Ei, sellisel juhul ma ei tea seda. Või kui olen kasutanud, siis ei mäleta.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 17:10E-notar on koht, kus on kõik notariaalsed dokumendid. Notaris olen käinud kohal, dokumendid tulevad e-notarisse.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 17:00Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 14:30
E-notarit ikka tead või pole normaalsel inimesel ka sinna asja?
E-notarit ka ei tea. Olen viimase 10 aasta jooksul ostnud ühe korteri ja müünud ühe. Mõlemal korral käisin ise kohal. Eeldan, et mõtled e-notari all seda, et ei pea otseselt kohale minema. Võib-olla. Maaklerina ei tööta, notaris käimine pole kindlasti mingi igapäevane toiming. Eestkostjaid ei oma. Üürilised on kõik nunnud, ei ole vaja olnud neid välja visata.
Fakt on, et enamusel inimesel pole mingist etoimikust aimugi. Ja miks peaks olema? Niigi on piisavalt mõttetut jama, millega tegeleda.
Identiteedivargus viimases Pealtnägijas
-
Külaline
-
Külaline
Ma olen 3 aastat tagasi kaugtõestamisega notarit kasutanud(pärimine), sest ei ela Eestis. Mitte ühtegi dokumenti e-notarisse ei tulnud.
Viimase 5 a jooksul on koha peal käies olnud vähemalt 5x asja ja ei ole samuti sinna midagi tulnud. 4x on pärimisega seotud. Mõlemad vanemad ja vanaema. Ühe korra müüsin kinnisvara.
Viimase 5 a jooksul on koha peal käies olnud vähemalt 5x asja ja ei ole samuti sinna midagi tulnud. 4x on pärimisega seotud. Mõlemad vanemad ja vanaema. Ühe korra müüsin kinnisvara.
-
Külaline
Ära valeta. See tuleb automaatselt.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:39 Ma olen 3 aastat tagasi kaugtõestamisega notarit kasutanud(pärimine), sest ei ela Eestis. Mitte ühtegi dokumenti e-notarisse ei tulnud.
-
Külaline
Miks ma ometi peaks valetama?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:46Ära valeta. See tuleb automaatselt.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:39 Ma olen 3 aastat tagasi kaugtõestamisega notarit kasutanud(pärimine), sest ei ela Eestis. Mitte ühtegi dokumenti e-notarisse ei tulnud.
Enne kui kirjutasin vastuse, just kontrollisin meili pealt üle. Otsisin lihtsalt notar märksõnaga. Ära ma ei ole midagi kustutanud on kõik, mis ma saanud olen, alles.
Googeldasin seda e-notari varianti. Ju siis kõik notarid ei kasuta seda kanalit. Ma olen otse notaribüroolt(kas siis otse notarilt või assistendilt) meilile vajalikud dokumendid saanud.
-
Külaline
Ära plära.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:52Miks ma ometi peaks valetama?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:46Ära valeta. See tuleb automaatselt.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:39 Ma olen 3 aastat tagasi kaugtõestamisega notarit kasutanud(pärimine), sest ei ela Eestis. Mitte ühtegi dokumenti e-notarisse ei tulnud.
Enne kui kirjutasin vastuse, just kontrollisin meili pealt üle. Otsisin lihtsalt notar märksõnaga. Ära ma ei ole midagi kustutanud on kõik, mis ma saanud olen, alles.
Googeldasin seda e-notari varianti. Ju siis kõik notarid ei kasuta seda kanalit. Ma olen otse notaribüroolt(kas siis otse notarilt või assistendilt) meilile vajalikud dokumendid saanud.
Sain e-notarist teada 3 aaastat tagasi reaalservituudi seadmise kaudu. Täna näen, et vähemalt 15 aasta asjad seal tallel. Loll oled seega sina.
-
Külaline
Järelikult olen jahKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:12Ära plära.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:52Miks ma ometi peaks valetama?
Sain e-notarist teada 3 aaastat tagasi reaalservituudi seadmise kaudu. Täna näen, et vähemalt 15 aasta asjad seal tallel. Loll oled seega sina.
Sain e-notarist teada 3 aaastat tagasi reaalservituudi seadmise kaudu. mis see tähendab?
Ma olen Eesti süsteemidest 13 eemal olnud. Ja tõesti olengi loll nendes asjades.
-
Külaline
13 aastatKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:18Järelikult olen jahKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:12Ära plära.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:52
Miks ma ometi peaks valetama?
Sain e-notarist teada 3 aaastat tagasi reaalservituudi seadmise kaudu. mis see tähendab?
Ma olen Eesti süsteemidest 13 eemal olnud. Ja tõesti olengi loll nendes asjades.
See juhtum (ilmselt ka muud sarnased) näitab üheselt, kui low level IQ on erinevatel ametnikel ja -kondadel. Eriti julm on see muidugi kohtusüsteemi näol, et sellise jaburdusega peab Riigikohtu poole pöörduma.
https://www.postimees.ee/8212572/piirki ... tud-trahvi
2015 oli veel hullem juhtum.
-
Külaline
OMG, loll.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:18Järelikult olen jahKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:12Ära plära.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 19:52
Miks ma ometi peaks valetama?
See tähendas seda, et käisin notaris, seadsime mu kortermaja kõrvaloleva uusarendusega reaalservituudi ja siis tuli meil, et lugege e-notarist.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 21:06OMG, loll.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:18Järelikult olen jahKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:12
Ära plära.
See tähendas seda, et käisin notaris, seadsime mu kortermaja kõrvaloleva uusarendusega reaalservituudi ja siis tuli meil, et lugege e-notarist.
No jah loll mis loll. Reaalservituut on tõesti absoluutselt täiesti uus sõna minu jaoks, kuna kokkupuude sellises valdkonnas puudub.
-
Külaline
What? Siis oled ikka tõesti loll. Ma teadsin seda juba ülikoolis, 20 aastat tagasi, teadmata, et see mind kunagi puudutab.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 21:33Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 21:06OMG, loll.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:18
Järelikult olen jah
No jah loll mis loll. Reaalservituut on tõesti absoluutselt täiesti uus sõna minu jaoks, kuna kokkupuude sellises valdkonnas puudub.
-
Külaline
Nüüd saad lõpuks eriti uhke olla. Nii tark! Mida sa kõike tead!Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 22:04What? Siis oled ikka tõesti loll. Ma teadsin seda juba ülikoolis, 20 aastat tagasi, teadmata, et see mind kunagi puudutab.
-
Külaline
Katsu nüüd olla. See on tavaline, mitte eriline.
-
Külaline
Ole terve elu Eestis elanud ja pole olnud vajadust kokku puutuda mõistega "reaalservituut". Kas iga inimene peaks seda teadma? Miks peaks kõiki suvalisi erialaseid termineid teadma, kui ühtki vajadust pole?
Minu erialal sellest ülikoolis ei räägitud.
Notaritega on mitmeid toiminguid olnud, ka kaugtehinguna, samas e-notari keskkonnast ei tea midagi. E-toimikuga kokkupuuteid pole samuti.
-
Külaline
Ma olen umbes kümmekond aastat tagasi pidanud politseis tõendama, et meie autoga ei varsataud bensiinijaamast bensiini. Mõtlesin et ma olen kõvema närviga kui abikaasa ja lähen ise, ta läheks raudselt närvi (tegelikult läksin ise ka lõpuks selle lolluse peale, välja küll enda arvates ei näidanud). Teadsin täpselt, et kõnealusel kuupäeval ja kellaajal oli meie auto maja ees hoovis, sest sel päeval käis mul üks tuttav külas ja leppisime temaga kokkusaamise minu kodus kokku.Ants kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:20 See juhtum (ilmselt ka muud sarnased) näitab üheselt, kui low level IQ on erinevatel ametnikel ja -kondadel. Eriti julm on see muidugi kohtusüsteemi näol, et sellise jaburdusega peab Riigikohtu poole pöörduma.
Läkisn siis politseisse tunnistusi andma, mulle näidati bensiinijaama turvakaamera videot (besniisnijaam asus töökohale väga lähedal, sisuliselt kõrvalkrundil ja bensiinijaamast edasi oli tühi krunt). Videos näidatud auto oli hele (meil tume, klassifitseerida oleks võinud samamoodi, aga ilmselgelt ei olnud sama marki ja sama mudel, ma nii autopede pole et uduselt pildilt täpselt ära määrak, number võis olla midagi sarnast, aga samuti polnud selgelt välja loetav). Pakkusin uurijale, et läheme vaatame, mul auto maja ees ja poole talve pori peal, ma pole seda vahepeal heledaks värvinud või siis tumedaks tagasi, aga see teda ei huvitanud, jahus ikka oma või oleme oma numbrimärke kellelegi laenanud või lasknud varastada. see laenanud või ehk ikka keegi tuttav tegi on nende põhiversioon ilmselt, mul tuli kohe meelde kui veel umbes 10a varem meie korter tühjals varastati, siis oli ka põhijutt et ehk ikka keegi tuttavatest. See et varas hulgaliselt telefonikõnesid tegi meie telefonilt ei huvitanud kedagi, ühele numbrile (vene nimega omanikule) tehti lausa kümmekond kõnet mis kõik olid vähemalt paari minuti pikkused, esimese klassi laps saaks vast ka aru millega tegu, aga politsei millegipärast ei saanud vi ei viitsinud saada.
Aga tagasi minu "bensiinivarguse" juurde minnes käis uurija välja uue trumbi, bensiinijaama juurestn tühermaalt olevat leitud meie auto numbrimärgid mis (autoregistri hinnangul olevat olnud ehtsad), selle järgi nad ilmselt siis saidki aru keda ülekuulamisele kutsuda, sest videopilt oli piisavalt udune. Ma pättide loogikat isegi mingil määral mõistaks, et näe pargib siin umbes sarnase kerekujuga auto ja teeme siis sellised numbrid, no ega see numbrite tegemine ka tasuta pole ja siis oleks võinud ikka täpsemalt valida ja ega see paagitäis bensiisni nüüd nii palju ka ei maksa, seega odavam oleks olnud number suvalise poriga kokku teha kui paagitäie bensiini pärast hakata pealtnäha ehtsaid numbrimärke meisterdama.
Lõpuks paluti mul kahtlustatava (või mis iganes väjend see oli) protokollile alla kirjutada, siiis läks mul küll närv mustaks ja ma keeldusin. Ütlesin et ma võin tunnistaja olla (selles et meie tume teist marki auto ei käinud bensiini varastamas), aga mingi kahtlusalune ma ei soovi olla. Vormistas siis oma protokolli ringi.
Ka siis oli minu mäletamsit mööda maanteeameti register kättesaadav (no vähemalt politseile oleks pidanud olema), kui loll peab olema et kutsuda teist värvi ja teist marki auto omanik ülekuulamisele? Ja kui autoregister väidetavalt need numbrimärgid sai, siis miks ta ei võtnud ühendust omanikuga, et teie numrimärgid on leitud, eriti kui need ehtsateks tunnistati? Õnneks see lugu lõppeski meie jaoks ühe ülekuulamisega, aga vastamata küsimused on siiani meeles.
-
Külaline
"see" maailm tähendabki seda, et inimesel on palju tegemist probleemsete ja kuritegevusega seotud isikutega. Normaalne inimene on ettevaatlikum ja oskab paremini valida üürnikku. Üürniku kohtu abiga välja tõstmine on küll absoluutselt viimane lahendus. Mõnikord pole lihtsalt õnne olnud, aga enamasti ei osata ka läbirääkimisi pidada.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 14:32Millise "selle" maailmaga?
Mul on seal näiteks eestkoste seadmise taotlus. Üürniku välja tõstmise taotlus.
-
Külaline
Ära targuta. Mul on 10 üürikorterit ja see oli paarikümne aasta jooksul ainuke juhus. Tegemist oli poliitikuga, mitte mingit kuritegelikku tausta. Mis läbirääkimist sa pead, kui inimene on tuhandeid võlgu ja välja kolimast keeldub? Lülitasin tal korteris elektri välja, siis hakkas koridorist elektrit vedama.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 10:46"see" maailm tähendabki seda, et inimesel on palju tegemist probleemsete ja kuritegevusega seotud isikutega. Normaalne inimene on ettevaatlikum ja oskab paremini valida üürnikku. Üürniku kohtu abiga välja tõstmine on küll absoluutselt viimane lahendus. Mõnikord pole lihtsalt õnne olnud, aga enamasti ei osata ka läbirääkimisi pidada.
-
Külaline
Kui sul on riigiportaalis normaalselt andmed uuendatud, siis ei peagi sa kuskil surfama, teated sinu kohta algatatud süüasjadest tulevad sulle e-mailile. Ja väita, et e-toimikut teavad ainult kriminaalid, on muidugi tobe. Pigem ikka teavad need, kes üldiselt maailma asjades kursis on rohkem. Aga eks muidugi ka kohtutega kokku puutunud teavad.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:45 Teavad need, kel on mingid e-toimikud. Normaalsel inimesel pole mingeid kohtuasju kaelas, et e-toimikutes surfata.
-
Külaline
Mismoodi see ametniku IQ küll siia puutuma peaks? Ametnik teeb oma tööd seaduste järgi ja kui seadus ei võimalda mingit toimingut, siis ametnik seda teha ei saa, saagu ta olukorra absurdsusest kuitahes hästi aru.Ants kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:20 See juhtum (ilmselt ka muud sarnased) näitab üheselt, kui low level IQ on erinevatel ametnikel ja -kondadel. Eriti julm on see muidugi kohtusüsteemi näol, et sellise jaburdusega peab Riigikohtu poole pöörduma.
-
Külaline
Eks jah kõik vangid ja muud pätid on üldiselt maailma asjades kursis rohkem. Nemad teavad seda e-toimiku asja peensusteniKülaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 11:38Kui sul on riigiportaalis normaalselt andmed uuendatud, siis ei peagi sa kuskil surfama, teated sinu kohta algatatud süüasjadest tulevad sulle e-mailile. Ja väita, et e-toimikut teavad ainult kriminaalid, on muidugi tobe. Pigem ikka teavad need, kes üldiselt maailma asjades kursis on rohkem. Aga eks muidugi ka kohtutega kokku puutunud teavad.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:45 Teavad need, kel on mingid e-toimikud. Normaalsel inimesel pole mingeid kohtuasju kaelas, et e-toimikutes surfata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist