Aknapesurobot
-
Külaline
Aknapesurobot
Jagage kogemusi aknapeurobotitega. Kas tasub see osta ja mida ostes arvestama peaks? Kas sellega saab peegleid ka pesta?
-
Külaline
Mingis foorumis oli selline teema, äkki isegi siin? Kokkuvõtvalt mõned üksikud kiitsid, aga oli ka laitvaid kommentaare. Kui aken väga must, siis ikka ei pese puhtaks. Nii ma mäletan.
-
Külaline
Mina mäletan jälle vastupidi - mitte keegi ei kiitnud. Ja neid teemasid on nii siin kui ka perekooli foorumis olnud kümneid. Mitte keegi, ei kiitnud seda aparaati.
-
Külaline
Tänan. Uurisin nüüd siit vanemaid teemasid ka. Enamus kommentaare jah negatiivseid. Keegi siiski majapidamist lihtsustavate kodumasinate teemas pidas odavat 60-eurost aknarobotit asendamatuks abiliseks. Ilmslet on moraal selles, et kui üldse osta, siis odav. Või proovida korra rendirobot ära ja siis otsustada, kas tasub seda raha kulutada.
-
Külaline
See, kes nimetas asendamatuks abiliseks, on ilmselt mõni inimene, kes tegeleb nende müügiga.
-
Külaline
Minul on juba paar aastat. Esimesel aastal olin entusiastlik, et nüüd saan tülika aknapesu kerge vaevaga tehtud. Tegelikkus oli see, et kui ootasin neid +10C ilmu, siis olid aknad juba nii mustad väljastpoolt, et robot enamus aega hädaldas, et Im stuck, Im slicking jms hädad, et lihtsam oli need käsitsi ära pesta. Sisemisi klaase ei saanud ka kogu majal ära pesta (ja mul on väike maja, pole palju aknaid) sest aku sai vahepeal tühjaks ja ma ei viitsinud seda paari või rohkemat tundi oodata et jälle täis laeks. Aknapesuvahend pole mul õnneks otsa saanud, mul pole nii palju kannatust olnud robotiga pesemiseks, kui otsa saaks siis ilmselt oleks ka peavalu kuskohast uut osta.
Üks koht kus tahaks proovida oleks vanematekodus teise korruse aken, mis on kaldavatav hinged üleval Käsitsi pesta seda on võimalik vaid redelilt, aga roboti vast suudaks ikkagi aknale kinnitada. Kahtlustan siiski, et isegi kui sügisel oleks pestud, siis kevadeks oleks aken liiga must ja tuleks jälle kaebusi stiilis Im stuck vms.
Üks koht kus tahaks proovida oleks vanematekodus teise korruse aken, mis on kaldavatav hinged üleval Käsitsi pesta seda on võimalik vaid redelilt, aga roboti vast suudaks ikkagi aknale kinnitada. Kahtlustan siiski, et isegi kui sügisel oleks pestud, siis kevadeks oleks aken liiga must ja tuleks jälle kaebusi stiilis Im stuck vms.
-
Külaline
Kuna mul surmasoovi pole, et viiendal korrusel kõõludes väljastpoolt aknaid pesta, siis eelmisel aastal proovisin ära rendiroboti. Ütleme nii, et kuidagi sai töö tehtud, aga tulemus ja roboti ostuhind ennast küll ära ei tasu! Parema tulemuse saab juba teleskoopvarrega aknapesijaga vms.
-
Külaline
Kui suur peegel peaks olema, et seda käsitsi kiiremini puhtaks ei saa?Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 12:29Kas sellega saab peegleid ka pesta?
Mul on 27 akent, aga kuna mõned on suuremad, teised väiksemad, ükski pole maast laeni, siis selle roboti ümbertõstmisega läheb rohkem aega, kui pesemisega. Ja ega ta suuremat mustust ikka ära ei lahenda. Nt köögiaknal seespool rasvapritsmed või väljaspool linnusitt. Ka suure puude õitsemistolmu pesen ma maha käsitsi palju kiiremini.
-
Külaline
Aknapesurobotiga on hea pesta korteriaknaid väljaspoolt. Ohutum. Ega ma täiuslikku puhtust ei ootagi. Ka seestpoolt on hea aknapesurobotiga üle lasta. Mingit erilist ümbertõstmise vaeva pole. Ise koristan samal ajal, kui see ka toimetab.
-
Külaline
Maast laeni lükanduksega seinakapp, mille üks uks on peegel. Lükkamise kohast tõmban sõrmejägi pidevalt ära, aga aegajalt tahaks ikka terve peegli ka pesta. ja selleks on juba redelit vaja, ilma ma kuidagi selle pegelukse ülemise osani ei ulata. Pika teleskoopvarega ehk, aga see ei ole ka väga mugav lahendus, seepärast mõtelsingi, et ehk robot teeks töö vaevata ära.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 22:46Kui suur peegel peaks olema, et seda käsitsi kiiremini puhtaks ei saa?Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2025 12:29Kas sellega saab peegleid ka pesta?
Mul on 27 akent, aga kuna mõned on suuremad, teised väiksemad, ükski pole maast laeni, siis selle roboti ümbertõstmisega läheb rohkem aega, kui pesemisega. Ja ega ta suuremat mustust ikka ära ei lahenda. Nt köögiaknal seespool rasvapritsmed või väljaspool linnusitt. Ka suure puude õitsemistolmu pesen ma maha käsitsi palju kiiremini.
Aga üldiselt sain juba piisavalt infot siit teemast ja loobun esialgu aknapesuroboti ostmise plaanist. Võibolla kunagi tulevikus, kui inimeste arvamused positiivsemaks muutuvad.
-
Külaline
Kui soovid pidevaks hoolduseks (näiteks iga 2 nädala tagant), siis on robot sobiv. Suurema mustusega ta aga hakkama ei saa, veab mööda akent laiali ja see on mustem kui enne. Ehk siis 2-4 korda aastas pesemiseks ta ei sobi. Mina soovitan Kärcheri aknapesukomplekti, kergendab oluliselt tööd ja ligipääsemist.
-
Külaline
Kusjuures just logisin sisse, et tulla kiitma Kärcheri aknapesu-imejat
soetasin endale mingi 40.- eest, esimest korda kasutasin täna, ainukese laadimisega sai puhtaks mõlemalt küljelt 13 kahe poolega akent+peegel, suuremaid ja väiksemaid, tühjaks masin ei saanud. Proovisin esialgu seda kaasaolevat pesuvahendit, aga leidsin, et aknapesuvedelik pritspudeliga on täiesti piisav- pritsid aknale ühtlaselt ja tõmbad puhtaks. See on nagu pm aknakumm, aga tõmbab vee masinasse, ei tilgu midagi. Jumala lahe asi, olen ostuga väga rahul
Kui aken on õudsalt must (mul eelmisest sügisest pesemata ja suht porine, siis korrata kaks korda. Kokku võttis vist tunni, pabereid läks ainult raamide puhastamiseks. Raskesti ligipääsetavate ja kõrgete akende probleemi see küll ei lahenda, saab puhastada ikka nii kaugele kui ulatad (mingi pikendusvars on juurde ostetav, aga mai tea, kas ja kui hästi see töötab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist