Tampoonid või side?
-
Külaline
Mugav asi on hoopis mooncup/mens.anum. Ei mingi nööri, ei mingeid veriseid tompe, cup peab vastu min 5a ühekordse ostuna, ei mingit kulu ega poodijooksmist. Tampooni ei topi endale enam sisse vabatahtlikult ja side ammu unustatud.
-
Külaline
Paljud kasutavad teadmatusest või "kokkuhoiust" pidevalt suuri supertrampoone, isegi kui voolus on juba väike, see imab sisse kõik lisaks verele. Pärast on hädas bakterioosi, tupekuivuse, tupeseene jne hädadega. Ja siis üks veel pidevalt vahetab neid poolkuivana ja tirib oma limaskesti katki...
-
Külaline
Jah, vales suuruses tampoon teeb limaskesta kuivaks. Samuti ka see, kui iga natukese aja tagant (iga pissimise järgi) tampooni vahetatakse.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 10:33 Paljud kasutavad teadmatusest või "kokkuhoiust" pidevalt suuri supertrampoone, isegi kui voolus on juba väike, see imab sisse kõik lisaks verele. Pärast on hädas bakterioosi, tupekuivuse, tupeseene jne hädadega. Ja siis üks veel pidevalt vahetab neid poolkuivana ja tirib oma limaskesti katki...
-
Külaline
Ma olin nii rumal 14-aastasena. Aga et tänapäeval sellised naised?Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 21:51Jah, vales suuruses tampoon teeb limaskesta kuivaks. Samuti ka see, kui iga natukese aja tagant (iga pissimise järgi) tampooni vahetatakse.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 10:33 Paljud kasutavad teadmatusest või "kokkuhoiust" pidevalt suuri supertrampoone, isegi kui voolus on juba väike, see imab sisse kõik lisaks verele. Pärast on hädas bakterioosi, tupekuivuse, tupeseene jne hädadega. Ja siis üks veel pidevalt vahetab neid poolkuivana ja tirib oma limaskesti katki...
-
Külaline
Mul teevad ka mini suuruses tampoonid kuivaks, seetõttu enam ei kasutagi ning olen leidnud alternatiivi cupi näol. Ma ei saa küll aru mismoodi see inimese rumalust näitab, kui talle tampoonid lihtsalt ei sobi.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 21:57Ma olin nii rumal 14-aastasena. Aga et tänapäeval sellised naised?Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 21:51Jah, vales suuruses tampoon teeb limaskesta kuivaks. Samuti ka see, kui iga natukese aja tagant (iga pissimise järgi) tampooni vahetatakse.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 10:33 Paljud kasutavad teadmatusest või "kokkuhoiust" pidevalt suuri supertrampoone, isegi kui voolus on juba väike, see imab sisse kõik lisaks verele. Pärast on hädas bakterioosi, tupekuivuse, tupeseene jne hädadega. Ja siis üks veel pidevalt vahetab neid poolkuivana ja tirib oma limaskesti katki...![]()
-
Külaline
Rumal, kui vahetab peale igat pissimist. Seetõttu ei sobigi.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 10:48Mul teevad ka mini suuruses tampoonid kuivaks, seetõttu enam ei kasutagi ning olen leidnud alternatiivi cupi näol. Ma ei saa küll aru mismoodi see inimese rumalust näitab, kui talle tampoonid lihtsalt ei sobi.
Elus ei usu, et sul 3x päevas verejooksu korral mini kuivaks teeb.
-
Külaline
Appi mis su probleem on? Tule ja vaata ise üle siisKülaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 12:04Rumal, kui vahetab peale igat pissimist. Seetõttu ei sobigi.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 10:48Mul teevad ka mini suuruses tampoonid kuivaks, seetõttu enam ei kasutagi ning olen leidnud alternatiivi cupi näol. Ma ei saa küll aru mismoodi see inimese rumalust näitab, kui talle tampoonid lihtsalt ei sobi.Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 21:57
Ma olin nii rumal 14-aastasena. Aga et tänapäeval sellised naised?![]()
Elus ei usu, et sul 3x päevas verejooksu korral mini kuivaks teeb.
-
Külaline
Eelistan sidet. Mulle ei meeldi mõte, et veri minu sees koguneb ja loksub. Tulgu välja parem. Ülevaade on ka parem, millal vaja vahetada - mul on väga ebaühtlased verejooksud, kord tuleb korraga suur sahmakas, siis tilgub paar päeva. On olnud ka ebameeldiv kogemus tampooniga, mis ühe suure verejooksu ajal nii läbi vettis, et püsis sees ainult tänu sellele, et ma tööl laua taga istusin - aga nii kui püsti tundsin, tundsin, et hakkab vajuma. Õnneks on WC lähedal, jõudsin viimasel hetkel sinna.
Mina eelistasin ka sidet. Võib õhukesi kasutada, neid saab mitu korda päevas vahetada, siis on hügieenilisem. Mulle ei meeldi sinna sisse midagi toppida, sidemega on mugavam, püksi, ja asi vaska.. Side vist on ka tervislikum, veri voolab välja, mitte ei kogune ega vetti kuskil.
-
Külaline
Jah, ei saa olla, et osadele ei sobi. Kui tõmbab kuivaks, siis vahetad liiga tihti. Katsu nüüd natu loogikat rakendada, eks. Veri pole teatavasti kuiv.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 13:53Appi mis su probleem on? Tule ja vaata ise üle siisKülaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 12:04Rumal, kui vahetab peale igat pissimist. Seetõttu ei sobigi.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 10:48
Mul teevad ka mini suuruses tampoonid kuivaks, seetõttu enam ei kasutagi ning olen leidnud alternatiivi cupi näol. Ma ei saa küll aru mismoodi see inimese rumalust näitab, kui talle tampoonid lihtsalt ei sobi.
Elus ei usu, et sul 3x päevas verejooksu korral mini kuivaks teeb.Mida siin üldse mitte uskuda on? Et osadele ei sobi tampoonid?
-
Külaline
Tampooniga ei loksu sul seal midagi. Suure verejooksu ajal pannakse kaitse igaks juhuks alla.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 14:02 Eelistan sidet. Mulle ei meeldi mõte, et veri minu sees koguneb ja loksub. Tulgu välja parem. Ülevaade on ka parem, millal vaja vahetada - mul on väga ebaühtlased verejooksud, kord tuleb korraga suur sahmakas, siis tilgub paar päeva. On olnud ka ebameeldiv kogemus tampooniga, mis ühe suure verejooksu ajal nii läbi vettis, et püsis sees ainult tänu sellele, et ma tööl laua taga istusin - aga nii kui püsti tundsin, tundsin, et hakkab vajuma. Õnneks on WC lähedal, jõudsin viimasel hetkel sinna.
https://www.selver.ee/pesukaitsmed-stri ... esse-30-tk
Side on mu meelest kõige rõvedam ja ebahügieenilisem. Kas need keeratakse stringide ümber või kuidas nad pükstes üldse on?
Ise olen kasutanud ainult pärast sünnitamist, niisama never. Juba see hais!
-
Külaline
Ja miks peab päevadega stringe kandma? Kelle jaoks? Pane päevadele vastavad alukad ja kõik ok.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:52Kas need keeratakse stringide ümber või kuidas nad pükstes üldse on?
-
Külaline
Su loogika võiks ka sinnamaani ulatuda, et mõnel ongi väga väike vooolus ning ühte tampooni ei saa sisse istuma jätta teadmata ajaks, kuni see tampoon täis saab.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:46Jah, ei saa olla, et osadele ei sobi. Kui tõmbab kuivaks, siis vahetad liiga tihti. Katsu nüüd natu loogikat rakendada, eks. Veri pole teatavasti kuiv.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 13:53Appi mis su probleem on? Tule ja vaata ise üle siisKülaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 12:04
Rumal, kui vahetab peale igat pissimist. Seetõttu ei sobigi.
Elus ei usu, et sul 3x päevas verejooksu korral mini kuivaks teeb.Mida siin üldse mitte uskuda on? Et osadele ei sobi tampoonid?
-
Külaline
Mis mõttes kelle? Kelle jaoks sa kannad, ikka iseenda. Ma kannan alati stringe. Mingeid päevade alukaid pole vaja, väkk, milleks? Selle jaoks ongi tampoonid, et olla puhas ja kuiv, mitte mingi lirtsuv ja haisev naine.
-
Külaline
Selle peale ei tule, et kui isegi mini on väike, siis pannakse pesukaitse? Mina kannan selliseid: https://www.drogeria-vmd.com/libresse-m ... zky-22-ks/Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 19:26Su loogika võiks ka sinnamaani ulatuda, et mõnel ongi väga väike vooolus ning ühte tampooni ei saa sisse istuma jätta teadmata ajaks, kuni see tampoon täis saab.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:46Jah, ei saa olla, et osadele ei sobi. Kui tõmbab kuivaks, siis vahetad liiga tihti. Katsu nüüd natu loogikat rakendada, eks. Veri pole teatavasti kuiv.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 13:53
Appi mis su probleem on? Tule ja vaata ise üle siisMida siin üldse mitte uskuda on? Et osadele ei sobi tampoonid?
-
Külaline
Kasutan cupi, ei viitsi mingite lappidega mässata.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 19:33Selle peale ei tule, et kui isegi mini on väike, siis pannakse pesukaitse? Mina kannan selliseid: https://www.drogeria-vmd.com/libresse-m ... zky-22-ks/Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 19:26Su loogika võiks ka sinnamaani ulatuda, et mõnel ongi väga väike vooolus ning ühte tampooni ei saa sisse istuma jätta teadmata ajaks, kuni see tampoon täis saab.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:46
Jah, ei saa olla, et osadele ei sobi. Kui tõmbab kuivaks, siis vahetad liiga tihti. Katsu nüüd natu loogikat rakendada, eks. Veri pole teatavasti kuiv.
-
Külaline
Üliväikese voolusega kasutaks ma siis pigem juba tavalist pesukaitset. Milleks siis seda mooncuppigi sinna toppida. Väga kuiva tupe korral on selle sissepanek ja väljavõtmine suhteliselt ebamugav. Ja, kui inimene iga natukese aja tagant (iga kord vetsus käies?) eemaldab ja tühjendab seda (nagu ma saan aru, et see kodanik on harjunud tegema), siis ei saa üldse aru, milleks selle mooncupiga jamada.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 19:26Su loogika võiks ka sinnamaani ulatuda, et mõnel ongi väga väike vooolus ning ühte tampooni ei saa sisse istuma jätta teadmata ajaks, kuni see tampoon täis saab.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:46Jah, ei saa olla, et osadele ei sobi. Kui tõmbab kuivaks, siis vahetad liiga tihti. Katsu nüüd natu loogikat rakendada, eks. Veri pole teatavasti kuiv.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 13:53
Appi mis su probleem on? Tule ja vaata ise üle siisMida siin üldse mitte uskuda on? Et osadele ei sobi tampoonid?
Mooncup on hea ja mugav siiski keskmise ja suure vooluse puhul, mitte siis, kui eriti midagi ei tulegi.
-
Külaline
Ma olen mõlemat kasutanud. Teismelisena esialgu sidemed, siis läksin tampoonile üle. Mingi vahe ka mõlemat korraga.
Mul ilma hormonaalsete vahenditeta on üsna hullud päevad. Ikka 7 päeva. Otsest lahmamist vähemalt esimesed 4.
Kooli ajal mäletan, kui super tampoon sai juba 3 tunniga täis.
Peale esimest last oli mul Mirena 5a. Siis piisas küll vaid õhukesest pesukaitsmest(alguses pannes ja kui aeg hakkas täis saama) sest "päevad" küll käisid edasi aga see oli pigem määrimine vaid. Siis ma ei kasutanud üldse midagi.
Tampoon tõmbab kuivaks siis, kui on verejooks väike ja valitakse liiga suure imavusega tampoon.
Vähemalt mul.
Nüüd peale teise lapse saamist ma aga tampooni kanda ei saa. On ebamugav ja tobe küll öelda(mõni nõmedik kindlasti teeb nalja, et välja veninud jne) aga tõesti ei püsi sees.
Side on natuke ebamugav, kuna tekib haudumise tunde ja lõhn on ka tuntavam.
Tampooni nööri mina küll samasse aukku ei topi. Pistan mokkade vahele. Siis tõesti saab uriiniga kokku. Agq kui korralikult pühkida ei teki probleeme.
Ma mõtlen seda, et ma oma vererohluse tõttu pean nagunii ca 3-4h tagant tampooni vahetama. Sidemega sama.
Mõnikord öösegi pean vahetama, sest hakkab lekkima. 8h kindlasti vastu ei pea esimestel päevadel. Teine ja 3 päev on kõige hullemad. Siis tuleb muud jama ka välja.
Peale teist last on valu ka päris julm ilma horm vahenditeta
. 36 olen alles. Lapses sünnist on 1.5a möödas.
Mul ilma hormonaalsete vahenditeta on üsna hullud päevad. Ikka 7 päeva. Otsest lahmamist vähemalt esimesed 4.
Kooli ajal mäletan, kui super tampoon sai juba 3 tunniga täis.
Peale esimest last oli mul Mirena 5a. Siis piisas küll vaid õhukesest pesukaitsmest(alguses pannes ja kui aeg hakkas täis saama) sest "päevad" küll käisid edasi aga see oli pigem määrimine vaid. Siis ma ei kasutanud üldse midagi.
Tampoon tõmbab kuivaks siis, kui on verejooks väike ja valitakse liiga suure imavusega tampoon.
Vähemalt mul.
Nüüd peale teise lapse saamist ma aga tampooni kanda ei saa. On ebamugav ja tobe küll öelda(mõni nõmedik kindlasti teeb nalja, et välja veninud jne) aga tõesti ei püsi sees.
Side on natuke ebamugav, kuna tekib haudumise tunde ja lõhn on ka tuntavam.
Tampooni nööri mina küll samasse aukku ei topi. Pistan mokkade vahele. Siis tõesti saab uriiniga kokku. Agq kui korralikult pühkida ei teki probleeme.
Ma mõtlen seda, et ma oma vererohluse tõttu pean nagunii ca 3-4h tagant tampooni vahetama. Sidemega sama.
Mõnikord öösegi pean vahetama, sest hakkab lekkima. 8h kindlasti vastu ei pea esimestel päevadel. Teine ja 3 päev on kõige hullemad. Siis tuleb muud jama ka välja.
Peale teist last on valu ka päris julm ilma horm vahenditeta
-
Külaline
Kui mul on mugav cupi kasutada, siis miks ma peaks kasutama sidemeid? Cupi pesen ju sooja vee all enne paigaldamist ning see ei ima tupest niiskust, seega ei ole kasutamisel mittemingisugust ebamugavust.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 21:40Üliväikese voolusega kasutaks ma siis pigem juba tavalist pesukaitset. Milleks siis seda mooncuppigi sinna toppida. Väga kuiva tupe korral on selle sissepanek ja väljavõtmine suhteliselt ebamugav. Ja, kui inimene iga natukese aja tagant (iga kord vetsus käies?) eemaldab ja tühjendab seda (nagu ma saan aru, et see kodanik on harjunud tegema), siis ei saa üldse aru, milleks selle mooncupiga jamada.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 19:26Su loogika võiks ka sinnamaani ulatuda, et mõnel ongi väga väike vooolus ning ühte tampooni ei saa sisse istuma jätta teadmata ajaks, kuni see tampoon täis saab.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:46
Jah, ei saa olla, et osadele ei sobi. Kui tõmbab kuivaks, siis vahetad liiga tihti. Katsu nüüd natu loogikat rakendada, eks. Veri pole teatavasti kuiv.
Mooncup on hea ja mugav siiski keskmise ja suure vooluse puhul, mitte siis, kui eriti midagi ei tulegi.
-
Külaline
Siis on kohe eriti mugav, sest see cup ei ima niiskust sisse ja võib olla sees pikemat aega kui tampoon. Side püksis on ka väga ebamugav.Mooncup on hea ja mugav siiski keskmise ja suure vooluse puhul, mitte siis, kui eriti midagi ei tulegi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: annaleen ja 4 külalist