Viimased paar aastat tervis nõrk ja väsimus

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Viimased paar aastat tervis nõrk ja väsimus

Postitus Postitas Külaline »

Juba ligi kaks aastat tunnen, et olen pidevalt meeletult väsinud. Ja ka viirushaigused kipuvad kiiremini ligi, ei ole küll kordagi kõrge palavikuga päris siruli maas olnud, aga tihtilugu kurk natuke valus ja kuiv köha või siis nohu. Murelikuks teeb aga just see lakkamatu väsimus. Mitu korda on perearst teinud vereproove, verepilt (hemogramm 5-osalise leukogrammiga, põletikunäit, igasugused kilpnäärme- ja maksanäitajad jmt) on normis, isegi vitamiinide ega mineraalide puudust ei ole. Südamega ka kõik korras, uuritud. Ei oska enam midagi ette võtta, aga kogu aeg lihtsalt jõuetus piinab. Äkki keegi oskab siin midagi tarka kosta või soovitada?
Külaline

Väsimus on ka üks depressiooni tunnus.
Külaline

Kas puukborrelioositesti ei saaks teha? See ka pideva väsimusega haigus.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 20:19 Kas puukborrelioositesti ei saaks teha? See ka pideva väsimusega haigus.
Borrelioos räsis mind tegelikult päris tõsiselt 10 aastat tagasi - tookord diagnoos hilines ja ravi sain tõenäoliselt alles mitu aastat pärast haigestumist. Toona oli mul küll sellega seoses sada häda, aastatega läks aga tervis siiski paremaks. Väsimust tollest perioodist ma aga ei mäleta. Kas see tõbi ka pikemas perspektiivis tervist mõjutas, on muidugi raske öelda, aga ma ei oska praegust väsimust siiski selle vana diagnoosiga seostada. Värsket puugihaigust saanud ei ole.
Külaline

Praegu turgatas veel see pähe, et tegelikult on mul endal väike kahtlus, et see väsimus tekkis pärast kogu seda koroonajama. Olen olnud kokku kolm korda koroonas, ent ilma oluliste sümptomiteta, põdesin kergelt. Küll aga tundub mulle, et just see sage probleem käheda kurguga ning vastuvõtlikkus kõiksugu viirustele on tekkinud pärast koroonat. Ei tea, kas siis see koroona ikkagi mingi põntsu tervisele pani.
Külaline

Nagu korra juba mainitud siis jah see võib olla depressioon.Või siis närvi nõrkus.Psühhiaater võtab sind jutule kui perearst on kõik vajalikud uuringud teinud.Nagu näiteks kopsuröntgen,peast MRT uuring,ideaalne oleks kogu keha MRT uuring.See näitab ära kõik kasvajad organismis.Kasvaja puhul on verepilt enamikul juhtudel ilus.Üldjuhul kasvaja 4 staadiumis läheb veri korrast ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 22:32 Kasvaja puhul on verepilt enamikul juhtudel ilus. Üldjuhul läheb kasvaja 4. staadiumis veri korrast ära.
Ei vasta tõele. Lihtsalt kasvajamarkerit enamasti vereanalüüsiga ei kontrollita, kui mingeid spetsiifilisi kaebusi ei ole. Kui kontrollitaks, siis oleks kohe näha.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 20:31 Praegu turgatas veel see pähe, et tegelikult on mul endal väike kahtlus, et see väsimus tekkis pärast kogu seda koroonajama. Olen olnud kokku kolm korda koroonas, ent ilma oluliste sümptomiteta, põdesin kergelt. Küll aga tundub mulle, et just see sage probleem käheda kurguga ning vastuvõtlikkus kõiksugu viirustele on tekkinud pärast koroonat. Ei tea, kas siis see koroona ikkagi mingi põntsu tervisele pani.
Äkki panid õlga alla liiga vähe kordi. 3 korda oli ilmselgelt vähe kuna ladudes läks seda hulgim raisku. Ei tõhustanud ennast nagu kästi. Ja tulemus käes. 7-8x oleks norm olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 23:10
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 22:32 Kasvaja puhul on verepilt enamikul juhtudel ilus. Üldjuhul läheb kasvaja 4. staadiumis veri korrast ära.
Ei vasta tõele. Lihtsalt kasvajamarkerit enamasti vereanalüüsiga ei kontrollita, kui mingeid spetsiifilisi kaebusi ei ole. Kui kontrollitaks, siis oleks kohe näha.
Ei vasta tõele väide et kasvajamarkerid verest näitavad vähkkasvaja kohe ära.Kui näitaks siis ju vähisurmasid üldse ei oleks.Kasvajamarker on onkoloogile ainult abiks kasvaja diagnooismisel ja edasises ravis.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 20:31 Praegu turgatas veel see pähe, et tegelikult on mul endal väike kahtlus, et see väsimus tekkis pärast kogu seda koroonajama. Olen olnud kokku kolm korda koroonas, ent ilma oluliste sümptomiteta, põdesin kergelt. Küll aga tundub mulle, et just see sage probleem käheda kurguga ning vastuvõtlikkus kõiksugu viirustele on tekkinud pärast koroonat. Ei tea, kas siis see koroona ikkagi mingi põntsu tervisele pani.
Koroona või vaktsiinid? Niiöelda long-COVID on nüüdseks mitmetes uuringutes seostatud mitte koroona vaid vaktsiinidega.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Selline haigus on olemas, nagu kroonilise väsimuse sündroom, võib esineda ka muid sümptomeid peale väsimuse. Või on lihased nõrgad, hakka võimlema, ehk annab toonust juurde.
Külaline

Reumatoloogi vastuvõttu oled kaalunud? Äkki mõni autoimmuunhaigus küljes?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 09:32 Reumatoloogi vastuvõttu oled kaalunud? Äkki mõni autoimmuunhaigus küljes?
Reumatoloogi juures olen käinud, ei leitud mingit haigust.
Külaline

Äkki üleminekuiga? See tekitab ka väsimust ja uneprobleeme. Ja mitte vähe.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 19:17 Äkki üleminekuiga? See tekitab ka väsimust ja uneprobleeme. Ja mitte vähe.
Kusjuures menopausis olen küll, juba kaks aastat. Samas mul ei ole olnud ühtegi muud üleminekuea vaevust, ei kuumahooge, ei kaalutõusu, ei meeleolumuutusi. Äkki tõesti väsimus sellest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist