Millised naabrid teil on?

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Millised naabrid teil on?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kas vaiksed, või lärmakad? Minul olid vaiksed, mõned aastad tagasi osa surid ära ja asemele tulid lärmakad. Väga ebameeldiv. Ka on meil kaks koera haukuma hakanud. Need on õnneks väiksemat sorti, mitte mauh-mauh..
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 07 Mär 2025 14:49mõned aastad tagasi osa surid ära ja asemele tulid lärmakad.
Oled ikka kindel, et nad ise surid. Äkki asemele tulnud lärmakad inimesed tapsid nad hoopis ära?
Külaline

Mina elasin sünnist saadik väikeses 8-korteriga majas, kus kõik olid pikaajalised, mitmekümneaastase staažiga elanikud. Siis üks naaber suri ära ja asmele kolis selline fuuria, et edasine elu selles maja muutus võimatuks. Nüüd elan eramajas ja mõtlen õudusega kortermaja elu peale, kus sa iial ei tea, milline psühhopaat sulle naabriks võib sattuda. Isegi kui sisse kolides on kõik tore, pole mingit garantiid, et homme mõni naaber oma korterit ära ei müü ja asemel võib tulla kes iganes.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 15:13
Tolmukübe kirjutas: 07 Mär 2025 14:49mõned aastad tagasi osa surid ära ja asemele tulid lärmakad.
Oled ikka kindel, et nad ise surid. Äkki asemele tulnud lärmakad inimesed tapsid nad hoopis ära?
Miks ainult osa?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 07 Mär 2025 14:49 Postitus on kustutatud
Mina elan majas ja võin öelda, et suure koera mauh-mauh haukumist on tunduvalt kergem taluda kui väikeste koerte kõrge häälega kiljumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 15:23 Mina elasin sünnist saadik väikeses 8-korteriga majas, kus kõik olid pikaajalised, mitmekümneaastase staažiga elanikud. Siis üks naaber suri ära ja asmele kolis selline fuuria, et edasine elu selles maja muutus võimatuks. Nüüd elan eramajas ja mõtlen õudusega kortermaja elu peale, kus sa iial ei tea, milline psühhopaat sulle naabriks võib sattuda. Isegi kui sisse kolides on kõik tore, pole mingit garantiid, et homme mõni naaber oma korterit ära ei müü ja asemel võib tulla kes iganes.
8 korteriga maja ei ole mitte ühegi skaala järgi "väikene".
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 15:25
Mina elan majas ja võin öelda, et suure koera mauh-mauh haukumist on tunduvalt kergem taluda kui väikeste koerte kõrge häälega kiljumist.
Kõige parem on taluda vaikset koera, olgu suur või väike.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 15:23 Mina elasin sünnist saadik väikeses 8-korteriga majas, kus kõik olid pikaajalised, mitmekümneaastase staažiga elanikud. Siis üks naaber suri ära ja asmele kolis selline fuuria, et edasine elu selles maja muutus võimatuks. Nüüd elan eramajas ja mõtlen õudusega kortermaja elu peale, kus sa iial ei tea, milline psühhopaat sulle naabriks võib sattuda. Isegi kui sisse kolides on kõik tore, pole mingit garantiid, et homme mõni naaber oma korterit ära ei müü ja asemel võib tulla kes iganes.
Tead, isegi eramajade elanikud pole mõne fuuria eest kaitstud. Küll ei sobi kellelegi üle aia kasvavad õunapuuoksad, küll lehkab kellegi kompost või konteiner. Või leiab fuuria, et oma aias asjatav naabrimees piiluvat hoopis seda, kuidas fuuria ennast duši all peseb, kui too ise on pannud vannituppa maast laeni aknad ilma ainsagi kardina või ruloota. Ühesõnaga - hull suudab olla hull ka eramajade piirkonnas.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ma olen teinekord telekast näinud, eramute naabrid omavahel tülis, kuidas teine maja liiga aia ligidale ehitatud, või muu tegevus krundi piiri ligidal toimub. Samas vaatan Investigation Discovery't, seal ikka näitab ka eramuid ja USA-s on need majad nii ligistikku ehitatud, kas on seinast seina vbl meeter vahet, mingit privaatsust ei ole, naaber vahib sisuliselt aknast sisse.. Aga inimesed ei vingu, nagu näha, on ostnud elamise sellisesse eramusse ja elavad. Ise mõtlen, kui on lärmakas elanik ja nii ligidal, kõik see lärm kostab naabermajja ära.. Või on seal eramud ehitatud juba hea heliisolatsiooniga, akende ees rulood, privaatsust ikkagi on..
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 07 Mär 2025 17:05 Ma olen teinekord telekast näinud, eramute naabrid omavahel tülis, kuidas teine maja liiga aia ligidale ehitatud, või muu tegevus krundi piiri ligidal toimub. Samas vaatan Investigation Discovery't, seal ikka näitab ka eramuid ja USA-s on need majad nii ligistikku ehitatud, kas on seinast seina vbl meeter vahet, mingit privaatsust ei ole, naaber vahib sisuliselt aknast sisse.. Aga inimesed ei vingu, nagu näha, on ostnud elamise sellisesse eramusse ja elavad. Ise mõtlen, kui on lärmakas elanik ja nii ligidal, kõik see lärm kostab naabermajja ära.. Või on seal eramud ehitatud juba hea heliisolatsiooniga, akende ees rulood, privaatsust ikkagi on..
Kui sa seda kanalit vaatad(ma ka vaatan), siis sa tead, et seal lihtsalt tapetakse maha ja uputatakse sohu, mitte ei vinguta tühja 😃.
Külaline

Eramajas on asjad tihti hullemad, eriti soojas kliimas.

Elan välismaal, väikeses eramajas, soojas kliimas, kus ollakse palju õues, kõigil on kasvõi väikesed basseinid. Naabril on minu suhtes kohtulik lähenemiskeeld. Ma ei tee nalja. Teised naabrid on normaalsed või isegi väga toredad, aga see vanamees arvas, et kui naabrinaine on Ida-Euroopast, siis ta võib lubada endale mind terroriseerida, lasi suvalisel ajal uksekella, lõugas, jne.

Nüüd, mil ta on maksnud suure trahvi ja keeld on peal, ta lihtsalt vahib mind kaugelt vihaselt, aga lähemale tulla ega midagi teha ei julge. Niipalju siis eramaja eelistest.
Külaline

Elu on näidanud, et sita naabri pärast müüakse ka maja maha. Ei jõua võidelda hulluga, pigem säästad närve ja kolid ära. Vanadel eestlastel oli õigus, kui rajasid talud teineteisest võimalikult kaugele. Kahjuks tänapäeval pole see enam võimalik. Ja nii juhtubki, et lolli naabri pärast pead ise lihtsalt ära kolima.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 19:08 Elu on näidanud, et sita naabri pärast müüakse ka maja maha. Ei jõua võidelda hulluga, pigem säästad närve ja kolid ära. Vanadel eestlastel oli õigus, kui rajasid talud teineteisest võimalikult kaugele. Kahjuks tänapäeval pole see enam võimalik. Ja nii juhtubki, et lolli naabri pärast pead ise lihtsalt ära kolima.
Aga kas see peab nii olema? Miks peab mõni oma suguvõsa põliskodust loobuma ainuüksi terroriseeriva naabri pärast? Ja Eesti politsei suhtub naabriprobleemidesse samuti ikka väga rõhutatult pealiskaudselt ja ükskõikselt, visates vaid, et kuna tegu pole avaliku kohaga, siis võib teisi inimesi kiusata ja tülitada nii palju kui torust tuleb!

Ka perevägivalla osas kasutati veel mõni aeg tagasi sarnast argumenti, aga nüüd juba sekkutakse. Ainult naabrisuhted on jäänud seaduste ja õiguse osas elust ikka täiega maha. Politsei sekkub avalikus ruumis ja perekonnas, aga ei sekku naabrite osas. Naaber pole ei avalikus ruumis ega ka perekonnas - ta on justkui seal kusagil vahepeal. Võtame nüüd õige ühe hullu, kelle peas pole kõik päris korras ja kes otsib endale ohvrit. Ta ei saa vägivallatseda töö juures vms, ka koduseinte vahel võivad pereliikmed ta peale kaevata ja võimud tulevadki. Ent oma naabritega võib ta teha kõike, mida tahab - võimud ütlevad vaid, et see pole avalik koht ega perekond, järelikult lasku käia! Ja nii ta teebki, ehk siis maandab oma tumedaid tunge naabritel, kuna neil võib. Kui ohvritest naabrid pöörduvad politsei poole, siis too üksnes naerab ja hakkab neile rääkima midagi Andresest ja Pearust.

Tagumine aeg oleks muuta naabritevahelisi suhteid reguleerivaid seadusi konkreetsemaks. Vägivallatsejad ja hullud ei pea saama laamendada mitte kusagil - ei töö juures, koolis, kodus ega ka naabritega mitte. Sellest tuleks hakata lõpuks ometi lähtuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 19:53Tagumine aeg oleks muuta naabritevahelisi suhteid reguleerivaid seadusi konkreetsemaks. Vägivallatsejad ja hullud ei pea saama laamendada mitte kusagil - ei töö juures, koolis, kodus ega ka naabritega mitte. Sellest tuleks hakata lõpuks ometi lähtuma.
Väga nõus. Aga pole kuulda, et mingeid uusi seaduseid tehtaks sellise terrori kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 19:01Elan välismaal, väikeses eramajas, soojas kliimas, kus ollakse palju õues, kõigil on kasvõi väikesed basseinid. Naabril on minu suhtes kohtulik lähenemiskeeld. Ma ei tee nalja. Teised naabrid on normaalsed või isegi väga toredad, aga see vanamees arvas, et kui naabrinaine on Ida-Euroopast, siis ta võib lubada endale mind terroriseerida, lasi suvalisel ajal uksekella, lõugas, jne.
Mul oli sarnane lugu, aga ühel hommikul leiti see õel naabrivanamees oma basseinist uppununa. Lebas basseini põhjas kõhuli. Politsei käis kohal ja küsitles naabreid, aga keegi ei tea kuidas vanamees öösel basseini sattus :D
Külaline

Eramajade piirkond on palju lärmakam, kui üks koer alustab, siis paneb terve koertekari kaasa, niidetakse muru, tehakse puid, noored sõidavad lärmavate masinatega.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 22:33 Eramajade piirkond on palju lärmakam, kui üks koer alustab, siis paneb terve koertekari kaasa, niidetakse muru, tehakse puid, noored sõidavad lärmavate masinatega.
Hajaasustuses sellist jama õnneks pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 22:54
Külaline kirjutas: 07 Mär 2025 22:33 Eramajade piirkond on palju lärmakam, kui üks koer alustab, siis paneb terve koertekari kaasa, niidetakse muru, tehakse puid, noored sõidavad lärmavate masinatega.
Hajaasustuses sellist jama õnneks pole.
Nii on jah, kahte naabrit on näha, aga mitte kuulda (7 km Rocca keskuseni)
Külaline

Mul on pigem vaiksed naabrid, kesklinna kõdurajoon ehk miljööväärtuslik piirkond. Mõned eramajad, mõned alla 8 korteriga kortermajad. Muusikat ei kuulata avalikult, koerad ei haugu. Praegu on lapsi ka üsna vähe, enamasti noored täiskavanud, aga nende aiapeod on ka vaiksed. Vaid ühed naabrite naabrid peavad korra aastas tümpsuga aiapidu, iseenest ju OK, aga kui mul on järgmisel päeval tööpäev ja toas on ligi 30 kraadi sooja, siis ei tahaks nende bassitümpsu peal keskööd kuulata (tegelikult ei päästa suletud aknad ka, see tuleb igalt poolt läbi).
Ma olen oma naabritega üsna rahul, toredad inimesed enamus.
Külaline

Kallis Tolmurull.
Tore on, et siia foorumi elavdamiseks teemasid teed, aga kas võiks paluda, et need oleks edaspidi pisut täiskasvanulikumalt vormistatud? See mauh-mauh mõjub nagu viieaastase lapse jutt. Muus osas mul sulle etteheiteid ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist