Rootslaste eurolaul

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Rootslaste eurolaul

Postitus Postitas Külaline »

Kas teile meeldib selleaastane rootslaste eurolugu? Mina selle fenomenist aru ei saa, minu arust on täiesti mõttetu lugu, isegi 1 punkti ei annaks ma sellele. Eestimaa on täis süldi- ja lõõtsabände, kes sihukesi lugusid jaanituledel mängivad ja hoopis huvitavamaltki. Miks rootslaste valitud lugu aga maailmas nii kiidetud on? Kui me Untsakad või Lõõtsavägilased saadaks, kas võit oleks kindel?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 19:21 Kas teile meeldib selleaastane rootslaste eurolugu? Mina selle fenomenist aru ei saa, minu arust on täiesti mõttetu lugu, isegi 1 punkti ei annaks ma sellele. Eestimaa on täis süldi- ja lõõtsabände, kes sihukesi lugusid jaanituledel mängivad ja hoopis huvitavamaltki. Miks rootslaste valitud lugu aga maailmas nii kiidetud on? Kui me Untsakad või Lõõtsavägilased saadaks, kas võit oleks kindel?
Vahelduseks on kõik esinejad täielikult riides ja kannavad enda sugupoole vastavat traditsioonilist riietust. Juba see on 5 punkti väärt. Laul ise on kaasakiskuv, eksootiline ja kultuuriliselt lähedane.
Mina annan 10 punkti.
Külaline

Väga hea lugu. Tõmbas esimesest hetkest kaasa ja jäi kohe meelde. Tublid soomlased.
Külaline

Saunast ei ole veel lauldud ja kohvist ka mitte. Jääme ootama :)
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 19:21 Kas teile meeldib selleaastane rootslaste eurolugu? Mina selle fenomenist aru ei saa, minu arust on täiesti mõttetu lugu, isegi 1 punkti ei annaks ma sellele. Eestimaa on täis süldi- ja lõõtsabände, kes sihukesi lugusid jaanituledel mängivad ja hoopis huvitavamaltki. Miks rootslaste valitud lugu aga maailmas nii kiidetud on? Kui me Untsakad või Lõõtsavägilased saadaks, kas võit oleks kindel?
Neil on väga musikaalsed lauljad (leia youtube'ist laul nimega "Nissan bromsa" ning kuula ja imesta), väga haarav ja meeldejääv meloodia, laulul on põhjamaisele inimesele väga südamelähedane sisu, neil on väga äge lavaline etteaste, ja lisaks kõigele eelnevale on ka see tore, et soomerootslasi (ehk nagu Soomes öeldakse - rootsikeelseid soomlasi), kes seni on teenimatult vähe tähelepanu leidnud, olles soomekeelsete soomlaste jaoks liiga rootslased ja rootslaste jaoks liiga soomlased, on nüüd tänu sellele esitusele lõpuks ometi märgatud. Nende vahva keelemurre kõlab üle maailma.

Ma leian, et "Bara bada bastu" on täiesti super lugu, kavatsen nende poolt hääletada ja loodan südamest, et KAJ võidab.
Külaline

Laste lugu.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 20:09
Neil on väga musikaalsed lauljad (leia youtube'ist laul nimega "Nissan bromsa" ning kuula ja imesta), väga haarav ja meeldejääv meloodia, laulul on põhjamaisele inimesele väga südamelähedane sisu, neil on väga äge lavaline etteaste, ja lisaks kõigele eelnevale on ka see tore, et soomerootslasi (ehk nagu Soomes öeldakse - rootsikeelseid soomlasi), kes seni on teenimatult vähe tähelepanu leidnud, olles soomekeelsete soomlaste jaoks liiga rootslased ja rootslaste jaoks liiga soomlased, on nüüd tänu sellele esitusele lõpuks ometi märgatud. Nende vahva keelemurre kõlab üle maailma.

Ma leian, et "Bara bada bastu" on täiesti super lugu, kavatsen nende poolt hääletada ja loodan südamest, et KAJ võidab.
Kuskohas on see "väga meeldejääv ja haarav meloodia"?? Panen sulle teise samaväärse siia https://youtu.be/xpENteyXTUI
Või siis see: https://youtu.be/i_R_Pi3NSAc
Teemas nimetatud Untsakad on juba võrdluseks liiga head.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 19:29 Väga hea lugu. Tõmbas esimesest hetkest kaasa ja jäi kohe meelde. Tublid soomlased.
Minu jaoks väga üllatav, et see lugu valiti, aga no ju siis selline oli rahva tahe. Ma eriti ei usu, et ta esikolmikusse pääseb, hästi, kui esikümnessegi saab. Samas mäletan, kui skeptiline ma selle Everybody loo suhtes olin omal ajal, aga näe, ära võitis.
Külaline

Kui rahvas valis, siis ilmselt on neil ka siiber neist uhketest meloodilistest ballaadidest ja tüüpilistest eurolugudest. Eurovision võiks veidi lõbusamaks muutuda küll. Ilmselt eestlasedki on sama meelt, nagu näha.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 22:42
Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 19:29 Väga hea lugu. Tõmbas esimesest hetkest kaasa ja jäi kohe meelde. Tublid soomlased.
Minu jaoks väga üllatav, et see lugu valiti, aga no ju siis selline oli rahva tahe. Ma eriti ei usu, et ta esikolmikusse pääseb, hästi, kui esikümnessegi saab. Samas mäletan, kui skeptiline ma selle Everybody loo suhtes olin omal ajal, aga näe, ära võitis.
Ole nüüd. Lugu on Eurovisiooni ennustustes ning kihlveokontorite võidulugu.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 07:45
Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 22:42
Ole nüüd. Lugu on Eurovisiooni ennustustes ning kihlveokontorite võidulugu.
Praegu nii paistab jah. Eesti laul on objektiivselt võttes muidugi parem, aga laulja pole suurem asi. Oleme ikka ausad, selle Tommi otse lauldud osad on suhteliselt jubedad, kuigi ta on konkursi parim artist ja meelelahutaja. Sama mis eelmine aasta, kaasas pole mitte ühtegi normaalset lauljat.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Sama siin, ei oska seda vaimustust jagada. Täielik jura.
Külaline

Mauno kirjutas: 16 Apr 2025 11:09 Sama siin, ei oska seda vaimustust jagada. Täielik jura.
Ju sul siis kehv maitse.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 11:44
Mauno kirjutas: 16 Apr 2025 11:09 Sama siin, ei oska seda vaimustust jagada. Täielik jura.
Ju sul siis kehv maitse.
Ei saa vastu väita :))
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 22:14
Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 20:09

Kuskohas on see "väga meeldejääv ja haarav meloodia"?? Panen sulle teise samaväärse siia https://youtu.be/xpENteyXTUI
Või siis see: https://youtu.be/i_R_Pi3NSAc
Teemas nimetatud Untsakad on juba võrdluseks liiga head.
Jörpa vist võidaks küll ära, kui ta selle laulu ja kostüümiga lavale astuks :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Nõiamoor, xqwerty ja 8 külalist