kas lihtsalt kius FB poolt või mingi imelise mulle mõistetamatu algoritmi poolt postitatud? Õldiselt klõpsan need kohe kinni, kui oleks võimalus need välistada, siis teeks seda. Miks ma saan mingeid araaabiakeelseid postitusi? Eriti nõme on kui ma neid "sulle soovitatud" sildi all saan. Siis panen kohe bloki peale. Teine probleem on venekeelsete postitustega, need on käll veidi väheneneud kui ma oma paarile vene keelt kõnelevale töökaaslasest FB sõbrale kõikvõimaliku unfollow peale panin. Ma loen FB-s ainult sõprade postitusi ja paari hobigrupi postitusi, seal üldiselt ei jagata araabia või venekeelset spämmi, mis valemi põhjal FB otsustab et see võiks mind huvitada? Ma pigem siiski kahtlustan kiusu, et kui kassiüpilte ei jaga ja suvalisi gife ei postita, siis tuleb mind aidata et õige suuna ikka kätte leiaks.
FB on väga hea vahend, et hobigruppide tegemistega kursis olla või sõprade tegemistega, aga see peamiselt võõrkeelne rämps, mida nad mulle kaela määrivad küll hea pole. Kogu aeg sulge, blokeeri ja midagi see programm ei õpi minu eelstuste kohta. Jagaks siis midagi mis minu huvidega kusagilt kaugelti seostus või minu sõprade huvidega, aga täiesti suvalised tik-toki stiilis videod võõras keeles.
FB meediaklipid ja lühivideod
-
Külaline
Minun meelest soovitab FB neid klippe ja reklaame mitte ainult sinu sisust lähtuvalt vaid ka nende omast, kellega sul rohkem suhtlust on. Kelle pilte sa laigid ja kellele kirjutad. Ma ise saan hästi palju teatud stiilis reklaami, mis mind absoluutselt ei huvita, aga tean, et paar tuttavat tegelevad selle alaga. No näiteks on sõbralistis paar kirglikku kalameest, kes laigivad kalastustooteid ja sina omakorda laigid nende sägapilte. FB lihtsameelne logaritm arvabki, et sind nii tohutult see teema huvitab ja hakkab sullegi sellesisulist reklaami saatma. Ja ühtlasi kõike selle alaga seonduvat, kala-jahindus riideid, püügivahendeid, looduskaunite kalapüügikohtade ja mootorpaatide reklaame.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist