Pitsa
-
Juustup
Pitsa
Milline pitsa teile meeldib? Paksu või õhukesepõhjaline? Kodune või on teil oma lemmik koht kus söömas käite(tellite)?
Minule meeldivad õhukesepõhjalised pitsad. Eriti Peetri pitsa oma. Lisandeid toppisin juurde alati. Pärlsibulad, topelt küüslauk, fetajuust, sinihallitusjuust, hakkliha, salaami ja sink. Need olid minu lemmik-lisandid. Kõik muidugi varieerus olenevalt tujust jne, aga laias laastus oli pilt suhteliselt selline.
Saia ei viitsinud närida, seetõttu eelistasingi õhukesepõhjalisi.
Americanas olid ka head tummised pitsad. Kahest viilust oli kõht nii täis, et jube. Aga sealne paks põhi oli hoopis midagi muud- mahlane ja ääred polnud kuivad.
Rimi kana pitsa fänn olin ka pikalt. Lõpuks ammendas ennast,aga hea on ikka.
Kodused pitsad on ka super- paned sinna mida tahad. Taignaga on ainult tsipa raske- minul ei tule see taigen kõige etemini välja ja need valmispõhjad ei meeldi, nii et kui kellelgi on head retsepti jagada, palun tehke seda.
Ja palun jätame pitsa teema pitsasõpradele.
Kuldselt troonilt tervitab ning lehvitab,
/Juustup
Minule meeldivad õhukesepõhjalised pitsad. Eriti Peetri pitsa oma. Lisandeid toppisin juurde alati. Pärlsibulad, topelt küüslauk, fetajuust, sinihallitusjuust, hakkliha, salaami ja sink. Need olid minu lemmik-lisandid. Kõik muidugi varieerus olenevalt tujust jne, aga laias laastus oli pilt suhteliselt selline.
Saia ei viitsinud närida, seetõttu eelistasingi õhukesepõhjalisi.
Americanas olid ka head tummised pitsad. Kahest viilust oli kõht nii täis, et jube. Aga sealne paks põhi oli hoopis midagi muud- mahlane ja ääred polnud kuivad.
Rimi kana pitsa fänn olin ka pikalt. Lõpuks ammendas ennast,aga hea on ikka.
Kodused pitsad on ka super- paned sinna mida tahad. Taignaga on ainult tsipa raske- minul ei tule see taigen kõige etemini välja ja need valmispõhjad ei meeldi, nii et kui kellelgi on head retsepti jagada, palun tehke seda.
Ja palun jätame pitsa teema pitsasõpradele.
Kuldselt troonilt tervitab ning lehvitab,
/Juustup
-
Juustup
Ajavahe, elan välismaal.Gurmaan kirjutas: ↑29 Juun 2024 06:30 Laupäeva hommikul kell neli käisid külmkapi kallal või kuidas sul sel ajal niisugused küsimused tekivad?
Ma söön pitsat siis, kui oma kiviahjus teeme. Itaalias olid ka head. Peetri pitsat olen proovinud, see jääb viimaseks ka, kohe üldse ei maitsenud.
/Juustup
-
Külaline
Nõustun.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 10:31 Kõik pitsad on head. Pole mu elus veel sellist hetke olnud, kus pitsat süües mõtlen, et issand, kui halb, ei oleks pidanud seda tellima.
Pole ka veel söödamatut pitsat saanud/tellinud/ise teinud.
Kodus ise olen kõiki variante teinud. Paksu, õhukest ja plaadipitsat. Taigna teen ise.
Mingi vahe tegin fitlapi ja seal on tortilla põhjaga variandid. Ma tegin kukeseentega(lehter kukeseen, neid sai sügisel palju sügavasse pandud) ja tuli väga hea ja uus lemmik kodus tehtutest.
Mulle meeldib Pitsakiosk. Pärnu Steffani vahepeal oli alla käinud või siis sai seda liiga palju tatvitud. Nüüd oli pikk pikk(ikka aastaid) vahe sees ja väga hea oli üle tüki aja.vjust paks pannipitsa. Õhukest ma vist isegi ei ole söönud sealt.
Isegi külmleti pitsad on normaalsed, kui sinna väheke kraami ise peale juurde panna. Juustu kindlasti.
Ainuke pitsa, mida ma proovinud ei ole, on lillkapsa põhjaga tehtud.
-
Juustup
Kas sa seda verivorstiga pitsat oled proovinud, mitte viimati jõulude ajal reklaamiti? See küll väga hea välja ei näinud..Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 13:57Nõustun.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 10:31 Kõik pitsad on head. Pole mu elus veel sellist hetke olnud, kus pitsat süües mõtlen, et issand, kui halb, ei oleks pidanud seda tellima.
Kodus ise olen kõiki variante teinud. Paksu, õhukest ja plaadipitsat. Taigna teen ise.
Mingi vahe tegin fitlapi ja seal on tortilla põhjaga variandid. Ma tegin kukeseentega(lehter kukeseen, neid sai sügisel palju sügavasse pandud) ja tuli väga hea ja uus lemmik kodus tehtutest.
Mulle meeldib Pitsakiosk. Pärnu Steffani vahepeal oli alla käinud või siis sai seda liiga palju tatvitud. Nüüd oli pikk pikk(ikka aastaid) vahe sees ja väga hea oli üle tüki aja.vjust paks pannipitsa. Õhukest ma vist isegi ei ole söönud sealt.
Isegi külmleti pitsad on normaalsed, kui sinna väheke kraami ise peale juurde panna. Juustu kindlasti.
/Juustup
-
Külaline
Ei ole.Juustup kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:35Kas sa seda verivorstiga pitsat oled proovinud, mitte viimati jõulude ajal reklaamiti? See küll väga hea välja ei näinud..Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 13:57Nõustun.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 10:31 Kõik pitsad on head. Pole mu elus veel sellist hetke olnud, kus pitsat süües mõtlen, et issand, kui halb, ei oleks pidanud seda tellima.
/Juustup
Ei ela Eestis ja kohalikku restoranide pitsasid söön väga harva.
Siis kui Eestisse paar korda aastas satun.
-
Juustup
Mulle Eesti pitsad meeldivad palju rohkem kui need välismaa omad. Ma ise ka ei ela Eestis aga pole uutes elukohtades nii mahlaseid pitsasid saanud. Eriti nõme on kui ise lisandeid juurde ei saa panna.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 21:07Ei ole.Juustup kirjutas: ↑29 Juun 2024 19:35Kas sa seda verivorstiga pitsat oled proovinud, mitte viimati jõulude ajal reklaamiti? See küll väga hea välja ei näinud..Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 13:57
Nõustun.
/Juustup
Ei ela Eestis ja kohalikku restoranide pitsasid söön väga harva.
Siis kui Eestisse paar korda aastas satun.
Muidugi minu arusaam pitsast on ka selline, et katet peab olema rohkem kui saia. Nii nõme kui see ka poleks, elu kõige kehvemad pitsad olen ma saanud Itaalias. Hunnik taigent, keskel tilk tomatipastat, paar viilukest salaamit kuskil nurgas, tsipa juustu ja hunnik basiilikut. Mulle endale meeldib kui pitsa on rikkalik ja mulle sobivaid lisandeid täis. Sama on ka täidetud pannkookide või pirukatega.
/Juustup
Olen elus neli korda tõeliselt halba pitsat saanud.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 10:31 Kõik pitsad on head. Pole mu elus veel sellist hetke olnud, kus pitsat süües mõtlen, et issand, kui halb, ei oleks pidanud seda tellima.
1. Pitsa servade sisse olid keeratud viinerilaadsed asjad. Ja jummaluke, nii vastikut vorsti polnud ma iial maitsnud. Tuim jahune plöga.
2. Pitsa rohkete aedviljadega. No ei arvanud, et see tähendab, et tainast katab paks kiht hautist, mille peal kuhi idusid. Pidi lusikaga sööma.
Mõlemad Tartus.
3. Pitsa selleriga. Üüratu koguse selleriga. Oma viga - ei lugenud korralikult kirjeldust. Tundus, et seller on vaid üks väike lisand. Pariis.
4. Pitsa anšoovisega. Jälle oma viga - tellisin majapitsa, mida kelner väga ja väga kiitis. Anšoovised unustas mainimata. Maroko.
-
Juustup
Jube.Kõuts kirjutas: ↑29 Juun 2024 21:21Olen elus neli korda tõeliselt halba pitsat saanud.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 10:31 Kõik pitsad on head. Pole mu elus veel sellist hetke olnud, kus pitsat süües mõtlen, et issand, kui halb, ei oleks pidanud seda tellima.
1. Pitsa servade sisse olid keeratud viinerilaadsed asjad. Ja jummaluke, nii vastikut vorsti polnud ma iial maitsnud. Tuim jahune plöga.
2. Pitsa rohkete aedviljadega. No ei arvanud, et see tähendab, et tainast katab paks kiht hautist, mille peal kuhi idusid. Pidi lusikaga sööma.
Mõlemad Tartus.
3. Pitsa selleriga. Üüratu koguse selleriga. Oma viga - ei lugenud korralikult kirjeldust. Tundus, et seller on vaid üks väike lisand. Pariis.
4. Pitsa anšoovisega. Jälle oma viga - tellisin majapitsa, mida kelner väga ja väga kiitis. Anšoovised unustas mainimata. Maroko.
Ma isegi ei taha mainida milliseid tallanahku serveeritakse Tuneesias ning Egiptuses. Hispaanias oli pitsa söömiskõlbmatu.
Mina ei pea kuidagi pitsat Eesti kultuuriruumi osaks, aga olen õppinud väga väärtustama meie pitsameistreid, kes reaalselt midagi peale saia ja maltsa suudavad serveerida.
See uus verivorstipitsa tundub küll pehmelt öeldes veider- on keegi seda proovinud? Ma nägin internetist, et selline asi leiutati.
/Juustup
-
Külaline
Päris kindlat lemmikut ei oskagi välja tuua. Teen pitsat nii kodus, ostan poest (eelkõige Rimi), külmutatud pitsasid (üks lemmikumaid on Rannarootsi juustuäärega pitsa), üsna harva käin ka kuskil väljas söömas või kaasa ostmas (Pitsakiosk või Dodo). Liiga rasvased ja väga paksu juustukihiga pitsad ei meeldi, kõike võiks mõõdukalt olla, kuid samas katet ehk ikka pisut rohkem kui põhja.
Kodusele pitsale panen tavaliselt tomatipasta, hakkliha, oliivid, juustu. Vahel paprika ja punase sibula. Lapsele tehes praen hakkliha juurde ka riivitud porgandit, et köögivilju rohkem sisse sööta.
Minu tavapärane pitsapõhja taigen on järgmine:
300 g jahu (ise kasutan tavaliselt täistera jahu)
2-3 tl küpsetuspulbrit
ca 0,5 tl soola
pitsamaitseainet (ürdid) tunde järgi
3-4 spl õli
180 ml vett
Segan kõik asjad kokku, sõtkun ja rullin põhjaks.
Varem tegin pärmiga, aga kuna mulle pärm hästi ei sobi, siis asendusena olen pikemat aega seda kasutanud. Põhja ette ei küpseta ja liiga pikalt küpsetades kipub ka kuivaks/tuimaks minema, aga muidu olen rahul.
Kodusele pitsale panen tavaliselt tomatipasta, hakkliha, oliivid, juustu. Vahel paprika ja punase sibula. Lapsele tehes praen hakkliha juurde ka riivitud porgandit, et köögivilju rohkem sisse sööta.
Minu tavapärane pitsapõhja taigen on järgmine:
300 g jahu (ise kasutan tavaliselt täistera jahu)
2-3 tl küpsetuspulbrit
ca 0,5 tl soola
pitsamaitseainet (ürdid) tunde järgi
3-4 spl õli
180 ml vett
Segan kõik asjad kokku, sõtkun ja rullin põhjaks.
Varem tegin pärmiga, aga kuna mulle pärm hästi ei sobi, siis asendusena olen pikemat aega seda kasutanud. Põhja ette ei küpseta ja liiga pikalt küpsetades kipub ka kuivaks/tuimaks minema, aga muidu olen rahul.
Söön vast kõiki pitasid, aga kui eelistustest rääkida, siis valin kindlasti õhukese põhjaga ja peale minimaalselt koostisosi. Klassikaline Margherita ongi vaat et parim. Kui nüüd halvast pitsast rääkida, siis pigem ei valiks poe omi - Rimi, Selver. Need on söödavad, aga mingit maitseelamust küll ei saa.
Katseta Pizzakioskit, seal on vist kõik pannipitsad - kui sa paksu põhja all seda mõtlesid.Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 20:04 Parimad on olnud isetehtud pitsad, sest ma tahan paksu põhja, igal pool on aga üliõhuke see põhi. Kattest eelistan seda kõige klassikalisemat, tomat ja juust ja midagi rohelist.
Saad ka peaaegu kogu katte ise valida, lisada või ära jätta, mida tahad.
-
Külaline
Hm... mis nipiga sul see ajavahe ainult hommikuti on? Teises teemas õhtusel ajal polnud mingit ajavahet ja Sanaa ja Eesti vahel polegi mingit ajavahet olemas. Seega kust see ajavahe siin teemas tuli?Juustup kirjutas: ↑29 Juun 2024 08:18Ajavahe, elan välismaal.Gurmaan kirjutas: ↑29 Juun 2024 06:30 Laupäeva hommikul kell neli käisid külmkapi kallal või kuidas sul sel ajal niisugused küsimused tekivad?
Ma söön pitsat siis, kui oma kiviahjus teeme. Itaalias olid ka head. Peetri pitsat olen proovinud, see jääb viimaseks ka, kohe üldse ei maitsenud.
/Juustup
-
Külaline
Kuule, ära ärgita suva teemas. Tead niigi juba piisavalt. Las Kodunurk jääda ikka kodunurgaks.Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 20:59Hm... mis nipiga sul see ajavahe ainult hommikuti on? Teises teemas õhtusel ajal polnud mingit ajavahet ja Sanaa ja Eesti vahel polegi mingit ajavahet olemas. Seega kust see ajavahe siin teemas tuli?Juustup kirjutas: ↑29 Juun 2024 08:18Ajavahe, elan välismaal.Gurmaan kirjutas: ↑29 Juun 2024 06:30 Laupäeva hommikul kell neli käisid külmkapi kallal või kuidas sul sel ajal niisugused küsimused tekivad?
/Juustup
-
Külaline
Rimi pitsa meeldib, mida soojaletis müüakse. Muidu söön pitsat ülimalt harva, usun et 2-3 korda aastas. Seetõttu ka eriti arenenud maitset pole pitsa suhtes. Poe sügavkülma letist sai aastaid tagasi ka vahel ostetud, väga halb pitsa oli, põhi kuiv ja kate maitsetu, pärast keeras ja kõrvetas maos. Ise tehes maitseb kõige rohkem hakklihaga + tomatikaste, erinevad aedviljad hakitult (suvikõrvits, tomat, oliivid, marineeritud kurk, ananass), peale riivjuust või mozzarella, pitsamaitseainet kõvasti. Pitsapõhi sarnase retsepti järgi, nagu eelpool üks kasutaja kirja pani, aga teen kuivpärmiga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist