Riik nihutab koolipäevade alguse 8-lt 9-le
-
Külaline
Oligi ju ka sellest juttu, kui uuest tekkivast probleemist, mis on bussiliiklus. Kui varem käis buss, et jõuaks 8 tööle, siis uue koolikorraga tekib segadus. Kas nihutada busside aegu või 2 bussi panna käima. Kas teine buss aga pole kuluna suurem, ehk on sõitjaks vaid 2-3 inimest.
-
Külaline
Meie perele väga hästi sobiks, kui lapse koolipäev algaks kl 9.00.
Ent miks tingiv kõneviis?
Aga sellepärast, et tegelikkuses hakkavad koolis kl 8.00 toimuma eeltunnid. Eeltundide ajal on konsultatsioonid ja järele vastamised, kui lapsel on nt haiguse tõttu tekkinud võlgnevusi. Ehk siis, ikkagi peavad lapsed tihti minema kooli kella kaheksaks nagu vanasti, ja peavad suure tõenäosusega tegema kl 8.00 isegi üsna pingelisi kontrolltöid. Mina ise tõtt-öelda pole küll kl 8.00 võimeline töö juures nt slaidiesitlust pidama ja saalitäie rahva küsimustele vastama. Samuti ka mu laps on sel ajal veel üsna sooda.
Ent miks tingiv kõneviis?
Aga sellepärast, et tegelikkuses hakkavad koolis kl 8.00 toimuma eeltunnid. Eeltundide ajal on konsultatsioonid ja järele vastamised, kui lapsel on nt haiguse tõttu tekkinud võlgnevusi. Ehk siis, ikkagi peavad lapsed tihti minema kooli kella kaheksaks nagu vanasti, ja peavad suure tõenäosusega tegema kl 8.00 isegi üsna pingelisi kontrolltöid. Mina ise tõtt-öelda pole küll kl 8.00 võimeline töö juures nt slaidiesitlust pidama ja saalitäie rahva küsimustele vastama. Samuti ka mu laps on sel ajal veel üsna sooda.
-
Külaline
Mina lapsena käisin koolis kus koolitund algas 8.15 ja teistel koolidel algas kell 8.00. Minul ei olnud ühegi teise koolilapsega kes elasid minu majas kunagi ühist kooliteed ega koduteed. Ma küll soovisin lapsena väga kooli vahetada, kahjuks mu vanemad ei teinud seda toona kuulma.
-
Külaline
Oot, aga mis põhjusel sa kooli vahetada tahtsid? Kas tõesti ainult sellepärast, et mõne endaga samas kortermajas elava lapsega koos koolist koju tulla? Või miks?Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:37 Mina lapsena käisin koolis kus koolitund algas 8.15 ja teistel koolidel algas kell 8.00. Minul ei olnud ühegi teise koolilapsega kes elasid minu majas kunagi ühist kooliteed ega koduteed. Ma küll soovisin lapsena väga kooli vahetada, kahjuks mu vanemad ei teinud seda toona kuulma.
-
Külaline
Just, kas see on siis nii kummaline soov? Terve maja lapsi täis, teised lähevad kooli koos ja tulevad koos. Meie ajal ei veetud lapsi autoga tööle nagu tänapäeval on.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 15:10Oot, aga mis põhjusel sa kooli vahetada tahtsid? Kas tõesti ainult sellepärast, et mõne endaga samas kortermajas elava lapsega koos koolist koju tulla? Või miks?Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:37 Mina lapsena käisin koolis kus koolitund algas 8.15 ja teistel koolidel algas kell 8.00. Minul ei olnud ühegi teise koolilapsega kes elasid minu majas kunagi ühist kooliteed ega koduteed. Ma küll soovisin lapsena väga kooli vahetada, kahjuks mu vanemad ei teinud seda toona kuulma.
-
Külaline
Aga 15 mintsi varem ei märganud minnaGuest kirjutas: ↑23 Apr 2025 16:17Just, kas see on siis nii kummaline soov? Terve maja lapsi täis, teised lähevad kooli koos ja tulevad koos. Meie ajal ei veetud lapsi autoga tööle nagu tänapäeval on.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 15:10Oot, aga mis põhjusel sa kooli vahetada tahtsid? Kas tõesti ainult sellepärast, et mõne endaga samas kortermajas elava lapsega koos koolist koju tulla? Või miks?Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:37 Mina lapsena käisin koolis kus koolitund algas 8.15 ja teistel koolidel algas kell 8.00. Minul ei olnud ühegi teise koolilapsega kes elasid minu majas kunagi ühist kooliteed ega koduteed. Ma küll soovisin lapsena väga kooli vahetada, kahjuks mu vanemad ei teinud seda toona kuulma.
-
Külaline
Teises suunas ja teise kooli?Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2025 17:06Aga 15 mintsi varem ei märganud minna
-
Külaline
Sel pidi olema ju ikka mingi põhjus, miks vanemad otsustasid panna lapse erinevasse kooli kui kortermaja teised lapsed käisid. Nagu aru sain, siis teised maja lapsed käisid piirkonnakoolis, kuid sina ilmselt käisid kusagil mujal, kas kesklinnas või mõnes kallakuga koolis vist?
Mina ise pärinen aedlinnast eramajade piirkonnast ega tea kambakesi kooliminekust ega sealt tulekust samuti midagi. Ei tunne, et oleks millestki ilma jäänud.
-
Külaline
Kaks kooli olid kõrvuti ja mõlemad piirkonnas, lihtsalt teise kooli esimene tund algas 8.15, see oli mingi samasugune katseidee nagu nüüd soovitakse koolialgust viia nii nagu kool ise otsustab. Muide koolis ei pandud ka hindeid 1-5 nagu muidu, hinded olid meie kooli 1-10, pmst miinused ja plussid kadusid ära.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26Sel pidi olema ju ikka mingi põhjus, miks vanemad otsustasid panna lapse erinevasse kooli kui kortermaja teised lapsed käisid. Nagu aru sain, siis teised maja lapsed käisid piirkonnakoolis, kuid sina ilmselt käisid kusagil mujal, kas kesklinnas või mõnes kallakuga koolis vist?
Mina ise pärinen aedlinnast eramajade piirkonnast ega tea kambakesi kooliminekust ega sealt tulekust samuti midagi. Ei tunne, et oleks millestki ilma jäänud.
-
Külaline
Eks sina oledki siis see introverdike kes kardab teisi inimesi, ei julge telefoni võtta, sööd töökohas ka kusagil üksi ja kardad teistega suhelda. See kõik saabki lapsepõlvest alguse kui ei ole teisi lapsi kellega pidevalt suhelda, sealt see inimkartus tekibki.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26
-
Külaline
Mina pärinen Tallinna kesklinnast ja ei tea samamoodi kambakesi kooliminekust mitte midagi. Piirkonna kool asus üle tee, kooli läksin kilomeetrite kaugusele(jalgsi, trolliga ning veelkord jalgsi) heasse kooli. Kool algas minu mäletamist mööda 07.45.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 13:12Eks sina oledki siis see introverdike kes kardab teisi inimesi, ei julge telefoni võtta, sööd töökohas ka kusagil üksi ja kardad teistega suhelda. See kõik saabki lapsepõlvest alguse kui ei ole teisi lapsi kellega pidevalt suhelda, sealt see inimkartus tekibki.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26
Olen hea suhtleja, lobisen telefoniga tundide kaupa, aga töökohal söön üksi. Tahaks tundide viisi kestvast melust korraks rahu ka saada.
-
Külaline
Jah, 12 korda oled Dubais käinud.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 13:29Mina pärinen Tallinna kesklinnast ja ei tea samamoodi kambakesi kooliminekust mitte midagi. Piirkonna kool asus üle tee, kooli läksin kilomeetrite kaugusele(jalgsi, trolliga ning veelkord jalgsi) heasse kooli. Kool algas minu mäletamist mööda 07.45.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 13:12Eks sina oledki siis see introverdike kes kardab teisi inimesi, ei julge telefoni võtta, sööd töökohas ka kusagil üksi ja kardad teistega suhelda. See kõik saabki lapsepõlvest alguse kui ei ole teisi lapsi kellega pidevalt suhelda, sealt see inimkartus tekibki.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26
Olen hea suhtleja, lobisen telefoniga tundide kaupa, aga töökohal söön üksi. Tahaks tundide viisi kestvast melust korraks rahu ka saada.
-
Külaline
07.45 ei ole Eestis mitte ükski kool alanud, aga mida ikka oodata krooniliselt valetajalt.
-
Külaline
Elasin ka aedlinnas. Kool oli pea 2 km kaugusel ja samast linnaosast käis seal palju lapsi. Koju hakkasime klassikaaslastega ikka kambakesi tulema, igaüks siis astus teel oma väravast sisse. Millalgi põhikooli algul hakkasime ka kooli minekul aegu klapitama. Väga mõnus oli hommikul mõni kodutöö läbi arutada või koduteel tundidest mõtteid vahetada. Aastaid käisime sama pundiga kooli ja koju.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26Mina ise pärinen aedlinnast eramajade piirkonnast ega tea kambakesi kooliminekust ega sealt tulekust samuti midagi. Ei tunne, et oleks millestki ilma jäänud.
-
Külaline
Sa juba kirjutasid seda, vahepeal said kaineks ja kirjutasid uuesti?Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 19:38Elasin ka aedlinnas. Kool oli pea 2 km kaugusel ja samast linnaosast käis seal palju lapsi. Koju hakkasime klassikaaslastega ikka kambakesi tulema, igaüks siis astus teel oma väravast sisse. Millalgi põhikooli algul hakkasime ka kooli minekul aegu klapitama. Väga mõnus oli hommikul mõni kodutöö läbi arutada või koduteel tundidest mõtteid vahetada. Aastaid käisime sama pundiga kooli ja koju.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26Mina ise pärinen aedlinnast eramajade piirkonnast ega tea kambakesi kooliminekust ega sealt tulekust samuti midagi. Ei tunne, et oleks millestki ilma jäänud.
-
Külaline
Tohoh? Viita kuupäevale ja kellaajale, millal kirjutasinKülaline kirjutas: ↑24 Apr 2025 19:57Sa juba kirjutasid seda, vahepeal said kaineks ja kirjutasid uuesti?Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 19:38Elasin ka aedlinnas. Kool oli pea 2 km kaugusel ja samast linnaosast käis seal palju lapsi. Koju hakkasime klassikaaslastega ikka kambakesi tulema, igaüks siis astus teel oma väravast sisse. Millalgi põhikooli algul hakkasime ka kooli minekul aegu klapitama. Väga mõnus oli hommikul mõni kodutöö läbi arutada või koduteel tundidest mõtteid vahetada. Aastaid käisime sama pundiga kooli ja koju.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:26Mina ise pärinen aedlinnast eramajade piirkonnast ega tea kambakesi kooliminekust ega sealt tulekust samuti midagi. Ei tunne, et oleks millestki ilma jäänud.
Sul luulud vist.
-
Külaline
Aga äkki homme oled kainem ja näed ise oma kuupäevi? Ma panustaks sellele.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 20:09Tohoh? Viita kuupäevale ja kellaajale, millal kirjutasinKülaline kirjutas: ↑24 Apr 2025 19:57Sa juba kirjutasid seda, vahepeal said kaineks ja kirjutasid uuesti?Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 19:38
Elasin ka aedlinnas. Kool oli pea 2 km kaugusel ja samast linnaosast käis seal palju lapsi. Koju hakkasime klassikaaslastega ikka kambakesi tulema, igaüks siis astus teel oma väravast sisse. Millalgi põhikooli algul hakkasime ka kooli minekul aegu klapitama. Väga mõnus oli hommikul mõni kodutöö läbi arutada või koduteel tundidest mõtteid vahetada. Aastaid käisime sama pundiga kooli ja koju.
Sul luulud vist.
-
Külaline
On küll, nii minu esimene kool 21. KK ja hilisem 22.KK algasid tunnid 7.45. Harjusid ära selle varajase tõusmisegaGuest kirjutas: ↑24 Apr 2025 13:35 07.45 ei ole Eestis mitte ükski kool alanud, aga mida ikka oodata krooniliselt valetajalt.
-
Külaline
Miks valetad, kunagi pole Eestis kool alanud varem kui kell 8.00
-
Külaline
ära seleta, eksole. Algasid küll.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline