Ületunni töö pühade ajal
-
Külaline
Ületunni töö pühade ajal
Pühade ajal on topelttasu.
Olude sunnil pidin tööl olema üleeile, ehk siis pühade ajal. Tegelikult mul sel päeval tööpäeva ei olnud. Ehk siis tegin pühade ajal ületunde.
Kuidas siis tasustamine on? Ma saan topelttasu. Aga, kas ma peaksin siis veel vaba päeva mõnel tööpäeval lisaks saama?
Olude sunnil pidin tööl olema üleeile, ehk siis pühade ajal. Tegelikult mul sel päeval tööpäeva ei olnud. Ehk siis tegin pühade ajal ületunde.
Kuidas siis tasustamine on? Ma saan topelttasu. Aga, kas ma peaksin siis veel vaba päeva mõnel tööpäeval lisaks saama?
-
Külaline
Mitu tasu sa tahad siis selle eest? Kui juba makstakse, siis vaba aega ei saa. Kui vaba aega saad, siis ei maksta.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 09:40 Pühade ajal on topelttasu.
-
Külaline
Kui ma oleksin graafikujärgselt pühade ajal tööl, siis peaksin jah saama lihtsalt topelttasu. Aga jutt käib ületundidest.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 10:20Mitu tasu sa tahad siis selle eest? Kui juba makstakse, siis vaba aega ei saa. Kui vaba aega saad, siis ei maksta.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 09:40 Pühade ajal on topelttasu.
-
Külaline
Ma ei teagi, kas ma sain nüüd õigesti aru (päris keeruline jutt).
Et ma peaksin saama kahekordse tasu + üks vaba päev. Või teine variant, et 2,5-kordse tasu.
-
Külaline
Äkki viiekordne tasu ja viis vaba päeva?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 10:53Ma ei teagi, kas ma sain nüüd õigesti aru (päris keeruline jutt).
Et ma peaksin saama kahekordse tasu + üks vaba päev. Või teine variant, et 2,5-kordse tasu.
-
Külaline
Seal on 4 võimalikku varianti. Kuidas teil töökohas tavaliselt tehakse? Reeglina riigipühal töötamine tasustatakse rahas, ainult kokkuleppel töötajaga vaba ajaga. Ületunnitöö reeglina vaba ajaga, kokkuleppel rahas. Suhtle oma raamatupidajaga.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 10:53Ma ei teagi, kas ma sain nüüd õigesti aru (päris keeruline jutt).
-
Külaline
Nii nagu tööandjaga kokku lepitud. Meil lahendataks see sedasi, et ületundide eest vastavalt vaba aeg ning pühadel töötamise eest topelttasu.
-
Külaline
Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 11:29 Nii nagu tööandjaga kokku lepitud. Meil lahendataks see sedasi, et ületundide eest vastavalt vaba aeg ning pühadel töötamise eest topelttasu.
-
Külaline
On ju selgelt kirjutatud, et kuidas kokku lepite. Võid saada ka kõik rahas või kõik vaba ajana või jah, riigipüha eest topelttasu ja ületundide eest vaba aega. Seda sulle ju vastatigi.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:17Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 11:29 Nii nagu tööandjaga kokku lepitud. Meil lahendataks see sedasi, et ületundide eest vastavalt vaba aeg ning pühadel töötamise eest topelttasu.
-
Külaline
Sellest saan aru, et see toimub töötaja ja tööandja omavahelisel kokkuleppel. Mind huvitas pigem seaduse pool. Et enne, kui ma hakkan tööandjaga kokkulepet tegema, siis mismoodi seaduse järgi need asjad on? Et ma ikka saaksin aru, mida ma võin tööandjalt küsida.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:28On ju selgelt kirjutatud, et kuidas kokku lepite. Võid saada ka kõik rahas või kõik vaba ajana või jah, riigipüha eest topelttasu ja ületundide eest vaba aega. Seda sulle ju vastatigi.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:17Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 11:29 Nii nagu tööandjaga kokku lepitud. Meil lahendataks see sedasi, et ületundide eest vastavalt vaba aeg ning pühadel töötamise eest topelttasu.
-
Külaline
Mis kokkulepet sa enam teed? Palgapäeval saad teada. Kui tööpäeva ei ole ja on riigipüha, siis on topelttasu.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:32Sellest saan aru, et see toimub töötaja ja tööandja omavahelisel kokkuleppel. Mind huvitas pigem seaduse pool. Et enne, kui ma hakkan tööandjaga kokkulepet tegema, siis mismoodi seaduse järgi need asjad on? Et ma ikka saaksin aru, mida ma võin tööandjalt küsida.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:28On ju selgelt kirjutatud, et kuidas kokku lepite. Võid saada ka kõik rahas või kõik vaba ajana või jah, riigipüha eest topelttasu ja ületundide eest vaba aega. Seda sulle ju vastatigi.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:17
Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?
-
Külaline
Sellel lingil on ju seaduse poolt kõik variandid lahti kirjutatud! Süvene ometi.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:32Sellest saan aru, et see toimub töötaja ja tööandja omavahelisel kokkuleppel. Mind huvitas pigem seaduse pool. Et enne, kui ma hakkan tööandjaga kokkulepet tegema, siis mismoodi seaduse järgi need asjad on? Et ma ikka saaksin aru, mida ma võin tööandjalt küsida.
-
Külaline
Selle järgi saan ma aru, et ma olen tööandjalt just kui petta saanud. Olen ka varem pühade ajal ületunde teinud, aga alati saanud ainult topelttasu.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:36Sellel lingil on ju seaduse poolt kõik variandid lahti kirjutatud! Süvene ometi.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:32Sellest saan aru, et see toimub töötaja ja tööandja omavahelisel kokkuleppel. Mind huvitas pigem seaduse pool. Et enne, kui ma hakkan tööandjaga kokkulepet tegema, siis mismoodi seaduse järgi need asjad on? Et ma ikka saaksin aru, mida ma võin tööandjalt küsida.
Tehke vastupidi: saatke tööandjale email: eelmine aasta tegin ületunde riigipühal, nüüd taas. Vastavalt https://www.tooelu.ee/et/uudised/971/ka ... vaba-ajaga võtan kolmapäeva vabaks. Email saada reedel 16.50. Las tegelane ise valib seadusepügala ja põhjendab, mis ei saa vaba päeva.
-
Külaline
Jah, seda ma ju vastasingi. Pühadel tehtud ületund= vaba aeg+ pühadel tehtud töö=topelttasu.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:17Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 11:29 Nii nagu tööandjaga kokku lepitud. Meil lahendataks see sedasi, et ületundide eest vastavalt vaba aeg ning pühadel töötamise eest topelttasu.
Eelnevalt on toodud siin teise postitaja poolt link ka võimalikest variantidest.
-
Külaline
Riigipühal saab töötaja kahekordse tasuKülaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:16Jah, seda ma ju vastasingi. Pühadel tehtud ületund= vaba aeg+ pühadel tehtud töö=topelttasu.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:17Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 11:29 Nii nagu tööandjaga kokku lepitud. Meil lahendataks see sedasi, et ületundide eest vastavalt vaba aeg ning pühadel töötamise eest topelttasu.
Eelnevalt on toodud siin teise postitaja poolt link ka võimalikest variantidest.
Kui reeglina on riigipüha töötajatele vaba päev, siis teatud sektorites on riigipühal töötamine tavapärane töö iseloomu tõttu – näiteks klienditeenindajad kaubanduses, bussijuhid linna- ja maakonnaliinidel jne. Töötajatele, kelle terve tööpäev või graafikujärgse tööaja töötunnid langevad riigipühale, tuleb TLS § 45 lõike 2 kohaselt maksta kahekordset töötasu. Töötaja ja tööandja võivad kokku leppida, et kahekordse tasu asemele hüvitatakse riigipühal töötamine töötajale vaba ajaga, mille eest makstakse tavapärast töötasu.
-
Külaline
Ehk siis topeltpalk tuleb nagunii. Siin oli teema ületunnid riigipühal, seal ilmselt mingit x-kordset tasustamist ei toimu, vaid vaba aeg+ topelt töötasu. Kuigi mulle on hüvitatud rahaliselt ka, siis ongi olnud palgalehel nt tavapalk x€ +järgmisel real töötamine riigipühal 8h x€+ ületunnitasu 8h x€Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 18:53Riigipühal saab töötaja kahekordse tasuKülaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:16Jah, seda ma ju vastasingi. Pühadel tehtud ületund= vaba aeg+ pühadel tehtud töö=topelttasu.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:17
Ei, küsimus ei ole selles. Meil on samamoodi. Praegu on lihtsalt niimoodi sattunud, et tegin ületunde pühade ajal. Ehk siis, küsimus on, et kas sellisel juhul rakenduvad samaaegselt nii topelttasu + üks vaba päev?
Kui reeglina on riigipüha töötajatele vaba päev, siis teatud sektorites on riigipühal töötamine tavapärane töö iseloomu tõttu – näiteks klienditeenindajad kaubanduses, bussijuhid linna- ja maakonnaliinidel jne. Töötajatele, kelle terve tööpäev või graafikujärgse tööaja töötunnid langevad riigipühale, tuleb TLS § 45 lõike 2 kohaselt maksta kahekordset töötasu. Töötaja ja tööandja võivad kokku leppida, et kahekordse tasu asemele hüvitatakse riigipühal töötamine töötajale vaba ajaga, mille eest makstakse tavapärast töötasu.
-
Külaline
Mis ületunnitasust sa räägid? Kahekordne palk on ju nagunii. Kust need ületunnid veel tulevad?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 20:03Ehk siis topeltpalk tuleb nagunii. Siin oli teema ületunnid riigipühal, seal ilmselt mingit x-kordset tasustamist ei toimu, vaid vaba aeg+ topelt töötasu. Kuigi mulle on hüvitatud rahaliselt ka, siis ongi olnud palgalehel nt tavapalk x€ +järgmisel real töötamine riigipühal 8h x€+ ületunnitasu 8h x€Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 18:53Riigipühal saab töötaja kahekordse tasuKülaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:16
Jah, seda ma ju vastasingi. Pühadel tehtud ületund= vaba aeg+ pühadel tehtud töö=topelttasu.
-
Külaline
Loe teemaalgatust.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 20:55Mis ületunnitasust sa räägid? Kahekordne palk on ju nagunii. Kust need ületunnid veel tulevad?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 20:03Ehk siis topeltpalk tuleb nagunii. Siin oli teema ületunnid riigipühal, seal ilmselt mingit x-kordset tasustamist ei toimu, vaid vaba aeg+ topelt töötasu. Kuigi mulle on hüvitatud rahaliselt ka, siis ongi olnud palgalehel nt tavapalk x€ +järgmisel real töötamine riigipühal 8h x€+ ületunnitasu 8h x€Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 18:53
Riigipühal saab töötaja kahekordse tasu
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist