Puukide vastu kaitsmine
-
Külaline
Puukide vastu kaitsmine
Pole oma 30 aasta jooksul endalt ühtegi puuki leidnud, aga nüüd koeraomanikuna veidi hirm tekkinud. Koer saab nexcard tablette, siis mõne "jalutaja" olen korjanud aga kinni pole ükski hakanud. Küsimus et kas need niisama jalutajad ka eritavad midagi ja võivad koera haigeks teha? Ja kuidas ise toimite, kas iga kord tuppa tulles kammite üle? Kui koera autosse lasen siis ka enda huvides iga kord enne üle kammima? Suvisel ajal koera diivanile lasta või kaissu üldse tasub võtta? Nüüd loen et soovitatakse teha entsefaliidi vastu süst, samas borrelioosi vastu ikka kaitse puudub, on siis süstil mõtet? Praegu esimene süst teha, siis hiljemalt juuliks saaks teise süsti ja täiskaitse. Samas loen et borrelioos palju levinum kui entsefaliit, mille vastu see süst on. Et parim kaitse lihtsalt puukidest hoiduda. Kanda heledaid riideid, aga mu põhiriietus üleni must, hele ei meeldi. Kas iga päev tuleks ennast üle kontrollida, kui nt plätudega murul käinud? Okei, kätelt ja jalgadelt ikka paistab kiirelt silma, aga mul hirm et äkki päevitades mõni juustesse või kõrva taha ronib. Mõtlen üle?
-
Külaline
Natuke mõtled ikka üle. Õues käies üle kontrollida tasub alati, aga jah, entsefaliit on palju harvem (samas tõsisem) haigus kui borrelioos, ka koerad haigestuvad borrelioosi (Lyme disease võib guugeldada). Kutsikale meie kasvataja ei soovitanud kindlasti neid täpilahuseid, võivad väiksele koerale närvikahjustusi tekitada, epilepsialaadsed atakid. Eelmisel aastal proovisin seda ultraheli puugieemaldaja ripatsit kaelarihma küljes- no eo tea, kas aitas või meie kandis on puuke vähe ka ja koer võsas ei mütta.
-
Külaline
Mul ämm kasutab nii kassil kui koeral puugirihma. Hall miskine. Umbes selline: https://ostupesa.ee/toode/puugirihm-fle ... ck-collar/
Ja pole kumbalgi puuki olnud.
Samas kui loomad(mõlemad, nii kass kui koer) on altid võõrkehi närima, võivad need rihmad eluohtlikud olla.
Ja pole kumbalgi puuki olnud.
Samas kui loomad(mõlemad, nii kass kui koer) on altid võõrkehi närima, võivad need rihmad eluohtlikud olla.
-
Külaline
Mul on 2 kassi ja 2 koera. Kassid on pikakarvalised, käivad päev läbi sisse-välja. Koerad on madalad terjerid, armastavad võsas nuuskida. Keegi ei jõua neid pidevalt kammida enne tuppatulekut, mõni puuk ikka tuppa jõuab.
Puugitõrje on tehtud kõigile loomadele.
Puuk-entsefaliidi vastu oleme vaktsineeritud ammu, juba siis, kui elasime linnas ja meil ühtki looma polnud. Looduses käisime ju ikka, matkamas, seenil ja marjul. Selle haiguse tõttu vigaseks jääda küll ei tahaks. Mu jaoks täiesti elementaarne, kõik lapsed ja lapselapsed samuti vaktsineeritud.
Puugitõrje on tehtud kõigile loomadele.
Puuk-entsefaliidi vastu oleme vaktsineeritud ammu, juba siis, kui elasime linnas ja meil ühtki looma polnud. Looduses käisime ju ikka, matkamas, seenil ja marjul. Selle haiguse tõttu vigaseks jääda küll ei tahaks. Mu jaoks täiesti elementaarne, kõik lapsed ja lapselapsed samuti vaktsineeritud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist