Tampoonid või side?
-
Külaline
Tampoonid või side?
Sõbranna ütleb et tampoon ainus mugav asi, et mingit sidet küll ei kannata. Ma vahel harva kasutan tampooni, aga üks tampoon teise järel teeb asja väga kuivaks ju? Kui veel tihti hädal käia siis kuluks neid oma pool pakki päevas. Vist peaks suisa libestit kaasas kandma sel juhul. Mul muidugi päevad max 3 päeva ja verd vähe, lihtsam sidet all hoida, isegi ei tunne seda kuidagi. Olen imelik?
-
Külaline
Siis on sul vedanud.
Enne menopausi olid mul sellised päevad, et kui lahmakas tuli, olid 2 super tampooni (jah, panin need korraga) minutitega täis ja jätkus veel sidemetele (jah, mitmuses) nii otse all kui külgedel.
Toona päästis mind hormoonspiraal. Tupekuivuse all pole kunagi kannatanud.
Igale oma, eksole.
Enne menopausi olid mul sellised päevad, et kui lahmakas tuli, olid 2 super tampooni (jah, panin need korraga) minutitega täis ja jätkus veel sidemetele (jah, mitmuses) nii otse all kui külgedel.
Toona päästis mind hormoonspiraal. Tupekuivuse all pole kunagi kannatanud.
Igale oma, eksole.
-
Külaline
Miks sa igal vetsuskäigul tampooni vahetad?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 11:29 Sõbranna ütleb et tampoon ainus mugav asi, et mingit sidet küll ei kannata. Ma vahel harva kasutan tampooni, aga üks tampoon teise järel teeb asja väga kuivaks ju? Kui veel tihti hädal käia siis kuluks neid oma pool pakki päevas. Vist peaks suisa libestit kaasas kandma sel juhul. Mul muidugi päevad max 3 päeva ja verd vähe, lihtsam sidet all hoida, isegi ei tunne seda kuidagi. Olen imelik?
Vähese vere puhul võib tampoon ju kogu päeva sees olla.
-
Külaline
Mulle tundub küll, et oled imelik. Esiteks, tampooni ei vahetata igakord pärast vetsust käimist. Miks? Mis mõte sellel on? Ära nüüd ütle, et sa pissid samast august, kust veri väljub!Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 11:29 Sõbranna ütleb et tampoon ainus mugav asi, et mingit sidet küll ei kannata. Ma vahel harva kasutan tampooni, aga üks tampoon teise järel teeb asja väga kuivaks ju? Kui veel tihti hädal käia siis kuluks neid oma pool pakki päevas. Vist peaks suisa libestit kaasas kandma sel juhul. Mul muidugi päevad max 3 päeva ja verd vähe, lihtsam sidet all hoida, isegi ei tunne seda kuidagi. Olen imelik?
Teiseks, tampooni suurus valitakse vastavalt vere kogusele. Kui sul on väga väike veritsus, siis tuleb valida kõige väiksem tampoon.
-
Külaline
Nagu mees oleks kirjutanud, kel endal pole õrna aimugi teemast ja magas koolis maha nii bioloogia, kui perekonnaõpetuse tunnid...
-
Külaline
Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 12:11Mulle tundub küll, et oled imelik. Esiteks, tampooni ei vahetata igakord pärast vetsust käimist. Miks? Mis mõte sellel on? Ära nüüd ütle, et sa pissid samast august, kust veri väljub!Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 11:29 Sõbranna ütleb et tampoon ainus mugav asi, et mingit sidet küll ei kannata. Ma vahel harva kasutan tampooni, aga üks tampoon teise järel teeb asja väga kuivaks ju? Kui veel tihti hädal käia siis kuluks neid oma pool pakki päevas. Vist peaks suisa libestit kaasas kandma sel juhul. Mul muidugi päevad max 3 päeva ja verd vähe, lihtsam sidet all hoida, isegi ei tunne seda kuidagi. Olen imelik?
Teiseks, tampooni suurus valitakse vastavalt vere kogusele. Kui sul on väga väike veritsus, siis tuleb valida kõige väiksem tampoon.
Igal juhul soovitaks hoopiski menstruaalanumat või -pükse, oluliselt kehasõbralikum mingist vatinutsakast, lisaks ei tekita kuivust.
-
Külaline
Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline - Sa ei oska nööri eest ära nihutada?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.
Igal juhul soovitaks hoopiski menstruaalanumat või -pükse, oluliselt kehasõbralikum mingist vatinutsakast, lisaks ei tekita kuivust.
Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid. - Sellepärast tekitabki kuivust, et sa vahetad liiga tihti. Normaalne on vahetada, siis, kui tampoon on täis. Kui sul tampoon 4-8 h jooksul täis ei saa, siis on õigem kasutada mingit muud toodet.
Ja igati normaalne on panna tampoon ka ööseks. Ja nii, et kogu öö jooksul ei vaheta.
-
Külaline
Mul see nöör kindlasti kuskil ei ripu, sa lased sel rippuda?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 12:11Mulle tundub küll, et oled imelik. Esiteks, tampooni ei vahetata igakord pärast vetsust käimist. Miks? Mis mõte sellel on? Ära nüüd ütle, et sa pissid samast august, kust veri väljub!Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 11:29 Sõbranna ütleb et tampoon ainus mugav asi, et mingit sidet küll ei kannata. Ma vahel harva kasutan tampooni, aga üks tampoon teise järel teeb asja väga kuivaks ju? Kui veel tihti hädal käia siis kuluks neid oma pool pakki päevas. Vist peaks suisa libestit kaasas kandma sel juhul. Mul muidugi päevad max 3 päeva ja verd vähe, lihtsam sidet all hoida, isegi ei tunne seda kuidagi. Olen imelik?
-
Külaline
Kuhu sa selle nööri siis topid, et saad kindlalt väita, et see uriiniga kokku ei puutu?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 19:49Mul see nöör kindlasti kuskil ei ripu, sa lased sel rippuda?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 12:11
Mulle tundub küll, et oled imelik. Esiteks, tampooni ei vahetata igakord pärast vetsust käimist. Miks? Mis mõte sellel on? Ära nüüd ütle, et sa pissid samast august, kust veri väljub!
-
Külaline
See on samas augus, kus tampoongi.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 20:31Kuhu sa selle nööri siis topid, et saad kindlalt väita, et see uriiniga kokku ei puutu?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 19:49Mul see nöör kindlasti kuskil ei ripu, sa lased sel rippuda?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48
Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.
-
Külaline
No üldiselt vahetatakse ikka 4-6h tagant, 8 on tõesti maksimaalne. Sealt edasi on juba oht TSS tekkeks. Ma ei kujuta ette, et terve päeva sama tampooniga ringi laseks, tööl, trennis jne. Öösel olen ka vahetanud alati, ühe korra ikka käin öö jooksul vetsus. Aga tõesti soovitan proovida muid tooteid, kellel sama probleem. Menstruaalanum on täiesti elumuutev toode. Aeg-ajalt olen pidanud vahel tampooni kasutama selle asemel ja no tõesti ääretult ebamugav.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 19:46Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline - Sa ei oska nööri eest ära nihutada?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.
Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid. - Sellepärast tekitabki kuivust, et sa vahetad liiga tihti. Normaalne on vahetada, siis, kui tampoon on täis. Kui sul tampoon 4-8 h jooksul täis ei saa, siis on õigem kasutada mingit muud toodet.
Ja igati normaalne on panna tampoon ka ööseks. Ja nii, et kogu öö jooksul ei vaheta.
-
Külaline
Selle nööri mõte ju on, et sellest tõmmates eemaldatakse tampoon. Miks sa selle üleni küll sisse lükkad? Aplikaatoriga tampoonil topid nööri ekstra veel sisse?
-
Külaline
Jumal küll, nöörist tõmbangi, nöör on augus, aga mitte sees, nagu tampoon. Kas sa oled viieaastane?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 20:47Selle nööri mõte ju on, et sellest tõmmates eemaldatakse tampoon. Miks sa selle üleni küll sisse lükkad? Aplikaatoriga tampoonil topid nööri ekstra veel sisse?
-
Külaline
Öösel vahetatakse siis, kui on lekkeoht, niisama kindlasti mitte. Sa oled lausa maniakk.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 20:45No üldiselt vahetatakse ikka 4-6h tagant, 8 on tõesti maksimaalne. Sealt edasi on juba oht TSS tekkeks. Ma ei kujuta ette, et terve päeva sama tampooniga ringi laseks, tööl, trennis jne. Öösel olen ka vahetanud alati, ühe korra ikka käin öö jooksul vetsus. Aga tõesti soovitan proovida muid tooteid, kellel sama probleem. Menstruaalanum on täiesti elumuutev toode. Aeg-ajalt olen pidanud vahel tampooni kasutama selle asemel ja no tõesti ääretult ebamugav.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 19:46Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline - Sa ei oska nööri eest ära nihutada?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48
Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.
-
Külaline
Kasutan menstruaalanumat. Alguses tundus ebamugav, aga kui nipid käes, siis ülihea asi. Palju mugavam kui sidemed või tampoonid. See võib olla sees kauem, ei kuivata ja mahutab suurema koguse.
-
Külaline
Kas sa tõesti arvad, et ta ei tea, mis selle nööri mõte on või? Loomulikult tõmmatakse selle abil tampoon välja. Aga seni, kuni see on sees, lükkab nööri tupe suudmesse. Ja, kui vaja tampoon välja võtta, siis võtab nööri otsast kinni ja tõmbab. Miks see nööri sisse panemine nii imelik ja müstiline on?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 20:47Selle nööri mõte ju on, et sellest tõmmates eemaldatakse tampoon. Miks sa selle üleni küll sisse lükkad? Aplikaatoriga tampoonil topid nööri ekstra veel sisse?
-
Külaline
Kuna see uriin on nii räpane asi, siis kas sa pesed ka end pärast iga pissimist?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 12:11Mulle tundub küll, et oled imelik. Esiteks, tampooni ei vahetata igakord pärast vetsust käimist. Miks? Mis mõte sellel on? Ära nüüd ütle, et sa pissid samast august, kust veri väljub!Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 11:29 Sõbranna ütleb et tampoon ainus mugav asi, et mingit sidet küll ei kannata. Ma vahel harva kasutan tampooni, aga üks tampoon teise järel teeb asja väga kuivaks ju? Kui veel tihti hädal käia siis kuluks neid oma pool pakki päevas. Vist peaks suisa libestit kaasas kandma sel juhul. Mul muidugi päevad max 3 päeva ja verd vähe, lihtsam sidet all hoida, isegi ei tunne seda kuidagi. Olen imelik?
Üldiselt on naljakas täiskasvanud inimesele selgitada, kuidas on võimalik pissida nii, et nöör ei saa uriiniga kokku. Meenutab neid kunagisi mooncupi teemasid, kus mingi seltskond saamatuid ei suutnud kuidagi pähe mahutada, kuidas mooncupi vahetamine väljaspool kodu käib. Et ikka ainus võimalus on marssida verine mooncup käes vetsukabiinist välja ja kõigi vetsusviibijate silme all kraani all see verine asi ära pesta.
Täpselt sama tasemega kipub see arutlus siin olema.
-
Külaline
Ei pea midagi selgitama, ma ei kasuta nagunii tampoone. Keerutage oma nöörikesi edasi, world peaceKülaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 21:47Kuna see uriin on nii räpane asi, siis kas sa pesed ka end pärast iga pissimist?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48Ei ole tsiteeritu aga mina küll vahetan tampooni peale igat vetsuskäimist. Tampoon uriiniga loomulikult kokku ei puutu aga tampoonil on ju väljaulatuv nöör, ei tundu väga hügieeniline. Terve päeva samaga lasta küll normaalne ei ole, vähemalt 4-6h järel peaks vahetama, see on isegi tampoonikarbil/infovoldikul kirjas minumeelest. Minul tekitavad samuti tampoonid liigset kuivust, ka mini suuruses tampoonid.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 12:11
Mulle tundub küll, et oled imelik. Esiteks, tampooni ei vahetata igakord pärast vetsust käimist. Miks? Mis mõte sellel on? Ära nüüd ütle, et sa pissid samast august, kust veri väljub!
Üldiselt on naljakas täiskasvanud inimesele selgitada, kuidas on võimalik pissida nii, et nöör ei saa uriiniga kokku. Meenutab neid kunagisi mooncupi teemasid, kus mingi seltskond saamatuid ei suutnud kuidagi pähe mahutada, kuidas mooncupi vahetamine väljaspool kodu käib. Et ikka ainus võimalus on marssida verine mooncup käes vetsukabiinist välja ja kõigi vetsusviibijate silme all kraani all see verine asi ära pesta.
-
Külaline
Mis sa siis üldse "nõustad" teemaalgatajat sellel teemal, kui sul endal tampoonidega mingit pistmist pole? Las siis need räägivad, kellel on kasutamiskogemus.Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 22:00Ei pea midagi selgitama, ma ei kasuta nagunii tampoone. Keerutage oma nöörikesi edasi, world peaceKülaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 21:47Kuna see uriin on nii räpane asi, siis kas sa pesed ka end pärast iga pissimist?Külaline kirjutas: ↑02 Mär 2025 14:48
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy ja 5 külalist