Identiteedivargus viimases Pealtnägijas
-
Külaline
Identiteedivargus viimases Pealtnägijas
Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
Nii lihtne ongi kellegi elu ära rikkuda? Jääd vargusega vahele, ütled tema nime ja sünnipäeva ning vale ohvriks langenud inimene peab hakkama tõestama, et ta pole kaamel. Enamgi veel, kohtu arvates peaks tavaline inimene mingit portaali kammima (mille nimigi mul meelde ei jäänud), et teada saada, ega tal parasjagu mõnda trahvi kaelas pole.
Päriselt elame sellises riigis? Pätid tehku, mis tahes, keegi neid ei karista, kui õigesti vingerdada.
Nii lihtne ongi kellegi elu ära rikkuda? Jääd vargusega vahele, ütled tema nime ja sünnipäeva ning vale ohvriks langenud inimene peab hakkama tõestama, et ta pole kaamel. Enamgi veel, kohtu arvates peaks tavaline inimene mingit portaali kammima (mille nimigi mul meelde ei jäänud), et teada saada, ega tal parasjagu mõnda trahvi kaelas pole.
Päriselt elame sellises riigis? Pätid tehku, mis tahes, keegi neid ei karista, kui õigesti vingerdada.
-
Külaline
See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
-
Külaline
Teavad need, kel on mingid e-toimikud. Normaalsel inimesel pole mingeid kohtuasju kaelas, et e-toimikutes surfata.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:43See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
-
Külaline
Ei ole kuulnud. Kust ma peaksin seda kuulnud olema? Kus sellest kirjutati või räägiti, et selle sirvimine on kohustuslik?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:43See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
Seda esiteks ja teiseks... Kuidas saab lihtsalt nime öeldes trahvi määrata? Jaoskonda tuleb varas viia, ID kindlaks teha ja siis teha trahvi.
-
Külaline
Päris meelevaldne väide. Endal ei peagi olema, võib olla ise hageja rollis.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:45Teavad need, kel on mingid e-toimikud. Normaalsel inimesel pole mingeid kohtuasju kaelas, et e-toimikutes surfata.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:43See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
-
Külaline
Väidad, et kõik inimesed käivad igapäevaselt mööda kohtusüsteeme, nagu käiksid toidupoes? Et see on normaalne? Mis maailmas sa elad ja miks?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:56Päris meelevaldne väide. Endal ei peagi olema, võib olla ise hageja rollis.
-
Külaline
Olemegi taas sealmaal, et ohver on ise süüdi?
-
Külaline
Mina ei ole ka kuulnud sellest. Pole kunagi olnud mingitki kokkupuudet selle maailmaga. Miks peaks?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:43See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
-
Külaline
Kas keegi võiks selle e-toimiku aadresslingi siia panna? Olen seni elanud enda teada kõigiti seaduskuulekat elu, aga nüüd tekkis hirm, et mine sa tea, mis sinna mu toimikusse võib kokku olla kirjutatud. kus sellega tutvuda saab?
-
Külaline
Miks peaks korralik kodanik sellisest teadma
https://etoimik.rik.ee/
https://etoimik.rik.ee/
-
Külaline
E-notarit ikka tead või pole normaalsel inimesel ka sinna asja?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 13:09Mina ei ole ka kuulnud sellest. Pole kunagi olnud mingitki kokkupuudet selle maailmaga. Miks peaks?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:43See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
-
Külaline
Millise "selle" maailmaga?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 13:09Mina ei ole ka kuulnud sellest. Pole kunagi olnud mingitki kokkupuudet selle maailmaga. Miks peaks?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:43See on e-toimik. Sa ei ole kuulnud?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:27 Identiteedivargus viimases Pealtnägijas. Kas vaatasite? Mida arvate?
Mul on seal näiteks eestkoste seadmise taotlus. Üürniku välja tõstmise taotlus.
-
Külaline
Kui sul on eesti.ee saidile oma aktiivne ja kasutuses olev emaili aadress pandud, siis tuleb ka iga kord, kui e-toimikusse on mingi uus dokument pandud, teavitus meilile.
Muidu mul ei olnud ka sellise saidi olemasolust aimu aga kuna viimased 1.5a on pärandi pärast kohtus vaidlus, tean sellest.
Saadet vaadanud veel ei ole aga tundub uskumatu, et teise isiku nimele saab sellist asja teha.
Nimekaim äkki?
Muidu mul ei olnud ka sellise saidi olemasolust aimu aga kuna viimased 1.5a on pärandi pärast kohtus vaidlus, tean sellest.
Saadet vaadanud veel ei ole aga tundub uskumatu, et teise isiku nimele saab sellist asja teha.
Nimekaim äkki?
-
Külaline
Ostsin kaugtõestusega koroona ajal ühe korteri ja mingis e-toimikus ma küll ei käinud, leping saadeti meilile ülevaatamiseks.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 14:30E-notarit ikka tead või pole normaalsel inimesel ka sinna asja?
-
Külaline
2022.a. alguses on minu e-toimikusse maksuamet minu kliendi dokumendid kontrollimiseks saatnud, mul ei olnud aimugi, et need seal on. Ometi on mul alati eesti.ee e-post alati olnud isikl. -le edasi suunatud.
-
Külaline
Notarid ei puutugi asjasse. Ajab kägu siin.
E-toimik on digitaalne värav kohtu- ja süüteomenetluses osalemiseks.
Seega ainult kohtu kaudu toiminguteks.
-
Külaline
Mis kägu ma ajan? Küsisin, kas inimene vähemalt seda teab. Ei tohi küsida või? Küsimine on käguajamine?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 16:16Notarid ei puutugi asjasse. Ajab kägu siin.
E-toimik on digitaalne värav kohtu- ja süüteomenetluses osalemiseks.
Seega ainult kohtu kaudu toiminguteks.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 14:30E-notarit ikka tead või pole normaalsel inimesel ka sinna asja?
E-notarit ka ei tea. Olen viimase 10 aasta jooksul ostnud ühe korteri ja müünud ühe. Mõlemal korral käisin ise kohal. Eeldan, et mõtled e-notari all seda, et ei pea otseselt kohale minema. Võib-olla. Maaklerina ei tööta, notaris käimine pole kindlasti mingi igapäevane toiming. Eestkostjaid ei oma. Üürilised on kõik nunnud, ei ole vaja olnud neid välja visata.
Fakt on, et enamusel inimesel pole mingist etoimikust aimugi. Ja miks peaks olema? Niigi on piisavalt mõttetut jama, millega tegeleda.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 14:32Millise "selle" maailmaga?
Mul on seal näiteks eestkoste seadmise taotlus. Üürniku välja tõstmise taotlus.
“Selle” maailma all pidasin silmas seda, mis etoimikuga võiks seotud olla. Misiganes pärimised ja eestkoste ja kohtuvaidlused jms mis siit läbi on käinud.
-
Külaline
E-notar on koht, kus on kõik notariaalsed dokumendid. Notaris olen käinud kohal, dokumendid tulevad e-notarisse.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 17:00
E-notarit ka ei tea. Olen viimase 10 aasta jooksul ostnud ühe korteri ja müünud ühe. Mõlemal korral käisin ise kohal. Eeldan, et mõtled e-notari all seda, et ei pea otseselt kohale minema. Võib-olla. Maaklerina ei tööta, notaris käimine pole kindlasti mingi igapäevane toiming. Eestkostjaid ei oma. Üürilised on kõik nunnud, ei ole vaja olnud neid välja visata.
Fakt on, et enamusel inimesel pole mingist etoimikust aimugi. Ja miks peaks olema? Niigi on piisavalt mõttetut jama, millega tegeleda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline