Riik nihutab koolipäevade alguse 8-lt 9-le

sh teismelised
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:04
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:16
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:14
On küll, nii minu esimene kool 21. KK ja hilisem 22.KK algasid tunnid 7.45. Harjusid ära selle varajase tõusmisega
Miks valetad, kunagi pole Eestis kool alanud varem kui kell 8.00
ära seleta, eksole. Algasid küll.
Mingi tõestus, ega vist eks. Pead 13 korra Dubais ära käima
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 13:35 07.45 ei ole Eestis mitte ükski kool alanud, aga mida ikka oodata krooniliselt valetajalt.
On küll, nii minu esimene kool 21. KK ja hilisem 22.KK algasid tunnid 7.45. Harjusid ära selle varajase tõusmisega
Miina Härma Gümnaasium, toona Tartu 2. Keskkool. Tunnid algasid kell 7.45 kogu minu kooliskäigu ajal, v.a algklassides, kui käisin nn teises vahetuses.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:07
Miina Härma Gümnaasium, toona Tartu 2. Keskkool. Tunnid algasid kell 7.45 kogu minu kooliskäigu ajal, v.a algklassides, kui käisin nn teises vahetuses.
Jah muidugi algasid, alles sa kirjutasid sama Tallinna 21 KK kohta. Saa kaineks lapseke, sa toodad lihtsalt jampsi
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 13:35 07.45 ei ole Eestis mitte ükski kool alanud, aga mida ikka oodata krooniliselt valetajalt.
Miks sa valetad?

01.09.1997 – esimese tunni algus nihutati kella 8.00 peale, varem oli koolipäev alanud kell 7.45 ..
https://et.wikipedia.org/wiki/Tallinna_ ... BCmnaasium
Külaline

Kuule joodik, oled sa üldse kuskil koolis käinud?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:14
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:11
Miks sa valetad?

01.09.1997 – esimese tunni algus nihutati kella 8.00 peale, varem oli koolipäev alanud kell 7.45 ..
Postitus on kustutatud
Appi! Sa oled ju veel lollim :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 21:04
ära seleta, eksole. Algasid küll.
Ei tasu sellele tegelasele üldse vastata. Ärgitad teda vaid uut jama kirjutama.
Külaline

Sama tont lasi ka Perekooli põhja.
Külaline

Kohutav, mis siin teemas on toimunud. Kus on ometi moded, kes lubasid rohkem kohal olla?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 21:11
Miks sa valetad?

Ka Tallinna 1. Keskkoolis algasid tunnid 7.45.
Külaline

Minu kool algas 8.05(Pärnus).
Aga minu laps on peaaegu alati kella 9-st kooli käinud. Aga me ei ela Eestis. Hetkel on tal 4.klass ja ainult neljapäeviti on tal kool 8-14. Seda ka peale jõuluvaheaega. Siis tuli üks lisatund. Muidu olid kõik päevad kell 9-14/15(kolmapäeviti)
Külaline

Mina käisin ka 22. KK-s ja tõesti algasid 7.45. Lisaks pidi vahepeal laupäeviti ka koolis käima. Jäin pidevalt esimesse tundi hiljaks, sest see oli ikka röögatult vara. Oma lapsel algavad tunnid kell 9 ja minu (ja lapse) poolest võiksid vabalt kell 10 ka alata. Ma ei tunne ka kedagi, kes kell 8 peaks tööl olema. St loogiliselt muidugi neid inimesi on, aga ilmselgelt tänapäeval mitte enamus.
Külaline

Tallinna 20. Keskkoolis algas ka päev 7.45. Ega see vist väga haruldane ei olnud siis, tõesti.

Linnades, kus ühistransport käib lühikese intervalliga, kell 9 koolipäeva alustamine on ilmselt realistlik. Maapiirkondades problemaatilisem, kuna tööpäev algab tüüpiliselt kell 8 (ja paljud ei taha ka, et hiljem algaks, kuna eelistatakse õhtul varem koju saada), bussid veavad nii tööleminejaid kui koolilapsi ja kahe erineva bussi käimapanek oleks lisakulu jne.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 11:49 Maapiirkondades problemaatilisem, kuna tööpäev algab tüüpiliselt kell 8 (ja paljud ei taha ka, et hiljem algaks, kuna eelistatakse õhtul varem koju saada)
Miks maapiirkondades tööpäev kell 8 algab?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mai 2025 20:18
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 11:49 Maapiirkondades problemaatilisem, kuna tööpäev algab tüüpiliselt kell 8 (ja paljud ei taha ka, et hiljem algaks, kuna eelistatakse õhtul varem koju saada)
Miks maapiirkondades tööpäev kell 8 algab?
Algab ka palju varem. Nt kell 5.
Valla ametiasutused avatakse kell 8. Pood samuti. Lasteaed kel 7. Kui ka õppetunnid algaks hiljem, on muud koolitöötajad ikka 8-paiku kohal.
Ja nii on - kui valla väikefirmades küsiti töötajatelt, kas alustada tööga hiljem ja ka lõpetada hiljem, siis valiti enamasti isegi kaheksast varasem tööpäeva algus. Meil ühes väikeses tehases sooviti alustada kell 6.
Pagarid alustavad muidugi veel varem.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2025 20:47 Valla ametiasutused avatakse kell 8. Pood samuti. Lasteaed kel 7. Kui ka õppetunnid algaks hiljem, on muud koolitöötajad ikka 8-paiku kohal.
Ja nii on - kui valla väikefirmades küsiti töötajatelt, kas alustada tööga hiljem ja ka lõpetada hiljem, siis valiti enamasti isegi kaheksast varasem tööpäeva algus. Meil ühes väikeses tehases sooviti alustada kell 6.
Miks peaks ametiasutused, pood ja mingid firmad kell 8 avatud olema? Kõik need võiksid vabalt kasvõi kell 10 alustada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Mai 2025 17:02
Guest kirjutas: 20 Mai 2025 20:47 Valla ametiasutused avatakse kell 8. Pood samuti. Lasteaed kel 7. Kui ka õppetunnid algaks hiljem, on muud koolitöötajad ikka 8-paiku kohal.
Miks peaks ametiasutused, pood ja mingid firmad kell 8 avatud olema? Kõik need võiksid vabalt kasvõi kell 10 alustada.
Seda arvad sina. Teised jälle mõtlevad, et pood võiks juba kell 7 lahti olla, kõik infoliinid ööpäev läbi avatud ja valla ametnikud ka kell 9 õhtul lõpetada.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Mai 2025 22:38
Külaline kirjutas: 24 Mai 2025 17:02
Seda arvad sina. Teised jälle mõtlevad, et pood võiks juba kell 7 lahti olla, kõik infoliinid ööpäev läbi avatud ja valla ametnikud ka kell 9 õhtul lõpetada.
Ilmselt ikka mitte ainult mina, kui isegi riigi tasandil leitakse, et laste koolipäev võiks kell 9 hakata. Ja mis asi on infoliin? Tänapäeval on info internetis ja ka vallamajas ei käigi keegi peale paari vanuri kohapeal, vaid saadetakse meil. Ei saa tõesti aru, miks maal on vaja poolest ööst kõigil kusagile laua taha istuma minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 20:59Ja mis asi on infoliin? Tänapäeval on info internetis
Infoliin on kõikvõimalike programmide abiteenus. Internetist saad väga vähe teada, kui su mingi spetsiifiline programm miskipärast jupsib.
Külaline

Sajajalgne kirjutas: 17 Apr 2025 14:56 Mina olen täiesti vastu, et tunnid kell 09.00 algavad. Elan maal ja töötan väikelinnas. Enamusel hakkavad tööpäevad 08.00 ja siiamaani maal elavad vanemad tõid lapsed selleks ajaks kooli. Osad lapsed sõidavad ka liinibussidega. Nendel pole mitte mingit kasu sellest, peavad ikka varem ärkama. Teiseks ei saa ma aru, kuidas lapsed välja ei puhka? Lapsevanem kasvatab last ja suunab ta õigel ajal magama. 22.00-07.00 täiesti piisab üheksast tunnist koolilapsele.
Rahune, keegi ei sunni koole nüüdsest ainult 9.00 alustama, see anti vabamaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline