Inimesed erinevad või sarnased
Inimesed erinevad või sarnased
Mina tean mitut inimest, kes on kodus ühte moodi, tööl teistmoodi. Üks tuttav meesterahvas vaidles vastu, ütles, et inimesed käituvad kodus ja väljaspool ühtemoodi, et sellest on mitmeid erinevaid raamatuidki kirjutatud. Ma siis tõin oma näited, tema ütles selle peale, et need on kahepalgelised inimesed. Millised te ise olete, või oskate tuua oma tuttavate seast näiteid? Kui levinud on, kodus ühte moodi, ja mujal teistmoodi? Või see pole levinud, mida arvate? Kui mujal teistmoodi, kas palju teistmoodi, või natuke teistmoodi? Huvitav oleks teada saada. Ja kui mujal teistmoodi, kas siis väljaspool kodu näidatakse ennast paremast küljest ikka, mitte vastupidi?
-
Külaline
Eks mingil määral ikka käitun väljaspool kodu teistmoodi.
Pigem siis viisakamalt kui kodus. Ma mõtlen seda, et kodus ma ei viitsi alati noa ja kahvliga süüa. Lasen peeru ja krooksu vabalt(kui üksi olen). Aga väljapool kodu pean kinni ikka etiketireeglitest.
Mis muidugi ei tähenda, et kodus ma täielik mats laste ees olen. Ei, siis ka ikka hoian end tagasi. Sest eeskuju on tähtis. Aga kui kodus ikka krooks kõvasti tuleb siis see pole maailmalõpp. Avalikult ma seda teadlikukt ei tee.
Lapsed teavad ka, et kodus võib ennast vabamalt tunda aga väljaspool peab viisakalt teistega arvestama.
Pigem siis viisakamalt kui kodus. Ma mõtlen seda, et kodus ma ei viitsi alati noa ja kahvliga süüa. Lasen peeru ja krooksu vabalt(kui üksi olen). Aga väljapool kodu pean kinni ikka etiketireeglitest.
Mis muidugi ei tähenda, et kodus ma täielik mats laste ees olen. Ei, siis ka ikka hoian end tagasi. Sest eeskuju on tähtis. Aga kui kodus ikka krooks kõvasti tuleb siis see pole maailmalõpp. Avalikult ma seda teadlikukt ei tee.
Lapsed teavad ka, et kodus võib ennast vabamalt tunda aga väljaspool peab viisakalt teistega arvestama.
-
Külaline
Ma olen tööl ikka teine. Aga mulle oli huvitav just Ilvesest film. Mina olin teda teadnud ainult presidendina. Aga muul ajal oli ta ikka täitsa inimene, nagu näha sai. Tema igapäevane käitumine polnud esinemine rahvale.
Nii ma mõtlen ka, et mis meie riigi tagatubades toimub. Kõik näivad nii väljapeetud peale. No on siiski erandeid. Ligi ja Helmed. Nemad o vist kodus ka samasugused.
Aga jah, mina pean olema ikka suheldes oma klientidega ka viisakam, väljapeetum, kui ma kodus olen omadega.
Nii ma mõtlen ka, et mis meie riigi tagatubades toimub. Kõik näivad nii väljapeetud peale. No on siiski erandeid. Ligi ja Helmed. Nemad o vist kodus ka samasugused.
Aga jah, mina pean olema ikka suheldes oma klientidega ka viisakam, väljapeetum, kui ma kodus olen omadega.
-
Külaline
Jürgen Ligi on küll eraelus täielik munn. Seda ma olen palju kuulnud
-
Külaline
Mart Sander ja Antti Kammiste pidid ka täielikud närvihaiged olema kaadritaguselt. Kaks tuttavat on nende saadetes publikuna salvestusel käinud kunagi ammu ja mõlemad ütlesid, et räigelt egostlikud ja sõimavad kõikki valimatult. Meesdiivad ühesõnagaKülaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:11 Jürgen Ligi on küll eraelus täielik munn. Seda ma olen palju kuulnud
Ja ma arvan, et Helmed on kodus/lähedastega veel hullemad, kui juba avalikult julgevad sellised olla.
-
Külaline
Helmedega koos purjutanud isik (lähedane, ei hakka täpsustama) ütles kunagi, et Mart on lõbus kaaslane, räägib anekdoote ja laulab ka laule ja Martin on ka väga vaimukas, vastutulelik ja hästi tubli isa oma lastega. Aga kui koos olid peol, siis vaidlesid tundide kaupa, kõik juures viibijad unustasid ära.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:16Mart Sander ja Antti Kammiste pidid ka täielikud närvihaiged olema kaadritaguselt. Kaks tuttavat on nende saadetes publikuna salvestusel käinud kunagi ammu ja mõlemad ütlesid, et räigelt egostlikud ja sõimavad kõikki valimatult. Meesdiivad ühesõnagaKülaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:11 Jürgen Ligi on küll eraelus täielik munn. Seda ma olen palju kuulnud
Ja ma arvan, et Helmed on kodus/lähedastega veel hullemad, kui juba avalikult julgevad sellised olla.
-
Külaline
Tegelikult ma arvan, et Helmed on oma pere ja sugulastega toredad inimesed, aga kõik, kes on väljaspool klanni - nende suhtes pimedad ja suhteliselt jõhkrad. Sellised need pereväärtusi ülikõrgelt hindavad inimesed ongi.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:28Helmedega koos purjutanud isik (lähedane, ei hakka täpsustama) ütles kunagi, et Mart on lõbus kaaslane, räägib anekdoote ja laulab ka laule ja Martin on ka väga vaimukas, vastutulelik ja hästi tubli isa oma lastega. Aga kui koos olid peol, siis vaidlesid tundide kaupa, kõik juures viibijad unustasid ära.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:16Mart Sander ja Antti Kammiste pidid ka täielikud närvihaiged olema kaadritaguselt. Kaks tuttavat on nende saadetes publikuna salvestusel käinud kunagi ammu ja mõlemad ütlesid, et räigelt egostlikud ja sõimavad kõikki valimatult. Meesdiivad ühesõnagaKülaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:11 Jürgen Ligi on küll eraelus täielik munn. Seda ma olen palju kuulnud
-
Külaline
Aga nii peabki ju.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:36Tegelikult ma arvan, et Helmed on oma pere ja sugulastega toredad inimesed, aga kõik, kes on väljaspool klanni - nende suhtes pimedad ja suhteliselt jõhkrad. Sellised need pereväärtusi ülikõrgelt hindavad inimesed ongi.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:28Helmedega koos purjutanud isik (lähedane, ei hakka täpsustama) ütles kunagi, et Mart on lõbus kaaslane, räägib anekdoote ja laulab ka laule ja Martin on ka väga vaimukas, vastutulelik ja hästi tubli isa oma lastega. Aga kui koos olid peol, siis vaidlesid tundide kaupa, kõik juures viibijad unustasid ära.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:16
Mart Sander ja Antti Kammiste pidid ka täielikud närvihaiged olema kaadritaguselt. Kaks tuttavat on nende saadetes publikuna salvestusel käinud kunagi ammu ja mõlemad ütlesid, et räigelt egostlikud ja sõimavad kõikki valimatult. Meesdiivad ühesõnaga
-
Külaline
Mina küll ei arva, et normaalne on inimestesse nii totaalselt erinevalt suhtuda ja olla südametu nende suhtes, kes ei kuulu klanni.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:39Aga nii peabki ju.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:36Tegelikult ma arvan, et Helmed on oma pere ja sugulastega toredad inimesed, aga kõik, kes on väljaspool klanni - nende suhtes pimedad ja suhteliselt jõhkrad. Sellised need pereväärtusi ülikõrgelt hindavad inimesed ongi.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:28
Helmedega koos purjutanud isik (lähedane, ei hakka täpsustama) ütles kunagi, et Mart on lõbus kaaslane, räägib anekdoote ja laulab ka laule ja Martin on ka väga vaimukas, vastutulelik ja hästi tubli isa oma lastega. Aga kui koos olid peol, siis vaidlesid tundide kaupa, kõik juures viibijad unustasid ära.
-
Külaline
Mina arvan, et nii peabki.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:46Mina küll ei arva, et normaalne on inimestesse nii totaalselt erinevalt suhtuda ja olla südametu nende suhtes, kes ei kuulu klanni.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:39Aga nii peabki ju.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:36
Tegelikult ma arvan, et Helmed on oma pere ja sugulastega toredad inimesed, aga kõik, kes on väljaspool klanni - nende suhtes pimedad ja suhteliselt jõhkrad. Sellised need pereväärtusi ülikõrgelt hindavad inimesed ongi.
-
Külaline
Väljaspool mõni tahab end näidata, et on rikkam. Need põevad oma komplekse. Naabrist parem peab olema. Parem auto jne, muidu ei võeta tõsiselt.
Kes tunneb end ära?
Kes tunneb end ära?
-
Külaline
Tööl olen ma rollis, kodus mina ise. Loomulikult on need erinevad inimesed.
Küsime siis teistpidi. Mitte töö ja kodu, vaid kodu ja uue inimesega tutvumine. Kui palju seal ühtemoodi oled?Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 15:50 Tööl olen ma rollis, kodus mina ise. Loomulikult on need erinevad inimesed.
-
Külaline
Tuleb kombata teist. Ei saa olla minaise. Ta ei pruugi mõista su huumorit. Temaga ei räägi algul isiklikest asjadest. Jah, võõraga oled ka ikka nagu mingis viisakuse rollis. Aga seda ei tohi olla kaua. Sest nii juhtub halb lugu, kui nt peale pulmi või nt aasta pärast saad alles näha tõelist palet.
-
Külaline
Eks see Kammiste on ju ilus mees ka.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 14:16Mart Sander ja Antti Kammiste pidid ka täielikud närvihaiged olema kaadritaguselt
-
Külaline
My ass. Paks siga.
-
Külaline
Minu jaoks absoluutselt mitte. Ja kas siis ilus olemine annab õiguse olla ülbik ja närvihaige?
-
Külaline
Ega Ivo ilma asjata täiesti kriipsu vahele ei tõmmanud.
-
Külaline
Nojah, Ivo ka ju ilus mees.Külaline kirjutas: ↑06 Mär 2025 18:09 Ega Ivo ilma asjata täiesti kriipsu vahele ei tõmmanud.
-
Külaline
Uue inimesega kohtudes olen samuti rollis ja kuna ma ei soovi mitte mingeid lähedasemaid suhteid mitte kellegagi, siis nii ongi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist