Kalakotlett
-
Külaline
Kalakotlett
Õpetage mind head kalakotletti tegema. Kõigepealt ootaks soovitusi tooraine ehk kalahakkliha kohta - kas seda poes müüakse (ise pole märganud) ja kui, siis milline on hea toode.
Olen sööklas söönud valgest kalast tehtud kotletti. Ja väga hea oli. Ise olen kunagi korra proovinud teha, aga need ei saanud üldse söödavad.
Olen sööklas söönud valgest kalast tehtud kotletti. Ja väga hea oli. Ise olen kunagi korra proovinud teha, aga need ei saanud üldse söödavad.
-
Külaline
Valgest kalast tasub kotlette teha ainult siis, kui tasuta või odavalt kala kätte saad. Muidu tuleb ebamõistlikult kallis. Olen teinud nt säinast.
Lõhehakkliha on müügil külmutatult. Sellest saab päris asjalikke kotlette. Kui hakklihatoru on sulanud, teen pakendi otsa väikese augu ja nõrutan üleliigse rasva välja.
Edasi nagu kotlett muiste. Riivsai, muna, maitseks sool, pipar, till.
Lõhehakkliha on müügil külmutatult. Sellest saab päris asjalikke kotlette. Kui hakklihatoru on sulanud, teen pakendi otsa väikese augu ja nõrutan üleliigse rasva välja.
Edasi nagu kotlett muiste. Riivsai, muna, maitseks sool, pipar, till.
-
Külaline
Haugikotlett on hea, aga siin see konks. Haugil palju luid ja tuleb liha läbi hakklihamasina lasta.
-
Külaline
Haugil tuleb selgroog ja suuremad luud välja võtta. Kui siis liha läbi hakklihamasina peene sõela lasta, saab väikesed luud nii peeneks, et küpsetatuna pole neid üldse tunda.Külaline kirjutas: ↑09 Apr 2025 15:07 Haugikotlett on hea, aga siin see konks. Haugil palju luid ja tuleb liha läbi hakklihamasina lasta.
-
Külaline
Mina teen tursast, kogus ühele hea isuga inimesele või kahele tavapärase isuga inimesele kui on kõrvale ka lisandeid:
250g tursakala, hakklihamasinast läbi või saab ka noaga lõikelaual hakitud
Munakollane
Pool punast sibulat, pisikesteks tükkideks hakitud
Pool teelusikatäit tšillihelbeid
Peaaegu teelusikatäis tilli, sobib ka kuivatatud
Veerandi sidruni mahl
Must pipar
Sool
Kõrvale kartulid, aurutatud köögiviljad ja jogurtikaste: kreeka jogurt, sumac/sumahh, värske koriander hakitult, sool.
Munakollane
Veerandi sidruni mahl
Must pipar
Sool
Kõrvale kartulid, aurutatud köögiviljad ja jogurtikaste: kreeka jogurt, sumac/sumahh, värske koriander hakitult, sool.
-
Külaline
Kas praed sibula enne koos tšillihelvestega läbi? Kala küpseb ju nii kiiresti, et sibul jääb suht tooreks?
-
Külaline
Punane sibul on mahedam, kui väikesteks tükkideks teha siis küpseb ilusti läbi.
-
Külaline
Midagi rasvast ka vaja lisada, muidu jääb jube kuiv.Külaline kirjutas: ↑09 Apr 2025 23:19 Mina teen tursast, kogus ühele hea isuga inimesele või kahele tavapärase isuga inimesele kui on kõrvale ka lisandeid:
Munakollane
Veerandi sidruni mahl
Must pipar
Sool
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline