Koolitused - kas neist on abi?

Vasta
Külaline

Koolitused - kas neist on abi?

Postitus Postitas Külaline »

Kas keegi on võtnud koolitusi nt Töötukassast? On neist abi olnud tööle saamisel või siis üldse enese harimisel?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2025 13:40 Kas keegi on võtnud koolitusi nt Töötukassast? On neist abi olnud tööle saamisel või siis üldse enese harimisel?
Vastus on EI. Sealsed koolitused on nooohhhh kuda nüüd öelda :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Veebr 2025 14:20
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2025 13:40 Kas keegi on võtnud koolitusi nt Töötukassast? On neist abi olnud tööle saamisel või siis üldse enese harimisel?
Mis nendel viga siis on?
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Ega Töötukassa kaudu pea võtma vaid nende poolt korraldatud koolitusi. Leia ise endale sobiv koolitus, põhjenda ära kuidas see sind töö saamisel aitab ja nad maksavad koolituse kinni.
Külaline

Mis sealsed koolitused. Ega Töötukassa neid ise ei korralda, vaid maksab nende eest. Õppisin Töötukassa kaudu vene keelt ja võtsin Taltechist paar kursust. Mul oli neid tarvis ja ise valisin välja, kus ma õppima hakkan.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Veebr 2025 20:45
Mis nendel viga siis on?
odavpakkujad. tutvuste kaudu pakkujad. uhhhuuud isegi said sealt rahastuse peale. ametnike töö on raha raisata
Külaline

mina käisin äriplaani koostamise koolitusel ja sain TK ettevõtluse toetuse kohe esimese katsega.
Samas mul mingit ettevõtluse koolitust vaja ei olnud, kõik oli läbi mõeldud ja teadsin mida ning kuidas soovin teha.
Külaline

Olen neid kasutanud ja oli palju abi. Minu arvates väga hea võimalus täiendada ennast oma erialal või õppida juurde midagi täiesti uut. Olen võtnud Töötukassa kaudu nt võõrkeelekursusi, sest töötan klienditeeninduses ja võõrkeelteoskus tuleb siin kasuks. Ka viipekeelt sai nende kaudu õppida, sest eks neid kurte kliente meil aeg-ajalt ikka käib.

Samuti olen võtnud arvutikursuseid - vaevalt tänapäeval keegi enam päris algtaset vajab, küll aga muutuvad spetsiifilised programmid üha keerulisemaks ja nende konkreetsete programmide õpe on mind tööülesannete täitmisel üpris palju aidanud.

Saab ise valida välja kursus(ed), ja põhjendada Töötukassale ära nende vajalikkus sinu jaoks, ning siis õppima asuda. Muidugi peab tolle kursuse pakkuja olema Töötukassa lepingupartner.
Külaline

nelz kirjutas: 16 Veebr 2025 21:29 Ega Töötukassa kaudu pea võtma vaid nende poolt korraldatud koolitusi. Leia ise endale sobiv koolitus, põhjenda ära kuidas see sind töö saamisel aitab ja nad maksavad koolituse kinni.
Töötukassast saadki ainult töötukassa kaudu kellegi teise korraldatavaid koolitusi. Töötukassa on vahendaja ja riigiraha jagaja. Sisuliselt maksab koolituse kinni maksumaksja.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2025 22:00
nelz kirjutas: 16 Veebr 2025 21:29 Ega Töötukassa kaudu pea võtma vaid nende poolt korraldatud koolitusi. Leia ise endale sobiv koolitus, põhjenda ära kuidas see sind töö saamisel aitab ja nad maksavad koolituse kinni.
Töötukassast saadki ainult töötukassa kaudu kellegi teise korraldatavaid koolitusi. Töötukassa on vahendaja ja riigiraha jagaja. Sisuliselt maksab koolituse kinni maksumaksja.
Huvitav, miks sulle just need tööalast enesetäiendust soovivad tavainimesed äkki ette jäävad? Nemadki on ju maksumaksjad, ja tema paremale töökohale kandideerides tuntakse alati huvi täiendkoolitustel osalemise vastu. Parem töökoht tähendab ka kõrgemat palka ja rohkem maksusid, mida see inimene riigile tasuma hakkaks ju.

Samas kallab riik meie, maksumaksjate raha, nii paljudes kohtades otsekui mutiauku ja selle üle ei tunne mitte keegi muret. Liikumisvõimetut last transportivalt isalt võetakse automaksu näol ära viimane sent ja kõik lepivad sellega, riigikogu liikmed kullatakse pärast ametist lahkudes üle hiiglasliku pensioniga - jälle vaikus. Kus siin loogika on?
Külaline

Mul mees annab ülikoolis kursuseid, kuhu aeg ajalt on potsatanud Töötukassa rahadega “huvilised”. Seni on nad alati silma torganud kui kõige vähem kohale ilmuvad ja ebamotiveeritumad õpilased. Päris kallis kursus kusjuures.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 10:15 Mul mees annab ülikoolis kursuseid, kuhu aeg ajalt on potsatanud Töötukassa rahadega “huvilised”. Seni on nad alati silma torganud kui kõige vähem kohale ilmuvad ja ebamotiveeritumad õpilased. Päris kallis kursus kusjuures.
Mina olen koolitusjuht ja ettevõte on Töötukassa lepingupartner. Seni on Töötukassa kaudu tulnud õpilased paistnud silma keskmisest isegi parema motiveeritusega. Ütleme viiest neli on sellised, kes ei puudu üheltki loengult ja osalevad hästi aktiivselt. Kummalisel kombel ei näi huvi makstud rahasummaga väga korrelatsioonis olevat: mõni maksab küll omast taskust mõne üsna kalli koolituse, kuid seejärel käia ikkagi ei viitsi, nii ebaloogiline kui see ka ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 10:15 Mul mees annab ülikoolis kursuseid, kuhu aeg ajalt on potsatanud Töötukassa rahadega “huvilised”. Seni on nad alati silma torganud kui kõige vähem kohale ilmuvad ja ebamotiveeritumad õpilased. Päris kallis kursus kusjuures.
Äkki su mehe kursus on selline väga igav ja teoreetiline, et inimesed ei näe selles kasu ja ei viitsi seal käia. Töötan ka ülikoolis ja seal on väga palju õppejõude, kes arvavad, et kursus on täpselt sama asi kui tasemeõppe aine, mis võib olla igav ja praktilises elus täiesti mõttetu.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Veebr 2025 22:20 odavpakkujad. tutvuste kaudu pakkujad. uhhhuuud isegi said sealt rahastuse peale. ametnike töö on raha raisata
Jajah, kõik on lollid, tööle saab ainult tutvuse kaudu, ametnikud raiskavad ainult raha, vaktsiinid on saatanast, riik kiusab inimesi, ukrainlased on nõmedad ja vene nunnad on nunnud. Ma ikka mõtlen, mis kontingent see sellise maailmavaatega on.
Külaline

Kui sul on edukas karjäär, siis on kõik uksed valla, ka Töötukassa kaudu saad valida mis iganes koolitust, mida üldse korraldatakse. Ja pole probleemi ka põhjendamisega, miks sul seda tarvis on. Mina isiklikult kaotaks Töötukassa kaudu tasuta koolitused ära. Sest põhiliselt tõeliselt häid ja kasulikke koolitusi saavad sealt need, kes jõuavad ise ka nende eest maksta ja kel niigi on karjäär edukas ilma töötukassa abitagi. Või siis kasutavad neid naised, kel pole vaja tööl käia, sest neil on kõrge sissetulekuga mees. Oma tutvusringkonnast olen näinud, et just ebaedukad jäetakse Töötukassas ilma koolituseta ja põrutatakse vastu vahtimist väidetega, et põhjendus koolituse saamise jaoks pole realistlik. Edukad tegijad aga saavad nagu kõike muuseas.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 17:26
Kui sul on edukas karjäär, siis on kõik uksed valla, ka Töötukassa kaudu saad valida mis iganes koolitust, mida üldse korraldatakse. Ja pole probleemi ka põhjendamisega, miks sul seda tarvis on. Mina isiklikult kaotaks Töötukassa kaudu tasuta koolitused ära. Sest põhiliselt tõeliselt häid ja kasulikke koolitusi saavad sealt need, kes jõuavad ise ka nende eest maksta ja kel niigi on karjäär edukas ilma töötukassa abitagi. Või siis kasutavad neid naised, kel pole vaja tööl käia, sest neil on kõrge sissetulekuga mees. Oma tutvusringkonnast olen näinud, et just ebaedukad jäetakse Töötukassas ilma koolituseta ja põrutatakse vastu vahtimist väidetega, et põhjendus koolituse saamise jaoks pole realistlik. Edukad tegijad aga saavad nagu kõike muuseas.
100-st 100 punkti. Täpselt nii ongi ja maksumaksja raha lendab tuulde.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 17:26
Pigem on asi nii, et need võimekamad oskavad oma koolitusvajadust paremini põhjendada ja validagi sellise koolitusele, millest tal päriselt kasu on. Mina sain ka väga hea ja kalli koolituse Töötukassa kaudu, kuigi ma pole töötu. Aga ma ei saanud seda oma tubli karjääri eest, vaid sellepärast, et olin asja läbi mõelnud ja oskasin põhjendada, miks seda mul vaja on. Mingit muuseas saamist ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist