Mis käskija Teie olete, et kindlasti tuleb oma teema teha? Tervis on tervis. Üha rohkem tuleb välja Teie kibestumus tõe arusaamise kohta. Ahsoo jah, Teil ilmselt ongi mugav elu, teine auto on ju ka. Arvestades prügi sorteerimise nõudeid siis on kotte üsna mitu, aga noh, ühes filmis klassikud nentisid: pikad jalad, käi kaks korda.Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 16:35Tehke oma teema, öeldi teile juba. Siin on teema muust, mitte teist ja teie eesnäärmest. Mind tõesti ei häiri, et ebavõrdsus välja toodi ja patja sellepärast ei nuta, ärge oletage. Ja veel vähem võiksite teha oletusi mingite prügikottide kohta. Fantaseerige palun omaette. Paraku läheb teie jutt aina kummalisemaks.Kuidas teised saavad omada avalikus ja avalikuks kasutamiseks mõeldud/võimaldatud foorumis teemat? Arvan, et tervise teemas pole oluline, millise soo tervisega arutletakse.
Konstruktiivset kriitikat Te ei talu, leppige sellega! Ilmselt Teid väga häirib, et selline ebavõrdsus välja toodi ja nüüd tunnete end ebamugavalt, sest saate ise ka aru, et asi nii ongi. Teie mees ilmselt möhkas Teie nõudmise peale prügikott välja viia, et ta läheb PSA testi andma ja peate ise jala minema prügikotti välja viima? Mugav elu mõnel.
Emakakaelavähi sõeluuring
-
Külaline
Sa vastad teemas "Emakakaelavähi sõeluuring". Kui soovid arutleda mõne teise, tervise rubriiki kuuluva küsimuse üle, siis teedki ise sellest teema. Elementaarne viisakus on mitte teiste teemasid oma asjassepuutumatu mölaga üle võtta. Demonstratiivne Teietamine ja rõhutatud kantseliitlik kõnepruuk ei tee seda käitumist rohkem aktsepteeritavaks.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 16:40
Mis käskija Teie olete, et kindlasti tuleb oma teema teha? Tervis on tervis. Üha rohkem tuleb välja Teie kibestumus tõe arusaamise kohta. Ahsoo jah, Teil ilmselt ongi mugav elu, teine auto on ju ka. Arvestades prügi sorteerimise nõudeid siis on kotte üsna mitu, aga noh, ühes filmis klassikud nentisid: pikad jalad, käi kaks korda.
Reproduktiivorgan jääb ikkagi reproduktiivorganiks. Teie ei otsusta, keda ma Sinatan või Teietan! Muudes kultuurides tuleb sinatamine ja eesnime kasutamine "ära teenida" ja seda ei pruugigi juhtuda, sest vestluspartner on Teist vanem, kõrgema ülikooli kraadiga, jmt (meenub juhtum Saksamaal).Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 17:01Sa vastad teemas "Emakakaelavähi sõeluuring". Kui soovid arutleda mõne teise, tervise rubriiki kuuluva küsimuse üle, siis teedki ise sellest teema. Elementaarne viisakus on mitte teiste teemasid oma asjassepuutumatu mölaga üle võtta. Demonstratiivne Teietamine ja rõhutatud kantseliitlik kõnepruuk ei tee seda käitumist rohkem aktsepteeritavaks.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 16:40
Mis käskija Teie olete, et kindlasti tuleb oma teema teha? Tervis on tervis. Üha rohkem tuleb välja Teie kibestumus tõe arusaamise kohta. Ahsoo jah, Teil ilmselt ongi mugav elu, teine auto on ju ka. Arvestades prügi sorteerimise nõudeid siis on kotte üsna mitu, aga noh, ühes filmis klassikud nentisid: pikad jalad, käi kaks korda.
-
Külaline
Siis käsitlegi oma reproduktiivorganit seoses teemaalgatuses mainitu e. emakakaelavähi sõeluuringuga. Samuti tasub arvestada kohalikku kultuuri sh. siinses foorumis levinud tavaga.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 17:10
Reproduktiivorgan jääb ikkagi reproduktiivorganiks. Teie ei otsusta, keda ma Sinatan või Teietan! Muudes kultuurides tuleb sinatamine ja eesnime kasutamine "ära teenida" ja seda ei pruugigi juhtuda, sest vestluspartner on Teist vanem, kõrgema ülikooli kraadiga, jmt (meenub juhtum Saksamaal).
-
Külaline
Kõik sõeluuringud on alustanud katseprojektiga muidu. Siin ei ole kuidagi seos sellega, et ühe soo probleemid kuidagi olulisemad on. Nende puhul kasutatakse ju erinevaid tehnoloogiaid ning tulemuslikkus on samuti erinev.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 15:22Miks viitate KATSEPROJEKTILE? Kas emakakaelavähi ennetust alustati ka 2024?
PSA analüüs maksab ca 12.-, isegi seda raha ei leia Tervisekassa minu tööandja poolt makstud sostsiaalmaksust (rääkimata sellest, et südamekirurgid ohivad jaanuari alguses tööta molutamise osas, sest Tervisekassal pole raha).
Mis Teie arvate, kas teeks nii: pole teenust siis pole proportsionaalselt ka sots.maksu?
Ma küll ei saa aru Teie postituse mõttest ja või eesmärgist (sisuliselt sisutühi), aga kas tõesti alustati naiste puhul viidatud ennetust aastal 2024?Külaline kirjutas: ↑26 Jaan 2025 20:14Kõik sõeluuringud on alustanud katseprojektiga muidu. Siin ei ole kuidagi seos sellega, et ühe soo probleemid kuidagi olulisemad on. Nende puhul kasutatakse ju erinevaid tehnoloogiaid ning tulemuslikkus on samuti erinev.
Kas te peate õigeks eelista üht sugu teisele põhjendusel: naine / mees?
Ma pole toonud välja mingit olulisuse teemat, sest tervis ise on niigi oluline. Miks Te tõlgendate mind niimoodi? Kui Te ei oska argumenteerida siis ... võib ju aru saada.
-
Külaline
Milles su probleem on? No pole sõeluuringut veel eesnäärmevähile, mis siis? Tuleb varsti.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 20:21Ma küll ei saa aru Teie postituse mõttest ja või eesmärgist (sisuliselt sisutühi), aga kas tõesti alustati naiste puhul viidatud ennetust aastal 2024?
Ma pole toonud välja mingit olulisuse teemat, sest tervis ise on niigi oluline. Miks Te tõlgendate mind niimoodi? Kui Te ei oska argumenteerida siis ... võib ju aru saada.
Iga mees saab minna perearstile ja tehakse vastav vereproov. Kui seal midagi ilmneb, saadetakse edasi uuringule. Tasuta.
Kas sa ilma "sõelata" ei suuda meeles pidada, et aeg-ajalt peaks oma tervist kontrollima? Riik peab meelde tuletama?
Ma käin ilma igasuguse sõeluuringuta kord aastas günekoloogi vastuvõtul. Minu tervis on minu asi.
Hambaarsti külastan samuti lihtsalt kontrolliks 2 korda aastas. Tahaksid sinna ka sõeluuringut?
-
Külaline
Lisaks: kui praegu külastad perearsti ja oled piisavas vanuses, saad kohe kaasa ka komplekti soolevähi testiks. See on väga aktiivne uuring praegu.Külaline kirjutas: ↑27 Jaan 2025 01:23Milles su probleem on? No pole sõeluuringut veel eesnäärmevähile, mis siis? Tuleb varsti.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 20:21Ma küll ei saa aru Teie postituse mõttest ja või eesmärgist (sisuliselt sisutühi), aga kas tõesti alustati naiste puhul viidatud ennetust aastal 2024?
Iga mees saab minna perearstile ja tehakse vastav vereproov. Kui seal midagi ilmneb, saadetakse edasi uuringule. Tasuta.
Kas sa ilma "sõelata" ei suuda meeles pidada, et aeg-ajalt peaks oma tervist kontrollima? Riik peab meelde tuletama?
Ma käin ilma igasuguse sõeluuringuta kord aastas günekoloogi vastuvõtul. Minu tervis on minu asi.
Hambaarsti külastan samuti lihtsalt kontrolliks 2 korda aastas. Tahaksid sinna ka sõeluuringut?
Lihtsalt huvitu ise oma tervisest, võta ühendust oma arstiga ja saad kõik uuringud tasuta.
Sa tahad tingimata, et riik su tervise eest vastutaks ja meeldetuletusi saadaks, millal ja mida kontrollida? Miks ise meeles ei pea?
Teie agressiivsest vastusest võib välja lugeda, et ehk äkki menopaus või mingi muu mentaalne düsfunksionaalsus? Lisaks meestele saab vist ka iga naine minna perearsti vastuvõtule ja tehakse "vastav vereproov". Vajadusel saadetakse edasistele "uuringutele". Tasuta.Külaline kirjutas: ↑27 Jaan 2025 01:23Milles su probleem on? No pole sõeluuringut veel eesnäärmevähile, mis siis? Tuleb varsti.Ants kirjutas: ↑26 Jaan 2025 20:21Ma küll ei saa aru Teie postituse mõttest ja või eesmärgist (sisuliselt sisutühi), aga kas tõesti alustati naiste puhul viidatud ennetust aastal 2024?
Riik ei pea (aga võib) midagi meelde tuletama: ei meestele ega naistele, vasaku või paremakäelistele, kõõrd- või otsevaatamisega jne. Teie vahutate end siin välja.
Kas Te olete siin mingi pealik vä, et dikteerite ette, millal tohib postitada (öösel ilmselt ei või)? Kus Te lugesite välja räuskamist? Kui Te ei tea, mis asi on düsfunksionaalsus siis pöörduge Eesti Keele Instituudi poole.
Naiskolleeg läheb emakakaela sõeluuringule, tööandja peab säilitama põhipalga ja andma vaba aega. Kes teeb tema eest töö ära? Ikka meeskolleeg, sest teine naiskolleeg on rinnavähi sõeluuringul, kolmas sumpsisoole koloskoopia uuringul, neljandal söögitoru EHHO, viiendal kaksteistsõrmiksoole koloskoopia. Aga meestel ei sõeluta midagi, isegi mitte günekomastia osas ei ole mingit sõeluuringut.
-
Külaline
Ära aja jama. Iga mees võib samuti minna täiesti omal algatusel iga arsti juurde ja tööandja võimaldab vabalt. Kes teeb tema eest töö ära? Äkki naiskolleeg, äkki meeskolleeg. Mis vahet sa siin näed sõeluuringuga, sellest aru ei saa.Ants kirjutas: ↑27 Jaan 2025 14:48Naiskolleeg läheb emakakaela sõeluuringule, tööandja peab säilitama põhipalga ja andma vaba aega. Kes teeb tema eest töö ära? Ikka meeskolleeg, sest teine naiskolleeg on rinnavähi sõeluuringul, kolmas sumpsisoole koloskoopia uuringul, neljandal söögitoru EHHO, viiendal kaksteistsõrmiksoole koloskoopia. Aga meestel ei sõeluta midagi, isegi mitte günekomastia osas ei ole mingit sõeluuringut
Kõik võivad arsti juures käia ja neile säilitatakse põhipalk vastavalt TLSile.
Kui su tööandja pole just tropp.
-
Külaline
Sina lähed suvalise arsti juurde ja tööandja peab ka andma vaba aega. Sõeluuring pole TLSi mõistes kuidagi eelistatud.
Praegu on ka meestele mitmeid sõela võimalusi, kasuta neid.
-
Külaline
Kas Ants käib veel tööl? Väga tubli. Jutu järgi arvasin, et vanus on 70+. Kas töö on individuaalselt? Ei kujuta ette, et mõni tööökaaslane sellist naljahammast taluks.
Oi oi oi, Ants on ikka vast vanem. Tööl käib ka ja tihtilugu käib töö Antsu juures. Antsu töökaaslased on samasugused naljahambad.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 08:26 Kas Ants käib veel tööl? Väga tubli. Jutu järgi arvasin, et vanus on 70+. Kas töö on individuaalselt? Ei kujuta ette, et mõni tööökaaslane sellist naljahammast taluks.
-
Külaline
Jeerum, kuidas sa ise seda emakakaela kaabet küll võtad?
-
Külaline
https://www.tai.ee/sites/default/files/ ... B5tuks.pdf
-
Külaline
80+ siis või? Siis on see mure tervise pärast muidugi arusaadav.Ants kirjutas: ↑28 Jaan 2025 18:12Oi oi oi, Ants on ikka vast vanem. Tööl käib ka ja tihtilugu käib töö Antsu juures. Antsu töökaaslased on samasugused naljahambad.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 08:26 Kas Ants käib veel tööl? Väga tubli. Jutu järgi arvasin, et vanus on 70+. Kas töö on individuaalselt? Ei kujuta ette, et mõni tööökaaslane sellist naljahammast taluks.
-
Külaline
Tundub piisavalt lihtne.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 18:10https://www.tai.ee/sites/default/files/ ... B5tuks.pdf
-
Külaline
Tundub küll, kuigi millegipärast arst teeb küll keerulisemaid ettevalmistusi, mitte ei torka lihtsalt tikku sisse ja ei keeruta 30 sekkiKülaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 19:01Tundub piisavalt lihtne.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 18:10https://www.tai.ee/sites/default/files/ ... B5tuks.pdfKülaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 17:36 Jeerum, kuidas sa ise seda emakakaela kaabet küll võtad?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist