Koolilapse "hoidmine"

sh teismelised
Vasta
Külaline

Koolilapse "hoidmine"

Postitus Postitas Külaline »

Mul on vahel üks koolilaps peale kooli hoida. Ma näen palju vaeva talle meelepärase tegevuse leidmisega. Ta tahab olla oma telefonis rohkem.
Kuidas teile tundub. Ta on päev läbi olnud koolis, õppinud. Äkki ta peakski saama oma meelt lahutada omale sobival viisil peale kooli? Mina muudkui pingitan et teda telefonist eemale hoida. Äkki ma teen ise valesti? Ongi tal vaja seda telefoni oma aega lõõgastuseks?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Äkki tal on tõesti lõõgastust vaja. Pea on ära väsinud, ristsõnu seega lahendada ei maksa. No kui leiad mingit füüsilist tegevust, et kehaline liikumine, aga see sõltub lapsest, kui koolikoti tassimine ja tundides istumine füüsiliselt ära väsitavad, ei ta siis ennast liigutada ka palju taha. Ehk et lõõgastus telefonis paistab sel juhul talle parim valik olevat, puhkab aju, ja puhkab keha.
Külaline

Mina luban oma lapsel pärast koolipäeva nii umbes tunnikese telefonis olla. Laps on ju koolis olnud nutivaba, lisaks on ta tulnud ise koolist koju, mis on samuti juba trenni eest. Las ta siis natuke olla teloga rahulikult omas mullis.
Külaline

Minu last väsitab koolis olev müra ja suhtlemine. Seega peale kooli telefonis mängimine või multikate vaatamine on tema jaoks restart ajule ja pisuke puhkus. Piiramatult telefonis ei istu aga selle aja talle lubame.
Külaline

Koolilaps tõesti tahab peale koolipäeva natuke ka niisama olla ja puhata. Ei pea hakkama kohe midagi tegema. Ma isegi õppima kohe peale kooli ei sunni. Õpib mõne tunni pärast. Samas seda väga õhtusse ka jätta ei saa, siis on teistmoodi liiga väsinud.
Poiss tuleb koolist, sööb ja siis on ka telefonis/pleistas veidi. Siis õpib , 5-6 paiku käime õues(ta üksi ei viitsi) ja siis vaikselt magama sättimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2025 10:46 Mul on vahel üks koolilaps peale kooli hoida. Ma näen palju vaeva talle meelepärase tegevuse leidmisega. Ta tahab olla oma telefonis rohkem.
Kuidas teile tundub. Ta on päev läbi olnud koolis, õppinud. Äkki ta peakski saama oma meelt lahutada omale sobival viisil peale kooli? Mina muudkui pingitan et teda telefonist eemale hoida. Äkki ma teen ise valesti? Ongi tal vaja seda telefoni oma aega lõõgastuseks?
Kuidas vanemad on lubanud, nii teedki.
Külaline

Jah, vanemad otsustavad, küsi neilt, kas võid lubada. Aga aju "puhkab" mängides küll, veidike väljalülitamist, keha ka väsinud. Ma ka luban peale kooli olla- söövad, puhkavad, mängivad natuke. See on parem variant kui õhtul oma aju üles ärritada mängu ja sinise valgusega enne magamaminekut.
Külaline

Vanem ei soovi telelefonis istumist. Ta on ise ka hädas lapse telefoni kasutuse rohkusega.
Talle väga meeldib see minu pingutus.
Aga äkki ma peaks siis rääkima temaga, et laps vajab lõõgastust peale kooli. Ja et parim lõõgastus on see, mis talle meeldib. Talle ei meeldigi lauamängud ja mingi käeline tegevus või jalutamine õues, mida ma pingutan
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 09:00 Vanem ei soovi telelefonis istumist. Ta on ise ka hädas lapse telefoni kasutuse rohkusega.
Talle väga meeldib see minu pingutus.
Aga äkki ma peaks siis rääkima temaga, et laps vajab lõõgastust peale kooli. Ja et parim lõõgastus on see, mis talle meeldib. Talle ei meeldigi lauamängud ja mingi käeline tegevus või jalutamine õues, mida ma pingutan
Vaata, siin ei ole mingit kindlat reeglit ega seadust. Iga perekond ja iga hoidja teeb koostöös lapsega need reeglid ise. Niipalju kui oled tausta avanud, tundub kõige mõttekam selline variant, et lased lapsel pärast kooli hetkeks rahulikult maha istuda ja teha, mida ta ise tahab, nt olla nutikas - no näiteks 30 minutit kuni üks tund. Sellest juba piisab. Ja seejärel käite jalutamas või mängite lauamänge või teete käelist tegevust või lihtsalt räägite juttu.

Pool tundi kuni tund nutitelefoni lõõgastab, aga näiteks 2-3 tundi nutikas istumist enam mitte ei lõõgasta vaid vastupidi - väsitab ja tekitab sõltuvust, see enam hea ei ole. Nii et kui sul on võimalik ja viitsimist, siis loomulikult meelita laps muude tegevuste juurde, mida temaga koos saad teha. Sa ei ole öelnud, kui vana on laps. Teismelise puhul on käeline tegevus v-o vastumeelne, kuid algklassilapse puhul peaks olema igati hea idee.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline