Kas maksta tagasi kodulaen?
-
Külaline
Kas maksta tagasi kodulaen?
Mul on kodulaenu ca 50 tuhat. Ja mul on vaba raha umbes samapalju. Küsimus on: kas maksta kodulaen korraga ära. Või osta selle raha eest mingeid turvalisi fonde ja maksta kodulaenu vaikselt edasi.
-
Külaline
Tutvu oma kodulaenu tingimustega ja uuri, kui suur on trahv selle eest, et selle laenu kohe tagasi maksad. Ning siis kalkuleeri, kui palju raha peaksid maksma koos intressidega. Et siis - kumba pidi rohkem raha välja peaksid andma?Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 08:45 Mul on kodulaenu ca 50 tuhat. Ja mul on vaba raha umbes samapalju. Küsimus on: kas maksta kodulaen korraga ära. Või osta selle raha eest mingeid turvalisi fonde ja maksta kodulaenu vaikselt edasi.
-
Külaline
Tavaliselt on kohe makstes see “trahv” kolme kuu intressid vs siis see, et kolm kuud teatad pangale ette, maksad laenu ära ja maksad ikka need intressid selle aja jooksul.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 09:21Tutvu oma kodulaenu tingimustega ja uuri, kui suur on trahv selle eest, et selle laenu kohe tagasi maksad. Ning siis kalkuleeri, kui palju raha peaksid maksma koos intressidega. Et siis - kumba pidi rohkem raha välja peaksid andma?Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 08:45 Mul on kodulaenu ca 50 tuhat. Ja mul on vaba raha umbes samapalju. Küsimus on: kas maksta kodulaen korraga ära. Või osta selle raha eest mingeid turvalisi fonde ja maksta kodulaenu vaikselt edasi.
Ise olen kolm kodulaenu ennetähtaegselt tagasi maksnud ja väga rahul selle otsusega olnud. Kui oleks mingi väga kindel sissetulek või väga hea palk või kui oleksin riskialdis inimene, siis võibolla oleks teinud selle rahaga midagi muud.
-
Külaline
Kodulaenu intressimäär on enamasti piisavalt madal, et investeeringud suudaks selle üle trumbata. Niiet sellest vaatenurgast tasuks igal juhul investeerida, kas või osa raha.
Aga laenuvabast elust saadav meelerahu on jällegi midagi, mida ükski raha osta ei suuda. Nii et eks tuleb neid kahte selle pilguga vaagida.
Aga laenuvabast elust saadav meelerahu on jällegi midagi, mida ükski raha osta ei suuda. Nii et eks tuleb neid kahte selle pilguga vaagida.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 09:47Tavaliselt on kohe makstes see “trahv” kolme kuu intressid vs siis see, et kolm kuud teatad pangale ette, maksad laenu ära ja maksad ikka need intressid selle aja jooksul.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 09:21Tutvu oma kodulaenu tingimustega ja uuri, kui suur on trahv selle eest, et selle laenu kohe tagasi maksad. Ning siis kalkuleeri, kui palju raha peaksid maksma koos intressidega. Et siis - kumba pidi rohkem raha välja peaksid andma?Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 08:45 Mul on kodulaenu ca 50 tuhat. Ja mul on vaba raha umbes samapalju. Küsimus on: kas maksta kodulaen korraga ära. Või osta selle raha eest mingeid turvalisi fonde ja maksta kodulaenu vaikselt edasi.
Ise olen kolm kodulaenu ennetähtaegselt tagasi maksnud ja väga rahul selle otsusega olnud. Kui oleks mingi väga kindel sissetulek või väga hea palk või kui oleksin riskialdis inimene, siis võibolla oleks teinud selle rahaga midagi muud.
Jah, mul sama. Kolme kuu intress läheb “trahviks”
-
Külaline
Aga kui sa ette teatad, siis ju trahvi ei tule?! Et annadki 3 kuud ette teada.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 15:04Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 09:47Tavaliselt on kohe makstes see “trahv” kolme kuu intressid vs siis see, et kolm kuud teatad pangale ette, maksad laenu ära ja maksad ikka need intressid selle aja jooksul.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 09:21
Tutvu oma kodulaenu tingimustega ja uuri, kui suur on trahv selle eest, et selle laenu kohe tagasi maksad. Ning siis kalkuleeri, kui palju raha peaksid maksma koos intressidega. Et siis - kumba pidi rohkem raha välja peaksid andma?
-
Külaline
Mis vahet seal on? Mõte on täpselt sama. Selles mõttes jah, et võin seda maksta kolm kuud. Või korraga ära. Summa on sama.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 15:12Aga kui sa ette teatad, siis ju trahvi ei tule?! Et annadki 3 kuud ette teada.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 15:04Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 09:47
Tavaliselt on kohe makstes see “trahv” kolme kuu intressid vs siis see, et kolm kuud teatad pangale ette, maksad laenu ära ja maksad ikka need intressid selle aja jooksul.
-
Külaline
tuleks kaaluda ka seda poolt, et kui sul on pangale võlg 50K ja hoius 50K, siis su väärtus on 100K ja see võib anda mitmeid eeliseid - parem klienditase, soodustused jne.
Lisaks: täna on käibevahendeid 50K, tuleb auk kondoomi või siis külmkapp läheb katki, mis raha eest ostate? Hämmastav on muidugi ka see, et allkirjastatakse midagi, mida ei viitsita isegi läbi lugeda.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:14 tuleks kaaluda ka seda poolt, et kui sul on pangale võlg 50K ja hoius 50K, siis su väärtus on 100K ja see võib anda mitmeid eeliseid - parem klienditase, soodustused jne.
-
Külaline
Ma kirjutasin ju "vaba raha", mitte viimased kokkukraabitud veeringud. Elamise raha on hoopis teine asi. Selle kohta ma pole midagi küsinud.Ants kirjutas: ↑17 Mär 2025 18:39Lisaks: täna on käibevahendeid 50K, tuleb auk kondoomi või siis külmkapp läheb katki, mis raha eest ostate? Hämmastav on muidugi ka see, et allkirjastatakse midagi, mida ei viitsita isegi läbi lugeda.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:14 tuleks kaaluda ka seda poolt, et kui sul on pangale võlg 50K ja hoius 50K, siis su väärtus on 100K ja see võib anda mitmeid eeliseid - parem klienditase, soodustused jne.
-
Külaline
Tavainimene teenib 2K. Kui on auk kondoomis, siis kahepeale min 4K. Saab vast hakkama?Ants kirjutas: ↑17 Mär 2025 18:39Lisaks: täna on käibevahendeid 50K, tuleb auk kondoomi või siis külmkapp läheb katki, mis raha eest ostate? Hämmastav on muidugi ka see, et allkirjastatakse midagi, mida ei viitsita isegi läbi lugeda.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:14 tuleks kaaluda ka seda poolt, et kui sul on pangale võlg 50K ja hoius 50K, siis su väärtus on 100K ja see võib anda mitmeid eeliseid - parem klienditase, soodustused jne.
Ilmselt enamus on siis erilised inimesed, sest 2K ei teeni.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 18:52Tavainimene teenib 2K. Kui on auk kondoomis, siis kahepeale min 4K. Saab vast hakkama?Ants kirjutas: ↑17 Mär 2025 18:39Lisaks: täna on käibevahendeid 50K, tuleb auk kondoomi või siis külmkapp läheb katki, mis raha eest ostate? Hämmastav on muidugi ka see, et allkirjastatakse midagi, mida ei viitsita isegi läbi lugeda.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:14 tuleks kaaluda ka seda poolt, et kui sul on pangale võlg 50K ja hoius 50K, siis su väärtus on 100K ja see võib anda mitmeid eeliseid - parem klienditase, soodustused jne.
-
Külaline
Olen selle antsu blokeerinud ja nüüd pean ikka lugema, sest mingid ohmud tsiteerivad teda.
Ma saan aru, et Te ise ei teeni nii palju ja üritate oma enesehinnangut siin foorumis kuidagi rahuldada/tõsta, aga uskuge: selline ongi elu.
Aga ma teenin rohkem. Nänänänänänä .....Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:15Idioot!
Ma teenin üle 2K palgana.
Ja lisaks üle 5K rendituluna ja dividendidena.
Otsi abi.
-
Külaline
Miks nii ülbe olema peab?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:15Idioot!
Otsi abi.
-
Külaline
Tegelikult tähelepanelikud lugejad juba teavad seda fakti, sa ei pea seda üle kordama. Me saame hästi aru, et su elu on majanduslikult kindlustatud. Teisalt peabki see nii olema, sest muidu noorem mees võib su juurest ära minnaKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:15Idioot!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline