Kuidas te puhastate põrandaliiste?
-
Külaline
Kuidas te puhastate põrandaliiste?
Ma pole veel leidnud, kuidas neid kõige lihtsam oleks puhastada. Mul on valged põrandaliistud ja tolm paistab kohe välja, kui natuke peale kogune. Märg lapp ajab tolmu rulli ja see on mõõd seina laiali. Kuidas ja millega te puhastate?
-
Külaline
Mul on ka valged, 15 cm kõrgused, soonilised. Puhastan paari aasta tagant käpuli maas lapiga.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:22 Ma pole veel leidnud, kuidas neid kõige lihtsam oleks puhastada. Mul on valged põrandaliistud ja tolm paistab kohe välja, kui natuke peale kogune. Märg lapp ajab tolmu rulli ja see on mõõd seina laiali. Kuidas ja millega te puhastate?
-
Külaline
Maalri teibi vead mööda seina. Siis puhastad, pärast eemaldad teibi. Lihtsalt selline mõte tuli kuidas saaks.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:22 Märg lapp ajab tolmu rulli ja see on mõõd seina laiali. Kuidas ja millega te puhastate?
-
Külaline
-
Külaline
Mul ka valged ja tolmuimejaga puhastan iga kord kui põrandatki. Tolmuimejal on ju hulk erinevaid otsikuid ja see väike ümmargune harjastega sobib väga hästi selleks otstarbeks. Nii korra aastas vast pesen põhjalikumalt kriimustusi mittetekitava nõudepesušvammi ja mingi puhawtusvahendiga, tavaliselt nõudepesu omaga.
-
Külaline
Meil ka kõrged valged ja reljeefsed, ma tõmban kuiva mikrokuidlapiga üle siis, kui mujaltki tolmu pühin.
-
Külaline
Mul on tavalised liistud. Köögis, kus lendleb ka rasvast tolmu, puhastan niiske lapiga.
Mujalt tolmuimeja või kuiva mikrokiudlapiga.
Mujalt tolmuimeja või kuiva mikrokiudlapiga.
-
Külaline
Iga nädal tõmmatakse tolmuharjaga üle ka põrandaliistud ja tolmuimejaga nurgad, siis ei paaku tolm kinni ära ja ei pea 1x aastas käpuli nühkima 
-
Külaline
Selle kirjelduse järgi ma pakuks, et tolmuimejaga kui iga natukese aja pärast koguneb. Mul küll valgeid põrandaliiste pole, need on pigem pürandaga samas toonis, aga eks tolm koguneb sama moodi igat värvi liistude peale. Seega kui tolmu märkan, siis tolmuimejalt suurem põrandahari otsast ja vastavalt võimalustele siis kas harjadega otsik või lihtsalt toru ja tõmban koguneneud tolmu ära. Lapiga pole küll kunagi küürinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:22 Ma pole veel leidnud, kuidas neid kõige lihtsam oleks puhastada. Mul on valged põrandaliistud ja tolm paistab kohe välja, kui natuke peale kogune. Märg lapp ajab tolmu rulli ja see on mõõd seina laiali. Kuidas ja millega te puhastate?
-
Külaline
Lapiga küüritakse valget liistu, sest tumeda ja õlitatud põranda pesu tagajärjel läheb lapp vastu liiste ja määrib.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 00:06Selle kirjelduse järgi ma pakuks, et tolmuimejaga kui iga natukese aja pärast koguneb. Mul küll valgeid põrandaliiste pole, need on pigem pürandaga samas toonis, aga eks tolm koguneb sama moodi igat värvi liistude peale. Seega kui tolmu märkan, siis tolmuimejalt suurem põrandahari otsast ja vastavalt võimalustele siis kas harjadega otsik või lihtsalt toru ja tõmban koguneneud tolmu ära. Lapiga pole küll kunagi küürinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:22 Ma pole veel leidnud, kuidas neid kõige lihtsam oleks puhastada. Mul on valged põrandaliistud ja tolm paistab kohe välja, kui natuke peale kogune. Märg lapp ajab tolmu rulli ja see on mõõd seina laiali. Kuidas ja millega te puhastate?
Aga kuidas puhastada põrandaliistude taga ja all olevat?
-
Külaline
Misasja, õlitatud põrandat pestes saab lapp õliseks või õlisse segaud pigmendi tõttu määrib? Ma ei tea millega sinu põrandad töödeldud on, aga ei õli ega ka õlivaha ei määri peale kuivamist ja kuivamine toimub üsna kiiresti. Peale kandes võib määrida küll kui seina vastu läheb, aga selle saab lapiga ära pühkida. Liistude panek on tavaliselt üks viimaseid töid ja isegi kui sulle valged põrandaliistud meeldivad tumeda põranda tooni juures, siis soovitaks enne põranda viimistleda ja siis alles liistud panna. Edaspidiseks hoolduseks saab kasutada värvitut õli ja isegi kui seda mäkerdad valgete liistude peale, siis on puhas lapp abiks. Ma küll pole proovinud lahusti või tärpentiiniga põrandaid pesta, ehk suudab see toonitud õlist midagi välja lahustada, aga ilmselt oleks selleks ikka tugevat nükhimist vaja, kõigepealt põrandal ja siis vastu liistu.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 09:10Lapiga küüritakse valget liistu, sest tumeda ja õlitatud põranda pesu tagajärjel läheb lapp vastu liiste ja määrib.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 00:06Selle kirjelduse järgi ma pakuks, et tolmuimejaga kui iga natukese aja pärast koguneb. Mul küll valgeid põrandaliiste pole, need on pigem pürandaga samas toonis, aga eks tolm koguneb sama moodi igat värvi liistude peale. Seega kui tolmu märkan, siis tolmuimejalt suurem põrandahari otsast ja vastavalt võimalustele siis kas harjadega otsik või lihtsalt toru ja tõmban koguneneud tolmu ära. Lapiga pole küll kunagi küürinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:22 Ma pole veel leidnud, kuidas neid kõige lihtsam oleks puhastada. Mul on valged põrandaliistud ja tolm paistab kohe välja, kui natuke peale kogune. Märg lapp ajab tolmu rulli ja see on mõõd seina laiali. Kuidas ja millega te puhastate?
Vabandust, aga midagi nii rumalat pole ammu lugenud.
-
Külaline
Ju on see niisama määrdunud vesi. Õlitati 15 aastat tagasi, puit ise on peaaegu must. Võib olla hoopis tolm, mis veega seguneb, eks.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 00:21Misasja, õlitatud põrandat pestes saab lapp õliseks või õlisse segaud pigmendi tõttu määrib? Ma ei tea millega sinu põrandad töödeldud on, aga ei õli ega ka õlivaha ei määri peale kuivamist ja kuivamine toimub üsna kiiresti. Peale kandes võib määrida küll kui seina vastu läheb, aga selle saab lapiga ära pühkida. Liistude panek on tavaliselt üks viimaseid töid ja isegi kui sulle valged põrandaliistud meeldivad tumeda põranda tooni juures, siis soovitaks enne põranda viimistleda ja siis alles liistud panna. Edaspidiseks hoolduseks saab kasutada värvitut õli ja isegi kui seda mäkerdad valgete liistude peale, siis on puhas lapp abiks. Ma küll pole proovinud lahusti või tärpentiiniga põrandaid pesta, ehk suudab see toonitud õlist midagi välja lahustada, aga ilmselt oleks selleks ikka tugevat nükhimist vaja, kõigepealt põrandal ja siis vastu liistu.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 09:10Lapiga küüritakse valget liistu, sest tumeda ja õlitatud põranda pesu tagajärjel läheb lapp vastu liiste ja määrib.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 00:06
Selle kirjelduse järgi ma pakuks, et tolmuimejaga kui iga natukese aja pärast koguneb. Mul küll valgeid põrandaliiste pole, need on pigem pürandaga samas toonis, aga eks tolm koguneb sama moodi igat värvi liistude peale. Seega kui tolmu märkan, siis tolmuimejalt suurem põrandahari otsast ja vastavalt võimalustele siis kas harjadega otsik või lihtsalt toru ja tõmban koguneneud tolmu ära. Lapiga pole küll kunagi küürinud.
-
Külaline
Põrandapesuvesi on alati tumepruun ja see ei saa olla mustus.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 00:21Misasja, õlitatud põrandat pestes saab lapp õliseks või õlisse segaud pigmendi tõttu määrib? Ma ei tea millega sinu põrandad töödeldud on, aga ei õli ega ka õlivaha ei määri peale kuivamist ja kuivamine toimub üsna kiiresti. Peale kandes võib määrida küll kui seina vastu läheb, aga selle saab lapiga ära pühkida. Liistude panek on tavaliselt üks viimaseid töid ja isegi kui sulle valged põrandaliistud meeldivad tumeda põranda tooni juures, siis soovitaks enne põranda viimistleda ja siis alles liistud panna. Edaspidiseks hoolduseks saab kasutada värvitut õli ja isegi kui seda mäkerdad valgete liistude peale, siis on puhas lapp abiks. Ma küll pole proovinud lahusti või tärpentiiniga põrandaid pesta, ehk suudab see toonitud õlist midagi välja lahustada, aga ilmselt oleks selleks ikka tugevat nükhimist vaja, kõigepealt põrandal ja siis vastu liistu.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 09:10Lapiga küüritakse valget liistu, sest tumeda ja õlitatud põranda pesu tagajärjel läheb lapp vastu liiste ja määrib.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 00:06
Selle kirjelduse järgi ma pakuks, et tolmuimejaga kui iga natukese aja pärast koguneb. Mul küll valgeid põrandaliiste pole, need on pigem pürandaga samas toonis, aga eks tolm koguneb sama moodi igat värvi liistude peale. Seega kui tolmu märkan, siis tolmuimejalt suurem põrandahari otsast ja vastavalt võimalustele siis kas harjadega otsik või lihtsalt toru ja tõmban koguneneud tolmu ära. Lapiga pole küll kunagi küürinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline