Tööturu ootused
-
Külaline
Tööturu ootused
Kas palgatase 2017-2018 aastasse kinnijäänd?
Eesti hinnataseme juures peaks minu hinnangul palgavahemikud olema järgmised:
Lihttööline - 1400-1600 bruto
Spetsialist bakalaureus+3a töökogemust /magister ja 6 kuud töökogemust - 2900-3000 bruto kuus täistööaja korral
Tippspetsialist - 4000 - 4750 bruto
Õpetajad - 3625 -3900 bruto
Meditsiin
Õde - 4400-4500 bruto
Arst -4800-5200 bruto
Eriarst - 6400-6800 bruto
Kirurg - 9375 - 11875 bruto
Arvestatud sisse omandatud haridus, töö vastutus ja olulisus, üldine toidu, meelelahutuse ja kinnisvara ja üürituru hinnatase.
Kas peate minu pakutud palgavahemikke õiglaseks Eestis 2024 aastal?
Eesti hinnataseme juures peaks minu hinnangul palgavahemikud olema järgmised:
Lihttööline - 1400-1600 bruto
Spetsialist bakalaureus+3a töökogemust /magister ja 6 kuud töökogemust - 2900-3000 bruto kuus täistööaja korral
Tippspetsialist - 4000 - 4750 bruto
Õpetajad - 3625 -3900 bruto
Meditsiin
Õde - 4400-4500 bruto
Arst -4800-5200 bruto
Eriarst - 6400-6800 bruto
Kirurg - 9375 - 11875 bruto
Arvestatud sisse omandatud haridus, töö vastutus ja olulisus, üldine toidu, meelelahutuse ja kinnisvara ja üürituru hinnatase.
Kas peate minu pakutud palgavahemikke õiglaseks Eestis 2024 aastal?
-
Külaline
Asi on kreenis jah. On väike osa, kes saavad teistega võrreldes liiga palju ja teistele siis enam normaalses määras ei jätku. Kala mädaneb peast.
-
Külaline
Mitte keegi ei maksa palka selle järgi, et oled sa baka või magister ja mitu aastat kogemust on. Oluline on see, palju ettevõttele väärtust annad/sisse tood.
-
Külaline
Täiesti mõttetu ja abstraktne teemaalgatus. Tee oma ettevõte ja nii maksagi.
-
Külaline
Avaliku halduse asutused maksavad, aga seal pole palgad väga suured. TA - tee tõesti suurem erafirma ja vaata, palju on võimalik palku maksta. Meil saavad osad 4000 neto. Baka ja magistrita. Aga nad on omal alal head. Müügiinimestel on tulemustasu ja saavad veidi vähem. Kuidagi aga on tekkinud arusaam, et raha peab tulema alati kõvasti üle keskmise, sest mul on ju kulusid nii palju. Vahet pole, kui pädev, kohusetundlik ja kaasa töötav sa oled. Raha lihtsalt peab kuskilt tulema, sest elukallidus on ka ju tõusnud! Ja kui sa siis näitad neile numbreid ja selgitad, et aga näe, sinu osakonna tulemused on sellised, et see ei too mingit kasumit ja mille eest ma siis ettevõtet arendan, turundan ja rente maksan - siis on suured silmad. Sest raha ju peab kuskilt tulema. Aga kust see raha tuleb sinu palgaks sellistes summades, kui sa ise ei teeni seda nii palju sisse? Minu jaoks on siin väike loogikaviga.
-
Külaline
Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Teistpidi ka... Ega see oskaja tulegi sulle väärtust looma, kui raha ei maksa, tema väärtustab oma aega mujal. Müstilised summad liiguvad suunamudijate maailmas, aga see pole palgatöö. Kui suust vähegi sooja õhku tuleb ja ennast müüa oskad, siis sellised inimesed oskavad küll uskumatut väärtust luua. Me võime siin uhuusid irvitada ja puha, aga ka nemad on need, kes lõpuks raha endale korjavad. Jällegi pole palgatöö, panete tähele?
-
Külaline
Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Siin on kaks poolt. 1) Kus see töövõtja oma kulude suurenedes lahtiste silmadega vaatab, kui teenib turul oma pädevuste ja panustamise puhul isegi üle keskmise, mida analoogsel alal makstakse? Ja 2) kuidas saab ettevõte muretseda, et jääb ilma väärt töötajast, kui tal ei ole selle väärt töötaja nõudmistele vastavat palka võimalik maksta? Õhust seda ju ei võta. Vastus on, et leiab järgmise väärt töötaja, kes oma kulud ka tasa teenib.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Kui juht on teinud endast oleneva ja töötaja endiselt pole oma palka väärt, siis ongi kõigil aeg edasi liikuda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 20:10Siin on kaks poolt. 1) Kus see töövõtja oma kulude suurenedes lahtiste silmadega vaatab, kui teenib turul oma pädevuste ja panustamise puhul isegi üle keskmise, mida analoogsel alal makstakse? Ja 2) kuidas saab ettevõte muretseda, et jääb ilma väärt töötajast, kui tal ei ole selle väärt töötaja nõudmistele vastavat palka võimalik maksta? Õhust seda ju ei võta. Vastus on, et leiab järgmise väärt töötaja, kes oma kulud ka tasa teenib.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Töövõtja kuludest rääkiv inimene on madala haritusega, temaga pole midagi teha.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Pole tööandja asi, et töövõtja üle oma võimete elab. Turvalisem on sellisest töötajast vabaneda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Tööandja, kes usub tõsimeeli, et töövõtjat motiveerib kohvimasin või kott-tool nurgas, mitte palk - jumala eest, pole väärt ei kõrge ega madala haritusega töötaja panust.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 20:16Töövõtja kuludest rääkiv inimene on madala haritusega, temaga pole midagi teha.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Millised töötajad kõrgemat väärtust loovad:
1. Ilusast ja puhtast kodust puhanuna saabunud endaga rahulolev töötaja.
2. Odavast üürikast magamata ja pidevas ärevuses töötaja.
Kumb teeb tööd suurema õhinaga? Elementaarne psühholoogia...
Nüüd tuleme tagasi teemaalgatuses toodud palkade juurde.
Lisaküsimus. Kas arvad endiselt, et Eestis on väike maksukoormus?
-
Külaline
Loomulikult punkt 1. Punkt 2 on mingei teine või kolmas Eesti, sellistega oleks vaid häda ja viletsus. Eestis oon üliväike maksukoormus. Rumal on iga inimene, kes sel teemal hädaldab.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 20:32 Millised töötajad kõrgemat väärtust loovad:
-
Külaline
“Üle oma võimete elab”Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 20:18Pole tööandja asi, et töövõtja üle oma võimete elab. Turvalisem on sellisest töötajast vabaneda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
Söök, puhtad riided, katus peakohal on üle võimete?
-
Külaline
Jh nagu öeldakse, tööle võid tulla, raha peab endal olemaKülaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:39 Mind kasvatati juba lapsena, et kui tuleb keegi ning toob palgakõrgenduse põhjuseks oma kulud, siis parem vabane temast, tal puudub mõistus ja väärtus.
-
Külaline
Kui katus on ebajõukohase laenuga, siis on üle võimete tõesti.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 21:40“Üle oma võimete elab”Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 20:18Pole tööandja asi, et töövõtja üle oma võimete elab. Turvalisem on sellisest töötajast vabaneda.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:42
Siinkohal oleks targem hoopis ettevaatlik olla. Kuna töövõtjate kulud on suurenenud, hakatakse ka lahtiste silmadega ringi vaatama. Minu jaoks oleks see alarmeeriv, nii võib väärt töötajast ilma jääda.
Söök, puhtad riided, katus peakohal on üle võimete?
-
Külaline
Kuidas defineerida väärtust? Maailmas on palju suunamudijaid kes teenivad rohkem kui 99% arste. Kumb töö on väärtuslikum? Ühiskonna, ettevõtete, inimese vaatevinklist?Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 18:05 Mitte keegi ei maksa palka selle järgi, et oled sa baka või magister ja mitu aastat kogemust on. Oluline on see, palju ettevõttele väärtust annad/sisse tood.
Jh neid tervisliku elu suunamudijaid on kah, aga tugevas vähemuses.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist