Ei taha juurde maksta

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:05Ilmselt Coopi ühistus, seal on 5%.
Mingi laenu-hoiuühistu taoline või?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:02 See on ju ometi deklaratsioonis kirjas, kust see 4000€ tuleb, mis juurde tuleb maksta. Inimesed, õppige oma dokumente lugema. Äkki on ta müünud kinnisvara ning saanud tulu, näiteks? Võtnud välja kogumispensioni ja peab maksma tulumaksu? See on ju kõik kirjas deklaratsioonis.
Kinnisvara müük oli 3 aastat tagasi. See ei peakas asjasse puutuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:05
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:02
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 11:59Coopi säästukassa, kust saab hoiuselt intressi 5% aastas.
Kuskohast 5% saate?
https://www.cooppank.ee/info/hoiuste-intressid
Ilmselt Coopi ühistus, seal on 5%.
Ühistu, jah.
https://www.coop.ee/uhistud/coop-jarva
Külaline

Loe ometi oma deklarit, seal ju KÕIK koos arvutuskäiguga kirjas.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:09
Ühistu, jah.
Ma ikka raha kasvatamise/hoiustamise kohta ei leia
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:07
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:02 See on ju ometi deklaratsioonis kirjas, kust see 4000€ tuleb, mis juurde tuleb maksta. Inimesed, õppige oma dokumente lugema. Äkki on ta müünud kinnisvara ning saanud tulu, näiteks? Võtnud välja kogumispensioni ja peab maksma tulumaksu? See on ju kõik kirjas deklaratsioonis.
Kinnisvara müük oli 3 aastat tagasi. See ei peakas asjasse puutuma.
Siis võta deklaratsioon ette ja loe, kust tuleb selline summa.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:12
Ühistu, jah.
See on olemas küll, mees just võttis sealt 200 000 välja, on hoiustanud 10 aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:29
Ühistu, jah.
See on olemas küll, mees just võttis sealt 200 000 välja, on hoiustanud 10 aastat.
Huvitav, kuidas tal siis maksuvabastusega oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 14:25
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 13:29
Huvitav, kuidas tal siis maksuvabastusega oli.
Mis maksuvabastusega? Ta ei ela Eestiski.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 11:59Coopi säästukassa, kust saab hoiuselt intressi 5% aastas.
No aga kas su ema nende säästukassast saadud intresside pealt on siiani üldse tulumaksu maksnud? Ilmselt pole ja nüüd siis lõpuks nõutakse need kõik välja. Hoiuse intressid on ju tulumaksuga maksustatavad ja mingid suvalised säästuühistud neid makse ilmselt ise kinni ei pea, vaid see on tulusaaja enda ülesanne neid deklareerida ja tasuda, ma pakun, et see peaks kenasti kirjas olema ka selles lepingus, millega su vanemad seda raha sinna säästukassasse panid.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 20:32
No aga kas su ema nende säästukassast saadud intresside pealt on siiani üldse tulumaksu maksnud? Ilmselt pole ja nüüd siis lõpuks nõutakse need kõik välja. Hoiuse intressid on ju tulumaksuga maksustatavad ja mingid suvalised säästuühistud neid makse ilmselt ise kinni ei pea, vaid see on tulusaaja enda ülesanne neid deklareerida ja tasuda, ma pakun, et see peaks kenasti kirjas olema ka selles lepingus, millega su vanemad seda raha sinna säästukassasse panid.
Muidugi peavad, nagu pank. Ehket mis saad oma komtole, see juba netointressitulu.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 20:32

Maksab küll sellest tulumaksu. 500.- tuli muidu kinnipeetud tulumaks sellest ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 20:37Muidugi peavad, nagu pank. Ehket mis saad oma komtole, see juba netointressitulu.
See on asi, mille peab üle kontrollima ja veenduma, sest mul on ka oma lähisugulasel nii juhtunud, et x hoiulaenuühistu ei pidanud mingit tulumaksu kinni, vaid kruvis neid intresse lihtsalt põhisummale juurde ja tegid piltlikult näo, et mingeid intressiväljamakseid pole vahepeal tehtud, sugulase arvele ei kantud ka midagi. Ja kui siis lõpuks välja võttis oma hoiuse koos nende kogunenud intressidega sealt, siis sai korraga mingi suure maksunõude kaela (tal polnud ka aimu, et see ühistu seal vahepeal midagi ei deklareerinud ega kinni pidanud ja ta ise ei taibanud ka, et need summad võiks ju jooksvalt tal tuludeklaratsioonis kajastuda igal aastal). Ja tänu sellele läks tal suur osa maksuvaba tulust kaduma sellel väljamakse aastal, oleks need intressid õigesti ja õigeaegselt tasutud, maksustatud ja deklareeritud, oleks see tulu ja maksuvaba tulu aastakaupa jagunemine olnud sobivam ja kokkuvõttes odavam üle terve perioodi.
Külaline

No sellise summa peale ma võtaks juba ette käigu maksuametisse, kui ise arvutuskäigust aru ei saa. Paluks endale selgitada, millest see summa tuleb.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 21:53 No sellise summa peale ma võtaks juba ette käigu maksuametisse, kui ise arvutuskäigust aru ei saa. Paluks endale selgitada, millest see summa tuleb.
Käidud ka seal, ega targemaks ei saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 22:18
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2025 21:53 No sellise summa peale ma võtaks juba ette käigu maksuametisse, kui ise arvutuskäigust aru ei saa. Paluks endale selgitada, millest see summa tuleb.
Oh taevas, no siis pole küll midagi teha, kui isegi ametniku selgitusest aru ei saa.
Külaline

Ja loomulikult järeldad siit ikka üht - riik teeb liiga?
Külaline

Kuidas see võimalik on, et MA selgitustest ka aru ei saanud ja ikka kahtlustad mingit viga?
Pane siis kõik arvud siia kirja, ehk oskame sulle selgitada.
Kõik aasta jooksul saadud tulud + kasutatud TMvaba summa.
Külaline

Mida kerjata seda sandikopikat riigilt kellel niigi raske on tagasi. Me oleme sõjas olev rinderiik.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2025 10:55 Mida kerjata seda sandikopikat riigilt kellel niigi raske on tagasi. Me oleme sõjas olev rinderiik.
Aga 16 aastat noorema mehe plaat?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline