Kuidas lapsele selgitada tõtt?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 08:48
Sul on loogika probleemid, sest sa oled naine. Mees saab kontrollida ainult seda, et lapsi ei tuleks. See on pool rehkendusest.
Mees ei mõjuta mitte kuidagi laste tulemist
Mees saab kontrollida laste tulemist või mittetulemist 100 protsenti. Variante on mitmeid: ei seksi, seksib kummiga, steriliseerib ennast ära.
Ja kuidas ta saab omale lapse hankimist kontrollida? Paneb naise keldrisse luku taha ja vägistab iga päev? Või kuidas sa mõtlesid seda korraldada?
Külaline

Kõik ei ole nii mustvalge. Kui mees hakkab püsisuhtes, kui naine on pillide peal, üliagaralt omal algatusel kummi kasutama, siis naisel tekib küsimus - miks mees nii paaniliselt kardab temaga lapsi saada, kas mees ei näe nende suhtel mitte mingil juhul tulevikku. Jälle tüli majas.
Külaline

Kas see arutelu viib tõeni, kuidas lapsele seda selgitada? Alustame seletamist seksist, kummist, sterilisatsioonist, pillidest ja kaitsmata vahekorrast. Et kui neid ei kasuta, jääb naine rasedaks. See on küll vajalik tõde. Aga kas lasteaialapsele? Ja kuna tema vanemad seda ei kasutanud, olid tulemuseks Sina. Edasi selgitame tagajärgi ja vastutust lapse ees. Elatisrahasid. Ja siis inimeste vahelist suhtlust, armastust. Võib olla et kõike seda siiski teises järjekorras. Aga võib olla kindel, et kui lapsele rääkida kõigest nii palju, siis unustab ta üldse oma algse küsimuse. Ja ongi tore. Sellele ju head vastust nagunii polnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 09:26 Kas see arutelu viib tõeni, kuidas lapsele seda selgitada? Alustame seletamist seksist, kummist, sterilisatsioonist, pillidest ja kaitsmata vahekorrast. Et kui neid ei kasuta, jääb naine rasedaks. See on küll vajalik tõde. Aga kas lasteaialapsele? Ja kuna tema vanemad seda ei kasutanud, olid tulemuseks Sina. Edasi selgitame tagajärgi ja vastutust lapse ees. Elatisrahasid. Ja siis inimeste vahelist suhtlust, armastust. Võib olla et kõike seda siiski teises järjekorras. Aga võib olla kindel, et kui lapsele rääkida kõigest nii palju, siis unustab ta üldse oma algse küsimuse. Ja ongi tore. Sellele ju head vastust nagunii polnud.
Seletamist oleks pidanud alustama emast ja aastaid tagasi. Aga veel pole hilja tallegi üht-teist selgitada :lol:
Muidu on tal varsti uus küsimus: kuidas selgitada oma lastele, et nende isad pole fotol ühte nägu? :lol:
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 07:51 Äkki oleks hea teha endal üks psühholoogi vastuvõtt või küsida mõnest sellisest vaimse tervise lehelt, kust saab nõu vaimsete probleemidega. Ega ei tea ju milline vastus oleks selles vanuses lapsele hea, nii et ei rikuks tal endal midagi ära ja nii et ei paneks sinna enda tarbetut emotsiooni ja mõjutust.
Minu isa läks ära, nii et ma isa üldse ei mäleta. Mul oli küll väiksena mitmeid küsimusi. Aga ma ei julgenud neid küsida. Sest peale mõnd küsimust vastas ema et sa oled veel väike ja ei saa neist asjadest aru. See pole ka hea vastus lapsele, mu arust. Mingit vastust ma ju ei saanud. Aga et emale meele järgi olla, ma parem ei küsinud rohkem. Seega ma ei tea, kui pole laps ise küsimust esitanud, kas tal seda pole või ta pigem ei küsi. Sul laps pole seda esimest küsimust veel esitanud. Nii et oleks oluline vastata eakohaselt. Aga milline on õige vastus, mis ei ajaks sind vastates rohkem puntrasse, ma ei tea. Seda enam et nad, lapsed võivad arutada seda omavahel ka. Ja tekib selliseid küsimusi, teiste laste küsimusi, mille peale laps ise ei tulekski.
Egas neid küsimusi, mida laps võib kuulda kusagilt kodust väljastpoolt ja sulle siis esitab, ei saa mitte keegi ette näha, ka psühholoog mitte. Psühholoogiga võite kahekesi ju teoreetilist juttu ajada, aga ma arvan, et ilmselt tal midagi siin juba toodud soovitustele juurde lisada ei ole. Konkreetselt pead ikka ise olema seal lapsele vastamas, selles konkreetses situatsioonis, ning sinul tuleb ise nuputada, mida, kui palju ja kuidas sa räägid.

Põhiline ongi, et vasta lapsele nii palju kui küsitakse, ära koorma teda infoga üle. Arvesta, et lapse elukogemus ja maailmapilt ei ole samasugused nagu täiskasvanul. Soovitan hoiduda isast halba rääkimast, just väikeste laste puhul.

Ja veel hoiatan (omast kogemusest), et see küsimus, mis on sinule endale tohutu keeruline ja tähtis, võidakse sulle esitada kõige ootamatumas kohas. Näiteks õhtuse tipptunni ajal poesabas. Kuidas nüüd käituda? Ei tahaks ju lapsele valetada, kuid samas ei ole poesaba ilmselgelt see koht, kus niisuguseid teemasid lahkama hakata. Minu soovitus on, et kui laps küsib väga ebasobivas kohas, siis ära tee kumbagi. Ehk et, ütle lapsele rahulikult, et emme praegu ei saa sinuga seda küsimust siin arutada, sest näe, kassajärjekord jõuab kohe meieni ja meil on kiire. Aga läheme koju ja räägime seal. Ühtlasi õpetad sa sellega lapsele, et igal asjal on oma aeg ja koht.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 08:26
Sul on loogika probleemid, sest sa oled naine. Mees saab kontrollida ainult seda, et lapsi ei tuleks. See on pool rehkendusest.
Mees ei mõjuta mitte kuidagi laste tulemist
Kus nüüd tuli loogik välja, ise saad sest lausest aru? Kui naine sust rasedaks ei jää, siis lapsi ei tule, "pool rehkendust" :twisted: Kui sa eemaldad probleemi põhjustaja (kondoomi sees), siis on automaatselt välistatud ka probleem ise (ehk rasestumine) ja sealt kõik edasi juhtuv, mis kõik jah, on juba naise otsustada, sest mees oli loll ja lasi oma otsustamise korra mööda. Aga kuna tüll kondoomi kardab, siis tulebki eluaeg erinevatele naistele tehtud laste eest maksta. Lihtne asjake õigel ajal võiks päästa mitmest murest 18aastaks, aga ei... :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 09:13 Kõik ei ole nii mustvalge. Kui mees hakkab püsisuhtes, kui naine on pillide peal, üliagaralt omal algatusel kummi kasutama, siis naisel tekib küsimus - miks mees nii paaniliselt kardab temaga lapsi saada, kas mees ei näe nende suhtel mitte mingil juhul tulevikku. Jälle tüli majas.
Aga kui nii ongi, mis sellest tülist siis? Polegi mõtet ju teineteise aega raisata, kui eesmärgid on erinevad. Milleks valetada?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 11 Mär 2025 07:42
Külaline kirjutas: 10 Mär 2025 23:47
Külaline kirjutas: 10 Mär 2025 23:23
Mingit täielikku kontrolli sa võtta ei saa. Mitte kuidagi.
Su kõige armsam inimene ütleb sulle, et mingit ohtu pole, sa ütled, et sa ei usalda teda. Mingi kontrolli sa saad, aga sellel on hind.
Millal lapsed tulevad ei kontrolli nagunii ükski mees. Milleks siis see jama? Tulevad, siis tulevad. Maksad kinni mis vaja on ja kannatad ära. Kontrollida saab muid asju.
Mees saab väga hästi kontrollida, kas lapsed tulevad, või mitte. Sterilisatsioon. Pole mingit kummiga sehkendamist. Meestel saab seda vist ka tagasi pöörata, kui hakkab lapsi tahtma.
Jah, teooria ilus, aga reaalelus jääb see tühjaks targutamiseks.

Ja miks? Sest siin ei võeta arvesse seda väiksest asja, et soov, et oleks järglane/järglased ja teisalt, et oleks valmisolek lapsega tegeleda - need ei pruugi meeste puhul kokku langeda.

Paljud mehed (teadlikult või alateadlikult) justnimelt tahavad omada järglasi ja settõttu, ükskõik, kui palju foorumites soovitataks: "Aga jälgi siis piinliku hoolega, et sa naist ei rasestaks" - nad ei hakka selle järgi käituma. Ammugi ei haka nad ennast steriliseerima, sest viljatu olemine on vimane, mida nad tegelikult tahaks.

Teisalt, paljud mehed kardavad väikesi lapsi, eriti nende nuttu, aga ka muid käitumise iseärasusi: kisa, lärmi, jonni, ringi tormamist jne. Paljud mehed saavad sellest mõistsue ja tahtejõuga niipalju jagu, et jäävad siiski paigale ja kes paremini, kes halvemini, harjuvad lapsega olema. Aga mõnel lööb hirm üle pea ja nagu teemaalgatajal juhtub, lausa põgenes. Nüüd piilub last sotsmeedias justkui nurga tagant (tal on huvi ja ega need laigid ei pruugi olla ebasiirad) , aga ei saa enanst nii palju kokku võetud, et "treeniks" ennast lapsega koos olema ja koos midagi tegema. Kahjuks, kui lapega koos ei ole/on väga vähe, siis harjumus ja oskused lapsega koos olla ei saagi tekkida - suletud ring.

Kõige parem oleks muidugi, kui mees võtaks ennast niipalju kokku, et hakkaks "treenima" lapsega koos olemist. Samas, see sõltub mehest javõib juhtuda, et teemaalgataja peab siiski seletama hakkama, miks suhted puuduvad.

Väiksele lapsele võib öelda lihtsamalt kuidagi nii: meie issiga otsustasime nii, et sinuga olen mina ja tema elab mujal ja teeb muid asju.

Suuremale lapsele võib juba öelda, et paraku kõik täiskasvanud ei oska olla koos lastega ega oma ka piisavalt tugevat tahet, et lastega koos olemist harjutada ja õppida. Ühesõnaga, et suhtluse puudumises pole süüdi laps ise - vaid teise poole (isa) isiklikud iseärasused.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 14:13
Külaline kirjutas: 10 Mär 2025 23:47
Mingit täielikku kontrolli sa võtta ei saa. Mitte kuidagi.
Su kõige armsam inimene ütleb sulle, et mingit ohtu pole, sa ütled, et sa ei usalda teda. Mingi kontrolli sa saad, aga sellel on hind.
Millal lapsed tulevad ei kontrolli nagunii ükski mees. Milleks siis see jama? Tulevad, siis tulevad. Maksad kinni mis vaja on ja kannatad ära. Kontrollida saab muid asju.
Mees saab väga hästi kontrollida, kas lapsed tulevad, või mitte. Sterilisatsioon. Pole mingit kummiga sehkendamist. Meestel saab seda vist ka tagasi pöörata, kui hakkab lapsi tahtma.
Jah, teooria ilus, aga reaalelus jääb see tühjaks targutamiseks.

Ja miks? Sest siin ei võeta arvesse seda väiksest asja, et soov, et oleks järglane/järglased ja teisalt, et oleks valmisolek lapsega tegeleda - need ei pruugi meeste puhul kokku langeda.

Paljud mehed (teadlikult või alateadlikult) justnimelt tahavad omada järglasi ja settõttu, ükskõik, kui palju foorumites soovitataks: "Aga jälgi siis piinliku hoolega, et sa naist ei rasestaks" - nad ei hakka selle järgi käituma. Ammugi ei haka nad ennast steriliseerima, sest viljatu olemine on vimane, mida nad tegelikult tahaks.

Teisalt, paljud mehed kardavad väikesi lapsi, eriti nende nuttu, aga ka muid käitumise iseärasusi: kisa, lärmi, jonni, ringi tormamist jne. Paljud mehed saavad sellest mõistsue ja tahtejõuga niipalju jagu, et jäävad siiski paigale ja kes paremini, kes halvemini, harjuvad lapsega olema. Aga mõnel lööb hirm üle pea ja nagu teemaalgatajal juhtub, lausa põgenes. Nüüd piilub last sotsmeedias justkui nurga tagant (tal on huvi ja ega need laigid ei pruugi olla ebasiirad) , aga ei saa enanst nii palju kokku võetud, et "treeniks" ennast lapsega koos olema ja koos midagi tegema. Kahjuks, kui lapega koos ei ole/on väga vähe, siis harjumus ja oskused lapsega koos olla ei saagi tekkida - suletud ring.

Kõige parem oleks muidugi, kui mees võtaks ennast niipalju kokku, et hakkaks "treenima" lapsega koos olemist. Samas, see sõltub mehest javõib juhtuda, et teemaalgataja peab siiski seletama hakkama, miks suhted puuduvad.

Väiksele lapsele võib öelda lihtsamalt kuidagi nii: meie issiga otsustasime nii, et sinuga olen mina ja tema elab mujal ja teeb muid asju.

Suuremale lapsele võib juba öelda, et paraku kõik täiskasvanud ei oska olla koos lastega ega oma ka piisavalt tugevat tahet, et lastega koos olemist harjutada ja õppida. Ühesõnaga, et suhtluse puudumises pole süüdi laps ise - vaid teise poole (isa) isiklikud iseärasused.
Põhjus võib olla ka see, et lapse ema osutus ebasobivaks kaaslaseks. Kui kooselu enne last ei olnud piisav, siis ei pruugi ju selguda, et omavahel üldse ei sobita koos elama. Näiteks on naine täiesti frigiidne. See on väga tihti mehe lahkumise põhjuseks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mehed ei steriliseeri ennast, sest nad kardavad, et mõjub potentsile. Ja vbl kardavad nad operatsiooni ka. Naised on ikka vapramad, käivad spiraale panemas, võtavad pille.. Nagu mu tuttav naisterahvas kunagi ütles, miks peavad naised rasestumisvastaseid vahendeid tarvitama, aga mitte mehed? Rasedaks jäämiseks on ju mõlemat vaja.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 11 Mär 2025 14:50 Mehed ei steriliseeri ennast, sest nad kardavad, et mõjub potentsile. Ja vbl kardavad nad operatsiooni ka. Naised on ikka vapramad, käivad spiraale panemas, võtavad pille.. Nagu mu tuttav naisterahvas kunagi ütles, miks peavad naised rasestumisvastaseid vahendeid tarvitama, aga mitte mehed? Rasedaks jäämiseks on ju mõlemat vaja.
Kellel janu, sellel jalad. Mehed ju rasedaks ei jää, see neid ei mõjuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 14:33

Põhjus võib olla ka see, et lapse ema osutus ebasobivaks kaaslaseks. Kui kooselu enne last ei olnud piisav, siis ei pruugi ju selguda, et omavahel üldse ei sobita koos elama. Näiteks on naine täiesti frigiidne. See on väga tihti mehe lahkumise põhjuseks.
Kui põhjus oleks sobimatus mehe naise vahel, siis lapsega saaks ju edasi suhelda. Paljud lahkuläinud suhtlevad lastega edasi.

Pregu on aga küsimus, miks vaatab mees lapse pilte sotsmeedias ja paneb neile laike, aga lapsega koos aega veeta (olla kasvõi nn. pühapäevaissi, kes vabal päeval võtab lapse ja läheb temaga mänguväljakule, loomaaeda - kuhuiganes) ei taha, kuigi lapse ema seda ei takista. Ja et kui nii edasi läheb, tuleb teemaalgatajal varsti hakata vastama lapse küsimustele, miks minu issi minuga ei suhtle.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 15:03
Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 14:33

Kui põhjus oleks sobimatus mehe naise vahel, siis lapsega saaks ju edasi suhelda. Paljud lahkuläinud suhtlevad lastega edasi.

Pregu on aga küsimus, miks vaatab mees lapse pilte sotsmeedias ja paneb neile laike, aga lapsega koos aega veeta (olla kasvõi nn. pühapäevaissi, kes vabal päeval võtab lapse ja läheb temaga mänguväljakule, loomaaeda - kuhuiganes) ei taha, kuigi lapse ema seda ei takista. Ja et kui nii edasi läheb, tuleb teemaalgatajal varsti hakata vastama lapse küsimustele, miks minu issi minuga ei suhtle.
1,5 aastat vana, sihuke ei räägi veel.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 14:54 Kellel janu, sellel jalad. Mehed ju rasedaks ei jää, see neid ei mõjuta.
Lollid mehed mõtlevad nii. No ja millest siis hädaldamine, kui lihasele ighuviljale tuleb raha maksta? Mõjutab ju, kuigi mehed ei saa vist ise arugi, KUI väike osa see lapsekasvatamisest on, muidu maksaks rõõmuga, et muud tegema ei sunnitaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 16:33
Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 14:54 Kellel janu, sellel jalad. Mehed ju rasedaks ei jää, see neid ei mõjuta.
Lollid mehed mõtlevad nii. No ja millest siis hädaldamine, kui lihasele ighuviljale tuleb raha maksta? Mõjutab ju, kuigi mehed ei saa vist ise arugi, KUI väike osa see lapsekasvatamisest on, muidu maksaks rõõmuga, et muud tegema ei sunnitaks.
Lollid naised mõtlevad "miks mina üksi pean tegelema ää-ää". Vot selle pärast, et sul on rohkem kaotada.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 16:45
Lollid naised mõtlevad "miks mina üksi pean tegelema ää-ää". Vot selle pärast, et sul on rohkem kaotada.
Antud juhul ju ülalpidamsies pole küsimus.

Küsimus on selles, et kui nii edasi läheb, võib issi ühel päeval avastada, et tema lapsest on saanud noor inimene, keda ta ei tunnegi ja kes ei tunne teda. Lasta oma lapsel võõraks jääda on suurimaid lollusi üldse, mis inimene elus teha saab.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 17:13
Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 16:45
Antud juhul ju ülalpidamsies pole küsimus.

Küsimus on selles, et kui nii edasi läheb, võib issi ühel päeval avastada, et tema lapsest on saanud noor inimene, keda ta ei tunnegi ja kes ei tunne teda. Lasta oma lapsel võõraks jääda on suurimaid lollusi üldse, mis inimene elus teha saab.
Pohhui. Enamik inimesi on võõrad.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 16:45Kellel janu, sellel jalad. Mehed ju rasedaks ei jää, see neid ei mõjuta.
Vägagi mõjutab, kui naine raha hakkab küsima. Siis on nad jube vihased, et ma ei taht ju. Pand kumm peale siis, kui ei taht.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 17:23Pohhui. Enamik inimesi on võõrad.
Suurepärane näide. Nii nad mõtlevadki. Kui ikka ei taha see jorss lapsega tegeleda, kasvõi korra kuus, siis polegi sellist üldse vaja lapse ellu.
Aga sellised täkud ilmuvad hiljem välja ja hakkavad nõudma, et tema laps ja tal on õigused. Vot,need on kõige hullemad. Või on vanamees ennast põhja joond ja hooldekodus, siis tulevadmillegipärast kõigile need mittetahetud lapsed meelde. Vanamees härdalt palub oma last voodi juurde ja KOV nõuab hooldekodu rahasid sisse. On nii, eks!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 18:53
Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 16:45Kellel janu, sellel jalad. Mehed ju rasedaks ei jää, see neid ei mõjuta.
Vägagi mõjutab, kui naine raha hakkab küsima. Siis on nad jube vihased, et ma ei taht ju. Pand kumm peale siis, kui ei taht.
Esiteks, päris suvalt ei saa küsida. Teiseks, kui saab, siis saab ka tal elu huvitavaks teha.
Kolmandaks, pole nii suur raha. Jänes kaarte ei mängi. Pohhui, maksad ära, igasugu makse pannakse peale.
Elu läheb edasi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline