Hambaravihüvitis

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Hambaravihüvitis

Postitus Postitas Külaline »

Kui mul tekib töötuna hüvitis 105 eurot, kas see kehtib automaatselt aasta lõpuni või tööle saades langeb kohe 60 peale? Järjekorrad nii pikad, et aja sain alles mai lõppu, aga selleks ajaks tahaks juba töö leida. See 45 eurot küll midagi suures plaanis ei päästa, aga siiski. Tegemist vajavaid hambaid on mitu, valiks sel aastal ühe välja ja jääks rõõmsalt uut aastat ootama 😀 60 euroga vist ka see häda, et selle kulutamiseks tuleb käia mitu korda, 105 puhul jääb peale esimest käiku ehk 20 eurot alles ja kolmandat korda minekuks on juba lotovõitu või pärandust vaja 😀
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Sa hõljud kusagil pilvedes ja pole reaalsete hindadega üldse kursis.Hambaplomm maksab tänapäev ikka 150 euri. Selle 105 euro eest saad hambaröntgeni tehtud ja kogu lugu.
Külaline

cat kirjutas: 04 Veebr 2025 12:30 Sa hõljud kusagil pilvedes ja pole reaalsete hindadega üldse kursis.Hambaplomm maksab tänapäev ikka 150 euri. Selle 105 euro eest saad hambaröntgeni tehtud ja kogu lugu.
Loll jutt. Röntgen 30 ja plomm 75.-
Külaline

cat kirjutas: 04 Veebr 2025 12:30 Sa hõljud kusagil pilvedes ja pole reaalsete hindadega üldse kursis.Hambaplomm maksab tänapäev ikka 150 euri. Selle 105 euro eest saad hambaröntgeni tehtud ja kogu lugu.
Kes sind niiviisi lohhib?
Külaline

Käisin just hambaarsti juures. Suur tükk hambast murdus ära, praktiliselt pool. Ja koos hambaravihüvitisega läks parandamine ainult 51 eurot. Olin meeldivalt üllatunud. Palju see hambaravihüvitis on siis üldse nüüd?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:29 Käisin just hambaarsti juures. Suur tükk hambast murdus ära, praktiliselt pool. Ja koos hambaravihüvitisega läks parandamine ainult 51 eurot. Olin meeldivalt üllatunud. Palju see hambaravihüvitis on siis üldse nüüd?
60 eur. Pool arvest tuleb ise maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:34
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:29 Käisin just hambaarsti juures. Suur tükk hambast murdus ära, praktiliselt pool. Ja koos hambaravihüvitisega läks parandamine ainult 51 eurot. Olin meeldivalt üllatunud. Palju see hambaravihüvitis on siis üldse nüüd?
Ju siis mul läks mingi raha kaduma, kui see arvestati maha ja arve läks 51 eurot. 102 siis pidi olema see väga suur täidis.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 19:11
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:34
Ju siis mul läks mingi raha kaduma, kui see arvestati maha ja arve läks 51 eurot. 102 siis pidi olema see väga suur täidis.
Ei lähe kaduma, jääk jääb üles.
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:01
Sellised hinnad on Tallinnas.Muidugi Narvas,Valgas või Võrus võib hind ju soodsam olla.
Külaline

cat kirjutas: 05 Veebr 2025 15:10
Sellised hinnad on Tallinnas.Muidugi Narvas,Valgas või Võrus võib hind ju soodsam olla.
Ahah. Käin Tallinna ühes pikemaajaliselt, 33 aastat tegutsenud kliinikus ja maksan neid hindu, mida kirjutasin.
Kui valisid topelthindadega, siis jumal sinuga. Lollus.
Külaline

Mitte, et 45 eurot raha ei oleks, aga kui ikka mitu hammast ravi vajavad, siis tõesti selle saamine palju ei aita.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:55 Mitte, et 45 eurot raha ei oleks, aga kui ikka mitu hammast ravi vajavad, siis tõesti selle saamine palju ei aita.
Hambad parandatakse ikka jooksvalt. Kui midagi viga pole, siis kord aastas käiakse kontrollis. Mitte ei oodata, et töötuna laivi lennata.
Külaline

cat kirjutas: 05 Veebr 2025 15:10
Ei ole sellised hinnad Tallinnas. Täiesti korralik staažikas hambaravikliinik, suur plomm (kolme pinna täidis), tuimestav süst - peale hambaravihüvitise maha võtmist maksin 57€. Hüvitise jäägiks jäi veel 2 eurot millegagi. Järgmisel käigul samal aastal (hüvitis kasutatud) oli taas kahe pinna täidis ja tuimestus, kokku 98€.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 22:29
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:55 Mitte, et 45 eurot raha ei oleks, aga kui ikka mitu hammast ravi vajavad, siis tõesti selle saamine palju ei aita.
Hambad parandatakse ikka jooksvalt. Kui midagi viga pole, siis kord aastas käiakse kontrollis. Mitte ei oodata, et töötuna laivi lennata.
Olen ikka käinud aastate jooksul, nüüd jah soiku jäänud elukallidust arvestades 😀 Kahe hamba juureravi ja hügienisti külastused nt läksid pea 2k, käima hakkad siis järjest leiavad vigu kahjuks 🥲 Üks juureravi saanud hammas tuli lõpuks ka välja tõmmata, 150 eurot jälle läks nagu niuhti, lõpuks said säästud otsa 😀
Külaline

Mul on natuke raske seda hambateemat mõista. Üks asi, kui on võimalik säilitada oma hambaid ja neid ravida, seda mõistan. Aga kui jutt on proteesimisest, siis hinnavahed plaatproteeside ja kõigi muud tüüpi proteeside vahel on nii üüratud, et mitte iial ei oleks ma valmis enda ja oma pere arvelt selliseid summasid maskma. Lisaks veel protseduurid ise, ajakulu, valulikkus. Iga kell eelistan plaatproteesi. Selle asemel, et ühe-kahe hamba eest tuhandeid maksta, saab terve suu tuhandega korda.
Külaline

150 eurot plomm, miks nii kallis? Röntgen tehakse siis kui hammas valutab (kas on juurepõletik), kui niisama on auk, siis plommitakse kinni. Mina eelmisel aastal käisin, läks vist 80 eurot. Tehti tuimestus kuigi ma ütlesin et võib ilma ka puurida, aga ikka nad tegid.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:02 Mul on natuke raske seda hambateemat mõista. Üks asi, kui on võimalik säilitada oma hambaid ja neid ravida, seda mõistan. Aga kui jutt on proteesimisest, siis hinnavahed plaatproteeside ja kõigi muud tüüpi proteeside vahel on nii üüratud, et mitte iial ei oleks ma valmis enda ja oma pere arvelt selliseid summasid maskma. Lisaks veel protseduurid ise, ajakulu, valulikkus. Iga kell eelistan plaatproteesi. Selle asemel, et ühe-kahe hamba eest tuhandeid maksta, saab terve suu tuhandega korda.
Kõik ei soovi hambutud olla. Plaatprotees on mõeldud ajutiseks lahenduseks, pealegi kahjustab proteesiklamber olemasolevaid hambaid ja tuleb ka need eemaldada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:07
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:02 Mul on natuke raske seda hambateemat mõista. Üks asi, kui on võimalik säilitada oma hambaid ja neid ravida, seda mõistan. Aga kui jutt on proteesimisest, siis hinnavahed plaatproteeside ja kõigi muud tüüpi proteeside vahel on nii üüratud, et mitte iial ei oleks ma valmis enda ja oma pere arvelt selliseid summasid maskma. Lisaks veel protseduurid ise, ajakulu, valulikkus. Iga kell eelistan plaatproteesi. Selle asemel, et ühe-kahe hamba eest tuhandeid maksta, saab terve suu tuhandega korda.
Kõik ei soovi hambutud olla. Plaatprotees on mõeldud ajutiseks lahenduseks, pealegi kahjustab proteesiklamber olemasolevaid hambaid ja tuleb ka need eemaldada.
Sa oled ju sisuliselt ikka hambutu, nagunii on sul suus kunsthambad. Lihtsalt need on istutatud su lõualuusse ja sa ei tohi õunagi hammustada... (Mul seni pole see traat midagi veel kahjustanud - sülitan kolm korda üle õla muidugi..)
Aga üldiselt olen ma muidugi nõus, et igaüks meist otsustab ikka ise, mille peale tuhandeid kulutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:52
Sa oled ju sisuliselt ikka hambutu, nagunii on sul suus kunsthambad. Lihtsalt need on istutatud su lõualuusse ja sa ei tohi õunagi hammustada... (Mul seni pole see traat midagi veel kahjustanud - sülitan kolm korda üle õla muidugi..)
Aga üldiselt olen ma muidugi nõus, et igaüks meist otsustab ikka ise, mille peale tuhandeid kulutada.
Implantaat on 10x ennem oma hammas kui misiganes suust ärakäiv protees ja hammustad sa temaga kõike seda sama mida oma hammastega. Sinu jutust kumab läbi puhas kadedus.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:52
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:07
Hambad on esimene asi, mida inimese juures märkad, seega on need välimuses kõige olulisemad.
Oled ju hambutu, kui proteesi ära võtad. Implantaadiga pole hambutu, mitte ühelgi hetkel. Pealegi plastmass vs keraamika.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist