Kuidas konflikte lahendate?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kuidas konflikte lahendate?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ja mida üldse konfliktiks nimetate? Ja kas mõni konflikt on äkki lahendamatu koguni?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Olen märganud, et tihtipeale see, mis ühele on konflikt, pole teisele seda mitte. Ei viitsi hetkel näiteid meenutama hakata.

Kas konflikt on lahendamatu või lahendatav - see sõltub puhtalt ainult sellest, kas ka teine osapool lahendamisest huvitet on. Kui vaid üks osapool konflikti lahendada tahab, ent teine ignoreerib (teate küll seda tänapäeva moemantrat, "viska oma elust silmapilk välja kõik, kes ei ole sinule meele järele"), siis see konflikt ka ei lahene, vaid kestab edasi. Ja kahjuks lähtub konfliktilahendus isegi riiklikul tasemel täpselt just sellest põhimõttest - ehk et appi tullakse vaid siis ja ainult siis, kui ka teine osapool konflikti lahendada soovib. Kui aga teine osapool eelistab, et konflikt ikka endiselt kestma jääks, lõpetatakse konfliktilahenduse teenus kohe ära ja mingeid muid variante üldse ei pakutagi. See ei peaks nii olema.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Mär 2025 15:31 Ja mida üldse konfliktiks nimetate? Ja kas mõni konflikt on äkki lahendamatu koguni?
Üks levinud võimalus on kohtu kaudu neid asju lahendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Mär 2025 18:08
Tolmukübe kirjutas: 22 Mär 2025 15:31 Ja mida üldse konfliktiks nimetate? Ja kas mõni konflikt on äkki lahendamatu koguni?
Üks levinud võimalus on kohtu kaudu neid asju lahendada.
Ma ei ole väga aru saanud sellest kohtu mõttest mingite "kes kellele ütles" puhul. Näib, et neil inimestel on raha ikka väga laialt käes. Mul endal küll ei ole kümmet tuhandet eurot kusagilt välja võtta, et mingit oma "õigust" taga ajama hakata. Ja ega mul kohtusse usku ka väga pole, sealgi valitseb subjektiivsus ja see, kelle näolapp rohkem meeldib ja jutt lobedam tundub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist