Kuidas selle elektrivärgiga siis toimida?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:12 ... ja ma olen elektrikatkestuse ajal woltinud küll, just saying :D Grill-liha saab ka, ei pea kuskil korteri rõdul naabreid terroriseerima :D
Kui terves linnas pole elektrit, siis woldid ka või?
On väga tore, et siiani on kõik ladusalt sujunud, kuid väikeettevaatus ja läbimõtlemine pole asi, mida naeruvääristada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 13:29
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 13:04
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 12:55No kust sina võid teada? Sa ju pole tegija. Tegijad võivad vabalt oma arvamusi avaldada, kui nad seda teevad viisakal ja austaval moel.
Meenuta meie vanade teenekate muusikute tühistamist.
Milliste? Meelde tuleb ainult Mustonen, kes sai hukka mõistetud, kuna säilitas kontaktid Venemaaga ja käis seal esinemas. Mis sellel on erakondadega pistmist või üldse see pole ju tühistamine? Või keda ma ära unustasin?
Tõnis Mägi käis ka vahepeal EKREga pesa punumas, aga mil moel teda sinu arust tühistati? Käib ja esineb ja on endiselt hinnatud muusik. Et mõni ehk tema esinemisest ära ütles, ei ole ju tühistamine? On?
Mulle meenub ka Kaia Kanepi juhtum. See oli nii nõme tühistamine. Samuti Mustoneni oma. Tohutut kahju mõlemast, mäletan, millise ühiskondliku surve alla nad sattusid.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 08 Veebr 2025 11:03Venemaa pakkus teenust, aga sai vastu ka, sest sedasama teenust vajas ka Kaliningradi oblast. Lisaks liikus ka elekter nii ühele kui teisele poole, aga pigem siit sinnapoole ilma selle eest raha küsimata.
Sa tõutäkk tundud asjatundja olema. Ma küsin Kaliningradi oblasti kohta. Kas see oblast ongi edaspidi saartalituses ehk omaette? Leeduga ühendus katkestati. Kuidas see oblast oma sageduse hoitud saab?
Külaline

Kanepi nime ei olegi enam näinud, kas ta enam ei võistlegi või ikka ei kajastata? Mägile on vist andestatud :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 13:17
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 00:36
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 00:25
Kuidas sa küll aru ei saa, et puutini närakas tahab rünnata ka ilma õrritamata. Kui nsvliit lagunes, siis ta valas krokodilli pisaraid ja lubas nsvliidu taastada.
Ja las taastab! Sel ajal oli vähemalt kõigil kodu, töö ja töö eest ka palk, mis võimaldas ära elada! Olid tehased, vabrikud, kolhoosid, anti ametikortereid. Keegi ei pidanud, kui ta just ise oma rahasid maha ei laristanud joomise või nipsasjade peale, nälga tundma! Kõike vajalikku toodeti ...ja seda mitte Hiinas vaid siinsamas eestis või teistes liidu maades.
Issand, mis tropp. Mine Põhja-Koreasse elama, kes sind siin Läänes tahab?
Pole raha selleks, et kuhugi minna.
Külaline

Kirjuta Kimile, et tahad hirmsasti nende riigis elada. Äkki saadab sulle sõiduraha.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 16:55 Kanepi nime ei olegi enam näinud, kas ta enam ei võistlegi või ikka ei kajastata? Mägile on vist andestatud :lol:
Tennisega lõpetas minu arust juba enne Anetti. Aga kadunud ta pole
https://sport.delfi.ee/artikkel/1203390 ... manda-koha
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 16:46
Tõutäkk kirjutas: 08 Veebr 2025 11:03Venemaa pakkus teenust, aga sai vastu ka, sest sedasama teenust vajas ka Kaliningradi oblast. Lisaks liikus ka elekter nii ühele kui teisele poole, aga pigem siit sinnapoole ilma selle eest raha küsimata.
Sa tõutäkk tundud asjatundja olema. Ma küsin Kaliningradi oblasti kohta. Kas see oblast ongi edaspidi saartalituses ehk omaette? Leeduga ühendus katkestati. Kuidas see oblast oma sageduse hoitud saab?
Ma tundsin selle kohta ka huvi, Küsisin chat cpt käest, kuid ta vastas, et varem on tehtud edukalt katsetust. Värsket infot pole.
Natuke tunnen huvi ka, olen ju 2 aastat Kaliningradi oblastis, Nemani linnas, selles hoones elanud https://wiki.genealogy.net/images//a/a8 ... eminar.jpg
Viimati muutis Tõutäkk, 09 Veebr 2025 11:53, muudetud 2 korda kokku.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Kaliningradis peaks olema tuumaelektrijaam või siis toodavad mõne allveelaeva pealt.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 18:28 Kaliningradis peaks olema tuumaelektrijaam või siis toodavad mõne allveelaeva pealt.
kaliningradis on 3 jaama, aga küsimus on sageduse hoidmises, selleks on nende võrk väga väike, kõikumised mõjutavad. Kas venemaaga mõnda veealust kaablit pole veetud? Tänagi üks katkes, aga kas side või muu kaabel, ei tea.
Külaline

Mul laekamp vilkus paaril korral. 18:38 ja 18:43
Kuidas teil on? Kas katsetatakse midagi?
Külaline

Fännid saavad sagedusel silma peal hoida siin:

https://baltic-grid.sympower.net/

Kui sellel lehel allapoole kerida, siis näeb ajakava ka.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 18:28 Kaliningradis peaks olema tuumaelektrijaam või siis toodavad mõne allveelaeva pealt.
Tuumajaama ei ole, alustati, kuid jäeti pooleli, kuna balti riigid eralduvad nii-ehk naa ja elektrit müüa pole kellelegi.
Alveelaevade generaatorid on loodud vaid laeva tarbe katmiseks, ehk maksimaalselt mõne lasnaka kortermaja jagu elektrit saaks.
Viimati muutis Tõutäkk, 08 Veebr 2025 19:03, muudetud 1 kord kokku.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 18:48 Fännid saavad sagedusel silma peal hoida siin:

https://baltic-grid.sympower.net/

Kui sellel lehel allapoole kerida, siis näeb ajakava ka.
Mina vaatan siit https://dashboard.elering.ee/et/system/ ... 59:59.999Z
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 18:30
kaliningradis on 3 jaama, aga küsimus on sageduse hoidmises, selleks on nende võrk väga väike, kõikumised mõjutavad. Kas venemaaga mõnda veealust kaablit pole veetud? Tänagi üks katkes, aga kas side või muu kaabel, ei tea.
Merekaabel vaevalt. Vahelduvvoolu nii kaugele ei vea, ka alalisvoolu vedamisel niikaugele on suur kadu, ehitada ka kallis.
Külaline

MOSKVA/VILNIUS, 8. veebr (Xinhua) -- Balti riikidega piirnev Venemaa enklaav Kaliningradi oblast on pärast Läti, Leedu ja Eesti taandumist ühtsest energiaringist Venemaa ja Valgevenega üle läinud iseseisvale võimuoperatsioonile, teatasid Vene võimud laupäeval.

Kaliningradi elektrisüsteem oli selleks muutuseks hästi ette valmistatud, tagades stabiilse elektrivarustuse, ütles Venemaa energeetikaministeerium avalduses.

"Piirkonna kogu elektritootmisvõimsus on nüüd 1,88 GW, mis on enam kui kaks korda suurem kui elektri tipptarbimine, tagades usaldusväärse varustamise igal juhul," ütles ta.

Aastatel 2016–2020 ehitati piirkonda neli uut elektrijaama koos võrgutaristu ulatusliku uuendamisega. Venemaa energiaministeerium rõhutas, et iga-aastased põhjalikud testid viimase viie aasta jooksul on kinnitanud süsteemi tehnilist valmisolekut iseseisvaks toimimiseks.

Kolm Balti riiki teatasid ametlikult oma kavatsusest väljuda BRELLi (Valgevene, Venemaa, Eesti, Läti ja Leedu) energiavõrgust 2017. aastal, viidates murele sõltuvuse pärast Venemaa energiatarnetest.
Külaline

Ühes teises foorumis oli sellest juttu. Googeldades leidsin. Põhimõtteliselt jätkab Kalingradi oblast saartalituse reziimis ehk iseseisvalt hoiab oma sagedust.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:57
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 15:12 ... ja ma olen elektrikatkestuse ajal woltinud küll, just saying :D Grill-liha saab ka, ei pea kuskil korteri rõdul naabreid terroriseerima :D
Sõja ajal woltid ka?
Millise sõja? Jutt oli, et kui katkestused toimuvad, siis ilmselt paari tunni kaupa aga ei juhtunud sedagi. Ma ei saa aru mis värk see eestlastel on, et igal võimalusel on vaja negatiivsele keskenduda ja vinguda. Ja isegi kui kõik läheb hästi, siis ei tunta rõõmu, vaid heietatakse, et näed ikka oleks võinud halvasti ka minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 17:49
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 00:36
Ja las taastab! Sel ajal oli vähemalt kõigil kodu, töö ja töö eest ka palk, mis võimaldas ära elada! Olid tehased, vabrikud, kolhoosid, anti ametikortereid. Keegi ei pidanud, kui ta just ise oma rahasid maha ei laristanud joomise või nipsasjade peale, nälga tundma! Kõike vajalikku toodeti ...ja seda mitte Hiinas vaid siinsamas eestis või teistes liidu maades.
Sa ei käi tööl ja ei teeni raha ja siis on su halvas elus kõik teised süüd?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 20:51
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 17:49
Sa ei käi tööl ja ei teeni raha ja siis on su halvas elus kõik teised süüd?
Töötan, aga alampalgaga. NSVL ajal sain aga palka, millest jätkus lisaks tavapärasele toit-eluase-riided-olme nii säästmiseks kui reisimiseks. Nüüd on juba ühest eesti otsast teise sõita võimatu, kuna bussipiletid on liiga kallid, Saaremaale sõit maksab rohkem, kui näiteks Soome.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kiisu, Kirile ja 7 külalist