Kas koliksite töö nimel teise linna?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline

Oleneb palgast. Kui kätte vähemalt 3000, siis koliks.
Külaline

Tallinn meeldib, ei koliks.
Külaline

Olen kolinud lause teise riiki, nii et jah.

Oleneb muidugi tööst.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Mär 2025 18:28 Kas koliksite töö nimel teise linna?
Eesti piires Tallinnast ära ei koliks. Aga teise riiki võiks vahelduseks küll kolida, kui oleks tore koht.
Külaline

Palk peaks siis väga suur olema, üürikorter tuleb ju lisaks.
Külaline

Ei koliks.
Külaline

Piisavalt huvitav töö ja piisavalt hea palk, kindlasti koliks kas teise linna või teise riiki. Kui mul oleks kooliealised lapsed, siis mõtleks ilmselt veidi rohkem: nende sõbrad, nende hea kool jms. Oma kodu jätaks siiski alles, leiaks kellegi kes seal niikaua elaks kas sugulase või üürniku. Kui ma oleks kahekümnendates ja sõbrad väga olulised, isegi siis vist kolik, sest piisavalt hea töö ja palga puhul oleks mul võimalik neid siiski nädalavahetusiti külastada või külla kutsuda.
Külaline

Noorena kolisin küll, isegi kaks korda. Nüüd enam ei koliks - siis peaks juba kogu perega kolima, lastel koolivahetus, abikaasal töökohavahetus. Pealegi ma ei usu, et kuskil mujal parema töökoha saaks kui Tallinnas.
Külaline

Koliksin küll. Kui mind koondati ja ma tööd ei leidnud, siis vaatasin tõsiselt Tallinna tööpakkumisi ja üürikorterite hindu. Enne leidsin töö kodulinnas, aga muidu oleks läinud ka. Mul lapsed suured, midagi ei hoia siin kinni.
Külaline

Kui palk üürika välja kannatab, siis koliks. Aga loodaks südamest, et mõned päevad kodutööd nädalas on ka lubatud.
Külaline

Ilmselt mitte. Või siis koliks nii, et praegune kodu jääks ka alles ja saaksin siia tagasi tulla. Elame suguvõsa põliskodus, olen siin sündinud. See pole päris niisugune koht nagu suvaline korter, et kui tuleb laps, siis kolime suuremasse, ja kui lapsed suured, siis kolime jälle kusagile väiksemasse jne. Paljud seevastu kolivadki pidevalt, vastavalt muutunud eluvajadustele. Töö kuulub ka siia, samuti, kui laps peaks olema erivajadusega ja vajama erikooli, siis võib tulla kõne alla kolida elama sellesse linna, kus vastav erikool asub.

Et siis, ise eelistaks oma põliskodusse edasi jääda. Seni ei olegi väga ette tulnud selliseid olukordi, kus oleks ikka väga vaja mujale kolida.
Külaline

Eesti piires koliksin kindlasti teise linna, ainult välja arvatud Tallinnasse, sinna ei koliks küll mitte iialgi.
Välismaale koliks ka.
Külaline

mulle meeldib Tallinnas. Ida Virumaal pakutakse 50% kõrgemat palka, aga see ei motiveeri mind.
Külaline

Oleneb. Kui elaksin kusagil Kapa-Kohilas ja saaks pakkumise Tallinnasse, siis ilmselt koliks. Kui aga oleks vastupidi, et n.ö hea eluga harjununa saaks pakkumise kusagile levist-väljas-piirkonda, siis ikka mõtleks ja vaagiks enne jah- sõna ütlemist pikalt.
Külaline

Mina vastan ka, et oleneb linnast.
Kunagi sain töökoha tõttu pakkumise kolida Tallinna. Isegi ei kaalunud seda. Samuti ei läheks näiteks Narva või Moskvasse. Ükskõik, mis tööd ja palka seal siis ka ei lubataks.
Samas näiteks Pärnusse või Tartusse võiks minna küll.
Nii et põhimõtteliselt jah, oleksin nõus kolima küll, aga konkreetne otsus oleneb linnast.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Minul oleneb konkreetne otsus palgast ja sellest, kas elamispind kõigi mugavustega ning kas ühistranspordipeatus ja toidupood ligidal. Kui palk on hea, võin kolida. Ka perifeeriasse. Olen nagunii koduse eluviisiga ja mingeid suurlinna meelelahutusi ei vaja.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 13 Mär 2025 16:41 Minul oleneb konkreetne otsus palgast ja sellest, kas elamispind kõigi mugavustega ning kas ühistranspordipeatus ja toidupood ligidal. Kui palk on hea, võin kolida. Ka perifeeriasse. Olen nagunii koduse eluviisiga ja mingeid suurlinna meelelahutusi ei vaja.
Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 17:42
Tolmukübe kirjutas: 13 Mär 2025 16:41 Minul oleneb konkreetne otsus palgast ja sellest, kas elamispind kõigi mugavustega ning kas ühistranspordipeatus ja toidupood ligidal. Kui palk on hea, võin kolida. Ka perifeeriasse. Olen nagunii koduse eluviisiga ja mingeid suurlinna meelelahutusi ei vaja.
Kas tänapäeval on veel ilma kõigi mugavusteta kortereid? Sündisin 1971, juba siis oli meie korter kõigi mugavustega.
Ta ilmselt mõtles erinevaid mugavusastmeid. Mõne jaoks on mugavus kasvõi see, et korteris on sees saun vôi et autole on parkimiskoht olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 16:06 Samuti ei läheks näiteks Narva või Moskvasse.
Ma ka Narva ei läheks. Kunagi laulsin sellist laulu. Narva linnas jõe ääres hoia ja keela, elasid kaks vana l_tsi Kaara ja Veera.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline