Mida pakuksite süüa 15-20 inimesele?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 23:48
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 23:41
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 23:12Lapseke, sa oled tõesti erikoolist pärit, käntsakat veiseliha küpsetatakse tunde või isegi pool ööd.
Kust sa selle käntsaka peale nüüd tulid?
Jutt oli veisesteigist grillil. Paar-kolm minutit kummaltki poolt ja valmis.
No keegi ei keela sul omamoodi grillida.
Omamoodi? No ikka tavalist moodi 😃

https://nami-nami.ee/retsept/20459/ribe ... aitsevoiga

https://www.rimi.ee/retseptid/3-viisi-k ... tada/14987
Külaline

Guest kirjutas: 25 Apr 2025 00:19
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 23:41
Kust sa selle käntsaka peale nüüd tulid?
Jutt oli veisesteigist grillil. Paar-kolm minutit kummaltki poolt ja valmis.

Ei mõista kuidas sinu grillimise meetod erineb minu omast? Vaidled ikka vaidlemise pärast kuidagi, kas oled madala enesehinnanguga ei suuda jääda endale kindlaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 00:47
Guest kirjutas: 25 Apr 2025 00:19

Ei mõista kuidas sinu grillimise meetod erineb minu omast? Vaidled ikka vaidlemise pärast kuidagi, kas oled madala enesehinnanguga ei suuda jääda endale kindlaks?
Ei mina tea, milline on see sinu grillimise meetod. See algul pannil kuldseks küpsetamine ja siis lisaks grillil sussutamine või?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Apr 2025 00:51
Ei mina tea, milline on see sinu grillimise meetod. See algul pannil kuldseks küpsetamine ja siis lisaks grillil sussutamine või?
Jah. Kui sa praed ainult 2-3 minti mõlemat poolt, siis jääb liha liiga toores ja võid ussid saada. Ma pruunistan mõlemad küljed ja lasen hiljem madalal kuumusel rahulikult küpseda, pritsin vett vahest peale. Liha saab seest küpse ja mahlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 00:54
Guest kirjutas: 25 Apr 2025 00:51
Jah. Kui sa praed ainult 2-3 minti mõlemat poolt, siis jääb liha liiga toores ja võid ussid saada. Ma pruunistan mõlemad küljed ja lasen hiljem madalal kuumusel rahulikult küpseda, pritsin vett vahest peale. Liha saab seest küpse ja mahlane.
No tore. Mulle meeldib rare steik. Ei, lihaveise lihast usse pole saanud aastakümneid. Terve maailm küpsetab veisesteike paar minutit ja ei mingeid usse. Tellin sellist toorest ka kõigis restoranides.
Mis ussid need täpsemalt siis oleks? Ajad äkki segi metsloomadega - karu ja metssiga, kelle lihale enne tarvitamist tehakse alati proovid?
Külaline

Ilmselt mõtled trihhinelloosi/ keeritsusstõbe. Seda rohusööjatel ei esine. Ainult kõigesööjatel.
Veis, kits, põder on selles suhtes täiesti ohutud.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 00:54Jah. Kui sa praed ainult 2-3 minti mõlemat poolt, siis jääb liha liiga toores ja võid ussid saada. Ma pruunistan mõlemad küljed ja lasen hiljem madalal kuumusel rahulikult küpseda, pritsin vett vahest peale.
Kuidas sa söegrillil seda madalat kuumust tekitad? Üks teist räägib liha hautamisest koduses elektriahjus. Siis jah võib enne pannil liha ühte ja teist külge pidi pruunistada ning siis pikaks ajaks ahju panna. Teine inimene räägib õhukese steigi küpsetamisest söegrillil. Siis lastakse ühelt ja teiselt poolt ja me räägime kokku vast 10-15 minutist. Erinevad lihatükid, erinevad lähenemised.
Külaline

Vahel mitte vahest.
Küps mitte küpse.
Külaline

5 korda oled järjest ühte ja sama kommenteerinud, peab ikka igav elu sul olema
Külaline

Kalast võib saada laiussi, sealihast nookpaelussi ja veiselihast nudipaelussi.

Nakkushaigus, mida põhjustab veiselihas parasiteeriv nudipaeluss Taenia saginata.
Inimene nakatub halvasti töödeldud tsüstitserke ehk lihastesse kapseldunud vastsete vorme sisaldava loomaliha söömisel. Tsüstitserkidest vabanevad vastsed arenevad täiskasvanuks ja parasiteerivad inimese peensooles - häirub toitainete imendumine, tekib kõhulahtisus ning langeb kehakaal.

Munad satuvad vaheperemehe (veise või sea) soolde, kui loom sööb koos saastunud söödaga ussimune. Munadest vabanevad vastsed tungivad läbi soole limaskesta ning satuvad lihastesse.
Inimene saab haiguse nakatunud looma väheküpsetatud liha süües. Peensooles arenevad vastsed kahe kuu jooksul täiskasvanud ussiks, kes kinnitub iminappadega sooleseina külge ning võib kasvada kuni 10 m pikkuseks. Iga paelussi lüli sisaldab hulgaliselt mune, mis erituvad roojaga ja võivad säilida keskkonnas ning püsida nakatumisvõimelisena mitu kuud.
Nakatunud inimene võib nakatada ka teisi, kui ei järgita piisavalt hügieeninõudeid.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 12:52 Kalast võib saada laiussi, sealihast nookpaelussi ja veiselihast nudipaelussi.

Nakkushaigus, mida põhjustab veiselihas parasiteeriv nudipaeluss Taenia saginata.
Inimene nakatub halvasti töödeldud tsüstitserke ehk lihastesse kapseldunud vastsete vorme sisaldava loomaliha söömisel. Tsüstitserkidest vabanevad vastsed arenevad täiskasvanuks ja parasiteerivad inimese peensooles - häirub toitainete imendumine, tekib kõhulahtisus ning langeb kehakaal.

Munad satuvad vaheperemehe (veise või sea) soolde, kui loom sööb koos saastunud söödaga ussimune. Munadest vabanevad vastsed tungivad läbi soole limaskesta ning satuvad lihastesse.
Inimene saab haiguse nakatunud looma väheküpsetatud liha süües. Peensooles arenevad vastsed kahe kuu jooksul täiskasvanud ussiks, kes kinnitub iminappadega sooleseina külge ning võib kasvada kuni 10 m pikkuseks. Iga paelussi lüli sisaldab hulgaliselt mune, mis erituvad roojaga ja võivad säilida keskkonnas ning püsida nakatumisvõimelisena mitu kuud.
Nakatunud inimene võib nakatada ka teisi, kui ei järgita piisavalt hügieeninõudeid.
Sa arvad, et kaubanduses liigub kontrollimata liha?
Ka veise tartar on paljudes restodes väga populaarne toit. Ei mingit kuumutamist.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Apr 2025 14:19
Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 12:52 Kalast võib saada laiussi, sealihast nookpaelussi ja veiselihast nudipaelussi.

Sa arvad, et kaubanduses liigub kontrollimata liha?
Ka veise tartar on paljudes restodes väga populaarne toit. Ei mingit kuumutamist.
Üha rohkem inimesi söövad sisse jumal teab mis taimi, piisavalt ei kuumtöötle liha ega kala ja siis haigestuvad rasketesse kõhutõbedesse nagu listeeria. Aga oma käitumist nad kriitiliselt ei näe, pigem hakatakse jaurama vaktsiinidest. Eriti hullud on need kes oma tõekspidamisi hakkavad teistele peale suruma, minul kõik hästi, aga ühel päeval ei ole. Milleks riskida tervisega ja süüa pooltoorest liha või kala? See on ka liha raiskamine, sest keha ei omasta toorest lihast kasulikke aineid. Kõik on vanad koolitõed, aga ikkagi enam inimesed neid ei usu. Tähtis on mis on restoranis populaarne, aga samonella nakatunuid on aastas juhtunud küll ja küll. See kõik viib haiglasse.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Apr 2025 12:52 häirub toitainete imendumine, tekib kõhulahtisus ning langeb kehakaal.
Hurraaa. See sobib :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist