Tuulerõuged

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Tuulerõuged

Postitus Postitas Külaline »

Laps on juba algklassides, kuid tuulerõugeid pole veel põdenud.
Nüüd siis peaks vaktsineerima aga see vaktsiin on päris kallis ning tuleb teha kaks korda. Olenevalt kohast 50-60 ja rohkem euri ja see summa korrutada kahega :O Kui oleks alla 7-aastane, siis saaks tasuta, aga vanemad lapsed juba kalli raha eest.
Sõbrad kõik põdenud aga pole sel hetkel kellegagi kontaktis olnud. Hakka või kedagi otsima, kel hetkel aktiivselt tuulerõuged, et asi ära põetud saaks, aga kust leida :P :oops: :roll:
Ei teagi, mida teha.
Kellel veel lastel põdemata ja juba kooliealised - kas lasete vaktsiinid teha raha eest või loodate mingi ajani (kui kaua?), et äkki põeb?
Külaline

Aega veel küll, aga kui pole ütleme 15a või täiskasavanuks saamiseni juhtunud põdema, siis vaktsineeriks ikkagi. Ja no tegelikult on mugavam vaktsineerida kui nädalajagu villis ja sügelev olla. Raha on selle kõrval tühiasi.
Veel üks haigus on vöötohatis, mis on samamsugune tuulerõugeviirus, mis kehasse jääb ja keskeas võib väga piinava haiguse tekitada. Seepärast soovitatakse ka vanemad eas korduvvaktsineerida, et närviganglionites pesitsev viirus uuesti ei aktiveeruks- tuulerõuge jm herpesviirused jäävad kogu eluks kehasse peitu.
Külaline

Mul on poeg 11aastane ja pole ka veel põdenud. Vaktsiini pole ka saanud. Meile anti soovitus(ei ela Eestis), et kui 13.ndaks eluaastaks ei ole põdenud saab kooliarsti kaudu vaktsiini soovi korral. Kas maksab, ei tea, ilmselt küll. Ma arvan, et lasen teha.
Külaline

Mina olin ise põdemata ja enne laste saamist vaktsineerisin end ära. Küll on hea, et seda tegin, mõne aja pärast nägin, kuidas tuttav täiskasvanuna põdes tuulerõugeid - see kestis nädalaid, vahepeal oli haiglas jne.
Ikka vaktsineeriks ära, 100€ tundub kui suur raha, aga raske põdemise kõrval kökimöki. Pealegi ei pruugi ju ka lapsena tuulerõugete põdemine lihtne haigus olla, mul üks lastest oli ikka korralikult haige tuulerõugetega, kõrge palavik mitmeid päevi pluss tohutu kogus ville. Teine põdes palju kergemalt. Lapsed on erinevad.
Külaline

Seda ei tea kunagi enne põdemist, kui raskelt haigus kulgeb, kas paar-kümme villikest ilma palavikuta või on villid ka suu ja isegi soole limaskestadel.
Külaline

Kas tuulerõuged ka armid jätavad?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mär 2025 13:07 Kas tuulerõuged ka armid jätavad?
Lastel küll tavaliselt mitte, aga minu tuttav põdes tuulerõugeid 28 aastaselt päris raskel kujul ja jäid näole armid.
Külaline

Mul vanemad täpselt ei teadnud kas olen põdenud või mitte. Õde põdes lapsena ning väidetavalt olevat mul ka paar täppi seljal olnud aga kuna keegi kindlalt midagi ei mäletanud siis lasin määrata antikehad ning tuli välja, et ma siiski ei ole põdenud või põdenud nii kergelt, et immuunsust ei tekkinud. Tegin vaktsiinid täiskasvanuna kui mu enda laps läks lasteaeda. Tema rühmas oli puhang ning üks vanem viibis nakatumise tagajärel ka haiglaravil seega täiskasvanutel sellega tõesti nalja ei ole. Vanema lapse puhul, kes juba koolis, teeksin kindlasti vaktsiini.
Külaline

Kui kratsida ja villikoorikuid latski kiskuda, jäävad ka lastele armid. Mul lapsed ei kiskunud, aga 1 väike arm kehal on mõlemal, kuigi nad ei püdenud liiga raskelt.
Külaline

Eks kõik on individuaalne. Kui villid paranevad normaalselt, ei tohiks arme tekkida.
Aga paljud ei tea, et tuulerõugetega ei tohi kasutada ibuprofeeni. See võib palju kahju teha ja tekitada suurt põletikku nahale.
Külaline

Me ühel lapsel tekkis ühte kohta mitu villi väga lähestikku, just aluspükste värvli piirkonda. Lõpuks nagu ühinesid ja kuidagi ei tahtnud paraneda vaatamata igapäevasele hooldusele. Lõpuks lasimegi 6-aastasel poisil mitmeid päevi
püksata olla, kuigi talle üldse ei meeldinud. Muidu oleks vist tõesti mõni bakter ka koha leidnud ja haavand väga suureks läinud, v-o oleks siis ka arm jäänud, kui ka naha alumised kihid oleksid kahjustada saanud.
Villid naha pealmises kihis tavaliselt arme ei jäta.
Külaline

Mina olin 18 kui põdesin tuulerõugeid. See oli kohutav! Ma olin 2 nädalat voodis, koolis ei saanud sel perioodil lõpuklassis käia.
Lapsed põevad tuulerõugeid reeglina lihtsamalt kui täisksvanud.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Tee vaktsiin, kui rahaliselt kuidagigi kannatab, teismelistel juba enamasti kulgeb see haigus väga rõvedalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mär 2025 16:24
Eks kõik on individuaalne. Kui villid paranevad normaalselt, ei tohiks arme tekkida.
Aga paljud ei tea, et tuulerõugetega ei tohi kasutada ibuprofeeni. See võib palju kahju teha ja tekitada suurt põletikku nahale.
Väga hea, et Sa seda ütlesid, mul ununes ja seda paljud ei tea. Ibuprofeen võib tekitada villidest tuulerõugeviirusega koos naha sügava mädapõletiku! Tänapäeval on peale mõttetu briljantrohelise paremaid vahendeid ja kreeme-vahte olemas, kuigi saab ka nendeta läbi. Koorikud hakkavad sügelema haiguse hilisemas faasis.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mär 2025 13:31 Mul vanemad täpselt ei teadnud kas olen põdenud või mitte. Õde põdes lapsena ning väidetavalt olevat mul ka paar täppi seljal olnud aga kuna keegi kindlalt midagi ei mäletanud siis lasin määrata antikehad ning tuli välja, et ma siiski ei ole põdenud või põdenud nii kergelt, et immuunsust ei tekkinud. Tegin vaktsiinid täiskasvanuna kui mu enda laps läks lasteaeda. Tema rühmas oli puhang ning üks vanem viibis nakatumise tagajärel ka haiglaravil seega täiskasvanutel sellega tõesti nalja ei ole. Vanema lapse puhul, kes juba koolis, teeksin kindlasti vaktsiini.
Sama punetistega. Naisterahvad, kui ise ei tea, et kas on põdenud, peaks kindlasti laskma antikehi kontrollida ja kui pole põdenud, enne laste saamist vaktsineerida - raseduse ajal punetistesse (tavaline lastehaigus, üks nö täpitõbedest) haigestudes on tõenäoline hulgipuudelise lapse sünd.
Külaline

Kas pole tuttavaid/sugulasi kellel väiksemad lapsed? Ma isiklikult laseks küll lapsel loomulikul teel läbi põdeda.
Igal vaktsiinil võimalikud kõrvalmõjud, nii noor laps peaks suht valutult ju tuulerõuged läbi põdema.
Külaline

Kahjuks ei ole sobivas vanuses lastega tuttavaid. Kõik tuttavad lapsed on meie lastega samaealised ja nooremad on juba liiga noored ja liiga kaugel. Kõik on oma tuulerõuged kuidagi nii läbi põdenud, et alles tervenedes on teada antud, et olid tuulerõuged.
Vanemad lapsed said lasteaia ajal selle läbi põetud ja polnud midagi eriti hullu, aga nüüd see noorem pole kuskil kontaktis olnud.
Või on kellelgi siin pakkuda Tallinna kesklinna kandis ;)
Külaline

Noores eas läbipõdemine ei pruugi alati ka immuunsust anda. Mul oma lapse lasteaiakaaslane põdes kõigil kolmel korral neid, kui lasteaias puhang oli 😬
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist