Kehvasti juhitud ettevõte kui töötaja ei jõua tööd valmis ja peab selleks lausa puhkepäeval tööle tulema. Töötasu tulebki maksta vastavalt töötundidele, mitte selle järgi kuna töötaja midagi valmis saab. Kui ei saa valmis nõutud tähtajaks, siis tuleb uus töötaja leida. Aga töötundide eest tuleb maksta.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 18:17Mis loll jutt see siis on. Ettevõte ei kirjuta ette, kes ja millal tööle tulevad, töötaja ise otsustab, et lähen tööle, kui ise heaks arvan ja mitmekesi arvan? Eks ole selliseid ka jah. Mulle kirjutas ükskord üks alluv, et ta ei jõudnud oma tööd valmis ja tuli laupäeval tööle, paluks nüüd maksta ületunnitasu ja pühadetasu ja anda vaba aega ka veel. No nii ikka päris ei käi asi.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 08:30Nemad ise otsustavad, kas tulevad üksi või kahekesi, ettevõte seda ette ei kirjuta.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 23:22
Aga samas peab ettevõte vajalikuks siiski nad mõlemad tööle kutsuda ja neile mõlemale maksta lisatasusid. Ega töötaja ju ise ei otsusta, et lähen riigipüha ajal omal algatusel tööle ja firma maksku![]()
Ületunni töö pühade ajal
-
Külaline
-
Külaline
Jah, tõesti, meil on normaalne ettevõte ja laseb inimestel endil valida-kas tulevad tööle kahekesi ja teevad lühemalt või tuleb tööle 1 inimene ja teeb pikemalt. Tähtis, et töö on õigeks ajaks tehtud.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 18:17Mis loll jutt see siis on. Ettevõte ei kirjuta ette, kes ja millal tööle tulevad, töötaja ise otsustab, et lähen tööle, kui ise heaks arvan ja mitmekesi arvan? Eks ole selliseid ka jah. Mulle kirjutas ükskord üks alluv, et ta ei jõudnud oma tööd valmis ja tuli laupäeval tööle, paluks nüüd maksta ületunnitasu ja pühadetasu ja anda vaba aega ka veel. No nii ikka päris ei käi asi.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 08:30Nemad ise otsustavad, kas tulevad üksi või kahekesi, ettevõte seda ette ei kirjuta.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 23:22
Aga samas peab ettevõte vajalikuks siiski nad mõlemad tööle kutsuda ja neile mõlemale maksta lisatasusid. Ega töötaja ju ise ei otsusta, et lähen riigipüha ajal omal algatusel tööle ja firma maksku![]()
-
Külaline
Justnimelt, ettevõte otsustab, mida ta laseb valida ja mida mitte, töötaja seda üksi ei otsusta, vaid asi käib kokkuleppel. Ja mis mõttega siin vaielda, et meil on nii või naa, kui ettevõtete spetsiifika on erinev. Asi on ju näiteks erinev, kas on tegemist müüjaga, ehitajaga või veel kellegagi. Igal pool ei ole nii, et valime, kas tuleme kahekesi, kolmekesi või üldse ei tule. Ise ei otsusta inimene siin mitte midagi, temaga lepitakse kokku, mida ta teeb ja mida ta valida saab või ei saa. Täpselt samuti käib ületunnitöö kokkuleppel. Nii ei käi asi, et mina siin ise otsustan, et ma ei saa valmis ja siis nõuan ületunnitasu. Kui seda pole tööandjaga kokku lepitud, puudub nõueteks igasugune alus.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 18:33Jah, tõesti, meil on normaalne ettevõte ja laseb inimestel endil valida-kas tulevad tööle kahekesi ja teevad lühemalt või tuleb tööle 1 inimene ja teeb pikemalt. Tähtis, et töö on õigeks ajaks tehtud.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 18:17Mis loll jutt see siis on. Ettevõte ei kirjuta ette, kes ja millal tööle tulevad, töötaja ise otsustab, et lähen tööle, kui ise heaks arvan ja mitmekesi arvan? Eks ole selliseid ka jah. Mulle kirjutas ükskord üks alluv, et ta ei jõudnud oma tööd valmis ja tuli laupäeval tööle, paluks nüüd maksta ületunnitasu ja pühadetasu ja anda vaba aega ka veel. No nii ikka päris ei käi asi.Külaline kirjutas: ↑21 Apr 2025 08:30
Nemad ise otsustavad, kas tulevad üksi või kahekesi, ettevõte seda ette ei kirjuta.
-
Külaline
See on just see teema, millest räägib Kaia Vask ja mida praegu riigikogus arutatakse. Eesti inimesed on aga kummaliselt ükskõiksed, enne aru ei saa, et neile kott pähe tõmmatakse, kui see isiklikult neid puudutab.
https://www.err.ee/1609694913/kaia-vask ... -turvapadi
Paindliku tööaja kokkuleppega tehtaks küll lisatunde, kuid neid ei arvestataks ületundidena, kuna need mahuvad täistööaja sisse. Kui ma praegu töötan tavalise töölepinguga ja teen kokkuleppel tööandjaga vahel ületunde, siis makstakse mulle iga ületund välja 1,5-kordselt, 12-eurose tunnipalga korral teeb see ületunnitöö tasuks 18 eurot. Aga kui mul oleks paindliku tööaja kokkulepe, siis kaoksid need ületunnid nagu vits vette. Seadust on eelnõus muudetud nii, et see jätab töötaja rahata ja aitab ettevõtjal kulusid märkimisväärselt kokku hoida.
Paindliku tööaja kokkuleppega tehtaks küll lisatunde, kuid neid ei arvestataks ületundidena, kuna need mahuvad täistööaja sisse. Kui ma praegu töötan tavalise töölepinguga ja teen kokkuleppel tööandjaga vahel ületunde, siis makstakse mulle iga ületund välja 1,5-kordselt, 12-eurose tunnipalga korral teeb see ületunnitöö tasuks 18 eurot. Aga kui mul oleks paindliku tööaja kokkulepe, siis kaoksid need ületunnid nagu vits vette. Seadust on eelnõus muudetud nii, et see jätab töötaja rahata ja aitab ettevõtjal kulusid märkimisväärselt kokku hoida.
-
Külaline
Mis ongi õige. Tõõjõukulud ongi meil ebanormaalselt suured.Külaline kirjutas: ↑19 Mai 2025 12:18 See on just see teema, millest räägib Kaia Vask ja mida praegu riigikogus arutatakse. Eesti inimesed on aga kummaliselt ükskõiksed, enne aru ei saa, et neile kott pähe tõmmatakse, kui see isiklikult neid puudutab.
-
Külaline
Kui valitsus ei oska majandada, siis ei pea selle all kannatama töötaja palk. Ebanormaalselt suured tööjõukulud on ju puhtalt valitsuse eelarve puudujääkide lappimiseks. See ei ole mingi argument, et nii valitsuse kui ärimehe jaoks peab see töötaja olema turvapadjaks.Guest kirjutas: ↑19 Mai 2025 14:21Mis ongi õige. Tõõjõukulud ongi meil ebanormaalselt suured.Külaline kirjutas: ↑19 Mai 2025 12:18 See on just see teema, millest räägib Kaia Vask ja mida praegu riigikogus arutatakse. Eesti inimesed on aga kummaliselt ükskõiksed, enne aru ei saa, et neile kott pähe tõmmatakse, kui see isiklikult neid puudutab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kahupea ja 3 külalist