Kraadiklaas

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Kraadiklaas

Postitus Postitas Külaline »

Soovitage normaalset kraadiklaasi, millega palavikku mõõta. Mul on hetkel otsa eest mõõtev ja no näitab ikka aiaposte vahest, kord on 36.6 ja siis 37.7.....no ei saa usaldada
Külaline

Mina usaldan ainult seda: https://www.apotheka.ee/termomeeter-kli ... m0241233ee

Vana hea elavhõbeda analoog.
Külaline

No need punktmõõtmisega termomeetrid ongi kõige kehvemad.Temperatuuri ikka tuleb mõõta kaenalaalt.Minul on digitaalne mis mõõdab kaenlaalt ja on täpne.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2025 21:29 Mina usaldan ainult seda: https://www.apotheka.ee/termomeeter-kli ... m0241233ee

Kui raskesti või kergesti seda alla lüüa saab?
Need mis mul on, on vaja ikka kõvasti alla taguda.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 22:56
Külaline kirjutas: 30 Apr 2025 21:29 Mina usaldan ainult seda: https://www.apotheka.ee/termomeeter-kli ... m0241233ee

Alla tuleb lüüa soojalt. Jahtunud kraadiklaasi võib panna ka nt sooja vee alla ja siis alla lüüa. Alla löömisel ka oma nõks, niisama raputades tuleb kõvasti vaeva näha.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2025 23:07

Alla tuleb lüüa soojalt. Jahtunud kraadiklaasi võib panna ka nt sooja vee alla ja siis alla lüüa. Alla löömisel ka oma nõks, niisama raputades tuleb kõvasti vaeva näha.
Just. Mina soojendan kaenla alla minevat otsa veidi peopesas ja siis löön alla. Siis saab ilusti. Muidu külamana võidki võimlema jääda 😀
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 15:02
Just. Mina soojendan kaenla alla minevat otsa veidi peopesas ja siis löön alla. Siis saab ilusti. Muidu külamana võidki võimlema jääda 😀
Misasja te ometi :lol: räägite. Kolme-viie korraga on ilusti all, selline kraadiklaas ju mingi 50 aastat olnud või kauemgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mai 2025 16:14 Misasja te ometi :lol: räägite. Kolme-viie korraga on ilusti all, selline kraadiklaas ju mingi 50 aastat olnud või kauemgi.
Jah mul on ka selline elavhõbedaga kraadiklaas.
Proovi tänapäevast. Mina tambin kraadiklaasi peos vasta lauda põrutades alla.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 16:14
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 15:02

Misasja te ometi :lol: räägite. Kolme-viie korraga on ilusti all, selline kraadiklaas ju mingi 50 aastat olnud või kauemgi.
Päris elavhõbedaga jaa läheb alla. Aga meil läksid kõik need katki juba põlvkondi tagasi. Nüüd on need elavhõbeda vabad. Häda pärast saab ka "külmalt" kolme- viie korraga alla. Aga ma eelistan hetkeks soojendada ja ühe korraga alla lüüa selle 🙂
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mai 2025 20:26Aga ma eelistan hetkeks soojendada ja ühe korraga alla lüüa selle 🙂
Miks te kohe alla ei töö?
Külaline

Digitaalsed kaenla alt mõõdetavad on täiesti kräpp. Kui 15-20 aastat tagasi ostetud kraadiklaasid mõõdavad õigesti, siis nüüd mõtlesin, et noh, uuendaks kraadiklaase, ostsin 2 erinevat - mõlemad näitavad kõigil pereliikmetel kehatemperatuuriks 35+ ja pidevalt. Googeldades näeb ka, et on palju rahulolematust ja soovitataksegi neid uusi "vale-elavhõbedaga" kraadiklaase, aga neid on raske alla lüüa.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Minul on vene ajast elavhõbedaga kraadiklaas, ära ta ju ei kulu, seega, miks ta ei peaks mul alles olema? Alla löömisel on oma nipp, oli see vist, et tuleb pool viltu lüüa. Õigemini mul on neid mitu tükki, las ülejäänud seisavad tagavaraks, leiba nad ju ei küsi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 02 Mai 2025 16:48 Minul on vene ajast elavhõbedaga kraadiklaas, ära ta ju ei kulu, seega, miks ta ei peaks mul alles olema? Alla löömisel on oma nipp, oli see vist, et tuleb pool viltu lüüa. Õigemini mul on neid mitu tükki, las ülejäänud seisavad tagavaraks, leiba nad ju ei küsi.
Need ongi näidu poolest kõige paremad.
Ei kulu muidugi. Aga lapsed on kohmakad. Mul just alles läks see vale elavhõdeda oma katki, sest laps unustas, et kaenla all on ja maha see kukkus ja katki läks. Oleks olnud päris elavhõbe ja klaas ka katki, oleks paanika. Elavhõbe on ohtlik.

Alla löömisel on tõesti oma teatud randme nõks, kuidas kohe alla saada.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 20:09
Tolmukübe kirjutas: 02 Mai 2025 16:48 Minul on vene ajast elavhõbedaga kraadiklaas, ära ta ju ei kulu, seega, miks ta ei peaks mul alles olema? Alla löömisel on oma nipp, oli see vist, et tuleb pool viltu lüüa. Õigemini mul on neid mitu tükki, las ülejäänud seisavad tagavaraks, leiba nad ju ei küsi.
Need ongi näidu poolest kõige paremad.
Ei kulu muidugi. Aga lapsed on kohmakad. Mul just alles läks see vale elavhõdeda oma katki, sest laps unustas, et kaenla all on ja maha see kukkus ja katki läks. Oleks olnud päris elavhõbe ja klaas ka katki, oleks paanika. Elavhõbe on ohtlik.

Alla löömisel on tõesti oma teatud randme nõks, kuidas kohe alla saada.
Last kraadiklaasiga üksi jätta ... on ikka andekust.
Elavhõbedaga kraadiklaasi õnnetuse puhul pange suvaline tobik pähe ja jääkuubikud selle peale: ohtlik on elavhõbeda aur. Edasi muidugi standardprotseduur.
NB! Üle +41 °C tüüpsed elektroonilised jmt ei suuda adekvaatselt mõõda. Kogetud.
Külaline

Ants kirjutas: 02 Mai 2025 20:51 NB! Üle +41 °C tüüpsed elektroonilised jmt ei suuda adekvaatselt mõõda. Kogetud.
Palju praktikas seda üle 41 palavikku ikka ette tuleb.
Külaline

Lapsena sai neid kraadiklaase meelega lõhutud ja siis mööda põrandat elavhõbedat veeretatud, tundus lahe jälgida, kuidas see pallikesteks eraldub ja jälle siis kokku koondub. Ei teadnud tol ajal keegi ohtlikkusest midagi. Ja noh, seda oli ka vaid tilgake.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 21:55
Ants kirjutas: 02 Mai 2025 20:51 NB! Üle +41 °C tüüpsed elektroonilised jmt ei suuda adekvaatselt mõõda. Kogetud.
Kui juba 40°C, siis võtad ikka väga kiirelt mõne karmima jahutuse ette või kutsud kiirabi/vead nt lapse emosse, polegi see kõrgem täpne näit enam oluline. 40°C on juba niigi ohtlik.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 22:36 Lapsena sai neid kraadiklaase meelega lõhutud ja siis mööda põrandat elavhõbedat veeretatud, tundus lahe jälgida, kuidas see pallikesteks eraldub ja jälle siis kokku koondub. Ei teadnud tol ajal keegi ohtlikkusest midagi. Ja noh, seda oli ka vaid tilgake.
Täpselt nii. Meelega just ei lõhkunud, aga tore oli küll, kui katki läks. Meil ühe kraadi elavhõbe jooksis klaveri alla ja alles tüki aja pärast saime selle kätte. Kuna midagi erilist pole juhtunud ei mu vanemate, venna ega minuga selle möödunud 50 aastaga, siis ilmselt need aurud ikka nii väikeses koguses eriti midagi ei tee.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 21:55
Kas on 41 või 42 pole enam eriti oluline teadmine.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 21:55
Korduvalt. +42 °C ainult vana hea elavhõbedaga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist