Kas koliksite töö nimel teise linna?
Koliksin, kui töö oleks tõesti huvitav ja tasuv, oma kodu jätaksin alles.
-
Külaline
Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 17:42Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
-
Külaline
Ei koliks. Kui oleks mingisugune väga tasuv töö üliheade tingimustega, siis pigem sõidaksin seda maad edasi-tagasi. Eestis ei ole vahemaad nii pikad. Mõni öö nädalas võibolla ööbiksin teises linnas, kui sõidule kuluks 1.5+h, kui teeolud oleksid kehvad vm aga kindlasti ei koliks jäädavalt. Ei kujutaks ette, et peaks lastele leidma uued lasteaiad-koolid, enda hobideks uued kohad, eemal sõpradest-vanematest. Ei.
-
Külaline
Päriselt räägid? See on siis mingi vana 30-ndatel ehitatud puitmaja ilmselt. Väga huvitav, ma ei teadnudki, et selliseid veel leidub.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 10:58Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 17:42Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
Kunagi ammu elas mu sõbranna Kopli Liinide kandis ja neil oli kahekorruselises majas kokku 2 wc-d, üks mõlemal korrusel. Olen sealt mööda sõitnud ja viimati oli maja küll alles, aga kas seal ka elatakse on iseasi.
-
Külaline
nii vanalt nii helbeke?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 17:42Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
Isegi Tallinnas on väga palju kortereid, kus pole keskkütet ja linna sooja vett. Köetakse ahju või on siis elektriküte. Soe vesi tuleb (kui üldse) boilerist või ahju kütmise kõrvalsaadusena. Agulimajades käimla koridoris on täiesti võimalik.
-
Külaline
"Selliseid veel leidub"?Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 14:48Päriselt räägid? See on siis mingi vana 30-ndatel ehitatud puitmaja ilmselt. Väga huvitav, ma ei teadnudki, et selliseid veel leidub.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 10:58Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 17:42
Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
Kunagi ammu elas mu sõbranna Kopli Liinide kandis ja neil oli kahekorruselises majas kokku 2 wc-d, üks mõlemal korrusel. Olen sealt mööda sõitnud ja viimati oli maja küll alles, aga kas seal ka elatakse on iseasi.
Tallinnas leidub päris palju vana arhitektuuri ja ka sõjajärgsel ajal ehitati kortermaju, kus sugugi pole igas korteris sees kempsugi, rääkimata dušinurgast. Päris palju on inimesi, kes ei oska mugavusi tahtagi, nende jaoks pole probleem käia vetsus keldris ja pesemas kord nädalas üldsaunas, muul ajal lobistavad köögitaburetile asetatud suure kausi kohal. Ja elavad täitsa hästi. Pigem on vaimsed probleemid neil, kes naudivad elu kõigi mugavustega häärberites.
Ca 25a tagasi teadsin ühte maja kohe Pärnu bussijaama ligidal, ja seal polnud üldse WC-d, käisid ämbri peal. Kui see maja on siiani alles ja midagi pole muutunud, siis... Ja töökoha võid saada, aga elamispind võib tulla ahiküttega vms, see ka ei sobi. Kui kolida, siis ikka nii, et elamistingimused kehvemaks ei muutu. Ei seda suurem palk ka ei korva.
-
Külaline
"Päris palju" on küll täiesti meelevaldne väide. Muidugi on ka väga vanu era- ja kortermaju, kuid neid ju renoveeritakse, nii seest kui ka väljast. Sooja vee, wc jm elementaarse puudumine korteris on siiski suur erand, mitte tavapärane.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 15:09"Selliseid veel leidub"?Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 14:48Päriselt räägid? See on siis mingi vana 30-ndatel ehitatud puitmaja ilmselt. Väga huvitav, ma ei teadnudki, et selliseid veel leidub.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 10:58
Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.
Kunagi ammu elas mu sõbranna Kopli Liinide kandis ja neil oli kahekorruselises majas kokku 2 wc-d, üks mõlemal korrusel. Olen sealt mööda sõitnud ja viimati oli maja küll alles, aga kas seal ka elatakse on iseasi.Vot see on nüüd küll pesueht helbekese jutt! Muide, mina ise elan 100-aastases eramus Tallinna eliitlinnaosas. Jah, me panime endale siin lõpuks sooja vee sisse ja ehitasime isegi pesuruumi, üsna hiljuti. Aga pole veel jõudnud mugavustega ära harjuda, ikka imestan, et kraanist tuleb ka sooja vett, vau!
Tallinnas leidub päris palju vana arhitektuuri ja ka sõjajärgsel ajal ehitati kortermaju, kus sugugi pole igas korteris sees kempsugi, rääkimata dušinurgast. Päris palju on inimesi, kes ei oska mugavusi tahtagi, nende jaoks pole probleem käia vetsus keldris ja pesemas kord nädalas üldsaunas, muul ajal lobistavad köögitaburetile asetatud suure kausi kohal. Ja elavad täitsa hästi. Pigem on vaimsed probleemid neil, kes naudivad elu kõigi mugavustega häärberites.
Maakler.
-
Külaline
Ja siin, ladies and gentlemen, on ehe näide, miks maaklerid on kõige mõttetumad inimesed tööturul.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 15:35"Päris palju" on küll täiesti meelevaldne väide. Muidugi on ka väga vanu era- ja kortermaju, kuid neid ju renoveeritakse, nii seest kui ka väljast. Sooja vee, wc jm elementaarse puudumine korteris on siiski suur erand, mitte tavapärane.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 15:09"Selliseid veel leidub"?Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 14:48
Päriselt räägid? See on siis mingi vana 30-ndatel ehitatud puitmaja ilmselt. Väga huvitav, ma ei teadnudki, et selliseid veel leidub.
Kunagi ammu elas mu sõbranna Kopli Liinide kandis ja neil oli kahekorruselises majas kokku 2 wc-d, üks mõlemal korrusel. Olen sealt mööda sõitnud ja viimati oli maja küll alles, aga kas seal ka elatakse on iseasi.Vot see on nüüd küll pesueht helbekese jutt! Muide, mina ise elan 100-aastases eramus Tallinna eliitlinnaosas. Jah, me panime endale siin lõpuks sooja vee sisse ja ehitasime isegi pesuruumi, üsna hiljuti. Aga pole veel jõudnud mugavustega ära harjuda, ikka imestan, et kraanist tuleb ka sooja vett, vau!
Maakler.
-
Külaline
No see, et sina sooja vee mõnusid alles nüüd nautida saad, ei tähenda seda, et suur osa eestlastest samamoodi elavadKülaline kirjutas: ↑15 Mär 2025 13:56Ja siin, ladies and gentlemen, on ehe näide, miks maaklerid on kõige mõttetumad inimesed tööturul.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 15:35"Päris palju" on küll täiesti meelevaldne väide. Muidugi on ka väga vanu era- ja kortermaju, kuid neid ju renoveeritakse, nii seest kui ka väljast. Sooja vee, wc jm elementaarse puudumine korteris on siiski suur erand, mitte tavapärane.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 15:09
"Selliseid veel leidub"?Vot see on nüüd küll pesueht helbekese jutt! Muide, mina ise elan 100-aastases eramus Tallinna eliitlinnaosas. Jah, me panime endale siin lõpuks sooja vee sisse ja ehitasime isegi pesuruumi, üsna hiljuti. Aga pole veel jõudnud mugavustega ära harjuda, ikka imestan, et kraanist tuleb ka sooja vett, vau!
Maakler.
-
Külaline
Sooja vee ja wc puudumine ei ole tõepoolest mingisuguste "suurte mugavuste" puudumine, pigem kodutunde teema. Ma olen elanud kuivkäimlaga kortermajas aga see oli 90ndatel ning meie korter vist oli üldse viimane, kes wc sisse sai ja seda kuivkäimlat kasutas. Mäletan selgelt, et mul oli häbi isegi klassiõdesid külla kutsuda, sest elasime vaeselt ning kõigil olid kodudes normaalsed wc-d ja pesemisvõimalused.
-
Külaline
Kagu-Eestist Tallinna on ligi 300 km. Sõidaksid sa jee edasi-tagasiKülaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 12:37 pigem sõidaksin seda maad edasi-tagasi. Eestis ei ole vahemaad nii pikad.
-
Külaline
Loe postitus lõpuni. Aga tõesti, kes teab, see ongi teoorias. Reaalsuses teen kaugtööd ja võin edukalt töötada kasvõi Hawaiilt. Kui peaksin kuskil kohapeal tööd tegema, siis valiksin nagunii elukoha lähedal asuva variandi, sest see ei ole kuidagi reaalne, et saaksin mega palgaga pakkumise kuhugi Kagu-Eestisse.
-
Külaline
Mul oli kunagi töökaaslane, kes käis iga tööpäev Haapsalust Tallinna tööle. Hiljuti lugesin ühest naisest, kes töötas mingis firmas juhtival kohal ja sõitis Tallinna ja Kunda vahet. Eks see ole võimalik, aga mina nii ei suudaks.
-
Külaline
Selle Tallinna Kunda artikli leidsin üles
https://www.aripaev.ee/saated/2024/12/1 ... autoroolis
https://www.aripaev.ee/saated/2024/12/1 ... autoroolis
-
Külaline
Meie siin väikeses riigis ei olegi harjunud sellise sõidule kuluva ajaga. Mujal maailmas, eriti suurlinnades, ei ole harv, et töölejõudmiseks kulub väga pikk aeg. Kui kunagi ülikoolis käisin Tallinnas, siis sõitsin iga päev pikema aja kooli ja tagasi Viimsist, kui kursakaaslane, kes sõitis iga päev kohale Raplast. Haapsallu sõidab umbes tunniga, pole väga hull tegelikult.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 17:12 Mul oli kunagi töökaaslane, kes käis iga tööpäev Haapsalust Tallinna tööle. Hiljuti lugesin ühest naisest, kes töötas mingis firmas juhtival kohal ja sõitis Tallinna ja Kunda vahet. Eks see ole võimalik, aga mina nii ei suudaks.
-
Külaline
Eks oleneb ju tingimustest. Siin on veel vahvam juhtum: https://www.ohtuleht.ee/1113113/ida-tal ... rrast-kuusKülaline kirjutas: ↑16 Mär 2025 17:12 Mul oli kunagi töökaaslane, kes käis iga tööpäev Haapsalust Tallinna tööle. Hiljuti lugesin ühest naisest, kes töötas mingis firmas juhtival kohal ja sõitis Tallinna ja Kunda vahet. Eks see ole võimalik, aga mina nii ei suudaks.
-
Külaline
Kolde puiestee korter pole kesklinn, see on pm Kopli. Mul on seal kortermaja, kõik mugavused sisse ehitatud. Oma küttesüseem, oma gaasikatel, vesi, parkimiskohad jne. Eraomandis asjad liiguvad, eks.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 10:58Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 17:42Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
-
Külaline
Kolde puiestee on täpselt sama palju kesklinn kui Kopli, aga et seal kortermaju oleks mul praegu ei meenu, enamasti ikka eestiaegsed paarismajad. Ahjuküte tundub küll tõene, tsentraaselt kütet nõukaajal eramajadesse ei pandud, ka eestiaegsetesse väikestesse kortermajadesse ei pandud.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 18:25Kolde puiestee korter pole kesklinn, see on pm Kopli. Mul on seal kortermaja, kõik mugavused sisse ehitatud. Oma küttesüseem, oma gaasikatel, vesi, parkimiskohad jne. Eraomandis asjad liiguvad, eks.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 10:58Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 17:42
Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
Mul sõbranna kolis umbes 2000 sinna lähikonda väikesesse kortermajja, neil oli tõesti WC korrusel kõigi korterite peale üks, kas mingi vannituba ka oli seda ei mäleta, pigem mitte.
-
Külaline
Sa vist pole seal elaes käinud, tee esimene maja on mingi rõve lasna üheksakordne.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 19:00Kolde puiestee on täpselt sama palju kesklinn kui Kopli, aga et seal kortermaju oleks mul praegu ei meenu, enamasti ikka eestiaegsed paarismajad. Ahjuküte tundub küll tõene, tsentraaselt kütet nõukaajal eramajadesse ei pandud, ka eestiaegsetesse väikestesse kortermajadesse ei pandud.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 18:25Kolde puiestee korter pole kesklinn, see on pm Kopli. Mul on seal kortermaja, kõik mugavused sisse ehitatud. Oma küttesüseem, oma gaasikatel, vesi, parkimiskohad jne. Eraomandis asjad liiguvad, eks.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 10:58
Või veel! Mul on näiteks tuttav, kes elab Tallinnas Kolde puiesteel korteris, st suhteliselt kesklinnas. Ja neil seal puudub korteris isegi kemps. Kemps asub keldris. Samuti puudub neil tsentraalne küte, ise kütavad puudega ahju.
Mul sõbranna kolis umbes 2000 sinna lähikonda väikesesse kortermajja, neil oli tõesti WC korrusel kõigi korterite peale üks, kas mingi vannituba ka oli seda ei mäleta, pigem mitte.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist