Juureravitud hammas

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Juureravitud hammas

Postitus Postitas Külaline »

Mul avastati implantaadi konsultatsiooni käigus, et suure täidisega kõrvalhamba all on põletik. Ilmelt mitte tòsine, sest tunda see mulle ei anna, kuid implantaatide paigaldamisel ei tohi seda kõrvalhammaste all olla. Üks arst soovitas lasta mikroskoobi all juureravi teha ja ära kroonida, teine ütles, et pole mõtet, selle käigus laiendatakse maksimaalselt juuri, mis muutuvad rabedaks ja murduvad varsti ära. Juureraviarstile sain aja alles augusti teises pooles. Ma ei tea nüüd, mida teha. Ise oleksin igati hamba säilitamise poolt, aga kui kõik see valulik ja kallis jant läbi teha, aga poole aasta-aasta pärast hammas ikkagi ära murdub, siis sellel ka ei oleks mõtet.
Kellel on mikroskoobiga juureravi tehtud hambale - kaua see teil suus on püsinud? Kas soovitate või kahetsete, et kohe implantaati ei pannud?
Külaline

Mul oli ka põletik, mis kuidagi tunda ei andnud. Läksin tarkusehammaste pärast röntgenit tegema ja tuli juhuslikult välja, et mul oli väga suur põletikukolle ühe eelviimase hamba all. Sellele oli kunagi juureravi tehtud (tavalise hambaarsti juures), aga see ei olnud õnnestunud, nagu ilmnes. Aastaid istus see põletik juure all ja ainult süvenes, lihtsalt valu enam polnud. (Kui esimest korda juureravile läksin, tegi see hammas põrguvalu.)

Pakuti, et mul on võimalik teha op ja juuretipud ära lõigata või proovida juureravi ümberravi mikroskoobi all, mis ei pruugi aidata. Otsustasin ümberravi kasuks, mis läks maksma ca 550 € umbes 4 aastat tagasi. Siiani on kõik korras. Kuna hammas oli igati tavalise välimuse ja värvusega, siis oli see kahtlemata päästmist väärt. Ma arvan, et mingi lagunenud hamba oleks lasknud lihtsalt välja tõmmata ja pannud uue asemele.
Külaline

Minul raviti üht hammast kaks korda, siis tehti juuretipu operatsioon, aga põletikku ikka välja ei saanud. Vahepeal taandus ja siis jälle aastate pärast tuli tagasi. Kas tasus ravimist, ei tea, rahaliselt kindlasti mitte. Samas sain oma hambaga siiski 10+ aastat olla. Aga kahjuks see vinduv põletik sööb ka luud ja alguses mitu arsti ültesid, et seal selline auk, et ei saa implantaati panna. Õnneks see pärast hamba väljatõmbamist aastaga taastus, aga selle pikaaegse põletiku tõttu oli implantaadi panek siiski palju pikem protsess kui oleks kohe hamba välja tõmmanud ja implantaadi pannud.
Külaline

Mina sain hilisemas elus teada, et mul oli osalist juureravi põhikooli ajal tehtud. Hammas oli aastaid korras, aga ca täisealina hakkas kohati valutama ja igemete mädapunn tekkima. 2016 tehti korralik juureravi ja pärast seda on rahu majas. Algsest hambast on väga vähe alles ja üks arst soovitas krooni panna, kuid seni püsib ja kõik hästi.
Õde

Postitus Postitas Õde »

Mikroskoobiga juureravi on väga tõhus ja kindlasti soovitaks seda proovida teha. Oma hammas on oma ja välja tõmmata jõuab alati.
Külaline

Õde kirjutas: 17 Juun 2024 23:20 Mikroskoobiga juureravi on väga tõhus ja kindlasti soovitaks seda proovida teha. Oma hammas on oma ja välja tõmmata jõuab alati.
Tänapäeval muudmoodi ei tehtagi juureravi, et seda kuidagi eraldi mínima peaks. Kas on tõhus või ei ole tõhus, ei saa keegi sada protsenti väita.
Külaline

Mul tehti juureravi 1998. aastal, tol ajal ilmselgelt mitte mikroskoobiga. Sel aastal murdus juur. Nüüd enam päästa ei anna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist