Nimmeosa MRT

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Nimmeosa MRT

Postitus Postitas Külaline »

Lähen nimmeosa ehk alaselja MRT-d tegema. Kas keegi, kes on käinud, oskab öelda, kas sellega jääb pea sellest torust välja? Ja kaua see umbes kestab?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kõik need küsimused tuleb enne uuringut esitada ja mitte 10 min enne uuringut! Niikuinii peate paberid allkirjastama (tehke ruumikartuse lahtrisse XX)!
Ilmselt on tegu klaustrofoobiaga? Olge mureta, Eestis on nii nigelad ja väiksed MRT masinad, et alaselja uuringu korral jääb pea ikkagi välja. Kuigi "välja" on suhteline mõiste. Tõstke käed üle pea sirgeks (käed pea alla pannes surevad käed üsna varsti ja hakkate nihelema, see aga paha-paha). Võimatu pole ka rahusti laks kuni üldnarkoosini välja.
Külaline

Jah, pea jääb välja, sest see masin pole nii sügav. sõidad puusapiirkonnanai sealt "torust" teisele poole läbi ja pildid teeb keskkohast.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2025 09:57 Jah, pea jääb välja, sest see masin pole nii sügav. sõidad puusapiirkonnanai sealt "torust" teisele poole läbi ja pildid teeb keskkohast.
Kindel, et sõidab? Minu teada kestab see 40-60 minutit ja kõik see aeg tuleb liikumatult olla.
Külaline

Paar aastat tagasi tehti. Minu mõletamist mööda ikka tervenisti sõitsin sisse. Põlvede alla pandi padi, et jalad natuke kõverdatud oleks. Pead fikseerivat maski ei pandud. Kestis umbkaudselt 45 min.
Külaline

Ants kirjutas: 28 Veebr 2025 00:45 Kõik need küsimused tuleb enne uuringut esitada ja mitte 10 min enne uuringut! Niikuinii peate paberid allkirjastama (tehke ruumikartuse lahtrisse XX)!
Ilmselt on tegu klaustrofoobiaga? Olge mureta, Eestis on nii nigelad ja väiksed MRT masinad, et alaselja uuringu korral jääb pea ikkagi välja. Kuigi "välja" on suhteline mõiste. Tõstke käed üle pea sirgeks (käed pea alla pannes surevad käed üsna varsti ja hakkate nihelema, see aga paha-paha). Võimatu pole ka rahusti laks kuni üldnarkoosini välja.
Küllap ma esitan need ka enne uuringut. Aga sinna on nädalaid aega ja hetkel pole neid kellelegi esitada, sest perearst tegi haiglasse neuroloogile e-konsultatsiooni ja haiglast helistast registraator ja andis MRT aja.

NB! Mulle on varem ka MRT tehtud, lihtsalt siis tehti kaelast ja peast ja ilmselgelt oli pea selles masinas. Elasin selle 15 minutit üle, ehkki oli ebamugav. Sellepärast nüüd lootusrikkalt küsingi, et äkki seekord sõidan sellest masinast läbi ja pea on ikka väljas. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2025 11:12 Paar aastat tagasi tehti. Minu mõletamist mööda ikka tervenisti sõitsin sisse. Põlvede alla pandi padi, et jalad natuke kõverdatud oleks. Pead fikseerivat maski ei pandud. Kestis umbkaudselt 45 min.
Miks peaks pead fikseerima või pea ülse seal masinas olema, kui pilt tehakse alaseljast?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2025 12:53
Külaline kirjutas: 28 Veebr 2025 11:12 Paar aastat tagasi tehti. Minu mõletamist mööda ikka tervenisti sõitsin sisse. Põlvede alla pandi padi, et jalad natuke kõverdatud oleks. Pead fikseerivat maski ei pandud. Kestis umbkaudselt 45 min.
Miks peaks pead fikseerima või pea ülse seal masinas olema, kui pilt tehakse alaseljast?
Ega ei peagi. Pea gikseeritakse vaid siis, kui tehakse pea MRT. Mulle on see ka tehtud.
Eks oleneb ka masinast ilmselt. Ma ei ole med.seadmete tehnik ja tõesti ei tea, miks kogua ulatuses sisse lükatakse. Ju siis masin toimib ja kuvab pilti vaid siis, kui kogu keha on masinas. Masina keskosa üldjuhul skännib.
Külaline

Mulle on alaseljast tehtud MRT kunagi ca 10 aastat tagasi. Minumeelest läksin sisse jalad ees ja pea jäi veidi välja ikka sealt.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2025 14:48 Mulle on alaseljast tehtud MRT kunagi ca 10 aastat tagasi. Minumeelest läksin sisse jalad ees ja pea jäi veidi välja ikka sealt.
Teemaalgataja siin. Täpselt nii oligi. Palusin ise, et kas saaksin jalad ees, sai küll. Pea jäi sellisel juhul veidi välja, st silmade kohal oli see toru, aga kui pea kuklasse ajasin ja otse üles vaatasin, siis nägin ikka lage. Kestis 15 minutit.
Külaline

Lohutuseks. Mulle on tehtud MRT peast, kahel korral. Simest korda, nii 20a tagasi oli see kohutav - kaks korda vajutasin nuppu ja väga pahane õde teatas, et kui hakkama ei saa, ei pea tegema. Kuidagi sai tehtud.
Mõne aasta eest oli teisiti - anti mürasummutavad kõrvaklapid, sealt kostus isegi vist muusika. See kopsimine, saagimine, vingumine ja muu infraheli kostus läbi veidi, aga oli täiesti talutav - panin silmad isegi kinni ja suutsin lõdvestuda.
Seega - kui peaks juhtuma, et pea läheb sisse, pole üldse NII hull.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline