Kui ei saa mööda vaadata

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 10:46 Kas ei või olla nii, et nad suhtusid taimedesse suurema murega, kui taimede omanikku? Lill kannab paremini kui närbunud õied ei koorma enam. Vaarikas ajab järgmiseks aastaks võsusid, kui naat ei varja ta päikest. Ka teod ei ela päikese käes. Küll aga naadi varjus. Aga kui aednik seda teab, ja hoolib, siis on on saak parem. On ta ju need taimed sinna istutanud, eesmärgiga saada parimat, on ehk nõuannete eesmärk.
Minu arust seda õpetatatakse juba lastele, et ära topi oma nõuandeid, kui neid pole küsitud. Kahjuks on väga palju inimesi, kes seda elementaarset suhtlemisreeglit ei tunne.
Külaline

Sarnast olukorda kogenud pole selles mõttes, et otse näkku mind keegi peale oma ema õpetama pole tulnud ja, noh, ema on ema;).
Aiapidaja ning võõrustajana saan Sinust siiski täielikult aru, sest külaliste esimene kirjutamata reegel peaks olema viisakus küllakutsuja vastu kui kutse on juba vastu võetud.
Tahaks siiski mõelda, et kavatsused olid head, lihtsalt välja kukkus natuke halvasti.

Pealegi-kindlasti jääb Sulle ka kriitikute aedades üht-teist silma, aga viisaka inimesena on hea see oma teada jätta;)
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Teise inimese KODU üle ei viriseta. Kes seda teeb on mats, isegi kui tal enda meelest on head kavatsused. Kritiseerijad käivad mu kodus ühekorraga 2 korda- esimest ja viimast. Päriselt olengi ühe sõbranna mehega nii teinud, kes käis ja kritiseeris ja pirises, rohkem härra minu majja jalga ei tõsta. Normaalsest ütlemisest, millega ise nõus olen ja ongi asjalik kriitika, ei solvu muidugi- ma ise ravan ju samamoodi. Aga lihtsalt vingumiseks võiks uue sihtmärgi otsida.
Külaline

Olen ka kuulnud inimest kritiseerimas kellegi oma tuttava (mulle tundmatu isiku) kodu. Samuti tv-s teatud usa sarja pärisinimeste kodusid.

Selle kõige juures - pole ta elus isiklikku kinnisvara kunagi soetanud (vanus üle 50, nii et vaevalt enam). Mehe juurde kolis koos oma lapsega lihtsalt sisse.
Kommenteerijad on ebaviisakad niikuinii ja ma ei tea kas keegi niimoodi otseselt mõtleb nagu mina - aga on ikka kummastav seda virinat kuulda kui sa pole elus oma kodu ostnudki.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:39
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:26 Ei kannata ise selliseid nõuandeid seega ka annan nõu ainult siis kui seda küsitakse, inimesel võib olla mis iganes põhjuseid miks miski just nii on (on see siis sammal kivide vahel, mõni noppimata kuiv õis, pesemata aknad või tolmurull diivani all) see võib ka hiljem jutu käigus välja tulla, et oleks millegagi abi vaja või midagi. Kui võimalik aitan hea meelega.

Kasvuhoone klaase pestakse küll, siis kui taimi veel või enam sees ei ole. Aitab hallitust jmt. eemal hoida
Ei pesta. Säravpuhas klaas kombineerituna päikesega tekitab taimedele sees põlemiskahjustusi. Hoia ise nt suurendusklaasi päikese käes vastu nahka, vaata, kas põletab.
Hallitust pole 40+a jooksul kasvuhoones veel täheldanud
Mina küll pesen kui viitsin kevadel ja just ajaxiga, parimatel aastatel nii seest kui väljast. Mõni aasta jääb üldse pesemata, sest noh ei viitsinud või polnud sobivat pilvist ilma või misiganes. Kui ma üldse ei peseks, siis umbes viie-kümne aastaga ei paistaks sealt enam eriti valgust läbi.
Just nii juhtus ämma-äia vana kasvuhoonega, neid klaase puhtaks saada polnud enam võimalik, lisaks veel sügisel tekkivad hallitushaigused.
Uus kasuhoone on 20+ aastat ja seda proovin ikka enam-vähem puhtana hoida, väävlisuitsu metallkasvuhoones teha ei saa (ma pole kindel, et tahaksingi), päikesepõletust pole iialgi täheldanud (seda vist mõtles tsiteeritud kägu põlemiskahjustuste all, kui tal just suurendusklaasi omadusega kasvuhooneklaaasid pole et kasvuhoones tulekahju tekitada, ma oletan et need peaksid vist kumerad olema, meil ikka tavaline lehtklaas)
Aga teemaalgatusse niipalju, et tõesti olid ebaviisakad külalised. Naati rohima vast poleks saatnud piduriietes inimesi, aga kasvihoone klaaside kohta oleks võinud küll öelda, et jätsin spetsiaalselt pesemata, et kui mõnel külalisel igav hakkab. Toonud pesuvahendid välja ja öelnud, et kui viitsid siis võid kohe pihta hakata.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 15:59 Olen ka kuulnud inimest kritiseerimas kellegi oma tuttava (mulle tundmatu isiku) kodu. Samuti tv-s teatud usa sarja pärisinimeste kodusid.

Selle kõige juures - pole ta elus isiklikku kinnisvara kunagi soetanud (vanus üle 50, nii et vaevalt enam). Mehe juurde kolis koos oma lapsega lihtsalt sisse.
Kommenteerijad on ebaviisakad niikuinii ja ma ei tea kas keegi niimoodi otseselt mõtleb nagu mina - aga on ikka kummastav seda virinat kuulda kui sa pole elus oma kodu ostnudki.
Minu arust pole küll vahet, kas inimene on oma kodu ostnud või ei ole ostnud, see ei puutu asjasse. Sinu jutust tuleks nagu välja, et kui inimene on majaomanik, siis võib teiste kodusid nagu rohkem kritiseerida. Ei või. Väga ebaviisakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 17:01
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:39
Külaline kirjutas: 23 Juun 2024 09:26 Ei kannata ise selliseid nõuandeid seega ka annan nõu ainult siis kui seda küsitakse, inimesel võib olla mis iganes põhjuseid miks miski just nii on (on see siis sammal kivide vahel, mõni noppimata kuiv õis, pesemata aknad või tolmurull diivani all) see võib ka hiljem jutu käigus välja tulla, et oleks millegagi abi vaja või midagi. Kui võimalik aitan hea meelega.

Kasvuhoone klaase pestakse küll, siis kui taimi veel või enam sees ei ole. Aitab hallitust jmt. eemal hoida
Ei pesta. Säravpuhas klaas kombineerituna päikesega tekitab taimedele sees põlemiskahjustusi. Hoia ise nt suurendusklaasi päikese käes vastu nahka, vaata, kas põletab.
Hallitust pole 40+a jooksul kasvuhoones veel täheldanud
Mina küll pesen kui viitsin kevadel ja just ajaxiga, parimatel aastatel nii seest kui väljast. Mõni aasta jääb üldse pesemata, sest noh ei viitsinud või polnud sobivat pilvist ilma või misiganes. Kui ma üldse ei peseks, siis umbes viie-kümne aastaga ei paistaks sealt enam eriti valgust läbi.
Just nii juhtus ämma-äia vana kasvuhoonega, neid klaase puhtaks saada polnud enam võimalik, lisaks veel sügisel tekkivad hallitushaigused.
Uus kasuhoone on 20+ aastat ja seda proovin ikka enam-vähem puhtana hoida, väävlisuitsu metallkasvuhoones teha ei saa (ma pole kindel, et tahaksingi), päikesepõletust pole iialgi täheldanud (seda vist mõtles tsiteeritud kägu põlemiskahjustuste all, kui tal just suurendusklaasi omadusega kasvuhooneklaaasid pole et kasvuhoones tulekahju tekitada, ma oletan et need peaksid vist kumerad olema, meil ikka tavaline lehtklaas)
Aga teemaalgatusse niipalju, et tõesti olid ebaviisakad külalised. Naati rohima vast poleks saatnud piduriietes inimesi, aga kasvihoone klaaside kohta oleks võinud küll öelda, et jätsin spetsiaalselt pesemata, et kui mõnel külalisel igav hakkab. Toonud pesuvahendid välja ja öelnud, et kui viitsid siis võid kohe pihta hakata.
Aitäh muretsemast, minu kasvuhoone on täpselt 40 a vana, vihm peseb väljaspoolt, läbi paistab ilusti, hallitust pole kunagi näinud. Esimesed kurgid see aasta korjatud.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Ja siis veel imestatakse, miks inimesed ei julge oma koju külalisi kutsuda ja pabistavad jubedalt, kui keegi tuleb. Egas keegi meist taha aiapeo korraldajana kuulda vingumist naatide või kasvuhooneklaaside pesemise teemadel. Sa ei kutsunud ju ometi ülevaatajaid ega tellinud neilt auditit, tahtsid vaid sõpradega mõnusalt aega veeta. Kahju, kui need Sinu tuttavad asjast teisiti aru said.

Okei, võib-olla tõesti ei osatud leida jututeemat või taheti oma tarkusega hiilata. Aga siin kehtib ikka see vana tõde, et nõuandeid jagatakse ainult siis, kui küsitakse :)
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 17:05
Külaline kirjutas: 24 Juun 2024 15:59 Olen ka kuulnud inimest kritiseerimas kellegi oma tuttava (mulle tundmatu isiku) kodu. Samuti tv-s teatud usa sarja pärisinimeste kodusid.

Minu arust pole küll vahet, kas inimene on oma kodu ostnud või ei ole ostnud, see ei puutu asjasse. Sinu jutust tuleks nagu välja, et kui inimene on majaomanik, siis võib teiste kodusid nagu rohkem kritiseerida. Ei või. Väga ebaviisakas.
Mina seda küll kusagilt välja ei loe, et siis võib rohkem kritiseerida. Ära pane teisele sõnu suhu!
Külaline

Näita millised on su sõbrad ja ma ütlen … jne. Nemad virisesid sinu aia kallal, sina nende kallal, kuigi ilmselt oli selle peo juures ju ka midagi positiivset, millele oleks võinud keskenduda. Ära siis kutsu neid järgmine kord endale külla.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 18:20 Näita millised on su sõbrad ja ma ütlen … jne. Nemad virisesid sinu aia kallal, sina nende kallal, kuigi ilmselt oli selle peo juures ju ka midagi positiivset, millele oleks võinud keskenduda. Ära siis kutsu neid järgmine kord endale külla.
Mul on küll väga eriilmelisi sõpru. Kui sa nad kõik kõrvuti paneks ja prooviks minu isikut luua, saaksid ilmselgelt üleharitud, mitmel alal geniaalse täisdebiiliku. Üks omadus on neil küll ühine - nende isiksused on väga põnevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 18:18

Mina seda küll kusagilt välja ei loe, et siis võib rohkem kritiseerida. Ära pane teisele sõnu suhu!
Tõesti või? Milleks see mainimine siis vajalik oli, et ise pole kinnisvara ostnud, mehe juurde kolis sisse ja muu halvustav lisand. Miks seda vaja oli öelda siis, kui see ei puutu asjasse? Mina ei pane kellelegi mingeid sõnu suhu, vaid räägin sellest, mida inimene ise kirjutab.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 18:31
Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 18:18

Tõesti või? Milleks see mainimine siis vajalik oli, et ise pole kinnisvara ostnud, mehe juurde kolis sisse ja muu halvustav lisand. Miks seda vaja oli öelda siis, kui see ei puutu asjasse? Mina ei pane kellelegi mingeid sõnu suhu, vaid räägin sellest, mida inimene ise kirjutab.
Ei. Sa räägid justnimelt sellest, mida ta ei kirjuta, aga sina arvad, et tema arvab ja teed sellest enda tõe inimese kohta, kellest sa midagi ei tea.
Külaline

Olen see, kes kommentaari kirjutas. Vastupidi - kellelgi e i sobi teise inimese kodu kommenteerida. Aga eriti kummaline on kui kommenteerib inimene, kes pole vaevagi näinud oma kodu ostmise-sisse seadmisega. Näed vahet?
Külaline

"Aga eriti kummaline on kui kommenteerib inimene, kes pole vaevagi näinud oma kodu ostmise-sisse seadmisega. Näed vahet?"

Ei näe vahet, kas inimene on ise oma kodu ostnud või elab abikaasa majas ja harib tema omanduses olevat aeda. Või lihtsalt teab aiapidamisest üht-teist nt oma eelnevast elust, lapsepõlve kogemustest, hariduse või huviala kaudu. Või lihtsalt on näinud, mida abikaasa aias teeb ja kuulanud, mida ta räägib, kuidas peaks talitama.
Jah, kritiseerimine ja õpetamine on peo käigus nõme, aga vahet ei näe, kes seda teeb.
Ma võin küll nõu küsida herneste või kõrvitsate kasvatamise kohta inimeselt, kes pole ise oma maad ega maja ostnud 😀
Külaline

siis kodu ja aiaomanikel on lubatud kommenteerida. Inimesel kel on maja laudis just kodus värskelt üle värvitud...läheb küll ja vaatab ja ütleb, su maja vajaks ka üle värvimist. Isegi kontakte annab. Ostis külaline uue aiamööbli. Ütleb, ma vaatan su aiatoolid ei sobi selle stiiliga kokku mis sul siin on, sulle sobiks ka need mis tema ostis. On need hea nõu andmine või kriitika? Kõnnib majaomanik võõrustaja aias ringi. Sul on siin palju tigusid. Pead tõrjet tegema.
Kui perekool veel oli, siis seal oli lugu juskui abivajavast isast, kelle laps oli räpases kärus. Taheti et käru ära pestaks või uus muretsetaks. Oldi mures laste pärast. Isa solvus sedavõrd, et võttis vaevaks endale tehtud arvustuse üle kirjutada.
Külaline

yeah dude, las jääb, aga ära enam nii palju kirjuta. Jätab veidi totaka mulje. See pole siin europarlamenti kandideerimine, et elu hinnaga peab esinema. Sa ikka saad aru, et kirjutad foorumis iseenda küsimustele vastuseid? Lihtsalt tasuta teksti toota ei ole ju mõtet, proovi ikka sisukamalt ja teemasse.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 14:15 yeah dude, las jääb, aga ära enam nii palju kirjuta. Jätab veidi totaka mulje. See pole siin europarlamenti kandideerimine, et elu hinnaga peab esinema. Sa ikka saad aru, et kirjutad foorumis iseenda küsimustele vastuseid? Lihtsalt tasuta teksti toota ei ole ju mõtet, proovi ikka sisukamalt ja teemasse.
Sa ka tahtsid lihtsalt öelda, avaldada arvamust, mõtlemata, kas see mida ütled võib olla solvav. Ei midagi ebaviisakat, tõesti. Ei ühtegi rippust. Tõesti polnud. Aga kuidas siis hea soovitus saab halvana mõjuda?
Külaline

Tean omast käest.

Korraldasime aastaid tagasi oma maakodus klassikokkutuleku. Ega meil suur klass ei olnud, 20 inimest tuli. Tegelikult ei tahtnud ma üldse oma kodus korraldada, aga endised klassikaaslased käisid peale, ütlesid, et turismitalud on suvel nii kallid ja juba kuid ette broneeritud, sinu juures saaks palju lihtsamalt teha. Jäin siis nõusse.

Pidu oli muidu tore, üks uuris küll, et miks mul pole talle voodilinu anda (ei, mul tõesti ei ole kodus voodilinu 20-le inimesele), teine küsis, et kas mul on talle voodi olemas (ei, mul ei ole kodus 20 voodit), see selleks. Aga meelde jäi ikkagi lause, kui üks korteris elav klassivend lõkke ääres pilgu kaugusse suunas ja äkki õiendama hakkas, et miks teil sealt eemalt niitmata on. Miks-miks, no mida sellele "küsimusele" vastata tuleks? Kogu vajaliku ala oli mu mees eelmisel päeval poole ööni üleval olles kenasti ära niitnud. Krt, tule peole, tunne ennast hästi, pargi kere šašlõkki täis ja kohtu vanade klassikaaslastega, aga ära hakka vinguma asjade üle, mis sind reaalselt ju mitte kuidagi segada ei saa (kaugel aiast väljaspool olev niitmata rohi). Saad aru, lõkke ääres tähti vaadates ei ole lihtsalt mitte keegi trimmeri haaramise lainel. Rohkem pole oma kodus suuri kokkutulekuid enam korraldanud, ehkki on küsitud.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Minul on üks tädi, kes sugulastel külas käies muudkui õiendab ja arvustab, miks see ei ole nii ja miks too ei ole naa. A la miks akendelt vihmapiiskade jäljed maha nühkimata ja piimapakile liiga suur auk sisse lõigatud. Lisaks isiklikud solvangud. Viimati hakkas isegi määrama, kui palju sünnipäevalaps külalisi kutsuda võib, sest tema tahtvat söögipoolist kaasa võtta, aga kogu küla ka ei jaksa toita. Minu kallal ei julge võtta, sest mina hammustan vastu, aga nõrgema närvikavaga sugulased põevad tema väljaütlemisi veel tükk aega ja peod on ka pisaratega lõppenud. Kuna elatakse suht lähestikku, siis läbikäimist vältida ka ei õnnestu.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Triibu ja 3 külalist