Minu arust need ei tõmba kohe ümber emakakaela, vaid alles mõne aja pärast.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 22:47Normaalne günekoloog lõikab spiraali niidid väikeseks, et klient saaks tampooni kasutada.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 21:17No selliseid asju ikka tean. Sa ju lugesid enne spiraali panemist ka kasutusjuhendi läbi? Seal on see ka täiesti selgelt kirjas.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 21:06 Sa tead muidu kõike ja kõigest? Ja see jutt pole mingi kindel reegel, mitte kõik naistarstid ei aja siin sama rida https://www.kliinik.ee/naistehaigused/i ... tion=10584
Võimalus on ju imeväike, ega need spiraali niidid sul tupest välja ei ripu. Pead ikka tupes urgitsema, et spiraali niite kätte saada.
Võimalus ei ole sugugi väike. Mina olen ühe spiraali omal tampooniga välja tõmmanud.
Ja, mida puutub siia see, et spiraali niidid tupest välja ei ripu? Niidid on ju tupes ja tampoon on ka tupes.
Aga pole ime, paljudel siinsetest ripuvad ka tampooniniidid mööda jalgu alla, pole siis ime, et spiraaliniidid ka.
Tampoonid või side?
-
Külaline
-
Külaline
Vahet ei ole - oled sa see või teine inimene. See jutt, et ega need spiraali niidid sul tupest välja ei ripu, et spiraali saaks tampooniga välja tõmmata, on igal juhul kummaline.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 22:03Mul ei ole olnud spiraali. SIIN KÄIB ROHKEM KUI ÜKS INIMENE. No tõesti, püüdke kuidagi see meelde jätta!Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 21:17No selliseid asju ikka tean. Sa ju lugesid enne spiraali panemist ka kasutusjuhendi läbi? Seal on see ka täiesti selgelt kirjas.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 21:06 Sa tead muidu kõike ja kõigest? Ja see jutt pole mingi kindel reegel, mitte kõik naistarstid ei aja siin sama rida https://www.kliinik.ee/naistehaigused/i ... tion=10584
Võimalus on ju imeväike, ega need spiraali niidid sul tupest välja ei ripu. Pead ikka tupes urgitsema, et spiraali niite kätte saada.
Võimalus ei ole sugugi väike. Mina olen ühe spiraali omal tampooniga välja tõmmanud.
Ja, mida puutub siia see, et spiraali niidid tupest välja ei ripu? Niidid on ju tupes ja tampoon on ka tupes.
-
Külaline
Paar nädalat on see mõni aeg. Seni ei kasuta tampooni, edasi lase käia.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 22:56Minu arust need ei tõmba kohe ümber emakakaela, vaid alles mõne aja pärast.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 22:47Normaalne günekoloog lõikab spiraali niidid väikeseks, et klient saaks tampooni kasutada.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 21:17
No selliseid asju ikka tean. Sa ju lugesid enne spiraali panemist ka kasutusjuhendi läbi? Seal on see ka täiesti selgelt kirjas.
Aga pole ime, paljudel siinsetest ripuvad ka tampooniniidid mööda jalgu alla, pole siis ime, et spiraaliniidid ka.
-
Külaline
Sama siin. Hügieenilisem. Ei kujuta ettegi, et peaks pool päeva ühe ja sama sideme või tampooniga olema. Vahetan iga kord, kui WC-s käin. Aga mul on päevad ka terve elu vaid 3 päeva, neljas päev ainult määrib ja siis ei kasuta midagi, ehk siis tavapärane igapäevane pesukaitse.Tolmukübe kirjutas: ↑05 Mär 2025 15:27 Mina eelistasin ka sidet. Võib õhukesi kasutada, neid saab mitu korda päevas vahetada, siis on hügieenilisem. Mulle ei meeldi sinna sisse midagi toppida, sidemega on mugavam, püksi, ja asi vaska.. Side vist on ka tervislikum, veri voolab välja, mitte ei kogune ega vetti kuskil.
-
Külaline
Verine lapp püksis on tõesti nii nunnu. Eriti sellega saunas, spaas, sportides, päevitamas ja ujumas. Pükstega magada ju ka nii mõnna. Aga noh, mõni magab ka rinnahoidjaga, eks.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 05:14Sama siin. Hügieenilisem. Ei kujuta ettegi, et peaks pool päeva ühe ja sama sideme või tampooniga olema. Vahetan iga kord, kui WC-s käin. Aga mul on päevad ka terve elu vaid 3 päeva, neljas päev ainult määrib ja siis ei kasuta midagi, ehk siis tavapärane igapäevane pesukaitse.Tolmukübe kirjutas: ↑05 Mär 2025 15:27 Mina eelistasin ka sidet. Võib õhukesi kasutada, neid saab mitu korda päevas vahetada, siis on hügieenilisem. Mulle ei meeldi sinna sisse midagi toppida, sidemega on mugavam, püksi, ja asi vaska.. Side vist on ka tervislikum, veri voolab välja, mitte ei kogune ega vetti kuskil.
-
Külaline
Verine tomp tupes erineb kuidagi verisest lapist püksis? Kui ei näe, siis pole olemasKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 08:43Verine lapp püksis on tõesti nii nunnu. Eriti sellega saunas, spaas, sportides, päevitamas ja ujumas. Pükstega magada ju ka nii mõnna. Aga noh, mõni magab ka rinnahoidjaga, eks.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 05:14Sama siin. Hügieenilisem. Ei kujuta ettegi, et peaks pool päeva ühe ja sama sideme või tampooniga olema. Vahetan iga kord, kui WC-s käin. Aga mul on päevad ka terve elu vaid 3 päeva, neljas päev ainult määrib ja siis ei kasuta midagi, ehk siis tavapärane igapäevane pesukaitse.Tolmukübe kirjutas: ↑05 Mär 2025 15:27 Mina eelistasin ka sidet. Võib õhukesi kasutada, neid saab mitu korda päevas vahetada, siis on hügieenilisem. Mulle ei meeldi sinna sisse midagi toppida, sidemega on mugavam, püksi, ja asi vaska.. Side vist on ka tervislikum, veri voolab välja, mitte ei kogune ega vetti kuskil.
Mis riietes keegi magab, pole küll absoluutselt sinu asi.
-
Külaline
Muidugi erineb. Tampooniga naine on puhas ja kuiv, lapiga verine ja ligane. Väkk.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 10:34Verine tomp tupes erineb kuidagi verisest lapist püksis? Kui ei näe, siis pole olemasKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 08:43Verine lapp püksis on tõesti nii nunnu. Eriti sellega saunas, spaas, sportides, päevitamas ja ujumas. Pükstega magada ju ka nii mõnna. Aga noh, mõni magab ka rinnahoidjaga, eks.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 05:14
Sama siin. Hügieenilisem. Ei kujuta ettegi, et peaks pool päeva ühe ja sama sideme või tampooniga olema. Vahetan iga kord, kui WC-s käin. Aga mul on päevad ka terve elu vaid 3 päeva, neljas päev ainult määrib ja siis ei kasuta midagi, ehk siis tavapärane igapäevane pesukaitse.?
Limaskest küll kuiv pole. Ja kui lappi mitu korda päevas vahetada, siis näeb viimane ka täitsa viisakas välja.
-
Külaline
Ja kõrvaltvaataja jaoks näevad täpselt ühesugused välja. Kumb variant sellele naisele endale meeldib, selle ka valib ja sind ei koti see kuidagi.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 10:40Muidugi erineb. Tampooniga naine on puhas ja kuiv, lapiga verine ja ligane. Väkk.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 10:34Verine tomp tupes erineb kuidagi verisest lapist püksis? Kui ei näe, siis pole olemasKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 08:43
Verine lapp püksis on tõesti nii nunnu. Eriti sellega saunas, spaas, sportides, päevitamas ja ujumas. Pükstega magada ju ka nii mõnna. Aga noh, mõni magab ka rinnahoidjaga, eks.?
-
Külaline
Ära siis oma sidemetega teiste ees tolgenda, eks.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 12:36Ja kõrvaltvaataja jaoks näevad täpselt ühesugused välja. Kumb variant sellele naisele endale meeldib, selle ka valib ja sind ei koti see kuidagi.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 10:40Muidugi erineb. Tampooniga naine on puhas ja kuiv, lapiga verine ja ligane. Väkk.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 10:34 Verine tomp tupes erineb kuidagi verisest lapist püksis? Kui ei näe, siis pole olemas?
-
Külaline
Ära siis vahi teiste jalge vahele, eks. Omalt poolt luban, et su silmade kõrgusele oma jalgevahet nähtavate "kohutavate" tiivakestega ma ei topi.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 14:13Ära siis oma sidemetega teiste ees tolgenda, eks.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 12:36Ja kõrvaltvaataja jaoks näevad täpselt ühesugused välja. Kumb variant sellele naisele endale meeldib, selle ka valib ja sind ei koti see kuidagi.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 10:40
Muidugi erineb. Tampooniga naine on puhas ja kuiv, lapiga verine ja ligane. Väkk.
-
Külaline
Täpselt silmade kõrgusel, kui ma istun, eks.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 14:15Ära siis vahi teiste jalge vahele, eks. Omalt poolt luban, et su silmade kõrgusele oma jalgevahet nähtavate "kohutavate" tiivakestega ma ei topi.
-
Külaline
Mitte kumbki. Mõlemad on rõvedad, lihtsalt erineval moel.
Kasutan juba aastaid menstruaalanumat ja võin 100% kindlusega lubada, et ei lähe mitte kunagi tagasi. Elu parim leid, tegelt ka. Päevi justkui polekski enam
Kasutan juba aastaid menstruaalanumat ja võin 100% kindlusega lubada, et ei lähe mitte kunagi tagasi. Elu parim leid, tegelt ka. Päevi justkui polekski enam
-
Külaline
Sellise asja jaoks on Mirena. Päevi pole enam, mitte et justkui pole.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 16:50 Mitte kumbki. Mõlemad on rõvedad, lihtsalt erineval moel.
Kasutan juba aastaid menstruaalanumat ja võin 100% kindlusega lubada, et ei lähe mitte kunagi tagasi. Elu parim leid, tegelt ka. Päevi justkui polekski enam![]()
-
Külaline
Mitte elu sees ei kasutaks lisahormoone kui just pole mingil tervislikul põhjusel näidustatud.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 17:45Sellise asja jaoks on Mirena. Päevi pole enam, mitte et justkui pole.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 16:50 Mitte kumbki. Mõlemad on rõvedad, lihtsalt erineval moel.
Kasutan juba aastaid menstruaalanumat ja võin 100% kindlusega lubada, et ei lähe mitte kunagi tagasi. Elu parim leid, tegelt ka. Päevi justkui polekski enam![]()
Ma loen ja imestan, mida inimesed on nõus omale sisse toppima. Ebareaalne
-
Külaline
Mul küll olid. Kõik see 5 aastata. Iga kuu nagu kellavärk käis. 7 päeva asemel 5. Tõsi, verevaesemad aga ikkagi olid.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 17:45Sellise asja jaoks on Mirena. Päevi pole enam, mitte et justkui pole.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 16:50 Mitte kumbki. Mõlemad on rõvedad, lihtsalt erineval moel.
-
Külaline
Ma ütleks sama selle kummitopsi kohta, mida sa täiesti otsesõnu endale sisse topidKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 18:03Mitte elu sees ei kasutaks lisahormoone kui just pole mingil tervislikul põhjusel näidustatud.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 17:45Sellise asja jaoks on Mirena. Päevi pole enam, mitte et justkui pole.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 16:50 Mitte kumbki. Mõlemad on rõvedad, lihtsalt erineval moel.
Ma loen ja imestan, mida inimesed on nõus omale sisse toppima. Ebareaalne![]()
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 19:48Ma ütleks sama selle kummitopsi kohta, mida sa täiesti otsesõnu endale sisse topidKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 18:03Mitte elu sees ei kasutaks lisahormoone kui just pole mingil tervislikul põhjusel näidustatud.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 17:45
Sellise asja jaoks on Mirena. Päevi pole enam, mitte et justkui pole.
![]()
Okei, tõsi. Sai liiga ründavalt väljendatud tõesti. Igaühele oma. Minule hormoonid ei meeldi, mis ei tähenda et teised ei võiks kasutada.
Aga selle topsiga on imelik lugu. Kõike muud reklaamitakse söögi alla ja söögi peale. Ja topsist polnud ma veel paar aastat tagasi midagi kuulnudki. Juhuslikult sattusin peale ja ostsin ja nagu ära proovisin, olin müüdud.
Minu jaoks on ta ikka nii pika puuga parem kui ükski teine vahend.
Ma ei saa aru, miks teda rohkem ei promota.
-
Külaline
Huvitav, mul oli juba rohkem kui 10+ aastat tagasi see. Ja reklaamitakse seda ikka päris palju. Tõsi, teles pole näinud, aga interneti reklaamides küll.Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 20:20Külaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 19:48Ma ütleks sama selle kummitopsi kohta, mida sa täiesti otsesõnu endale sisse topidKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 18:03
Mitte elu sees ei kasutaks lisahormoone kui just pole mingil tervislikul põhjusel näidustatud.
![]()
Okei, tõsi. Sai liiga ründavalt väljendatud tõesti. Igaühele oma. Minule hormoonid ei meeldi, mis ei tähenda et teised ei võiks kasutada.
Aga selle topsiga on imelik lugu. Kõike muud reklaamitakse söögi alla ja söögi peale. Ja topsist polnud ma veel paar aastat tagasi midagi kuulnudki. Juhuslikult sattusin peale ja ostsin ja nagu ära proovisin, olin müüdud.
Minu jaoks on ta ikka nii pika puuga parem kui ükski teine vahend.
Ma ei saa aru, miks teda rohkem ei promota.
Aga, mis ma veel tahan öelda, et mulle tundub tohutult kummaline, et minul oli alati nii tampooni kui ka mooncupiga vaja ka suurt öösidet paralleelselt kasutada. Mul sai ka kõige suurem tampooni väga ruttu täis. Ja lekkimine võis igal ajal tabada. Mooncupiga samamoodi.
Ja lekkis natukene ka siis, kui tampoon/mooncup ei olnudki veel täitsa täis. Ma ei tea, kas tuli lihtsalt sellise sahmakaga, et pani kuskilt mööda ja ei jõudnud ära imenduda või milles asi oli. Mõlemad olid igal juhul täiesti korralikult paigaldatud.
Lausa imestan, et teised saavad nii, et kasutavad ainult üht vahendit. Mul võis olla niimoodi vist päevade 7-8ndal päeval. Aga mitte esimesed 6 päeva. Siis pidi alati topeltkaitse olema.
Naljakas on ka see, kuidas naised alati sellistes teemades kaklevad, üksteise valikuid mõnitavad ja ära panevad. Nagu seal oleks mingit vahet, mida keegi teine kasutab. Ilmselt ajavad inimesi mingid kummalised müüdid närvi - a la, et mis mõttes paned mingi tropi omale ette ja siis kõik see must veri ei saa kehast välja või et mooncupiga loksub veri seal sees ja ei saa välja tulla - voolab kehasse tagasi jne. Noh, sedalaadi arvamused on tõesti väga rumalad. Ja on mõistetamatu, et kaasaegne naine nii vähe oma keha anatoomiast ja intiimpiirkonna tervisest teab.
-
Külaline
Ah, kaklevad need, kes kõigis teemades kaklevad ja tüli norivad. Ega stabiilse närvikavaga inimesed ei kakle isegi sellistes teemadesKülaline kirjutas: ↑10 Mär 2025 22:22 Naljakas on ka see, kuidas naised alati sellistes teemades kaklevad, üksteise valikuid mõnitavad ja ära panevad. Nagu seal oleks mingit vahet, mida keegi teine kasutab. Ilmselt ajavad inimesi mingid kummalised müüdid närvi - a la, et mis mõttes paned mingi tropi omale ette ja siis kõik see must veri ei saa kehast välja või et mooncupiga loksub veri seal sees ja ei saa välja tulla - voolab kehasse tagasi jne. Noh, sedalaadi arvamused on tõesti väga rumalad. Ja on mõistetamatu, et kaasaegne naine nii vähe oma keha anatoomiast ja intiimpiirkonna tervisest teab.
Aga ega sinugi postitus eriti arvamustevaba ei ole. Mis seal nii veidrat on, kui inimesele ei meeldi mõte, et tema sees veri koguneb? Minu jaoks täiesti arusaadav. See on samuti arusaadav, et side võib jällegi kergemini lekkida. Aga miks peaks neil teemadel teiste soove ja eelistusi halvustama või üleolekuga suhtuma (ka sinu "sedalaadi arvamused on tõesti väga rumalad" on üleolev hinnang - aga tegelikult sa ei tea täpselt teise mõtteviisi seal taga, ta ei pea ometi seda sulle detailideni selgitama - sina paned aga kohe diagnoosi, et ta mõtleb niimoodi rumalusest).
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist