Juust

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Juust

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas säilitada juustu nii, et see külmikus ära ei kuivaks? Kas on olemas mingeid spetskarpe või säilituskotte.
Külaline

Viilutatud ja riivitud juustusid hoian tavaliselt juustu enda pakendis. Tükijuustusid kilekotis.
Külaline

Mina säilitan juustu tema enda pakendis tavaliselt. Voldin pakendi lahtilõigatud otsa kinni ja tõmban tavalise kummi peale, et lahti ei tuleks.
Külaline

Ma tegelikult mõtlesin just viilutatud juustu. Juustu oma pakendis kipub pealmine viil ära kuivama. Eriti halvad on just sellised pakendid.

https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/pii ... g/p/268108
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Veebr 2025 10:47 Ma tegelikult mõtlesin just viilutatud juustu. Juustu oma pakendis kipub pealmine viil ära kuivama. Eriti halvad on just sellised pakendid.

Nendel ma keeran ka ääre ära ja panen kahe tugeva pesulõksuga kinni. Nii laisk ja mugav olen. 🙂
Külaline

Ära ava täies pikkuses ja pane otsast mõne klambriga kinni. Või torka ots kilekotti. Või pane midagi peale, et pealmine kile kinni püsiks, võipakk või kurgijupp.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Veebr 2025 10:47 Ma tegelikult mõtlesin just viilutatud juustu. Juustu oma pakendis kipub pealmine viil ära kuivama. Eriti halvad on just sellised pakendid.

Mina tõmban paki otsa toidukilega kinni.
Külaline

Imelik, et tänapäeva inimestel enam endal kupli all midagi ei liigu. Isegi lihtsates asjades tuleb küsida teistelt nõu, a la kuidas juustupaki ots kinni panna, et õhk sisse ei pääseks.
Külaline

Aga midagi tarka sa soovitada ei oska peale mulina?
Ma panen teise samasuguse karbi (singi vms) juustupakile peale ja kui ostan 500g kilepaki, siis tõstan virnma kaanega karpi ümber.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 09:18 Imelik, et tänapäeva inimestel enam endal kupli all midagi ei liigu. Isegi lihtsates asjades tuleb küsida teistelt nõu, a la kuidas juustupaki ots kinni panna, et õhk sisse ei pääseks.
Said ära solvata?

Jah, ma teengi täpselt nii, nagu seni on õpetatud - ei tõmba tervet pakki lahti. Püüan paki pärast avamist taas kinni vajutada. Keeran kilekoti sisse ja asetan avatud otsa peale võipaki.

Küsimuse eesmärk oli midagi muud. Lootsin, et ehk oskab keegi kiita mõnd eriti head super hermeetilist karpi, mis hoiab juustu ilma kilekottidesse mässimata ja muude jantimistena värskena.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

On müügil spetsiaalsed juustukarbid, mis peaks juustu värskena hoidma. Tupperwere omi kiidetakse, veel peaks neid saada olema. Endale tundub, et hea hermeetiline karp (mulle meeldivad klaasist karbid, millel on tihend) toimib ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 09:18 Imelik, et tänapäeva inimestel enam endal kupli all midagi ei liigu. Isegi lihtsates asjades tuleb küsida teistelt nõu, a la kuidas juustupaki ots kinni panna, et õhk sisse ei pääseks.
Saan aru, et sa oled seesama tüüp, kes juba perekooli päevil keelas inimestel üksteiselt nõu küsida. Kui küsid kellegi soovitusi, mitte ei googelda, siis on kupli all midagi katki.

Viimati vist pröökasid teemas, kus küsiti lemmiklooma hoiu kohta.

Ja eks neid teemasid on siin läbi aegade veel olnud, kus sina ei jaksa jälle ära imestada, kuidas inimestel enam endal....
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 21:17
Said ära solvata?

Jah, ma teengi täpselt nii, nagu seni on õpetatud - ei tõmba tervet pakki lahti. Püüan paki pärast avamist taas kinni vajutada. Keeran kilekoti sisse ja asetan avatud otsa peale võipaki.

Küsimuse eesmärk oli midagi muud. Lootsin, et ehk oskab keegi kiita mõnd eriti head super hermeetilist karpi, mis hoiab juustu ilma kilekottidesse mässimata ja muude jantimistena värskena.
Siis seda olekski tulnud küsida, Küsi ja sulle vastatakse.
Ei maksa solvuda, kui teemast mööda nämmutamisele tarka vastust ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Veebr 2025 19:27Siis seda olekski tulnud küsida, Küsi ja sulle vastatakse.
No tegelikult ta ju küsiski - "Kas on olemas mingeid spetskarpe või säilituskotte."
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Veebr 2025 19:27
Said ära solvata?

Mida tähendab "teemast mööda nämmutamine". Mina ise olen ju teema algatanud. Kuidas ma saan teemast mööda nämmutada?

Siis seda olekski tulnud küsida? Mis mõttes? Äkki oleksid hoopis pidanud sina hoolikamalt teemaalgatust lugema? Mul ei ole seal pikka juttu - vaid kaks lauset: "Kuidas säilitada juustu nii, et see külmikus ära ei kuivaks? Kas on olemas mingeid spetskarpe või säilituskotte." Sa ei jaksanud teise lauseni lugeda?

Kus kohas ja mis asi oli teemast mööda? Küsisingi ju konkreetselt spetskarpide või -kottide kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Veebr 2025 19:27
Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 09:18
Mismoodi saab teema autor teemaalgatuses teemast mööda nämmutada?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Veebr 2025 22:03Küsisingi ju konkreetselt spetskarpide või -kottide kohta.
Siis võin vastata nii: iga toidu säilitamiseks mõeldud kilekott sobib ja iga korralikult suletava kaanega karp ka. Ükski juust ei kuiva ära ei kiles ega karbis. Ei tea, et just viilutatud juustu jaoks mingit spetsiaalset kilet või karpi toodetaks. Või miks seda vaja peaks olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Veebr 2025 00:01
Külaline kirjutas: 25 Veebr 2025 22:03Küsisingi ju konkreetselt spetskarpide või -kottide kohta.
Siis võin vastata nii: iga toidu säilitamiseks mõeldud kilekott sobib ja iga korralikult suletava kaanega karp ka. Ükski juust ei kuiva ära ei kiles ega karbis. Ei tea, et just viilutatud juustu jaoks mingit spetsiaalset kilet või karpi toodetaks. Või miks seda vaja peaks olema.
Kas sa oled seesama, kes ka siin teemas teemaalgatajale "head" nõu annab?

viewtopic.php?t=1642
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Veebr 2025 07:06
Külaline kirjutas: 26 Veebr 2025 00:01
Kas sa oled seesama, kes ka siin teemas teemaalgatajale "head" nõu annab?

viewtopic.php?t=1642
Oot, mis sel sinu tsiteeritud vastusel viga peaks olema? Nii ongi ju. Või sa tead mingit spets karpi? Soovita siis ometi.
PS: linki ei viitsinud avada.
Külaline

Tuppewarel on muidu spets karp juustu jaoks
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist