Väike täpsustus, et kui poodi tormata, siis võib jätta spagetid rahumeeli riiulile ja ikka tagliatelled haarata, kui juba bolognese tegemiseks lähebJuustup kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:23Täpselt. See ongi huvitav, et ükskõik mida siin ei ütleks, teed sa kohe kõike valesti või sinu toit on mingi pläust vms. Hamburger pole ka toit jne. Minule näiteks need vanad kastmest üle ajavad hamburgerid tohutult meeldisid, kahjuks enamus neid putkasid kust selliseid sai on kinni pandud. Ja hamburger on selles osas sama unikaalne nagu pitsa- igaüks saab panna sinna täpselt seda mida tahab. Väide, et see pole toit on toidu mõnitamine.Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:08Jah, makaronid ka ei käi. MuhahaaKülaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 20:37 Pasta sisse ei käi koor, toidukoor, vahukoor, toorjuust, sulatatud juust, kana, sibul ega küüslauk (v.a siis aglio e olio)![]()
Aga tegelikult, nii head soovitused. Jätkake!
Neid "ei käi" ja "nii ei tehta" tüüpe ignoreerige.
Aga teemasse- olen teinud ka sellist pastat(loodan, et mõni peen isik nüüd infarkti ei saa), et praen sibula, küüslaugu, peekoni(või singi) ning samamoodi panen sulatatud juustu ning toidukoort juurde. Maitseks soola. Vahel olen ka tomatit sisse pannud, aga üldiselt pigem kõrvale. Vahel riivitud juustu peale, täpselt nagu tuju on.
Ja ma väga vabandan pastaekspertide ees, aga ma ei saa rõhutamata jätta et ka selles retseptis pole mitte mingit vahet mis suuruse või kujuga makaronidega tegemist on. Ma tahaks seda inimest näha kes tõsimeeli tormab poodi spagettide järele, et bologneset teha, kui tal on sarvekesed kapis olemas.
/Juustup
Head pastaretseptid?
-
Juustup
Palun selgita mulle milleks see vajalik on? Mis vahet sellel on mis kujuga makarone sa sööd?Leevike kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:33Väike täpsustus, et kui poodi tormata, siis võib jätta spagetid rahumeeli riiulile ja ikka tagliatelled haarata, kui juba bolognese tegemiseks lähebJuustup kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:23Täpselt. See ongi huvitav, et ükskõik mida siin ei ütleks, teed sa kohe kõike valesti või sinu toit on mingi pläust vms. Hamburger pole ka toit jne. Minule näiteks need vanad kastmest üle ajavad hamburgerid tohutult meeldisid, kahjuks enamus neid putkasid kust selliseid sai on kinni pandud. Ja hamburger on selles osas sama unikaalne nagu pitsa- igaüks saab panna sinna täpselt seda mida tahab. Väide, et see pole toit on toidu mõnitamine.Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:08
Jah, makaronid ka ei käi. Muhahaa![]()
Aga teemasse- olen teinud ka sellist pastat(loodan, et mõni peen isik nüüd infarkti ei saa), et praen sibula, küüslaugu, peekoni(või singi) ning samamoodi panen sulatatud juustu ning toidukoort juurde. Maitseks soola. Vahel olen ka tomatit sisse pannud, aga üldiselt pigem kõrvale. Vahel riivitud juustu peale, täpselt nagu tuju on.
Ja ma väga vabandan pastaekspertide ees, aga ma ei saa rõhutamata jätta et ka selles retseptis pole mitte mingit vahet mis suuruse või kujuga makaronidega tegemist on. Ma tahaks seda inimest näha kes tõsimeeli tormab poodi spagettide järele, et bologneset teha, kui tal on sarvekesed kapis olemas.
/Juustup.
/Juustup
See oli tegelikult natuke poolnaljaga öeldudJuustup kirjutas: ↑27 Juun 2024 23:06Palun selgita mulle milleks see vajalik on? Mis vahet sellel on mis kujuga makarone sa sööd?Leevike kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:33Väike täpsustus, et kui poodi tormata, siis võib jätta spagetid rahumeeli riiulile ja ikka tagliatelled haarata, kui juba bolognese tegemiseks lähebJuustup kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:23
Täpselt. See ongi huvitav, et ükskõik mida siin ei ütleks, teed sa kohe kõike valesti või sinu toit on mingi pläust vms. Hamburger pole ka toit jne. Minule näiteks need vanad kastmest üle ajavad hamburgerid tohutult meeldisid, kahjuks enamus neid putkasid kust selliseid sai on kinni pandud. Ja hamburger on selles osas sama unikaalne nagu pitsa- igaüks saab panna sinna täpselt seda mida tahab. Väide, et see pole toit on toidu mõnitamine.
/Juustup.
/Juustup
-
Juustup
Tänan selgitamast. Olen Itaalias küll reisinud(muidugi vaid korra), kuid minu jaoks ongi see väga arusaamatu olnud miks see kuju sama maitsega tootel nii oluline onLeevike kirjutas: ↑27 Juun 2024 23:19See oli tegelikult natuke poolnaljaga öeldud, vist ei kukkunud välja siis. Aga, erineva kujuga pasta kasutamisel on lisaks traditsioonile ka ikka nö praktiline väärtus - erinevad kujud valitakse vastavalt kastmele. nt spiraalse hoiavad paksemat kastet paremini endas jne. Ja sõtluvalt millises itaalia regioonis mingi spetsiifiline pasta "leitutati", siis võib eeldada, et nad katsesid erinevaid variante ja leidsid selle, mis nende meelest paremini sobib. Nii et teoreetiliselt on sellel vahe olemas. Meil eestlastel ükskõik, itaallased lendaksid pikali kui näeksid nõukogude lapse lemmiktoitu- makaroni või, hariliku riivitud juustu ja rohke ketsupiga.
Selles olen jällegi samal nõul, et ilmselt Itaallased saaksid meie lapsepõlvetoite nähes infarkti. Ma lapsena võisin makarone KEPSUTI(nii ma seda nimetasin
/Juustup
-
Külaline
Aga siis ütlegi, et manustad pläusti ja kõik, ära räägi pastaroogadest.Juustup kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:23Täpselt. See ongi huvitav, et ükskõik mida siin ei ütleks, teed sa kohe kõike valesti või sinu toit on mingi pläust vms. Hamburger pole ka toit jne. Minule näiteks need vanad kastmest üle ajavad hamburgerid tohutult meeldisid, kahjuks enamus neid putkasid kust selliseid sai on kinni pandud. Ja hamburger on selles osas sama unikaalne nagu pitsa- igaüks saab panna sinna täpselt seda mida tahab. Väide, et see pole toit on toidu mõnitamine.Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:08Jah, makaronid ka ei käi. MuhahaaKülaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 20:37 Pasta sisse ei käi koor, toidukoor, vahukoor, toorjuust, sulatatud juust, kana, sibul ega küüslauk (v.a siis aglio e olio)![]()
/Juustup
Päris nii see nüüd ikka ei ole. Olen nõus, et carbonarat ei oska 90% väidetavatest carbonara fännidest teha ning suurel hulgal eestlastel on Itaalia toidule väga kodustatud lähenemine. Kuid Itaalias on väga palju erinevaid piirkondi, erinevate kommetega ning sedasi mingeid välistavaid ja väga üldistavaid loetelusid teha on ka rumal.Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 20:37 Pasta sisse ei käi koor, toidukoor, vahukoor, toorjuust, sulatatud juust, kana, sibul ega küüslauk (v.a siis aglio e olio)
Mulle pigem meeldivad punased pastad, st mitte koorega, vaid tomatiga. Näiteks puttanesca või norma. Viimane on täitsa taimne, kus esmalt tuleb baklažaanid ahjus küpsetada (see on veits tüütu osa), seejärel õlis praadida pannil sibul, küüslauk, hiljem juurde purk purustatud tomatikonservi, basiilikut. Kui baklažaanid valmis, siis tükeldada ja lisada pannile. Lõpuks lisada endale meelepärane eelnevalt keedetud pasta. Puttanesca on sarnane, aga lisaks veel oliivid, kapparid ja originaalis anšoovised, aga ise eelistan tuunikalaga teha.
-
Juustup
Minu toitu pläustiks sõimata on väga ebaviisakas. Toit on püha. Ja kui mulle meeldib seda teisiti valmistada kui sulle, ei tee sellest veel pläusti. Pläust on siiski see toit mis on söögikõlbmatu(ehk siis üle kärssanud vms, ühesõnaga et midagi on nii kapitaalselt valesti läinud, et ei kõlbagi süüa)Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2024 06:58Aga siis ütlegi, et manustad pläusti ja kõik, ära räägi pastaroogadest.Juustup kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:23Täpselt. See ongi huvitav, et ükskõik mida siin ei ütleks, teed sa kohe kõike valesti või sinu toit on mingi pläust vms. Hamburger pole ka toit jne. Minule näiteks need vanad kastmest üle ajavad hamburgerid tohutult meeldisid, kahjuks enamus neid putkasid kust selliseid sai on kinni pandud. Ja hamburger on selles osas sama unikaalne nagu pitsa- igaüks saab panna sinna täpselt seda mida tahab. Väide, et see pole toit on toidu mõnitamine.Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2024 22:08
Jah, makaronid ka ei käi. Muhahaa![]()
/Juustup
/Juustup
-
Külaline
Mu mees armastab carbonarat, nii me siis sööme seda alati Itaalias käies kordi ja kordi. Ja pole veel juhtunud, see toit mõne eelmise korraga sarnane oleks. Parimat sõin vist hoopis Istanbulis... nii et minge kuu peale on õige või vale jutuga, teie pastaroa eksperdid. Pole mingit õiget ega valet pastarooga. On lihtsalt maistvad ja mitte nii maitsvad.
-
Juustup
Just ja maitse üle ei vaielda.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2024 22:06 Mu mees armastab carbonarat, nii me siis sööme seda alati Itaalias käies kordi ja kordi. Ja pole veel juhtunud, see toit mõne eelmise korraga sarnane oleks. Parimat sõin vist hoopis Istanbulis... nii et minge kuu peale on õige või vale jutuga, teie pastaroa eksperdid. Pole mingit õiget ega valet pastarooga. On lihtsalt maistvad ja mitte nii maitsvad.
/Juustup
-
Külaline
Mul samad lemmikud - puttanesca ja pasta alla norma. Norma on Sitsiilia päritolu ja käisin seal täpselt aasta tagasi, sõin seda erinevates restoranides ja ausalt öeldes on enda tehtud palju parem. Ilmselt olid need restoranid “turistikad” kus kiiresti midagi kokku keeratakse. Aga leidsin sealt uue lemmiku, millest varem polnud kuulnudki - pasta con le sarde - see on meile tavapärastest pastadest ikka täiesti erinev. Olen seda kodus ka teinud, megahea, eriti see krõbedik seal peal. https://www.seriouseats.com/pasta-pasta ... h-sardinesMauno kirjutas: ↑28 Juun 2024 10:14 Mulle pigem meeldivad punased pastad, st mitte koorega, vaid tomatiga. Näiteks puttanesca või norma. Viimane on täitsa taimne, kus esmalt tuleb baklažaanid ahjus küpsetada (see on veits tüütu osa), seejärel õlis praadida pannil sibul, küüslauk, hiljem juurde purk purustatud tomatikonservi, basiilikut. Kui baklažaanid valmis, siis tükeldada ja lisada pannile. Lõpuks lisada endale meelepärane eelnevalt keedetud pasta. Puttanesca on sarnane, aga lisaks veel oliivid, kapparid ja originaalis anšoovised, aga ise eelistan tuunikalaga teha.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist