kindlasti süüa. Minu pudrurutiin on näiteks, et söön kõrvale juustuviiluga saia, minu arust sobib hästi ja teeb kõhu täis.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 12:29
Guest kirjutas: 04 Mai 2025 12:12 Pudrule lisaks tuleks süüa ka proteiini, siis püsib kõht kauem täis. Näiteks süüa juurde juustu, muna, kodujuustu. Ma olen näinud, et mõni sööb suure kausi mannaputru, kallab pool purki moosi peale, siis selline asi muidugi kuidagi kasulik ei ole.
No mannapuder muidugi pole kasulik. Jutt oli siiski kaerapudrust, mis on hoopis teine tera, isegi kui on moosiga üle kallatud. Aga jah, valku on vaja kindlasti süüa. Minu pudrurutiin on näiteks, et söön kõrvale juustuviiluga saia, minu arust sobib hästi ja teeb kõhu täis.
Kasulikud on täisterakaerahelbed. Kiirkaerahelvestest puder rohke moosiga ei anna mitte midagi kasulikku ja varsti on kõht jälle tühi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina just söön kiirkaerahelvestest tehtud toorputru, kuna need on pehmed, hea süüa. Kas oskad mõnda pehmet täisterakaerahelvest ka soovitada? Või on täistera tingimata kõva alati?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mai 2025 13:09
Guest kirjutas: 04 Mai 2025 12:29
Kasulikud on täisterakaerahelbed. Kiirkaerahelvestest puder rohke moosiga ei anna mitte midagi kasulikku ja varsti on kõht jälle tühi.
Jah, tõsi, unustasin selle olulise detaili lisada.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Mai 2025 13:31 Mina just söön kiirkaerahelvestest tehtud toorputru, kuna need on pehmed, hea süüa. Kas oskad mõnda pehmet täisterakaerahelvest ka soovitada? Või on täistera tingimata kõva alati?
Täistera on kõva, eks see ongi mõte, et temas on kiudu rohkem ning laguneb kõhus ühtlasemalt ja aeglasemalt, st ei saa kohe süsivesikulaksu kiirelt kätte. Nii saan mina aru, kui keegi teab täpsemalt, parandage palun.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 2 külalist